Freitag, 28. Januar 2011

تظاهرات اعتراضی در برلین علیه اعدامها در ایران

تظاهرات اعتراضی در برلین علیه اعدامها در ایران
تظاهرات اعتراضی در برلین علیه اعدامها در ایران

خبرگزاری یونایتدپرس بین‌المللی، ۲۷ژانویه ۲۰۱۱ـ آلمانیها و ایرانیان تبعیدی روز پنجشنبه ۲۷ژانویه در جلوی وزارت‌خارجه آلمان در برلین جمع شدند و از دولت آلمان خواستند که در قبال موج جدید اعدامها در ایران قدم موثری بردارد. حدود ۶۰نفر با بنر و شعار ”سکوت دیگر بس است“ در سرمای سرد برلین در جلوی وزارت‌خارجه جمع شدند. آنها بعد از شنیدن خبر اعدام 2ایرانی در روز دوشنبه که در تابستان گذشته بعد از انتخابات بحث انگیز دستگیر شده بودند، جمع شدند.
مسعود آزاده یک ایرانی که در برلین زندگی می‌کند به خبرنگار یو. پی. آی گفت: ”ما می‌خواهیم وزیر خارجه آلمان گوئیدو وستروله سکوت را بشکند و اعدام زندانیان سیاسی در ایران را محکوم کند“.

عفو بین‌الملل روز دوشنبه گفت: مقامات ایرانی حداقل ۷۱نفر را از شروع سال جدید اعدام کرده‌اند. او اضافه کرد که هزاران نفر دیگر در صف اعدام قرار دارند. مخالفین رژیم مدعی هستند که ایران از ترس آشوب‌هایی چون تونس فعالین سیاسی خود را به‌شدت سرکوب می‌کند.
مسعود آزاده یک فعال شورای ملی مقاومت است. شورای ملی مقاومت ـ‌برگزار کننده‌این تظاهرات‌ـ یک گروه تبعیدی مستقر در اروپا وابسته به سازمان مجاهدین خلق است که عزم سرنگونی رژیم ایران را دارد.
انتقادات به سازمان مجاهدین خلق در لیست تروریستی توسط ایران و آمریکا، و هم‌چنین به‌خاطر سابقه نظامی ‌گذشته‌اش می‌باشد. هوادارانش می گویند که این گروه خواستار یک ایران آزاد و دموکراتیک است، آنها می گویند که اتحادیه اروپا آنها را در سال ۲۰۰۹ از لیست تروریستی خارج کرده است. ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۰۳، حدود ۳۵۰۰نفر از اعضای آن را که در عراق به‌سر می‌برند خلع‌سلاح کرد.

به گفته عفو بین‌الملل زندانیان اعدام شده در روز دوشنبه جعفر کاظمی و محمدعلی حاجی‌آقایی به محاربه (جنگ با خدا) و فعالیتهای تبلیغی علیه رژیم و هم‌چنین رابطه با سازمان مجاهدین متهم شده بودند. به‌رغم این‌که سازمان مجاهدین در لیست تروریستی آمریکا است، وزیر خارجه، هیلاری کلینتون سال گذشته از مقامات ایرانی خواست که این فعالین را آزاد کنند.
انگیزه مجاهدین هر چه که باشد. سرکوب مخالفین در ایران توسط رژیم ایران محکومیت مقامات غربی و نهادهای حقوق‌بشری را برانگیخته است.
سارال لی ولیستون مدیر بخش خاورمیانه دیدبان حقوق‌بشر می گوید که طناب بر گردن بعضی از فعالان (حقوق‌بشر) در ایران محکم‌تر شده است. وی این مطلب را در بیانیه‌ای همزمان با ارائه گزارش نقض حقوق‌بشر در ایران که این هفته منتشر شد ارائه کرد.

سرکوب دولت از ساکت کردن تظاهرات بعد از انتخابات فراتر رفته است و حالا به یک کمپین گسترده برای خنثی کردن جامعه فعال و خروشان ایران و تحکیم قدرت تبدیل شده است.
آلیستر برت، یک نماینده محافظه کار انگلیسی و یک مقام بلندپایه وزارت‌خارجه انگلیس این اعدامها را محکوم کرد و از دولت ایران خواست که اعدامها را متوقف کند.
تظاهرکنندگان در برلین گفتند که آنها می‌خواهند که وزارت‌خارجه آلمان نیز همین کار را دنبال کند، و این اقدام سخت‌سران (فناتیک‌های) رژیم ایران را محکوم کنند.
کریستین سیمرمان یک فعال حقوق‌بشر برلین که در تظاهرات امروز شرکت داشت می گوید: ”دولت آلمان وقتی که اعدامی در ایالات متحده آمریکا صورت می‌گیرد فعال می‌شود، ولی وقتی که زندانیان سیاسی در ایران اعدام می‌شوند در سکوت است. این یک افتضاح است. وزیر خارجه آلمان به مماشات و دیپلوماسی سکوت معتقد است، ولی رژیم ایران روشن کرده است که او به چنین سیاستی اصلاً علاقمند نیست“.