Freitag, 28. Januar 2011

مجموعه خبر های از ایران وجهان .01.2011 28.


روزنامه آرمان: آمارشاغلين كشور21 ميليون و 704 هزارنفررا نشان مي‌دهد، هرچند نگارنده مفهوم - شاغل - و افرادي كه داراي شغل مي‌باشند را تا هنوزمتوجه نشده ام و بايد ازناحيه مسئولين تعريف مورد نظر از شاغلين ارائه شود، درنوشتارحاضر نه به تعداد شاغلين بلكه به آماربي سوادان و كم سوادان پرداخته‌ام، آماري كه به شدت ناراحت كننده مي‌باشد، برپايه اين گزارش 6 ميليون و 257 هزارو 204 نفراز مردان و زنان شاغل درسال گذشته داراي سواد ابتدائي، سوادآموزي و غيررسمي بوده اند كه ازاين تعداد 5 ميليون و 293 هزارو 62 نفرمرد و 963‌هزارو582‌نفرزن مي‌باشند ...
همچنين 2 ميليون و 598‌هزارو 92 نفرازافراد شاغل درسال گذشته بي سواد بوده اند، جمعيت مردان بي سواد دراين بخش 1 ميليون و 856 هزارو 107‌نفرو زنان با 741 هزارو 985 نفربيشتربوده اند (آرمان شماره 1537) به ديگرسخن، جمعيت بي سواد وكساني كه ازسطح سواد ابتدائي، سوادآموزي و غيررسمي برخوردارند 6728205 نفرمي باشد، به اين مي‌گويند آماروحشتناك، نزديك به يك سوم ازشاغلين مملكت بي سواد يا كم سواد مي‌باشند؟! گناه اين عقب ماندگي تحصيلي با كيست؟
وقتي مطابق اصل 30 قانون اساسي، دولت مؤظف است وسائل آموزش و پرورش رايگان را براي همه ملت تا پايان دوره متوسطه فراهم سازد پرسش اين است آيا دولت وسايل آموزش وپرورش رايگان را تا پايان دوره متوسطه فراهم نياورده است يا اينكه خانواده‌ها به هرعلت فرزندان خود را از تحصيل بازداشته اند؟ پرسش ديگراين است كه منظوراز - وسايل آموزش و پرورش - مورد نظرقانوني اساسي چيست؟ آيا صرف اختصاص چند اتاق به عنوان مدرسه و تعيين فردي به عنوان معلم، حال خواه ازناحيه آموزش و پرورش و يا نهضت سوادآموزي كافي است كه الزام و وظيفه دولت را تمام شده تلقي كنيم و يا در عصري كه معروف است كسي كه يك زبان خارجي و همچنين كاربا كامپيوتر را نداند بي‌سواد است ما به پايان دوره متوسطه دلخوش باشيم وباوركنيم كه وسايل آموزش و پرورش رايگان را فراهم آورده‌ايم.
نگاهي گذرا به آماركساني كه درمعرض آسيب‌هاي جرم شناسانه قرارمي گيرند و سطح سواد آنان وظيفه دولت را به مراتب سنگين‌ترمي كند، باوردارم حتي قوه‌اي مانند قوه قضائيه هم برابربند 5 اصل 156 قانون اساسي كه وظيفه اين قوه را اقدام مناسب براي پيشگيري از وقوع جرم و اصلاح مجرمين قرارداده است دراين مورد مسئول مي‌باشند يكي از اقدامات مناسب براي جلوگيري ازوقوع جرم، همانا ريشه كن كردن بي سوادي است. 30 سال ازانقلاب اسلامي گذشته است، دراين مدت علاوه برآموزش و پرورش، نهضت سوادآموزي هم درزمينه سوادآموزي فعال است و مدتي قبل ازاين نهاد و مسئولين آن قدرداني شد، آيا درآن زمان اين آماردراختيارمسئولين قرارنداشت تا با واكاوي عملكرد خود مسئله سوادآموزي را جدي بگيرند؟ نمي توان درجامعه‌اي ازپيش رفت وموفقيت دم زد، اما آماري به اين شكل در زمينه سوادآموزي داشت.
اين آمارمربوط به شاغلين تعريف شده كه مسئولين آنان راشاغل مي‌شناسند مي‌باشد، آمارواقعي كجاست؟ وقتي به تناسب آماري زنان و مردان شاغل نگاه مي‌كنيم، بيش از 3 ميليون نفرازشاغلين زنان هستند و آماركم سوادان و بي سوادان دربخش زنان برابرهمين آماربه شرح زيرمي باشد، زناني كه دررديف سواد ابتدائي، سوادآموزي و غيررسمي قرارمي گيرند 963 هزارو 582‌نفرو زناني كه بي‌سواد مي‌باشند 741 هزارو 985 نفر (آرمان شماره 1537) جمع اين عده 1705567 نفرمي گردد. اگرهمين آماررا به كل زنان تسري دهيم به آماروحشتناك نيمي اززنان بي سواد يا كم سوادند خواهيم رسيد.
نگارنده آرزو مي‌كنم اين آمارغيرواقعي باشد و يا مسئولين اعلام كنند آماركم سوادان و بي‌سوادان عمدتاً دررديف سني بالائي است و به هرعلت دربزرگسالي نتوانستيم عليرغم كوشش نهضت سوادآموزي، اين دسته ازتحصيل بازماندگان را جلب و جذب سوادآموزي كنيم. اگرچنين باشد دراعمال و اجراي اصل30 قانون اساسي درسطح واجدين تحصيل ابتدائي و متوسطه، دولت تقصيركمتري دارد و به هرعلت هم، نهضت سوادآموزي نتوانسته اين افراد را جلب وجذب كند، اما اگرآماردرستي ازسن و اقعي اين افراد داده شود چه كسي مسئول است؟ مسئوليت افراد ازتحصيل بازمانده را چه كسي برعهده مي‌گيرد؟
نیروی انتظامی: پلیس سایبری در تهران کار خود را آغاز کرد

راديو فردا 26 ژانويه. به گفته نیروی انتظامی ، پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات یا همان پلیس سایبری برای مبارزه با «جاسوسی، خرابکاری و نقض حریم خصوصی» از روز یکشنبه در تهران آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی، روز یکشنبه در مراسم افتتاحیه پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات، فتا، گفت: «فضای مجازی محلی برای جرایمی است که امکان سرقت، جاسوسی و مداخله در حوزه حریم خصوصی در وسعت زیاد را به وجود آورده است، بنابر این ما باید برای امنیت مردم در این فضای جدید تلاش کنیم.»

همچنین به نوشته خبرگزاری کار ایران، ایلنا، کمال هادیان‌فر، رئیس پلیس فتا، نیز در این زمینه، برخورد با «جرایم سازمان یافته، سوء استفاده از بستر اینترنت، سرقت و کلاهبرداری، تخریب نظام، سرقت و پول‌شویی و هتک حرمت رهبر و آرمان‌های انقلاب» را به عنوان وظایف این پلیس برشمرد.

آقای هادیان‌فر در ادامه درباره انگیزه جرایم سایبری در ایران گفت: «در ایران ۸۱ درصد از مجرمین با انگیزه مالی، ۱۳ درصد با انگیزه ضد اخلاقی، ۳ درصد با انگیزه انتقام‌جویی، ۲ درصد با انگیزه سرگرمی و یک درصد به علت سایر جرایم به جرایم سایبری مرتکب می‌شود.»

وی همچنین افزود که بیشترین جرایم اینترنتی در تهران و پس از آن به ترتیب در خراسان، گیلان و مازندران، صورت می‌گیرند. بحث مبارزه با جرایم اینترنتی، به طور ویژه از پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ در ایران شدت گرفت. در آن زمان نهادی تحت عنوان «ارتش سایبری ایران» که بعدها رئیس اداره سیاسی سپاه پاسداران به طور تلویحی از وابستگی این نهاد به سپاه خبر داد، اقدام به هک کردن سایت‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان و حامیان جنبش سبز کرد.

بحث تشکیل پلیس سایبری، همچنین به دنبال نفوذ کرم یارانه‌ای استاکس‌نت به نیروگاه بوشهر، نیز قوت گرفت و جمهوری اسلامی ضمن متهم کردن آمریکا و اسرائیل به دست داشتن در این «تهدید سایبری»، اعلام کرد که مقابله با «جاسوسی حرفه‌ای و خرابکاری صنعتی» در دستور کار قرار دارد.

به گفته نیروی انتظامی پلیس سایبری در حال حاضر تنها در استان تهران فعالیت می‌کند، اما قرار بر این است که این پلیس بعدها در سایر کلان‌شهرها و استان‌های کشور نیز پایگاه‌هایی داشته باشد.

ايرانی ها، بازار توريسم زمستانی ترکيه را داغ کردند
خبرگزاري ميراث فرهنگي ـ گردشگري ـ ميترااسدنيا ـ سفر يک ميليون توريست ايراني در زمستان 2010، بازار ايران را پس از روسيه و اکراين در رديف سوم جدول جذب توريسم زمستاني ترکيه قرارداد.

مدير فدراسيون توريسم زمستاني ترکيه اعلام کرد: «بيشتر توريست هاي زمستاني ترکيه که هر سال براي ورزش هاي گوناگون روانه اين کشور مي شوند از کشورهاي روسيه ، ايران و اکراين است.»

به گزارش حريت وي با اشاره به اين که ترکيه تنها درحدود 15 هزار ورزشکار حرفه‌اي زمستان سالانه به‌خود جذب مي کند، يادآور شد که هرچند سالانه تعداد بسيارزيادي توريست هاي ترک براي استفاده از تسهيلات ورزش هاي زمستاني از ترکيه روانه کشورهاي اروپايي مي شوند اما سه کشور ايران و روسيه و اکراين تاکنون بيشترين تعداد توريست ها را به مراکز ورزش و تفريحات زمستاني اين کشورفرستاده‌اند.

طبق آخرين بررسي ها در سال 2010 سفر يک ميليون توريست ايراني تنها در چهار ماه نخست سال 2010 و درفصل سردسال به ترکيه فعالان توريسم اين کشور را شگفت زده کرد. بنا به اين گزارش در ميان کشورهاي مختلفي که سالانه بازار توريسم ترکيه را رونق مي‌دهند، امسال تعداد توريست‌هاي ايراني رشد سريعي داشته است.

اما صرف نظر از فوايد اقتصادي حضور مسافران ايراني در ترکيه، به طور کلي تعداد توريست‌هاي خارجي که تنها ظرف چهارماه سرد سال به اين کشور سفر کرده‌اند، نشان از موفقيت تلاش هاي ترکيه در تبليغات توريسم آن دارد.

نشريه الکترونيکي "تو دي زمان" ترکيه نيز پيش ازاين اعلام کرده بود که توريست‌هاي ايراني و سوري با سرازير شدن به ترکيه، ارقام توريسم اين کشور را به گونه‌اي جهش‌آسا بالا برده‌اند. توريستهاي ايراني به لحاظ تعداد معمولا در جايگاه ششم تا هشتم توريستهاي وارد شده به ترکيه جاي دارند.
"شکوه همسرداری" جایگزین "تنظیم خانواده"
دانشجو نیوز: زهرا سجادی معاون آموزش و پژوهش مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ایران می گوید که به طور قطع کتاب "شکوه همسرداری" در دانشگاه‌ها جایگزین "تنظیم خانواده" می‌شود.
به گزارش خبرگزاری ها، زهرا سجادی همچنین با اشاره به چاپ کتابی با عنوان "روانشناسی ازدواج و شکوه همسرداری" گفت: این کتاپ چاپ شده است و تمام اقدامات برای تدریس آن از ترم بهمن در دانشگاه‌ها انجام شده است.
در همین راستا سعید قدیمی، مدیرکل امور آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری در گفت و گو با خبرگزاری مهر گفته بود: "به هیچ عنوان بحث حذف تنظیم خانواده مطرح نیست و درس جایگزین آن به عنوان روانشناسی ازدواج و شکوه همسرداری نیز تا کنون برای بررسی و تصویب به شورای برنامه ریزی درسی پیشنهاد داده نشده و ارائه آن در دانشگاه ها در دستور کار نیست."
زهرا سجادی در واکنش به این سخنان گفته است که آقای قدیمی در جریان ارسال نامه به منشی معاون آموزشی وزارت علوم در ‌خصوص تدریس کتاب "روانشناسی ازدواج و شکوه همسرداری " در دانشگا‌ها از ترم بهمن، نبوده است.
زهرا سجادی همچنین گفت: "کتاب جمعیت و تنظیم خانواده با رویکرد دولت اصلاحات بود و بر پیشگیری از زاد و ولد و افزایش جمعیت تاکید داشت در حالی که کتاب روانشناسی ازدواج و شکوه همسرداری بر تفاوت های میان زن و مرد به لحاظ جسمی، روحی و عاطفی و بازخوردهای این تفاوت تاکید دارد و ازدواج را به عنوان راهی برای رسیدن به کمال طرح می کند."
لازم به ذکر است محمود احمدی نژاد بارها از سیاست کنترل جمعیت در ایران انتقاد کرده و نسبت به عواقب اجرای این سیاست هشدار داده است. از همین روی برخی از کارشناسان حذف کتاب جمعیت و تنظیم خانواده را در راستای سیاست های افزایش جمعیت دولت ارزیابی می کنند. احمدی نژاد همچنین سیاست کنترل جمعیت را سیاستی غربی توصیف کرده بود.
انقلاب تونس و ایران؛ توصیه نیویورک تایمز به اوباما
روزنامه نیویورک تایمز در مقاله ای با اشاره به وقایع تونس نوشت، انقلاب تونس، هم دیکتاتور این کشور زین ‌العابدین بن علی و هم سیاست ارتقای دموکراسی اوباما را به زباله ‌دان تاریخ انداخت. بهای این سیاست را زنان و مردان برخی کشورها از جمله ایران می پردازند که انتظار داشتند ایالات متحده آمریکا قاطعانه از آنها حمایت کند.
این روزنامه نوشت، اکنون که مردم تونس را می‌ بینیم که چگونه تلاش می کنند از یک دیکتاتوری بیرحم به یک حکومت دموکراتیک برسند، رئیس ‌جمهور آمریکا باید صراحتا اعلام کند که در تونس و همچنین در سایر نقاط جهان، ایالات متحده در کنار کسانی است که برای آزادی و دموکراسی مبارزه می کنند.
نیویورک تایمز نوشت، اوباما باید بجای توجه به رفتار حکومتهای متعصب، به مردمان شجاعی توجه کند که به ‌دنبال آزادی هستند. این روزنامه در ادامه نوشت، رئیس‌ جمهور آمریکا از جمله باید روشن سازد که هدف نهایی ما برای ایران، یک توافق اتمی با رژیم ملایان نیست، بلکه آزادی برای مردم ایران است.
دروغ پردازی رژیم برای سرکوب بیشتر هموطنان بهائی
سایت حکومتی جوان آنلاین وابسته به سپاه پاسداران: : طرح هدف مندي يارانه كه بدرستي مي توان از آن به يك طرح بزرگ اقتصادي ياد كرد از پيش از اجرايي شدنش با برنامه و هجمه هاي مختلف خارجي و داخلي رو به رو شده است. در همين راستا در پي كشف چند انبار احتكار كالا ابعاد جديدي از برنامه ها براي زمينگير كردن اين طرح بدست آمده است.
گفته مي شود در بازرسي از تعدادي از انبارها گرچه برخي اقلام شامل مواد غذايي و محصولات نفتي كشف شد و قاعدتا عمده آنها مربوط به سود جويي هاي شخصي بوده اما با بررسي هاي دقيق صورت گرفته مشخص شده كه صاحبان تعدادي از اين انبارها بهائي بوده و بر اساس يك برنامه تشكيلاتي به احتكار كالا در اين زمينه پرداخته اند.
در اين زمينه يك آگاه گفت : در بررسي پرونده اين افراد بهائي آن ها گفته اند كه اين اقدامات را طبق دستور العمل تشكيلات انجام داده و هدف اصلي ايجاد نگراني عمومي در زمينه كمبود برخي از اقلام در جامعه بوده است.
ایجاد اردوگاههای کار اجباری برای اولین بار در ایران
سایت سحام نیوز: به نوشته روزنامه کيهان چاپ تهران اردوگاه های کار اجباری با موافقت وزارت کشور و طبق هماهنگی های صورت گرفته میان قوه قضاییه، سازمان زندان ها، وزارت بهداشت و چند نهاد دیگر در حاشیه کلانشهرهای ايران، تشکیل می شود و بزودی فعالیت خود را آغاز می کنند.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی، گفته است که اولین گروه اعزامی به اردوگاه های کار اجباری، فروشندگان مواد مخدر هستند. حسین آبادی گفته است که افراد پس از انتقال به اردوگاه های کار اجباری، به سختی و به شدت به کار گرفته خواهند شد. روزنامه کیهان در این خبر به دیگر گروه هایی که قرار است به اردوگاه های کار اجباری منتقل شوند، اشاره ای نکرده است.
سرکرده نیروی قدس سپاه پاسداران سرلشکر شد
خبرگزاری حکومتی فارس: با حكم فرمانده معظم كل قوا درجه سرلشكري به سردار قاسم سليماني اعطا شده است.
سردار قاسم سليماني فرمانده سپاه قدس با حكم حضرت آيت‌الله خامنه‌اي فرمانده معظم كل قوا به درجه سرلشكري نائل شده است. سرلشكر قاسم سليماني از فرماندهان ارشد جنگ تحميلي به شمار مي‌رود كه در ايام دفاع مقدس فرماندهي لشكر ۴۱ ثارالله را به عهده داشت.
اين فرمانده عاليرتبه سپاه پاسداران پس از پايان جنگ تحميلي با حضور در پست هاي خطير در سپاه به انجام وظيفه پرداخت تا اينكه در اواخر دهه ۷۰ با حكم فرمانده معظم كل قوا به عنوان فرمانده سپاه قدس مشغول به كار شد.
طرح افتتاح حساب آتيه برای نوزادان نيامده متوقف شد
روزنامه خراسان: تقريبا روزي نيست که پيامکي به روزنامه نرسد مبني بر اين که طرح تامين آتيه مهر و افتتاح حساب يک ميليون توماني براي نوزادان هنوز اجرا نشده، متوقف شده است. پدران و مادران بسياري نيز تماس مي گيرند و پيگير وعده افتتاح اين حساب براي نوزادشان هستند و اين که در اين زمينه هيچ کسي پاسخ گو نيست. دو نماينده مجلس نيز از تعداد زياد تماس ها و مراجعه هاي مردمي مي گويند که نسبت به محقق نشدن وعده افتتاح حساب يک ميليوني تامين آتيه گلايه مندند و خواستار پي گيري تحقق اين وعده.
تامين نشدن اعتبارات موردنياز
اما واقعيت اين است که با گذشت ۶ ماه از وعده رئيس جمهور و افتتاح رسمي اين حساب در نيمه شعبان، اين طرح به دليل کمبود اعتبار متوقف شده است و يک مقام مطلع در بانک مرکزي و همچنين يک مسئول در بانک ملي که مجري اجراي طرح تامين آتيه و افتتاح حساب هاي يک ميليون توماني است، دليل محقق نشدن اين وعده را تامين نشدن اعتبارات موردنياز طرح ذکر کردند.روز گذشته و روزهاي قبل پيامک ها و تماس هايي از سوي مردم توسط روزنامه دريافت شد مبني بر اين که وعده افتتاح حساب يک ميليون توماني براي نوزادان محقق نشده است. در پيامکي که روز گذشته در ستون حرف مردم درج شد، آمده است چرا حساب يک ميليون توماني متولدان سال ۱۳۸۹ که مسئولان قاطعانه آن را بيان کرده اند، پرداخت نمي شود؟پدري نيز گفت: چند وقتي است که پي گير افتتاح حساب براي نوزادمان هستيم که بانک ملي مي گويد فعلا افتتاح حساب متوقف شده، هر جا مي روم هيچ کس پاسخگو نيست. پدر و مادران ديگري نيز در تماس با روزنامه خراسان خواستار پي گيري دليل اجرا نشدن اين طرح شدند.
يک نماينده: مراجعات مردمي بسياري داريم
داريوش قنبري، عضو کميسيون اجتماعي نيز در اين باره به خراسان گفت: تماس ها و مراجعات مردمي بسياري داريم که از محقق نشدن وعده افتتاح حساب يک ميليون توماني گلايه مندند.وي افزود: پي گيري ها نيز حاکي از اين است که هنوز اعتباري براي اجراي طرح در اختيار بانک مرکزي قرار نگرفته است.قنبري گفت: از همان ابتدا بسياري از نمايندگان اين طرح را قابل اجرا نمي دانستند چرا که افتتاح حساب براي نوزادان در هر سال نياز به اعتبارات کلاني دارد که از توان دولت خارج است.بنا به گفته عضو کميسيون اجتماعي در حال حاضر اعتباري براي اجراي طرح تامين آتيه اختصاص نيافته است.
دولت توان تامين اعتبارطرح را ندارد
خباز، عضو کميسيون اقتصادي مجلس نيز با اشاره به اين که طرح تامين آتيه، طرحي غيرکارشناسي و غيرعلمي است به خراسان گفت: از همان ابتدا که دولت پيشنهاد طرح تامين آتيه را مطرح کرد، نمايندگان بسياري آن را غيرکارشناسي مي دانستند که در اجرا با اشکال مواجه مي شود.وي افزود: اجراي اين طرح نياز به اعتبار زيادي دارد و دولت توان تامين اين اعتبار را ندارد.بنا به گفته عضو کميسيون اجتماعي اين طرح به دليل تامين نشدن اعتبار آن، اجرايي نشده است.وي افزود: چنين وعده هايي جز ايجاد انتظار و سرگرداني مردم نتيجه اي در بر ندارد. يک مقام مطلع در بانک مرکزي نيز در پاسخ به اين که آيا اعتبارات طرح تامين آتيه مهر تامين شده است به خراسان گفت: اعتبار مرحله اول و مورد نياز اجراي اين طرح تامين نشده است. وي درباره اجراي طرح نيز گفت: من از اجراي اين طرح بي اطلاعم اما تا اعتبار مورد نياز تامين نشود طرح نيز اجرا نمي شود.همان زمان که طرح تامين آتيه در نيمه شعبان با حضور رئيس جمهور افتتاح شد بودجه مورد نياز اجراي آن، ۱۴ هزار ميليارد ريال برآورد و قرار شد در مرحله اول اجراي طرح تامين آتيه ۵ هزار ميليارد ريال اختصاص يابد اما اواسط دي ماه يک مسئول در بانک ملي که کارگزار و مجري اين طرح است گفت: اعتبار مورد نياز اجراي طرح تامين آتيه در سال جاري هنوز تامين نشده است. جمال دامغانيان عضو هيئت مديره بانک ملي اظهار کرد: اگر صندوق مهر امام رضا (ع) بودجه طرح آتيه مهر را تامين کند، اين طرح توسط بانک ملي اجرا خواهد شد.وي افزود: قرار بود ۵ هزار ميليارد ريال از بودجه اين طرح در سال جاري از محل فروش سهام تامين شود که متولي انجام آن معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهوري بود.دامغانيان گفت: براي اجراي کل اين طرح در سال جاري ۱۴ هزار ميليارد ريال پيش بيني شده که البته هنوز مبلغي به بانک ملي ارائه نشده است.بنا به گفته وي از ابتداي امسال تاکنون ۹۶۰ هزار نوزاد متولد شده و تا پايان سال پيش بيني مي شود که اين تعداد به يک ميليون و ۴۰۰ هزار برسد.
اجراي طرح دور از انتظار است
زماني سخنگوي عضو کميسيون اجتماعي نيز با اشاره به اين که اجراي اين طرح به دليل اعتباراتي که نياز دارد دور از انتظار است به خراسان گفت: مجلس در اين مدت در جريان اجراي اين طرح قرار نگرفته و تاکنون نيز گزارشي درباره اجرا شدن يا نشدن اين طرح به مجلس ارائه نشده است.وي افزود: اجراي اين طرح نياز به اعتبارات بسياري دارد که اگر قرار باشد دولت براي ۲۰ سال آينده آن را تامين کند، اولويت هاي مهمي که در حال حاضر در زمينه ايجاد اشتغال، ازدواج و مسکن جوانان وجود دارد بر زمين مي ماند. بنا به گفته زماني در حال حاضر مشکلات بسياري در حوزه اشتغال، مسکن و ازدواج جوانان وجود دارد که دولت بايد با برنامه ريزي براي رفع آن ها اقدام کند چرا که سن ازدواج افزايش يافته و سن استخدام بسياري از افراد جوياي کار گذشته است. بنابراين نبايد اصراري نيز به اجراي اين طرح شود.
مرگ سالانه ده هزار نفر در اثر آلودگی هوا
ایسنا: رييس مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت، اظهار كرد: «بر مبناي آخرين يافته‌هاي موجود 10 هزار و 600 مرگ سالانه منتسب به آلودگي هوا در كشور به ثبت رسيده است كه يك سوم آن (سه هزار و 640 نفر) به شهر تهران بر مي‌گردد، به گونه‌اي كه افراد ضمن داشتن بيماري‌هاي قلبي و عروقي زمينه بر اثر آلودگي هوا دچار مرگ زودرس مي‌شوند.»
وي افزود: «با وجود اين كه 11 درصد جمعيت كشور در تهران زندگي مي‌كنند، اثرات آلودگي هوا بر مرگ و ميرهاي زودرس در تهران سه برابر متوسط كشور است.»
رييس مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت، با بيان اين كه عوامل موثر بر مرگ و ميرهاي زودرس به ترتيب شامل ذرات معلق در هوا، دي اكسيد گوگرد، منواكسيد كربن و ازن است، به كيفيت بنزين‌هاي توليد شده اشاره و خاطر نشان كرد: «همان گونه كه كيفيت خودروها و استاندارد آن‌ها مهم است، كيفيت سوخت مصرفي هم از اهميت بالايي برخوردار است، اين در حالي است كه سوخت مصرفي كشور با هيچ يك از استانداردهاي يورو سه و پنج منطبق نيست.»
ندافي با بيان اينكه براساس برنامه‌ريزي‌ هاي اعلام شده وزارت نفت، تا نيمه سال آينده حداقل دو پالايشگاه بايد بتواند بنزين را بر اساس استانداردهاي موجود توليد و وارد چرخه مصرف كند، در رابطه با تركيب فعلي بنزين توليد شده نيز تصريح كرد: «بخشي از تركيب فعلي بنزين، بنزن است كه به دليل اينكه با استانداردهاي موجود منطبق نيست، اين ماده در مراحل توزيع ، انتقال و مصرف سوخت به هوا وارد مي‌شود.»
رييس مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت در پايان خاطرنشان كرد: «البته قبل از رسيدن به استانداردهاي موجود براي توليد بنزين هم مي‌توان از ورود بنزن به هوا جلوگيري كرد، به اين نحو كه خودروها بايد به كنيستر مجهز شوند تا بتوانند مانع از ورود بخار‌هاي فرار و بقاياي سوخت به هوا شد و از طرفي براي جايگاه سوخت‌گيري هم بايد تمهيداتي انديشيده شود تا در هنگام تخليه سوخت بنزن به هوا وارد نشود.»
صندوق‌های بازنشستگی و تامین اجتماعی ورشکسته شده‌اند
سایت آفتاب: رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: به علت ضعف مدیریتی و ناموفق بودن بازگشت سرمایه در صندوق‌های تامین اجتماعی و بیمه بازنشستگی این صندوق‌ها ورشکسته شده اند.
سلیمان جعفرزاده در گفت‌وگو با خانه ملت در پاسخ به این سوال که بیمه بازنشستگی شامل چه کسانی می شود گفت: کلیه روستاییان و بسیاری از افراد مثل رانندگان درون شهری و برون شهری، قالیبافان ، خبرنگاران و… مشمول بیمه بازنشستگی می شوند و دولت موظف به بیمه آنهاست، که دولت برای برخی از مشاغل ۲۰ درصد حق بیمه و برای برخی مشاغل دیگر ۱۷ در صد پرداخت می کند.
نماینده ماکو با اشاره به گزارش مرکز پژوهش های مجلس مبنی بر نامطلوب بودن وضعیت بیمه بازنشستگی درکشور و افزایش سالمندان گفت: صندوق های تامین اجتماعی و بازنشستگی ورشکسته هستند و از عهده وظایفی که برای آنها مشخص شده است بر نمی آیند و این وضعیت تا ۱۰ سال آینده نیز ادامه خواهد داشت مگر اینکه کمک های دولت افزایش یابد.
وی با بیان اینکه کشور ما کشور جوانی است و طول عمر در کشور بالا رفته است خاطر نشان ساخت: هر چقدر طول عمر افزایش یابد تامین اجتماعی باید بیشتر هزینه کند و مدت بیشتری بیمه بازنشستگی افراد را پرداخت کند واین هزینه ها صندوق را با ضرر مواجه می کند.
جعفرزاده تصریح کرد: دولت هر ساله مبلغ هزار میلیارد تا ۲ هزار میلیارد تومان به صندوق های بازنشستگی کمک می کرد، سال گذشته برای صندوق های بازنشستگی و تامین اجتماعی بیش از ۲ هزار میلیارد تومان بابت فروش سهام در نظر گرفته شد اما در عین حال با مجموع سرمایه گذاری هایی که تامین اجتماعی داشته است به علت ضعف مدیریتی نتوانست به آن اهداف برسد.
وی یادآور شد: در تمام کشورهای دنیا بازنشستگان را یا دولت تامین می کند یا خودشان که اگر خودشان بخواهند تامین کنند باید سرمایه گذاری کنند و از بازگشت سرمایه بیمه شوند که این بازگشت سرمایه در ایران ناموفق بوده است و موجب شده تامین اجتماعی و صندوق های موجود در کشور همه صد درصد ورشکسته شوند.
طبق گزارش مرکز پژهش های مجلس برآوردهای آماری نشان می‌دهد که طی دو دهه آینده، پدیده سالمندی در کشور ما یک مسئله جدی خواهد بود. افزایش انفجارگونه نرخ زاد و ولد در دهه ۱۳۶۰ و تغییراتی که به تبع آن در ساختار جمعیت کشور ایجاد شده، توجه به پدیده سالمندی را به عنوان یک پدیده حتمی در آینده ضرورت می‌بخشد.
در این گزارش آمده است دستگاه‌های اجرایی و نهادهای مسئول و مرتبط با سالمندان (از جمله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت رفاه و تأمین اجتماعی وسازمان‌های تابعه آن) در حد وظایف جاری خود و اعتبارات تخصیص یافته ، اقداماتی را در زمینه حمایت از سالمندان انجام می‌دهند، اما این اقدامات کافی به نظر نمی‌رسد.
وزير خارجه عراق تأکيد کرد که حضور آمريکا در عراق بعد از سال 2011 ادامه خواهد يافت
تلويزيون الشرقيه 5/11/89: «هوشيار زيباري وزير خارجه عراق تأکيد کرد که حضور آمريکا در عراق بعد از سال 2011 ادامه خواهد يافت ولي با ترتيباتي جديد که آن را دولت عراق مشخص مي‌کند که بار ديپلوماتيک و نه نظامي آن برتري دارد. زيباري در گفتگو با رويتر گفت که ماهيت حضور نيروهاي آمريکايي در عراق را نياز دولت عراق در آن شرايط مشخص مي‌کند. وي اضافه کرد که ماهيت گفتگوهايي که در آينده اي نزديک در پيش خواهد بود، تنظيم و مشخص کردن روابط با آمريکا بر اساس مباني جديد مي‌باشد. زيباري اعتراف کرد که دولت عراق در حال حاضر با تهديدات سياسي و امنيتي و اقتصادي بزرگي روبه‌رو است. وي همزمان تأکيد کرد که از دولت اجراي التزامات و تعهدات سياسي خواسته مي‌شود تا اين‌که ثابت کند که مي‌تواند عراق را به آنجا که بايد منتقل کند»

رييس آژانس پناهندگي ملل ‌متحد در عراق، بحران آوارگان را مورد بحث قرار مي‌دهد
تلويزيون بي. بي. سي جهاني 4/11/89: «سالها بعد از اين‌که تحولات عراق، اقتصاد کشور را ويران، و زندگي ميليونها عراقي را تباه کرده، حداقل يک ميليون عراقي در پي پناه گرفتن در کشورهاي خارجي بوده‌اند و بيش از يک و نيم ميليون آواره عراقي نيز در داخل کشور باقي مانده‌اند. آنتوني بيتريز، رئيس آژانس پناهندگي ملل ‌متحد هم‌اکنون در عراق است تا استمرار بحراني که آوارگان عراقي با آن مواجه هستند را مورد بحث قرار دهد. . .
جيم ميور، خبرنگار از عراق: در کشوري که بر روي سومين ذخاير بزرگ نفت جهان قرار دارد، سليم الجبار با کودکانش در جايي زندگي مي‌کنند که زباله‌ها، آن را احاطه کرده‌اند. آنها از ناصريه به اينجا آمده‌اند. او مي‌گويد هيچ‌کس به ما کمک نمي‌کند. ما هيچ چيز نداريم، نه خانه، نه پول. . . او مرا به خانه‌اش که با چوب و گل ساخته است مي‌برد که نه برق دارد و نه بخاري در آن وجود دارد. . .
تنها در فاصله 20دقيقه اي از بغداد، کمپ غيرمسکوني امام علي قرار دارد که حدود 2500نفر در آن زندگي مي‌کنند. . . خيلي از آنها در ميان زباله‌ها مي‌گردند تا چيزي مثل بطري پيدا کنند تا با فروش آنها مقداري برنج بخرند تا زنده بمانند.
هر کسي در اينجا داستان خودش را براي گفتن دارد. آنها هر کدام، از نقاط مختلفي به اينجا آمده‌اند. . . يک چيزي که همه در آن مشترک هستند، اين است که نمي‌توانند به محل اصلي خود برگردند. اين يک مشکل بسيار ريشه داري است که تنها با پول حل نمي‌شود.
کمپ غيرمسکوني امام علي تنها يکي از 94 کمپ غيرقابل سکونت، در بغداد است. در کل کشور، 351 کمپ غيرمسکوني وجود دارد که بيش از 400هزار آواره را در خود جاي داده‌اند که هيچ جاي ديگري براي رفتن ندارند. براي آنها، هيچ‌راه‌حل سريعي وجود ندارد.
دانيل اندرز، نماينده آژانس پناهندگي ملل ‌متحد در عراق: اين‌که با بي‌خانمان هاي عراقي بايد چه کرد، فکر مي‌کنم تنها کاري که مي‌توانيم ظرف چند ماه بکنيم، ايجاد واحد هاي مسکوني است. . .
خبرنگار: آژانس مزبور، تعدادي منابع آب و سرويسهاي بهداشتي تهيه کرده است اما مي‌داند که اين، راه‌حل موضوع نيست. ..».