این، عنوان بیانیه صادر شده ازسوی عفو بین الملل است که در آن ازجمله، آمده است :
بر اساس اطلاعات دریافتی توسط عفو بین الملل، شماری از افراد در روز اول ماه مه ۲۰۱۱ (۱۱ اردیبهشت) دستگیر شدند. آنها همگی خویشاوندان ساکنان اشرف، محل استقرار اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران درعراق هستند که توسط نیروهای عراقی در روز ۸ آوریل ۲۰۱۱ (۱۹ فروردین) مورد حمله قرار گرفتند.
عفو بین الملل نگران است که این افراد تنها بدلیل ارتباط خانوادگی با اعضای مجاهدین یا بدلیل عقاید سیاسی شان بازداشت شده اند. در این صورت، آنها زندانیان عقیدتی محسوب میشوند.
عفو بین الملل درمورد برخی از دستگیرشدگان که از بستگان مجاهدان اشرف و شهیدان فروغ اشرف هستند، ازجمله مینویسد:
- محمود عظیمی، از زندانیان سیاسی سالهای دهه ۱۹۸۰، دارای دو فرزند در کمپ اشرف، که برادرزاده وی، نسترن عظیمی، در میان کشته شدگان حمله ۸ آوریل بود.
- آریا حائری که پسر و دخترش در کمپ اشرف هستند. ماشالله حائری (که به اسم حمید شناخته میشود)، نیز یک زندانی سیاسی است که در وضعیت وخیمی بسر میبرد. وی در سالهای دهه ۱۳۶۰ سه سال را در زندانهای رژیم ایران سپری کرد.
- حسین حاج آقایی، پسر محمدعلی حاج آقایی که بعد از محکوم شدن به اعدام، بخاطر ارتباط با مجاهدین و ”تبلیغات علیه نظام” در ژانویه ۲۰۱۱ (دیماه ۸۹) اعدام شد.
دربخش دیگری از بیانیه عفو بین الملل آمده است:
عفو بین الملل نگران ادامه سرکوب مخالفان توسط رژیم ایران میباشد، منجمله دستگیریهای خودسرانه، شکنجه و یا سایر بد رفتاریها با افرادی که نظرات خود را در مخالفت با حکومت ابراز میکنند. برخی از بازداشت شدگان، پس از دادگاههای غیر عادلانه، اعدام شدند که دست کم یک نوجوان درمیان آنها بود که در ۱۳ ماه مه ۲۰۱۱ (۲۳ اردیبهشت) اعدام شد.
عفو بین الملل از رژیم ایران میخواهد کسانی را که صرفاً بخاطر استفاده از حق آزادی بیان، شرکت در تجمعات و گردهماییها یا بخاطر روابط خانوادگی با مخالفان دستگیر شده اند، بلادرنگ آزاد کند.