پدر شهید "صانع ژاله" رشوه ۷۵ میلیون تومانی را نپذیرفت
دانشجونیوز: سایت میزان خبر از تطمیع و تهدید خانواده شهید صانع ژاله از سوی دو مسئول بسیج و مخالفت پدر این شهید با پرداخت هرگونه رشوه و حقالسکوت خبر داده و نوشته است:
پدر شهید ۲۵ بهمن بعد از شهادت پسرش حق السکوت ۷۵ میلیونی بسیج را رد کرده است. گزارشهای رسیده به «میزان خبر» حاکی از آن است که دو تن از مسئولین بسیج غرب کشور، بعد از شهادت صانع ژاله در تظاهرات ۲۵ بهمن، ۷۵ میلیون پول نقد برای پدر شهید صانع ژاله میبرند، که این پدر از قبول آن خودداری میکند. این اتفاق در زمانی روی داده است که برادر بزرگتر صانع ژاله توسط نهادهای امنیتی بازداشت و در زندان به سر میبرده است.
صانع ژاله دانشجوی تئاتر دانشگاه هنر در روز ۲۵ بهمن در تهران به ضرب گلوله مستقیم نیروهای شبه نظامی به شهادت رسید و قانع ژاله پس از ادعای رسانههای حکومتی مبنی بر بسیجی بودن برادرش در مصاحبه با رسانهها به تکذیب این موضوع پرداخت و به همین علت بازداشت شد.
بنا به این گزارش پس از رد رشوه ۷۵ ملیون تومانی، مسئولین بسیجی به تهدید این پدر پرداختند و از سرنوشت مشابه برادر بزرگتر با صانع ژاله ابراز نگرانی کردند که در جواب پدر صانع ژاله میگوید: یک پسرم در راهی که فکر میکرد درست است کشته شد و پسر دیگرم هم کاری را کرده که اعتقاد دارد درست است و هر هزینهای را هم میپردازد.
خانوادههای شهیدان راهپیماییهای اعتراضی بعد از خرداد ۸۸ تحت فشارهای شدید نیروهای امنیتی قرار گرفتند تا به تکذیب خبر شهادت در تظاهرات بپردازند یا در مصاحبههایی فرزندان و عزیزان خود را از حامیان حکومت جلوه دهند و علیه رهبران جنبش سبز اظهار نظر کنند. در همین راستا سایتها و خبرگزاریهای نزدیک به حاکمیت بارها به جعل مصاحبه از این خانوادهها پرداختهاند که با تکذیب ایشان روبرو شده است.
ابراز نگرانی مجدد شورای امنيت از برنامه اتمی رژیم
ایسنا: شوراي امنيت بار ديگر تمايل خود به اعمال هر چه بهتر تحريمها عليه ايران را ابراز و نگرانياش درباره آنچه قصد ايران براي ساخت سلاح هستهيي خوانده ميشود را تكرار كرد. معاون نماينده آمريكا در سازمان ملل در نشست شوراي امنيت با تكرار اتهامات غرب مبني بر نظامي بودن برنامهي هستهيي ايران مدعي شد كه ايران از گفتوگو دربارهي جنبههاي نظامي احتمالي برنامهي هستهيياش خودداري ميكند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، وي با ادعاي اينكه مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي در آخرين گزارش خود مدعي شد كه نميتواند نتيجهگيري كند كه همه مواد هستهيي در ايران براي فعاليتهاي صلحآميز است، گفت: اين نتيجهگيري مايهي نگراني جدي براي شوراي امنيت و به طور كلي جامعهي بينالملل است.
دو هزار کشته و مجروح در حوادث رانندگی نوروز
خبرگزاری فارس: 156 كشته و هزار و 781 مجروح در پي حوادث رانندگي نوروزي در كشور از تاريخ 25 اسفند 89 تا صبح روز 4 فروردين سال 90 گزارش شد.
همچنين در اين مدت، افراد آسيبديده كه به صورت سرپايي تحت مداواي امدادگران جمعيت هلال احمر قرار گرفتند 838 نفر بودند كه در اين راستا 943 مصدوم نيز براي درمانهاي بيشتر به مراكز درماني انتقال يافتند.
پنج نکته درباره انرژی هستهای: خطرات و ابهامها
راديو فردا 26 مارس. انفجار، تشعشعات و تخلیه مردم از شعاع خطر نیروگاههای هستهای در ژاپن حدود سی سال پس از سانحهای مشابه در نیروگاه هستهای «تری مایل آیلند» آمریکا بار دیگر نگرانی از خطرات و فجایع اتمی احتمالی را زنده کرده و بنابراین مباحث مربوط به جنبههای مثبت و منفی استفاده از انرژی اتمی را به طور جدی به رخ کشیده است.
مایکل لوی، از پژوهشگران ارشد «شورای روابط خارجی» در زمینه امنیت انرژی و محیط زیست، در مطلبی که روزنامه «واشینگتن پست» منتشر کرده به بررسی نقاط مثبت و منفی انرژی اتمی، کارآمدی آن برای جایگزینی به جای سوختهای فسیلی، و امنیت مراکز تولید انرژی هستهای پرداخته است. او در تحلیل خود پنج جنبه مهم در ارزیابی انرژی اتمی را برمیشمرد.
۱-مسئله ایمنی در انرژی اتمی
مایکل لوی در مقاله خود تاکید میکند که همان طوری که مورد ژاپن نشان داد مسئله ایمنی در تولید انرژی هستهای بسیار حیاتی است، ولی به اعتقاد وی در دهههای اخیر مسئله هزینه تامین این نوع انرژی بزرگترین چالش و حتی مهمتر از مسئله ایمنی بوده است.
طراحی، ساختن و حفظ مراکز تولید انرژی هستهای بسیار پرهزینه است و با وجود آن که آمار دقیقی در این مورد در دست نیست، میتوان گفت که احداث یک نیروگاه هستهای حداقل ۵ میلیارد دلار هزینه در بر دارد. به این ترتیب تولید انرژی هستهای تقریبا سی درصد از تولید انرژی از طریق ذغال سنگ یا گاز گرانتر تمام میشود.
شکی نیست که مسئله هزینه و ایمنی با یکدیگر ارتباطی تنگاتنگ دارند. نگرانی در مورد ایمنی نیروگاههای هستهای به هزینه ساخت این مراکز میافزاید. مشخص نیست که حتی اگر نگرانیهای ایمنی کاهش یابد، تا چه حد از هزینه و دشواریهای تامین سرمایهگذاری در این صنایع خواهد کاست. ولی مسلما فاجعه اخیر در نیروگاه هستهای «فوکوشیما داییچی» در ژاپن وضعیت را دشوارتر و مبهمتر خواهد ساخت.
۲-خطر تروریسم
مایکل لوی به عمده شدن احتمال حملات تروریستی به مراکز تولید انرژی هستهای اشاره کرده و یادآوری میکند که به خصوص پس از حملات یازده سپتامبر سال ۲۰۰۱ در آمریکا این موضوع بسیار عمده شده و از دل این نگرانیها یک عرصه تجاری و سرمایهگذاری گسترده سربرآورده است.
هر چند برخی پیامدهای وقوع چنین حملهای را به درستی فاجعهبار میدانند و آن را با ابعاد فاجعه اخیر در ژاپن مقایسه میکنند، حقیقت این است که حمله به یک نیروگاه هستهای بسیار دشوارتر از آن است که تصور میشود.
گروههای تروریستی توانایی انجام حمله موثر به مراکز هستهای را ندارند که پیامدهایی مثل زلزله ژاپن را در پی داشته باشد. هر چند گروه مسلح و جداییطلب باسک (اتا) در اسپانیا یک بار در سال ۱۹۷۷ دست به چنین اقدامی زد، مختصات ساختمانی تاسیسات نیروگاههای هستهای و شکل حفاظت از آنها معمولا به شکلی است که حملات تروریستی قادر نخواهند بود صدمهای جدی به این مراکز وارد کنند.
۳-مخالفت دموکراتها با انرژی هستهای و دفاع جمهوریخواهان از آن
مایکل لوی در ادامه تحلیل خود در روزنامه «واشینگتن پست» یادآوری میکند که در سالهای اخیر تعداد زیادی از سیاستمداران حزب دموکرات آمریکا و طرفداران محیط زیست به خاطر کاهش تولید گازهای گلخانهای به انرژی هستهای علاقه بیشتری نشان میدهند. برای مثال، یکی از بزرگترین طرحهای مربوط به اصلاح منابع انرژی در آمریکا توسط دموکراتها مطرح شد که جوهره اصلی آن کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و گسترش منابع انرژی دیگر از جمله انرژی هستهای بود. جمهوریخواهان با این طرح مخالفت کردند.
هر چند تعداد بیشتری از دموکراتها به سمت انرژی هستهای تمایل پیدا کردهاند، تعداد اندکی از آنها بر گسترش این صنعت اصرار دارند. و اکنون با توجه به فجایعی که در ژاپن روی داده ممکن است آنها نیز در این موضع گیری خود تجدید نظر کنند.
۴-انرژی هستهای، عامل اصلی در استقلال منابع انرژی
مایکل لوی یادآوری میکند که در اکثر موارد وقتی که از وابستگی در عرصه انرژی صحبت میشود اشاره اصلی به نفت و بنزین است. اما گسترش صنعت انرژی هستهای لزوما به معنای قطع وابستگی در این زمینه نخواهد بود. چون انرژی هستهای میتواند برای تولید برق مورد استفاده قرار گرفته و تنها تا حدی از مصرف گاز یا ذغال سنگ در نیروگاههای برق را کاهش دهد.
شاید در سالهای دهه ۱۹۷۰ میلادی، زمانی که نیروگاههای هستهای متعددی ساخته شد (برای مثال، در خود آمریکا بین سالهای ۱۹۷۰ تا ۱۹۷۵ چهل و پنج رآکتور هستهای آغاز به کار کرد) انرژی هستهای توانست بخشی از وابستگی به نفت و گاز در عرصه تولید برق را کاهش دهد. ولی در حال حاضر دیگر زمینهای برای جایگزینی نفت با انرژی هستهای باقی نمانده است.
۵- فنآوری بهتر میتواند بر ایمنی نیروگاههای هستهای بیافزاید
مایکل لوی معتقد است که پیشرفت تکنولوژی میتواند ایمنی صنایع هستهای را بهبود بخشد، ولی انرژی هستهای همواره ریسک و خطرات ویژه خود را خواهد داشت.
رآکتور هستهای ژاپن با تکنولوژی قدیمی کار میکرد و به این خاطر آسیبپذیر بود. استفاده از تکنولوژی مدرن قادر خواهد بود رآکتورهای هستهای را در صورت بروز هر گونه اختلال به شکل بهتری خنک کند.
ولی آن چه که در ژاپن روی داد به ما یادآوری میکند که بروز مشکلات و اختلالهای پیشبینی نشده در صنایع حساس هستهای همیشه ریسک و خطرات زیادی در پی خواهد داشت. مهندسی و تکنولوژی پیشرفته و دقیقتر میتواند تا حدی از احتمال بروز فجایع جلوگیری کند، ولی به طور قطع نمیتواند تمام احتمالات را پیشبینی و خنثی کند.
مایکل لوی در پایان تحلیل خود در روزنامه «واشینگتن پست» یادآوری میکند که تمام منابع تولید انرژی خطرات و بنابراین ضایعات ویژه خود را دارند. نمونه آن انفجار در حفاریهای عمیق نفت در آبهای خلیج مکزیک در سال گذشته یا انفجار در یکی از معادن بزرگ ذغال سنگ آمریکا در منطقه ویرجینیا بود.
آن چه که افکار عمومی در آمریکا و کشورهای صنعتی دیگر باید در مورد آن تصمیم بگیرند مقایسهای بین خطرات صنایع هستهای با خطرات و ضایعات ناشی از حوادث در عرصه تولید انرژیهای دیگر است.
اخراج عوامل حزب الله از کشورهای عربی خلیج فارس
سایت تحول سبز: کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس طرحی برای اخراج هزاران شیعه لبنانی ِ مرتبط با حزبالله لبنان یا سپاه پاسداران، در دست دارند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، روزنامه کویتی «السیاسه» روز پنجشنبه به نقل از منابع دیپلماتیک عرب نوشته است که طرح اخراج شیعیان لبنانی پس از انتشار گزارشهای امنیتی در مورد مشارکت فعالان شیعه لبنانی در اعتراضهای اخیر بحرین و عربستان سعودی پیشنهاد شده است.
این گزارش میافزاید که اقدام بحرین برای تعلیق پروازها به ایران، عراق و لبنان، و محکوم کردن گفتههای رهبر حزبالله لبنان توسط مقامهای بحرینی، زمینه را برای اخراج هزاران شیعه لبنانی از کشورهای حاشیه خلیج فارس فراهم کرده است.
یک منبع دیپلماتیک گفته است که بحرین در حال فراهم ساختن زمینه اخراج حدود ۹۰ شیعه لبنانی است که بیشتر آنها در جریان اعتراضها دستگیر شدهاند.
گسترش فقر و بیکاری در ایران؛ افزایش خودکشی
خبرگزاری هرانا - در طی یک ماه گذشته در شهر "آبدانان" از توابع استان ایلام، دستکم چهار نفر اقدام به خودکشی کردهاند که سه مورد آن منجر به فوت شده است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، با گسترش فقر، اعتیاد، بیکاری، اختلافات خانوادگی و مواردی از این دست، پدیدهٔ تراژدیک خودکشی نیز در بین شهروندان به صورت نگران کنندهای در حال افزایش است.
بر همین اساس در اولین روز سال جدید(نوروز) در این شهر یک جوان به دلایل نامعلوم اقدام به خودسوزی میکند که پس انتقال وی به بیمارستان پزشکان شدت سوختگی این جوان را نگران کننده اعلام کردهاند.
همچنین چندی پیش در شهر مذکور یک جوان دیگر از راه حلق آویز خودکشی مینماید که منجر به فوت وی میشود. دو نفر دیگر که نیز در این مدت اقدام به خودکشی میکنند که هر دو فوت کردهاند؛ یکی از این افراد از طریق خودسوزی اقدام به خودکشی کرده است.
لازم به ذکر است آمار خودکشی، به ویژه اقدام به خودسوزی، در استان ایلام در سالهای گذشته به صورت قابل توجه افزایش پیدا کرده است به طوری که این استان محروم در صدر جدول آمار خودسوزی زنان در استانهای کشور قرار گرفته است.
فعالین مدنی نسبت به گسترش بیرویهٔ این پدیدهٔ تراژدیک ابراز نگرانی میکنند. آنان دلایلی هم چون بیتوجهی مسئولین، عدم وجود نهادهای مدنی فعال در این زمینهها در جهت کالبد شکافی ریشههای این معضل، وجود فرهنگ سنتی و عشیرهای حاکم بر بسیاری از نقاط جامعه، گسترش آمار بیکاری، فقر، اعتیاد و... را از دلایل گسترش روز افزون خودکشی در میان اقشار مختلف جامعه از جوان و پیر گرفته تا دختران و زنان، میدانند.
وزیر اطلاعات رژیم: نوروز سنتی اسلامی است!
ايران پرس نيوز 26 مارس. حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات رژیم نوروز را سنتی الهی و اسلامی دانست و گفت: «دشمنان به دنبال این هستند که سنتهای دینی و اسلامی را از بین ببرند، البته بسیاری از سنتها مانند صلهرحم که در میان مردم رواج دارد، تأییدات دینی هم دارد، اما دشمنان مسیری را دنبال میکنند تا با از بین بردن سنتهای الهی و اسلامی که ارزشها و تعالی انسانی را در خود دارد، انسان را به ابتذال بکشانند.»
بی اعتنايی دبیرکل سازمان ملل به جشن نوروزی رژیم
سایت تابناک: معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رییس جمهور اعلام کرد دلیل شرکت نکردن هیات جمهوری اسلامی در جشن نوروز در سازمان ملل، شرکت نکردن بان کی مون دبیر کل سازمان ملل در این مراسم بوده است. پیش از این اعلام شده بود سفر هیات جمهوری اسلامی به دلیل همدردی با مردم مظلوم بحرین لغو شده است.
راه تغییر در رفتار ناقضان حقوق بشر، «فشار دائم از هر طریق ممکن»
راديو فردا 26 مارس. تروم دانیلون، مشاور امور امنیت ملی در کاخ سفید، روز پنجشنبه در استقبال از قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران این تصمیم را «مرحله برجسته تاریخی» نامید و گفت مقامهای دولت ایران به انحای گوناگون مرتکب نقض حقوق مسلم طیف گستردهای از جامعه ایران صرف نظر از سن و سال، جنسیت و باور دینی آنها میشوند. مشاور باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، در امور امنیت ملی در بیانیهای که از سوی کاخ سفید انتشار یافت، تاکید کرد که حکومت جمهوری اسلامی ایران مسئول حفظ جان شهروندان ایرانی است و باید به آنان اجازه دهد تا دیدگاه خود را آزادانه بیان کنند.
آقای مارک تامر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، نیز گفت: «این تصمیم برای مردم ایران و شورای حقوق بشر گام بسیار مهمی بود، چرا که با این اقدام به رغم تلاشهای حکومت ایران برای خفه کردن صدای مخالفان و ناراضیان، ایرانیان از این پس در امور حقوق بشر صدای رسایی در جامعه جهانی خواهند داشت.»
استقبال دولت آمریکا از اقدام شورای حقوق بشر به همین مختصر محدود نبود. خانم سوزان ناسل، مسئول امور سازمانهای بینالمللی در وزارت امور خارجه آمریکا، نیز در گفتوگویی اختصاصی با رادیوفردا تلاشهای گسترده دولت ایران برای جلوگیری از تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل را یکی از مهمترین دلایل اهمیت آن توصیف کرد و گفت: «این قطعنامه بیانیه محکمی بود از سوی جامعه جهانی در مورد نگرانیهای مربوط به نقض مداوم حقوق بشر در ایران که شامل چگونگی رفتار با زندانیان، اعدامهای خارج از حوزه قضایی و قانون و همچنین سرکوب فعالان حقوق زنان میشود. بنابراین پیامی که امروز از سوی جامعه جهانی فرستاده شد از اهمیت فراوانی برخوردار است.»
این مقام وزارت امور خارجه آمریکا با اشاره به اهمیت گزینش گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد برای بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران تاکید کرد این امر موجب وارد آمدن فشار بیشتر بر حکومت ایران برای بهبود شرایط حقوق بشر خواهد شد.
خانم سوزان ناسل در پاسخ به این پرسش که گزارش گزارشگر ویژه سازمان ملل ضمانت اجرایی نخواهد داشت و در صورت ادامه نقض حقوق بشر، ایالات متحده و جامعه جهانی چه کاری میتوانند انجام دهند، میگوید: «باید دید چه گامهای دیگری میتوان برداشت. دولت ایران نشان داده نسبت به طرز فکر سازمان ملل حساس است و برای جلوگیری از تصویب چنین قطعنامهای هم تلاش فراوانی به کار برد، زیرا از اقدامات آینده گزارشگر ویژه بسیار نگران است. البته این امر راه حل مشکل نیست، ولی مکانیسمی برای اعمال فشار بیشتر است. آمریکا در عرصه ملی اقداماتی انجام داده مانند تحریم مقامهای ناقض حقوق بشر در دولت ایران که هر یک از آنها نیز دارای اهمیت است.»
با اشاره به تحریم چندین نفر از مقامات جمهوری اسلامی به علت نقش مستقیم آنان در نقض حقوق ایرانیان، از این مقام وزارت خارجه آمریکا در مورد میزان موثر بودن این تحریمها جویا میشویم.
وی در پاسخ میگوید: «وقتی شما میکوشید در برخورد با رژیمی که همواره تعهدات خود را زیر پا مینهد وضع حقوق بشر را بهبود بخشید، راه حل یگانه و معجزهآسایی وجود ندارد و آن چه باید بکنید ادامه فشاری دائمی از هر کانال ممکن است تا بتوان ناقضان حقوق بشر را به تغییر روش و منش واداشت. بنابراین هر بعدی از این ابعاد دارای اهمیت است و مشکل بتوان مرزی تعیین کرد و گفت دقیقا به خاطر این یا آن تصمیم است که رژیم گام مثبتی در عرصه حقوق بشر برداشته است. از این رو ما فکر میکنیم تداوم فشار در زمینههای گوناگون سرانجام تغییر روش را موجب خواهد شد.»
در پایان این گفتوگوی اختصاصی، انتقادهای برخی ایرانیان را با این مقام وزارت خارجه آمریکا در میان میگذاریم، مبنی بر این که دولت پرزیدنت اوباما آن چنان که از قیام مردم مصر و تونس پشتیبانی کرد به جنبش مدنی ایرانیان توجه مشابهی نشان نداد.
خانم سوزان ناسل در پاسخ به سخنان خانم هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، در اوایل ماه جاری میلادی در ژنو اشاره کرد که گفته بود دلیلی وجود ندارد مردم تهران مستحق همان حقوقی نباشند که مصریان در میدان تحریر از آن برخوردار شدند.
خانم ناسل افزود: «بنابراین دولت آمریکا موضوع مدافعان حقوق بشر و فرد فرد ایرانیان را بسیار جدی میگیرد و تاکید رهبری دولت آمریکا بر تصویب قطعنامه روز پنجشنبه نشانگر چنین سیاستی است.»
خانم سوزان ناسل، عضو ارشد وزارت امور خارجه آمریکا، در پایان بر این باور دولت آقای اوباما تاکید میکند که ایرانیان هم مانند مردمان دیگر سزاوار حقوق اساسی خود هستند و برای ابراز خواستههای خویش باید از آزادی بیان و آزادی اجتماعات برخوردار باشند و ایالات متحده بر آن است تا هر چه میسر است برای پیشبرد این هدف به کار گیرد.
رژیم سرکوبگر: گزارشگر ویژه سازمان ملل را نمی پذیریم
خبرگزاری هرانا - رئيس کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت که قطعنامه اخير شورای حقوق بشر سازمان ملل فاقد هرگونه ارزش حقوقی و کاملا مطرود است.
علاءالدین بروجردی در موضع گیری خود نسبت به قطنامه اخیر شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد علیه جمهوری اسلامی افزود: "جمهوری اسلامی نباید گزارشگر پیشنهاد شده در این قطعنامه را برای تهیه گزارش از وضعیت حقوق بشر کشورمان بپذیرد."
به گزارش مهر، وی با اشاره به اینکه موضعگیریهای حقوق بشری علیه ایران برای اولین بار نیست که صورت میگیرد مدعی شد: "همه اینها متاثر از سیاستهای مستقل جمهوری اسلامی ایران و عدم پیروی آن از ساختار سیاسی ظالمانه حاکم بر جهان امروز است."
علاءالدين بروجردی در ادامه تاکید کرد: "بحمدالله هم اکنون وضعيت حقوق بشر در ايران با توجه به مجموعه ويژگیهای موجود در کشور ما و آزادیهايی که در ايران وجود دارد و همچنين امنيتی که در چنين شرايط آزادی وجود دارد کاملاً مطلوب است."
در همین زمینه رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در پاسخ به سؤالی در خصوص تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل در محکومیت نقض حقوق بشر در ایران و الزام به اعزام گزارشگر ویژه به آن کشور، گفت "این قطعنامه غیرمنصفانه و ناموجه بود و کاملاً سیاسی است و علیرغم تمایل برخی کشورها، تحت فشار آمریکا به تصویب رسید." مهمانپرست مدعی شده است که هدف از این قطعنامه تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی و منحرف کردن روند فعلی شورای حقوق بشر در بررسی دورهای جهانی وضعیت حقوق بشر همه کشورهاست.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی اظهار عقیده کرد: "آمریکا با اینگونه اقدامات و برخورد گزینشی درصدد است با تغییر این مسیر توجهات را از نقض حقوق بشر در غرب به ویژه آمریکا منحرف کرده و در روند اغراض سیاسی خود بر برخی کشورها تمرکز ایجاد کند."
وی بدون اشاره به وضعیت اسف بار حقوق بشر در ایران افزود: "اخیراً پرونده حقوق بشری آمریکا در شورای حقوق بشر مورد بررسی قرار گرفت و ایرادات بسیاری بر وضعیت حقوق بشر در این کشور وارد شد و لذا آمریکا که از این وضعیت راضی نیست، میخواهد این مسیر را تغییر دهد."
همزمان سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل را "یک طنز سیاسی" ذکر کرد و گفت "تلاش غربیها بویژه آمریکا بر این است که به نوعی عملیات پیش دستانهای را انجام دهند بطوریکه جنایات علیه مردم منطقه را معطوف به ایران کنند، اما آنقدر این جنایات روشن است که عملیات روانی آنها هیچگاه به ثمر نخواهد نشست."
کاظم جلالی در خصوص صدور قطعنامه اخیر شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی مدعی شد: صدور این قطعنامه در این شرایط خیلی به نفع ماست، چرا که افکار عمومی در دنیا هم اکنون وضعیت کشورها را با یکدیگر مقایسه میکنند و میگویند چه اتفاقی افتاده که انتخابات باشکوه در ایران برگزار میشود و مردم از تمام حقوق مادی و معنوی خود در این کشور برخوردارند و آزادیهای مدنی در ایران وجود دارد اما علیه این کشور قطعنامه صادر می شود در حالی که آمریکا و همپیمانانش در منطقه از خشنترین و دیکتاتورترین رژیمهای منطقه که اقدام به کشتار مردم بیگناه خود میکنند حمایت کرده و هیچ قطعنامه به موقع و لازم الاجرایی علیه آنها صادر نمیشود."
روز گذشته شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، برای نخستين بار در ۱۰ سال گذشته، با تعيين نماينده ويژه حقوق بشر در ايران موافقت کرد. این قطع نامه در نهایت با ۲۲ رای موافق و ۷ رای مخالفت و ۱۴ رای ممتنع تصویت شده است. شایان ذکر است که شورای حقوق بشر درباره "سرکوب دگرانديشان" و "افزايش مجازات اعدام" در ايران ابراز نگرانی کرده است.
وقاحت رژیم در دروغگویی: تظاهرات گسترده در حمايت از اسد!
شهرهاي مختلف سوريه از جمله خيابانهاي دمشق پايتخت سوريه روز جمعه شاهد تظاهرات گسترده مردم در طرفداري و حمايت از 'بشار اسد' رييس جمهوري اين كشور بود.
به گزارش خبرنگار ايرنا در دمشق، در اين تظاهرات مردم سوار بر خودرو در خيابانهاي شهر حضور يافته و در حالي كه پرچمهاي سوريه و عكسهاي اسد را در دست داشتند، با زدن بوق و برخي شعارها حمايت خود را از دولت سوريه و اسد اعلام كردند.
اين امر موجب شده است تا برخي از خيابانهاي دمشق، روز جمعه به حالت نيمه بسته درآمده و جوانان در حالي كه سوار بر خودرو هستند برخي اوقات با توقف در وسط خيابان اقدام به تكان دادن پرچم و شعار دادن در حمايت از دولت سوريه مي كنند.
البته دهها نفر نيز در ميدان مرجه دمشق در تظاهراتي كوتاه خواستار اصلاحات شده و بسرعت پراكنده شدند.
همچنين حدود هزار نفر در شهر 'التل' در شمال پايتخت در تظاهراتي با مردم درعا اعلام همبستگي كردند.
برخي شبكه هاي تلويزيوني از جمله 'اورينت' كه از دبي پخش مي شود، در حال فتنه گري به منظور ايجاد آشوب در سوريه هستند.
مردم انبار دست به تظاهرات زدند
تلويزيون البغداديه 6/1/90: «امروز صدها تن از اهالي استان الانبار در اعتراض به رواج فساد دست به تظاهرات زدند. تظاهر کنندگان در منطقه البوفرج تجمع کرده و بلند کردن پلاکاردهايي که همراه داشتند خواستار اخراج نيروهاي اشغالگر آمريکايي از عراق شدند. آنها همچنين خواستار بهبودي وضعيت خدماتي و برکناري همه مفسدين شدند».
کارمندان قراردادي کميسارياي انتخابات تظاهرات کردند
تلويزيون البغداديه 6/1/90: «امروز دهها تن از کارمندان قراردادي کميسارياي عالي مستقل انتخابات در ميدان فردوس در بغداد دست به تظاهراتزده و خواستار استخدامشان بهعنوان کارمندان ثابت شدند. تظاهر کنندگان خواستار اختصاص دادن بودجه به کميساريا براي حفظ استقلال و سلامتي کار آن شدند. لازم بذکر است که از 25فوريه گذشته مناطق مختلف عراق شاهد تظاهرات هايي است که خواستار اصلاح و تغيير و از بين بردن فساد ميباشند».
تظاهرات در روز جمعه در بغداد در زير باران
تلويزيون سي ان ان5/1/90: «مجري: صحبت از تظاهرات در جهان عرب و درخاورميانه است، عراقيان نيز در تظاهرات روز جمعه شرکت کردند، تظاهر کنندگان در زير باران در بغداد در ميدان تحرير ـ که در بغداد نيز يک ميدان آزادي وجود داردـ تجمع نموده و عليه فساد دولتي، بيکاري، فقدان خدمات عمومي تظاهرات نمودند.
چندين زن در تظاهرات تصاوير فرزندان ياهمسرانشان را حمل ميکردند که خواستار آزادي آنها از زندان بودند و همانطور که ميبينيد پرچم آمريکا را به آتش کشيدند، هرچند که ما اين صحنه را در تظاهراتهاي ساير کشورها نديده بوديم، آنها همچنين در چندين استان شيعي درجنوب عراق نيز تظاهرات کردند».
مردم تکريت در تظاهرات خود خواستار سرنگوني رژيم شدند
تلويزيون الرافدين 6/1/90: «در تکريت از استان صلاحالدين تظاهرات گستردهاي در مقابل مسجد جامع بزرگ برگزار شد. تظاهر کنندگان خواستار سرنگوني رژيم و از بين بردن فساد شدند».
هزاران نفر از مردم سامراء تظاهرات کردند
تلويزيون بغداد 5/1/90: «هزاران نفر از مردم سامراء امروز بعد از نماز وحدت جمعه دست به تظاهراتزده و خواستار حقوقشان و فراهم کردن خدمات و رعايت حقوقبشر و آزادي زندانيان شدند. خبرنگار تلويزيون بغداد خبر داد که چند هزار نفر از نماز گزاران سامراء نماز جمعه را در مسجد جامع ام المومنين در منطقه شهداء بهجا آورده و سپس در ميدان مقابل مسجد تجمع کردند و شعار ميدادند که اداره دو مرقد به آنها برگردانده شود و مالکيت زمين تنها در کادر شهرداري سامراء باشد و همه زندانيان آزاد شوند و حقوقبشر رعايت شود. تظاهر کنندگان نسبت به کميته عمران اعتراض کردند زيرا که گزارشات يونسکو حاکي است بازسازي دو مرقد بهصورت درستي انجام نشده و گنبد آن بهدليل اينکه خوب درست نشده است ممکن است سقوط کند».
آمريکا خواهان تعيينتکليف وزارتخانههاي امنيتي ميباشد
تلويزيون الشرقيه نيوز 6/1/90: «محمود عثمان يکي از رهبران ليست کردي گفت که آمريکا خواهان تعيينتکليف سريع معرفي کانديداها براي وزارتخانههاي امنيتي از سوي دولت عراق ميباشد چرا که آمريکا در آستانه خروج از عراق در نهايت سال جاري است و عدم معرفي وزراي امنيتي اين خروج را با تأخير روبهرو خواهد ساخت. عثمان گفت يک نارضايتي آمريکايي نسبت به تأخير نوري المالکي و فراکسيونهاي سياسي در معرفي وزراي امنيتي وجود دارد چرا که آنها نميخواهند که اين وزارتخانهها تا زمان خروجشان بهصورت موقت اداره شوند. عثمان اضافه کرد که نوري المالکي مرتب وعده معرفي اين وزرا را ميدهد ولي تاکنون عملي نشدهاند».
مقامات بالايي در پرونده دستگاه کشف مواد انفجاري دست دارند
تلويزيون الشرقيه نيوز 6/1/90: «کميسيون پارلماني سالم سازي تأکيد کرد که مقامات بالايي در پرونده دستگاه کشف مواد انفجاري دست دارند و اسامي افرادي که در اين پرونده دست دارند در پايان تحقيقات اعلام خواهد شد. جعفر الموسوي عضو اين کميسيون گفت پرونده کشف مواد انفجاري در حال حاضر بر روي ميز کميسيون پارلماني سالم سازي ميباشد و تأکيد کرد که اين يک پرونده بزرگ و تحت بررسي است. الموسوي اضافه کرد اين کميسيون مسئوليت تعديل قانون اصول محاکمات جنايي به شماره 236 ب و 211 را برعهده گرفته است چرا که اين دو قانون در وضعيت فعلي شان مانع اصلي ارجاع متهمين به فساد به دادگاهها جز با موافقت وزير يا مافوق وي ميباشد که اين در نوع خود دخالت در امور قضاء و مشوق فساد است.
(توضيح: اين پرونده مدتي پيش فاش شد که دولت عراق دستگاههاي غيرکارآمد کشف مواد انفجاري از انگليس خريداري کرده و برخي مقامات از بابت اين معامله پولهاي هنگفتي به دست آوردهاند-م)».
پارلمان عراق از يکشنبه جلسات خود را از سر خواهد گرفت
تلويزيون الحره 6/1/90: «نوشتاري: پارلمان عراق فردا يکشنبه جلسات خود را بعد از 10روز تعطيلات که جدلي را در محافل سياسي دامن زد از سر خواهد گرفت».
رشوه به مقامات عراقي تاييد شد
واشنگتن پست 6/1/90: «گفته ميشود کهاي. بي. ام براي تجارت کامپيوتر با دولت کره جنوبي در کيسههاي خريد رشوه نقد داده است. بنابه گزارشها، هاليبورتون و شرکاي تجاري بينالمللي آن از طريق حسابهاي بانکي در سوئيس و موناکو پرداختهاي غيرقانوني انجام دادهاند…
در ماه ژانويه، کميسيون اوراق بهادار و مبادلات سهم، مدعي شد که مدير عامل پيشين اينوسپک، يک توليد کننده سوخت تکميلي ، شخصاً رشوه به مقامات در عراق را تأييد نمود.
کميسيون اوراق بهادار و مبادلات سهم در يک دعوي گفت، يک رابط در اين رشوه مورد ادعا، متوجه شد که مدير عامل وقت، پال جنينگز ، در ايميلي به تاريخ 2005 گزارش کرد که مقامات عراقي خواهان يک رشوه 2 درصدي هستند.
طبق اين دعوي، اين رابط نوشت، ”ما عمده سودمان را با مقامات عراقي تقسيم ميکنيم. در غيراين صورت، تجارت ما متوقف خواهد شد و ما بازار را از دست خواهيم داد. “ …».
اهالي سامراء: سامراء آزاد آزاد، ايران اخراج اخراج
تلويزيون الشرقيه نيوز 5/1/90: «اهالي سامراء براي بيان خواسته خود مبني بر بازگرداندن حقوق به افسران سابق ارتش و مبارزه با فساد و بيکاري و آزادي زندانيان بيگناه زنداني در زندانهاي علني و مخفي بدون هيچ اتهامي و ايجاد زمينه کار براي هزاران فارغ التحصيل در مسجد شهداء نماز وحدت برپا کردند. . . فيلم اين تظاهرات که با تلفن دستي گرفته شده به مرکز خبر الشرقيه رسيد. در اين فيلم تظاهرکنندگان شعارهايي در مبارزه با فساد و همچنين شعارهايي در مخالفت با دخالت ايران در امور داخلي استان سر ميدادند. . .».