تأکید سیاستمداران و حقوقدانان در کنفرانس بین المللی پاریس: جابجایی ساکنان اشرف در داخل عراق استقبال از یک فاجعه انسانی دیگر است
• مریم رجوی: ساکنان اشرف همه ملاحظات دبیرکل را می پذیرند. شرط موفقیت پذیرش حداقل مسئولیت برای حفاظت آنان است.
روز چهارشنبه ۲۹تیرماه، در یک کنفرانس بین المللی در پاریس شماری از برجسته ترین سیاستمداران اروپایی و آمریکایی و نظریه پردازان حقوق بین الملل وظایف آمریکا و سازمان ملل در قبال اشرف را مورد بحث و بررسی قرار دادند و تاکید کردند تلاشهای بی وقفه رژیم آخوندی برای نابودی ساکنان اشرف، تلاش برای یافتن یک راه حل برای این بحران انسانی را به یک موضوع عاجل بین المللی تبدیل کرده است.کنفرانس همچنین طرح پیشنهادی آمریکا مبنی بر جابجایی ساکنان اشرف در داخل عراق را رد کرد و آن را زمینه ساز یک فاجعه انسانی دیگر خواند.
سخنرانان در این کنفرانس که به ریاست خانم آن ماری لیزن رئیس سابق سنای بلژیک برگزار شد, عبارت بودند از: هوارد دین، رئیس حزب دموکرات ۲۰۰۴ ـ ۲۰۰۹؛ لوئیس فری، رئیس اداره تحقیقات فدرال آمریکا۱۹۹۳ ـ ۲۰۰۱؛ آقایان ایو بونه استاندار افتخاری و رئیس سابق سازمان ضد اطلاعات فرانسه و نمایندگان مجلس فرانسه ژان فیلیپ مورر, ژان دیوینس دوسژور, عبداللطیفو علی. و قاضی فرانسوا کلکومبه عضو بنیانگذار کمیته برای ایران دمکراتیک و ژان فرانسوا لوگاره شهردار منطقه یک پاریس. حقوقدانان سرشناسی چون دکترخوان گارسه، وکیل برجسته اسپانیایی، خانم ورا گولاند، پروفسور حقوق بین الملل در دانشگاه ژنو و فرانسوا سر، رئیس اجرایی کمیته بین المللی حقوقدانان در دفاع از اشرف نیز از دیگر سخنرانان این برنامه بودند.
خانم مریم رجوی، رئیس جمهور برگزیده مقاومت ایران، سخنران ویژه این برنامه، گفت: اکنون که جنگ قدرت در بالای رژیم تشدید شده و دیکتاتور سوریه متحد استراتژیک رژیم در آستانه سقوط است، رژیم درصدد است به هر قیمت و از هر طریقی اپوزیسیون سازمانیافته خود را متلاشی کند.
جنایتها و فجایع علیه اشرف، تحت عنوان حق «حاکمیت» دولت عراق صورت میگیرد. ساکنان اشرف چگونه می توانند تحت حفاظت و مسئولیت دولتی باشند که فرمانده کل قوا، نخست وزیر، وزیر کشور و وزیر دفاع و وزیر امنیت و رئیس اطلاعات آن، بالفعل یکنفر است. نخست وزیری که همراه با فرمانده نیروی زمینی و دیگر عواملش، به خاطر دو بار قتل عام در اشرف تحت پیگرد دستگاه قضاییه اسپانیا هستند. هیچ کس نمیتواند از این ایده دفاع کند که حفاظت یک گروه از افراد به قاتلان آنها سپرده شود. این، غیر قانونی، غیر منطقی، غیر اخلاقی، غیر انسانی و غیر قابل قبول است.
مریم رجوی در پایان سخنرانی خود گفت: دیروز دبیر کل ملل متحد در گزارش خود به شورای امنیت با اظهار نگرانی به خاطر از دست رفتن جان انسانها در اشرف گفت:«من از مقامات عراقی خواستار خودداری از استفاده از قهر و ارائه تضمین برای دسترسی ساکنان کمپ به کالاها و خدمات هستم».
دبیرکل افزود: «من تمام طرفهای درگیر را تشویق می کنم تلاشهای خود برای بررسی راهکارها را شدت بخشیده و به یک راه حل مورد اجماع دست یابند که در عین احترام به حاکمیت عراق با قانون بین المللی حقوق بشر و اصول انساندوستانه همخوان و منطبق باشد. به این منظور من به کشورهای عضو فراخوان میدهم به اجرای هر ترتیباتی که برای حکومت عراق و ساکنان کمپ قابل قبول باشد،کمک کنند و از چنین راه حلی حمایت و برای آن تسهیلات فراهم کنند».
رئیس جمهور برگزیده مقاومت با اعلام قبول همه ملاحظات دبیر کل ملل متحد از سوی ساکنان اشرف، در انطباق کامل با آنچه دبیر کل ملل متحد خواستار شده ، گفت: شرط کلیدی موفقیت، قبول مسئولیت از جانب امریکاست و اینکه حداقل قیمت را برای حفاظت از جان انسانهای بیگناه و بیدفاع، که با یکایک آنها موافقتنامه حفاظت تا فرجام نهایی امضا کرده است، بپردازد. وی ترتیبات و راه حل واقعی و عملی را به شرح زیر اعلام نمود:
۱-اعلام حمایت آمریکا و اتحادیه اروپا از راه حل پارلمان اروپا برای انتقال ساکنان اشرف به کشورهای ثالث
۲- تأمین و تضمین حفاظت اشرف توسط امریکا، اتحادیه اروپا و ملل متحد به ویژه کمیساریای عالی حقوق بشر و کمیساریای عالی پناهندگی ملل متحد تا انتقال همه ساکنان.
۳-استقرار دائم ناظران ملل متحد در اشرف تا پایان انتقال.
۴-تحقیق در مورد جنایت ۸ آوریل تحت نظر ملل متحد برای ممانعت از تکرار فاجعه.
۵-وادار کردن دولت عراق به تبعیت از فراخوان دبیر کل ملل متحد برای پایان دادن به هر گونه استفاده از زور و خشونت و پایان دادن به محاصره ضد انسانی و شکنجه روانی و بیرون بردن افراد مسلح از داخل اشرف .
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۲۹تیر۱۳۹۰ (۲۰ژوییه۲۰۱۱)