Samstag, 27. November 2010

پارلمان اروپا خواستار حذف نام مجاهدین خلق از فهرست تروریستی آمریکا شد

پارلمان اروپا با صدور بیانیه‌ای در استراسبورگ از دولت آمریکا خواست که نام سازمان مجاهدین خلق را از فهرست گروه‌های تروریستی حذف کند. نمایندگان اروپا همچنین خواستار حفاظت سازمان ملل متحد از ساکنان قرارگاه اشرف شدند.

نمایندگان کشورهای اروپایی در استراسبورگ در روز پنج‌شنبه (۴ آذر/ ۲۵ نوامبر) با تصویب قطعنامه‌ای از کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه خواستند که از طریق همکاری و تبادل نظر با واشنگتن، از دولت آمریکا بخواهد که نام سازمان مجاهدین خلق را از فهرست گروه‌های تروریستی خارج کند.

دولت آمریکا در زمان ریاست جمهوری خاتمی در سال ۱۹۹۷ به دستور بیل کلینتون، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، سازمان مجاهدین خلق را به فهرست گروه‌های تروریستی افزود. اتحادیه اروپا نیز در سال ۲۰۰۲ میلادی مجاهدین را در ردیف سازمان‌های تروریستی قرار داد.

اما اتحادیه اروپا در ژانویه سال گذشته نام این سازمان را از فهرست گروه‌های تروریستی خود خارج کرد. نخست دادگاهی در بریتانیا و سپس دادگاه اروپا به عنوان بالاترین مرجع قضایی اتحادیه اروپا، انسداد اموال و دارایی‌های مجاهدین را غیرقانونی خواند و راه را برای خروج این سازمان از فهرست گروه‌های تروریستی هموار کرد.

تظاهرات  طرفدران سازمان مجاهدین خلق در بروکسل تظاهرات طرفدران سازمان مجاهدین خلق در بروکسل

حفاظت سازمان ملل از ساکنان اردوگاه اشرف

مصوبه پارلمان اروپا همچنین از کاترین اشتون خواسته است که با کمک سازمان ملل متحد، امنیت لازم برای ساکنان اردوگاه اشرف در عراق را تامین کند.

بیش از ۳ هزار نفر در اردوگاه اشرف در شمال بغداد زندگی می‌کنند. در سال ۲۰۰۳ میلادی پس از شکست صدام حسین این اردوگاه تحت نظارت آمریکا قرار گرفت و اعضای این سازمان مجبور شدند که سلاح‌های خود را به نیروهای نظامی آمریکا تحویل دهند. اما در فوریه ۲۰۰۹ آمریکا حفاظت این اردوگاه را به دولت عراق واگذار کرد.

سازمان مجاهدین خلق دولت مالکی را متهم می‌کند که با ساکنان اشراف بدرفتاری کرده و عملاَ ساکنان این اردوگاه را در تنگنا نهاده است.

در تابستان ۲۰۱۰ نیز دادگاهی در واشنگتن به دولت آمریکا توصیه کرد که مجاهدین را از فهرست گروه‌های تروریستی این کشور حذف کند و درباره وضعیت مجاهدین تجدید نظر کند. برخی نمایندگان کنگره‌ی آمریکا نیز از این توصیه پشتیبانی می‌کنند.

قطعنامه‌ی پارلمان اروپا با امضای ۳۷۸ نماینده از مجموع ۷۳۶ نماینده پارلمان اروپا به تصویب رسید.