Donnerstag, 23. Februar 2012

«احتمال حمله اسرائيل به ایران روز به روز بیشتر می‌شود»


«احتمال حمله اسرائيل به ایران روز به روز بیشتر می‌شود»

پس از بی‌نتیجه ماندن دومین سفر بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران، رسانه‌های غربی احتمال حمله اسرائيل به ایران را جدی‌تر می‌بینند. آزمایش موشکی جدید ایران این گمانه‌زنی‌را تشدید کرده‌است.
بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از عدم همکاری ایران گزارش داده‌اند. همزمان مانور نظامی جمهوری اسلامی با رمز کد "انتقام خدا" نگرانی‌ها را در زمینه تقویت احتمال درگیری نظامی میان ایران و اسرائيل تشدید کرده است. در این مانور، جمهوری اسلامی تازه‌ترین موشک‌ها، سیستم رادار و توپ‌های ضدهوائی خود را مورد آزمایش قرار داد.

به‌گفته مسئولان جمهوری اسلامی، این مانور با توجه به تهدیدهائی صورت گرفته که به ویژه تاسیسات اتمی ایران را هدف قرار داده‌اند. هدف این رزمایش نیز بهبود توانائی عملیاتی امکانات دفاعی ایران اعلام شده است.

خطر اسرائيل جدی است

زود دویچه‌تسایتونگ انجام رزمایش جدید جمهوری اسلامی را دلیلی بر آن دانسته که «رهبری تهران امکان حمله نظامی اسرائيل به مراکز هسته‌ای خود را جدی  گرفته است.» نویسنده این روزنامه آلمانی می‌نویسد:«نیروی هوائی اسرائيل سرگرم تمرین پروازهای دوری است که برای بمباران هدف‌هائی با ۲ هزار کیلومتر فاصله در خاک ایران ضروری است.»

برپایه گزارش زوددویچه تسایتونگ، علاوه بر تمرین‌های هوائی، اسرائيل به تازگی موشک‌های یریشوی خود را آزمایش و از بیم حمله‌های انتقامی جمهوری اسلامی، تمرین‌های ویژه حفظ غیرنظامیان را نیز آغاز کرده است.

در همین گزارش، به اظهارات مارتین دمپسی رئیس ستاد ارتش آمریکا در شبکه تلویزیونی سی ان ان (یکشنبه ۱۹ فوریه) اشاره شده است. وی اعلام کرده که اسرائیلی‌ها می‌توانند امکان دسترسی ایران به تسلیحات هسته‌ای را به تاخیر بیاندازد. رئیس ستاد ارتش آمریکا در عین‌حال هشدار داده که برخی مراکز هسته‌ای ایران قابل دسترسی نیستند و زمان حمله‌ای که می‌تواند بی‌ثباتی ایجاد کند هنوز فرا نرسیده است.

رسانه‌های آمریکا و جزئیات طرح حمله اسرائيل

ظاهرا اظهارات مقام نظامی آمریکائی خوشایند مقامات اسرائيلی نبوده است. تام دانیلون  مشاور امنیتی رئیس‌جمهور آمریکا آخر هفته گذشته به اسرائيل سفر کرد. در جریان این سفر بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر و اهود باراک وزیردفاع اسرائيل به مشاور اوباما گوشزد کردند که اظهارات رئیس ستاد ارتش ایالات متحده را سنجیده نمی‌دانند.


تنش میان ایران و اسرائيل داغ‌تر از همیشه تنش میان ایران و اسرائيل داغ‌تر از همیشه
به‌گزارش روزنامه هاآرتص، نخست‌وزیر و وزیر دفاع اسرائيل بیش‌تر از این موضوع خشمگین هستند که رسانه‌های آمریکائی جزئیات مربوط به عملیات نظامی اسرائیل علیه مراکز هسته‌ای ایران را در اختیار افکار عمومی قرار داده‌اند.

رسانه‌های آمریکائی اعلام کرده‌اند که اسرائيل در درجه نخست تاسیساتی را هدف قرار خواهد کرد که کارشان تجزیه مواد مورد نیاز برای ساختن بمب اتمی است. مراکز هسته‌ای نطنز و فردو و رآکتور آب سنگین اراک  از جمله این هدف‌ها هستند. در نطنز و فردو اورانیوم غنی می‌شود و در رآکتور آب‌سنگین اراک می‌توان روزی پلوتونیوم تولید کرد.

آماده برای بمباران‌های مکرر

محافل نظامی اسرائيل، با اشاره به این که مراکز غنی سازی اورنیوم نطنز و فردو در ۸۰ کیلومتری عمق زمین قرار دارند، معتقدند که بمب‌افکن‌‌ها باید این هدف‌ها را چند بار بمباران کنند تا این تاسیسات دست‌کم برای چند‌سال قابل دسترسی نباشد. بمباران تاسیسات موشکی، هدف دوم اسرائیلی ها است.

زوددویچه‌تسایتونگ می‌نویسد:«اسرائيل ۱۲۵ جنگنده اف ۱۵ و اف ۱۶ خود را برای پروازهای طولانی به تانک‌های اضافی مجهز کرده‌است. علاوه بر این، موشک‌ها و هواپیماهای بدون خلبان نیز برای شرکت‌در عملیات آماده شده‌اند.»

روزنامه آلمانی، با اشاره به این که ارتش آمریکا در پایان سال ۲۰۱۱ خاک عراق را ترک کرده است، در پایان گزارش خود تاکید می‌کند:«خشونت‌طلبان اسرائيلی شرایط را برای حمله به ایران مناسب‌تر از همیشه می‌یابند. آن‌ها معتقدند هواپیماهای اسرائيلی به راحتی می‌توانند از فضای عراق بگذرند و باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا، هرچقدر هم که مخالف باشد، به سختی می‌تواند در آستانه انتخابات اقدام اسرائيل را مورد پشتیبانی قرار ندهد.»

لئون پانتا وزیر دفاع آمریکا قبلا گفته است که کشورش تنها زمانی علیه ایران وارد کارزار می‌شود که جمهوری اسلامی دست به حمله‌های انتقامی علیه پایگاه‌های متحدان واشنگتن در منطقه بزند.

دو کشتی جنگی ایران در مدیترانه

روزنامه محافظه‌کار تایمز لندن روز سه‌شنبه (۲۱ فوریه) جمهوری اسلامی مسلح به بمب اتمی را تهدیدی جدی برای سایر کشورهای منطقه دانسته است. این روزنامه در تفسیری نوشت:«ایران هیچ دلیلی برای دستیابی به سلاح‌اتمی ندارد، جز آن‌که بخواهد از آن در رفتار تهاجمی خود استفاده کند.»



تایمز با اشاره به این که دو کشتی جنگی ایران روز شنبه گذشته وارد آب‌های مدیترانه شده‌اند، به تفسیر خود چنین ادامه داده است:«کشورهای غربی حاضر به حمله نظامی نیستند. اسرائيل یک ایران اتمی را خطری برای موجودیت خود می‌داند و به‌نظر می‌رسد حاضر به صرفنظر کردن از حمله نظامی نیست. نشانه‌های یک جنگ در افق آشکار شده  و جهان مثل یک ‌خوابگرد به آن نزدیک می‌شود، بدون آن که مانع آن شود.»

تفسیر تایمز با این عبارت به پایان می‌رسد:«پیش از آن که یک تنش احتمالی به یک تنش واقعی تبدیل شود، باید کوشید رهبران ایران را به فواید بازگشت به بشریت متقاعد کرد.»

جنگی که به ایران محدود نمی‌شود

روزنامه لیبرال "استاندارد"، چاپ اتریش هم رسانه ‌دیگری است  که روز چهارشنبه (۲۲ فوریه) به احتمال درگیری نظامی میان اسرائيل و ایران پرداخته است.

مفسر این روزنامه نوشته است:«گذشته نزدیک خاورمیانه پر از مواردی است که در آن سیاستمداران مسئول به دام تحلیل‌های خودشان افتاده‌اند. روشن‌ترین نمونه طبعا جنگ ۲۰۰۳ عراق و همچنین جنگ سال ۲۰۰۶ اسرائيل در لبنان است. در این معنا، باید به‌طور کلی به استفاده از اصطلاح حمله نظامی پایان داد. این، عملیات نظامی و جنگ درازمدتی خواهد بود که به ایران محدود نمی‌شود، بلکه متحدانش لبنان، سوریه و باریکه غزه را هم در بر می‌گیرد.»