اطلاعيه صادره از سوی شورای ملی مقاومت ايران:
مريم رجوی به خانم کلينتون اطلاع داد در صورتی که اطمينانهای حداقل در کمپ ليبرتی تأمين نشود، اگر دولت عراق جلوگيری نکند همه ساکنان اشرف و ليبرتی آماده اند در ماه مارس، عراق را با اموال منقولشان ترک کنند و با نظارت صليب سرخ و کميساريا، با هزينه خودشان، به طور موقت در منطقه مرزی اردن مستقر شوند،
جايی که در زمان جنگ در سال ۲۰۰۳ صليب سرخ و سازمان ملل برای پذيرش دهها هزار پناهجو چادر زده بودند
• برای کنترل و اطمينان دولت اردن، اين قطعه زمين به وسيله ساکنان سياج کشی می شود و ساکنان تا رفتن به کشورهای ثالث آن را ترک نمی کنند مگر بيماری که معالجه او در داخل سياج امکانپذير نباشد
• به اين وسيله نيازی به بازداشتگاه ليبرتی و دردسرها و مشکلات زنجيره يی آن نخواهد بود. منتهای انعطاف و حسن نيت مقاومت ايران و ساکنان اشرف اثبات می شود و دولت عراق نيز به حداکثر مطلوب خود می رسد.
•اين طرح نيازمند تصويب بودجه و هيچ هزينه يی از جانب سازمان ملل متحد، آمريکا و اتحاديه اروپا نيست. تسطيح زمين، نصب چادر، تأمين لجستيک و خدمات و مصالح مورد نياز تحت نظارت مقامهای اردنی به طور کامل با هزينه ساکنان انجام می شود و انتقال ژنراتورهای برق از اشرف صورت می گيرد. داراييهای غيرمنقول ساکنان اشرف، تحت نظر و با حکميت سازمان ملل و آمريکا به فروش می رسد و صرف هزينه های جابه جايی و انتقال ساکنان به کشورهای ثالث می شود.
• خانم رجوی مصرانه از خانم کلينتون، دبيرکل بان کی مون، خانم اشتون، آنتونيو گوترز، خانم پيلای و رئيس صليب سرخ خواست با اعلام موافقت و حمايت از اين جابه جايی، برای هميشه به بحران اشرف و کشتار ساکنان آن خاتمه دهند.
در حالی که هنوز دو ماه به ضرب الاجل بستن اشرف در پايان آوريل که نخست وزير عراق اعلام کرده بود، باقی مانده است، مقامهای عراقی تهديد به جابه جايی اجباری ساکنان اشرف به ليبرتی را آغاز کرده اند. هيچيک از اطمينانهای حداقل که ساکنان اشرف درخواست کرده بودند، فراهم نشده و آنها به طور عملی دو گزينه بيشتر ندارند: قتل عام و مرگ يکباره در اشرف يا مرگ تدريجی در مکانی به نام ليبرتی آن هم تحت نام و نظارت ملل متحد. محلی که از سوی اتحاديه جهانی وکلا که بيش از دو ميليون حقوقدان را در ۱۱۰کشور نمايندگی می کند، از سوی کميته بين المللی عدالت که بيش از ۴۰۰۰پارلمانتر را در ۴۱کشور از جمله اکثريت اعضای ۳۰مجلس قانونگذاری نمايندگی می کند، از سوی بيش از ۱۰هزار شهرداران اروپايی در فرانسه و بلژيک و ايتاليا و از سوی شخصيتهای برجسته سياسی و نظامی و قضايی ايالات متحده يک زندان يا ارودگاه کار اجباری توصيف شده است. کميته بين المللی در جستجوی عدالت در اطلاعيه اول مارس خود خاطرنشان کرد: «بر خلاف اطلاعيه ۳۱ژانويه و وعده های نماينده ويژه دبيرکل، به هيچوجه استانداردهای انسان دوستانه و حقوق بشری را تأمين نمی کند و يک مجموعه به شدت فرسوده است که بايد به طور کامل بازسازی شود. اين محل با حضور گسترده نيروهای مسلح عراقی و دوربينهای متعدد جاسوسی و ممنوعيت رفت وآمد بواقع يک زندان است. اين همان چيزی است که انزجار جامعه جهانی از کنگره آمريکا تا پارلمان اروپا را برانگيخته است».
اين در حاليست که کميساريای عالی پناهندگان ملل متحد ساکنان اشرف را «به طور رسمی پناهجويان تحت قانون بين المللی» و «افراد مورد نگرانی مستقيم» شناخته که «بايد از حمايتهای پايه ايی امنيت و رفاه برخوردار باشند. اين شامل هرگونه اخراج يا برگرداندن به مرزها و سرزمينهايی است که جان و آزادی آنها در خطر باشد».
کميساريا در اطلاعيه اول مارس۲۰۱۲ خود اعلام کرد «هرگونه جابه جايی ساکنان به خارج از اشرف بايد بر پايه داوطلبانه و با آزادی رفت وآمد که مطلوبترين وضعيت در محل جديد است همراه باشد».
شايان يادآوری است که آقای مارتين کوبلر، نماينده ويژه دبيرکل، در نامه ۲۸ دسامبر ۲۰۱۱ خود به ساکنان اشرف نوشته بود:
- «دولت جمهوری عراق، در بالاترين سطوح، به ملل متحد تضمينهای خود را داده است که سلامت و امنيت شما را هم در رفت وآمد از کمپ اشرف به ليبرتی و در خود کمپ ليبرتی تضمين می کند تا زمان آن فرا برسد که شما عراق را ترک کنيد».
- «به عنوان ”پناهجو“، شما تحت قانون بين الملل سزاوار خواهيد بود که از حمايتهای پايه يی و سلامتی برخوردار باشيد».
- «من از تقاضای شما برای محترم شمردن حريم خصوصی خودتان، به ويژه در رابطه با زنان، آگاه هستم. من تلاشهای خودم را با دولت جمهوری عراق در اين زمينه برای ايجاد ترتيبات مناسب، با توافق دولت جمهوری عراق، که حاکميت عراق را نيز محترم بشمارد، ادامه می دهم».
- «در مورد ساير موضوعات، مانند داراييها و مايملک، ما به گفتگوها برای رسيدن به يک راه حل که به حقوق ساکنان بر مايملکشان به نحو سازمانيافته يی بر اساس قانون عراق احترام بگذارد، ادامه می دهيم».
متأسفانه هيچيک از اين موارد تا به حال به نحوی که رضايت و اعتماد ساکنان را جلب کند، انجام نشده است.
همچنين، آقای کوبلر در مورد ترتيبات انتقال اولين گروه ۴۰۰نفری از اشرف به ليبرتی، در نامه ۲۶بهمن خود به ساکنان اشرف فقط درباره يک ايستگاه پليس در داخل کمپ نوشته بود در حالی که اکنون معلوم شده است ۶پست اضافی ديگر پليس با مأموران عراقی مسلح به تيربار نيز در داخل کمپ وجود دارد که شبانه روز ۵۰ الی ۶۰بار گشت می زنند.
آقای کوبلر نوشته بود: کليه اجناس۴۰۰نفر منتقل خواهد شد. در حالی که هنوز از روز ۲۸بهمن تا کنون بيش از دو سوم اجناس بار زده شده، منتقل نشده اند.
آقای کوبلر نوشته بود: ساکنان تجهيزات پزشکی خود را به ليبرتی خواهند برد. در حالی که اکنون معلوم شده است عيناً با الگوی مشابه در اشرف دولت عراق می خواهد تجهيزات پزشکی را در اختيار خود بگيرد.
هيچيک از قولهای پيشين در عمل محقق نشده است. علاوه بر آن هم چنانکه آلخو ويدال کوادراس، نايب رئيس پارلمان اروپا و رئيس کميته بين المللی در جستجوی عدالت، در اول مارس اعلام کرد يک «کارزار دروغپردازی عليه ساکنان ليبرتی و زمينه سازی برای جابه جايی اجباری ساير ساکنان اشرف به ليبرتی» به راه افتاده است «که می خواهد ساکنان ليبرتی را مقصر اين وضعيت جلوه دهد».
- «ادعا می شود: ساکنان در منابع فاضلاب به طور عمدی خرابکاری کرده و عکسهای آن را به سراسر دنيا مخابره کرده اند. آنها ژنراتورها را هم خراب کرده اند. منابع آب را تخليه کرده اند. زباله ها را به طور عمدی پراکنده اند. برخی حتی انگشتان خود را سمباده کشيده اند تا اثر انگشت آنها محو شود. آنها در ابتدا مانع ورود دو تانکر فاضلاب و دو تانکر آب و دو ماشين جمع آوری زباله به کمپ ليبرتی شدند. آنها با کميساريا همکاری نمی کنند و درخواست نامه های آن را امضا نمی کنند و انگشتهای خود را سمباده کشيده اند».
اين اتهامها آشکارا، غيرمنطقی و غيرعقلانی است و روشن است که اين دروغهای ظالمانه و مغرضانه چه اهدافی را دنبال می کند. اما پس از اين که اين اتهامها از سوی نماينده ويژه با نماينده ساکنان در خارج و در ليبرتی در ۲۲ و ۲۳ فوريه در ميان گذاشته شد. آنها جوابهای منطقی و قانع کننده مکتوب و شفاهی به او دادند. اسناد موجود است».
- «تحقيقات نشان می دهد که دروغپردازيها عليه ساکنان ليبرتی نه تنها به طور مطلق کذب است بلکه آنها به رغم امکانات بسيار محدود در ۱۰روز گذشته از هيچ تلاشی برای بهبود وضعيت کمپ کوتاهی نکردند. اتهام راه ندادن تانکرهای آب و زباله و فاضلاب مسخره است. وروديهای کمپ به طور کامل در دست نيروهای عراقيست و ساکنان نمی توانند مانع ورود شوند. حقيقت اين است که ۲۳فوريه همزمان با حضور آقای کوبلر و نماينده دولت عراق در يک اقدام نمايشی دو تانکر آب کشاورزی و دو تانکر فاضلاب که پر و غيرقابل استفاده بوده و دو ماشين زباله به داخل ليبرتی رفته اند. تانکرهای آب و فاضلاب قابل استفاده نبوده و خودروی زباله بخشی از زباله های باقی مانده از قبل از ورود ساکنان را با خود برده است».
- «همزمان با اين دروغپردازيها، تلاشهای جديدی از سوی دولت عراق برای انتقال گروه های ديگری از ساکنان به ليبرتی صورت گرفته است. آنها اعلام کرده اند که گروه های بعدی بايد به زودی به ليبرتی منتقل شوند و روز ۲۸فوريه نيز چند ساعت قبل از تماس آقای کوبلر با نمايندگان پارلمان اروپا يک ژنرال عراقی به ساکنان اشرف مراجعه کرده و آنها را به جابه جايی اجباری تهديد کرده است. برای من سخت است ارتباطی بين اين دو موضوع قائل نباشم. از يک سو بايد بر خرابيهای ليبرتی سرپوش گذاشت و عکسهای روتوش شده از آن توزيع کرد و مدعی شد ليبرتی تا چند هفته پيش ۵۰۰۰سرباز آمريکايی را جا می داده است و از سوی ديگر تقصير خرابيهای کنونی را به گردن ساکنان انداخت و آنگاه مجوز سياسی و اخلاقی انتقال يک گروه جديد به زندان ليبرتی را صادر کرد».
- «کميته بين المللی در جستجوی عدالت ضمن ابراز تأسف عميق از کارزار پخش اطلاعات دروغ عليه ساکنان ليبرتی و ضمن حمايت تمام عيار از اطمينانهای حداقل ساکنان و تأکيد بر اين که تا تضمين اين حداقلها، به ويژه خروج کامل نيروهای مسلح عراقی و جمع شدن دوربينهای جاسوسی، ديگر کسی نبايد به ليبرتی منتقل شود، از دبيرکل ملل متحد می خواهد يک گروه تحقيق مستقل که مورد اعتماد ساکنان هم باشد، تعيين نمايد تا در مورد اين اطلاعات دروغ تحقيق کند و اجازه ندهد اين کارزار شيطان سازی و عدم بيطرفی مقامهای رسمی ملل متحد زمينه ساز جابه جايی اجباری و يک کشتار ديگر عليه ساکنان در اشرف باشد. علاوه بر اين ما از دبيرکل و نماينده ويژه می خواهيم، امکان بازديد يک هيأت از پارلمان اروپا را در اولين فرصت ممکن از ليبرتی و اشرف فراهم کند تا آنها خود به طور مستقيم وضع را از نزديک ملاحظه نموده و حقيقت را به طور مستقيم دريابند».
خانم مريم رجوی، رئيس جمهور برگزيده مقاومت ايران، در ۱۰ و ۱۲ اسفند با ارسال نامه های جداگانه برای دبيرکل بان کی مون، بارونس اشتون، نماينده عالی اتحاديه اروپا؛ و آنتونيو گوترز، کميسر عالی پناهندگان، با جلب توجه نسبت به کارزار شيطان سازی و پخش اطلاعات دروغ برای جابه جايی اجباری و توسل به خشونت و مقصر جلوه دادن قربانی، خواستار مداخله بلادرنگ و حمايت آنها از اطمينانهای حداقل برای انتقال ساکنان اشرف به ليبرتی شد. از جمله خروج مأموران عراقی مسلح به تيربار از ۷نقطه در داخل محوطه تنگ و کوچک کمپ، که حدود ۱۰۰۰زن مسلمان در آن سکونت خواهند کرد، دسترسی آزادانه و مستقيم به خدمات پزشکی و وکيلان و خانواده هايشان، آزادی رفت و آمد، انتقال خودروها و اموال منقول از اشرف به ليبرتی يا انتقال آنها به خارج از عراق و فروش مالکيتهای غيرمنقول در اشرف تحت نظارت ملل متحد و بازپرداخت آن برای هزينه های انتقال و باز اسکان در کشورهای ثالث.
اين اطمينانهای حداقل، مشروع و قانونی هيچ تعارضی با حاکميت دولت عراق ندارد و موافقت نکردن با آن آشکارا حاکی از نيات شوم برای به زانو در آوردن و انهدام اپوزيسيون ايران يا قتل عام در اشرف است.
از اين رو، خانم مريم رجوی در ۱۲ اسفند به خانم کلينتون اطلاع داد در صورتی که اطمينانهای حداقل در کمپ ليبرتی تأمين نشود، همه ساکنان اشرف و ليبرتی اگر دولت عراق جلوگيری نکند، آماده اند در ماه مارس عراق را با اموال منقولشان ترک کنند و با نظارت صليب سرخ و کميساريا با هزينه خودشان به طور موقت در منطقه مرزی اردن مستقر شوند. جايی که در زمان جنگ در سال۲۰۰۳ صليب سرخ و سازمان ملل برای پذيرش دهها هزار پناهجو چادر زده بودند.
برای کنترل و اطمينان دولت اردن، اين قطعه زمين به وسيله ساکنان سياج کشی می شود و ساکنان تا رفتن به کشورهای ثالث آن را ترک نمی کنند مگر بيماری که معالجه او در داخل سياج امکانپذير نباشد. به اين وسيله نيازی به بازداشتگاه ليبرتی و دردسرها و مشکلات زنجيره يی آن نخواهد بود. منتهای انعطاف و حسن نيت مقاومت ايران و ساکنان اشرف اثبات می شود و دولت عراق نيز به حداکثر مطلوب خود می رسد. اين طرح نيازمند تصويب بودجه و هيچ هزينه يی از جانب سازمان ملل متحد و آمريکا و اتحاديه اروپا نيست. تسطيح زمين، نصب چادر، تأمين لجستيک و خدمات و مصالح مورد نياز تحت نظارت مقامات اردنی به طور کامل با هزينه ساکنان انجام می شود و انتقال ژنراتورهای برق از اشرف صورت می گيرد. داراييهای غيرمنقول ساکنان اشرف، تحت نظر و با حکميت يونامی و سفارت ايالات متحده در بغداد به فروش می رسد و صرف هزينه های جابه جايی و انتقال ساکنان به کشورهای ثالث می شود.
خانم رجوی مصرانه از خانم کلينتون، دبيرکل بان کی مون، خانم اشتون، آنتونيو گوترز، خانم پيلای و رئيس صليب خواست با اعلام موافقت و حمايت از اين جابه جايی، برای هميشه به بحران اشرف و کشتار ساکنان آن خاتمه دهند.
خانم رجوی افزود: انتقال همه ساکنان اشرف به ليبرتی همچنين می تواند به بيابانهای مرزی ديگر کشورهای همجوار عراق (ترکيه، عربستان سعودی و کويت) صورت بگيرد.
دبيرخانه شورای ملی مقاومت ايران
۱۳ اسفند ۱۳۹۰ (۳ مارس ۲۰۱۲)
مريم رجوی به خانم کلينتون اطلاع داد در صورتی که اطمينانهای حداقل در کمپ ليبرتی تأمين نشود، اگر دولت عراق جلوگيری نکند همه ساکنان اشرف و ليبرتی آماده اند در ماه مارس، عراق را با اموال منقولشان ترک کنند و با نظارت صليب سرخ و کميساريا، با هزينه خودشان، به طور موقت در منطقه مرزی اردن مستقر شوند،
جايی که در زمان جنگ در سال ۲۰۰۳ صليب سرخ و سازمان ملل برای پذيرش دهها هزار پناهجو چادر زده بودند
• برای کنترل و اطمينان دولت اردن، اين قطعه زمين به وسيله ساکنان سياج کشی می شود و ساکنان تا رفتن به کشورهای ثالث آن را ترک نمی کنند مگر بيماری که معالجه او در داخل سياج امکانپذير نباشد
• به اين وسيله نيازی به بازداشتگاه ليبرتی و دردسرها و مشکلات زنجيره يی آن نخواهد بود. منتهای انعطاف و حسن نيت مقاومت ايران و ساکنان اشرف اثبات می شود و دولت عراق نيز به حداکثر مطلوب خود می رسد.
•اين طرح نيازمند تصويب بودجه و هيچ هزينه يی از جانب سازمان ملل متحد، آمريکا و اتحاديه اروپا نيست. تسطيح زمين، نصب چادر، تأمين لجستيک و خدمات و مصالح مورد نياز تحت نظارت مقامهای اردنی به طور کامل با هزينه ساکنان انجام می شود و انتقال ژنراتورهای برق از اشرف صورت می گيرد. داراييهای غيرمنقول ساکنان اشرف، تحت نظر و با حکميت سازمان ملل و آمريکا به فروش می رسد و صرف هزينه های جابه جايی و انتقال ساکنان به کشورهای ثالث می شود.
• خانم رجوی مصرانه از خانم کلينتون، دبيرکل بان کی مون، خانم اشتون، آنتونيو گوترز، خانم پيلای و رئيس صليب سرخ خواست با اعلام موافقت و حمايت از اين جابه جايی، برای هميشه به بحران اشرف و کشتار ساکنان آن خاتمه دهند.
در حالی که هنوز دو ماه به ضرب الاجل بستن اشرف در پايان آوريل که نخست وزير عراق اعلام کرده بود، باقی مانده است، مقامهای عراقی تهديد به جابه جايی اجباری ساکنان اشرف به ليبرتی را آغاز کرده اند. هيچيک از اطمينانهای حداقل که ساکنان اشرف درخواست کرده بودند، فراهم نشده و آنها به طور عملی دو گزينه بيشتر ندارند: قتل عام و مرگ يکباره در اشرف يا مرگ تدريجی در مکانی به نام ليبرتی آن هم تحت نام و نظارت ملل متحد. محلی که از سوی اتحاديه جهانی وکلا که بيش از دو ميليون حقوقدان را در ۱۱۰کشور نمايندگی می کند، از سوی کميته بين المللی عدالت که بيش از ۴۰۰۰پارلمانتر را در ۴۱کشور از جمله اکثريت اعضای ۳۰مجلس قانونگذاری نمايندگی می کند، از سوی بيش از ۱۰هزار شهرداران اروپايی در فرانسه و بلژيک و ايتاليا و از سوی شخصيتهای برجسته سياسی و نظامی و قضايی ايالات متحده يک زندان يا ارودگاه کار اجباری توصيف شده است. کميته بين المللی در جستجوی عدالت در اطلاعيه اول مارس خود خاطرنشان کرد: «بر خلاف اطلاعيه ۳۱ژانويه و وعده های نماينده ويژه دبيرکل، به هيچوجه استانداردهای انسان دوستانه و حقوق بشری را تأمين نمی کند و يک مجموعه به شدت فرسوده است که بايد به طور کامل بازسازی شود. اين محل با حضور گسترده نيروهای مسلح عراقی و دوربينهای متعدد جاسوسی و ممنوعيت رفت وآمد بواقع يک زندان است. اين همان چيزی است که انزجار جامعه جهانی از کنگره آمريکا تا پارلمان اروپا را برانگيخته است».
اين در حاليست که کميساريای عالی پناهندگان ملل متحد ساکنان اشرف را «به طور رسمی پناهجويان تحت قانون بين المللی» و «افراد مورد نگرانی مستقيم» شناخته که «بايد از حمايتهای پايه ايی امنيت و رفاه برخوردار باشند. اين شامل هرگونه اخراج يا برگرداندن به مرزها و سرزمينهايی است که جان و آزادی آنها در خطر باشد».
کميساريا در اطلاعيه اول مارس۲۰۱۲ خود اعلام کرد «هرگونه جابه جايی ساکنان به خارج از اشرف بايد بر پايه داوطلبانه و با آزادی رفت وآمد که مطلوبترين وضعيت در محل جديد است همراه باشد».
شايان يادآوری است که آقای مارتين کوبلر، نماينده ويژه دبيرکل، در نامه ۲۸ دسامبر ۲۰۱۱ خود به ساکنان اشرف نوشته بود:
- «دولت جمهوری عراق، در بالاترين سطوح، به ملل متحد تضمينهای خود را داده است که سلامت و امنيت شما را هم در رفت وآمد از کمپ اشرف به ليبرتی و در خود کمپ ليبرتی تضمين می کند تا زمان آن فرا برسد که شما عراق را ترک کنيد».
- «به عنوان ”پناهجو“، شما تحت قانون بين الملل سزاوار خواهيد بود که از حمايتهای پايه يی و سلامتی برخوردار باشيد».
- «من از تقاضای شما برای محترم شمردن حريم خصوصی خودتان، به ويژه در رابطه با زنان، آگاه هستم. من تلاشهای خودم را با دولت جمهوری عراق در اين زمينه برای ايجاد ترتيبات مناسب، با توافق دولت جمهوری عراق، که حاکميت عراق را نيز محترم بشمارد، ادامه می دهم».
- «در مورد ساير موضوعات، مانند داراييها و مايملک، ما به گفتگوها برای رسيدن به يک راه حل که به حقوق ساکنان بر مايملکشان به نحو سازمانيافته يی بر اساس قانون عراق احترام بگذارد، ادامه می دهيم».
متأسفانه هيچيک از اين موارد تا به حال به نحوی که رضايت و اعتماد ساکنان را جلب کند، انجام نشده است.
همچنين، آقای کوبلر در مورد ترتيبات انتقال اولين گروه ۴۰۰نفری از اشرف به ليبرتی، در نامه ۲۶بهمن خود به ساکنان اشرف فقط درباره يک ايستگاه پليس در داخل کمپ نوشته بود در حالی که اکنون معلوم شده است ۶پست اضافی ديگر پليس با مأموران عراقی مسلح به تيربار نيز در داخل کمپ وجود دارد که شبانه روز ۵۰ الی ۶۰بار گشت می زنند.
آقای کوبلر نوشته بود: کليه اجناس۴۰۰نفر منتقل خواهد شد. در حالی که هنوز از روز ۲۸بهمن تا کنون بيش از دو سوم اجناس بار زده شده، منتقل نشده اند.
آقای کوبلر نوشته بود: ساکنان تجهيزات پزشکی خود را به ليبرتی خواهند برد. در حالی که اکنون معلوم شده است عيناً با الگوی مشابه در اشرف دولت عراق می خواهد تجهيزات پزشکی را در اختيار خود بگيرد.
هيچيک از قولهای پيشين در عمل محقق نشده است. علاوه بر آن هم چنانکه آلخو ويدال کوادراس، نايب رئيس پارلمان اروپا و رئيس کميته بين المللی در جستجوی عدالت، در اول مارس اعلام کرد يک «کارزار دروغپردازی عليه ساکنان ليبرتی و زمينه سازی برای جابه جايی اجباری ساير ساکنان اشرف به ليبرتی» به راه افتاده است «که می خواهد ساکنان ليبرتی را مقصر اين وضعيت جلوه دهد».
- «ادعا می شود: ساکنان در منابع فاضلاب به طور عمدی خرابکاری کرده و عکسهای آن را به سراسر دنيا مخابره کرده اند. آنها ژنراتورها را هم خراب کرده اند. منابع آب را تخليه کرده اند. زباله ها را به طور عمدی پراکنده اند. برخی حتی انگشتان خود را سمباده کشيده اند تا اثر انگشت آنها محو شود. آنها در ابتدا مانع ورود دو تانکر فاضلاب و دو تانکر آب و دو ماشين جمع آوری زباله به کمپ ليبرتی شدند. آنها با کميساريا همکاری نمی کنند و درخواست نامه های آن را امضا نمی کنند و انگشتهای خود را سمباده کشيده اند».
اين اتهامها آشکارا، غيرمنطقی و غيرعقلانی است و روشن است که اين دروغهای ظالمانه و مغرضانه چه اهدافی را دنبال می کند. اما پس از اين که اين اتهامها از سوی نماينده ويژه با نماينده ساکنان در خارج و در ليبرتی در ۲۲ و ۲۳ فوريه در ميان گذاشته شد. آنها جوابهای منطقی و قانع کننده مکتوب و شفاهی به او دادند. اسناد موجود است».
- «تحقيقات نشان می دهد که دروغپردازيها عليه ساکنان ليبرتی نه تنها به طور مطلق کذب است بلکه آنها به رغم امکانات بسيار محدود در ۱۰روز گذشته از هيچ تلاشی برای بهبود وضعيت کمپ کوتاهی نکردند. اتهام راه ندادن تانکرهای آب و زباله و فاضلاب مسخره است. وروديهای کمپ به طور کامل در دست نيروهای عراقيست و ساکنان نمی توانند مانع ورود شوند. حقيقت اين است که ۲۳فوريه همزمان با حضور آقای کوبلر و نماينده دولت عراق در يک اقدام نمايشی دو تانکر آب کشاورزی و دو تانکر فاضلاب که پر و غيرقابل استفاده بوده و دو ماشين زباله به داخل ليبرتی رفته اند. تانکرهای آب و فاضلاب قابل استفاده نبوده و خودروی زباله بخشی از زباله های باقی مانده از قبل از ورود ساکنان را با خود برده است».
- «همزمان با اين دروغپردازيها، تلاشهای جديدی از سوی دولت عراق برای انتقال گروه های ديگری از ساکنان به ليبرتی صورت گرفته است. آنها اعلام کرده اند که گروه های بعدی بايد به زودی به ليبرتی منتقل شوند و روز ۲۸فوريه نيز چند ساعت قبل از تماس آقای کوبلر با نمايندگان پارلمان اروپا يک ژنرال عراقی به ساکنان اشرف مراجعه کرده و آنها را به جابه جايی اجباری تهديد کرده است. برای من سخت است ارتباطی بين اين دو موضوع قائل نباشم. از يک سو بايد بر خرابيهای ليبرتی سرپوش گذاشت و عکسهای روتوش شده از آن توزيع کرد و مدعی شد ليبرتی تا چند هفته پيش ۵۰۰۰سرباز آمريکايی را جا می داده است و از سوی ديگر تقصير خرابيهای کنونی را به گردن ساکنان انداخت و آنگاه مجوز سياسی و اخلاقی انتقال يک گروه جديد به زندان ليبرتی را صادر کرد».
- «کميته بين المللی در جستجوی عدالت ضمن ابراز تأسف عميق از کارزار پخش اطلاعات دروغ عليه ساکنان ليبرتی و ضمن حمايت تمام عيار از اطمينانهای حداقل ساکنان و تأکيد بر اين که تا تضمين اين حداقلها، به ويژه خروج کامل نيروهای مسلح عراقی و جمع شدن دوربينهای جاسوسی، ديگر کسی نبايد به ليبرتی منتقل شود، از دبيرکل ملل متحد می خواهد يک گروه تحقيق مستقل که مورد اعتماد ساکنان هم باشد، تعيين نمايد تا در مورد اين اطلاعات دروغ تحقيق کند و اجازه ندهد اين کارزار شيطان سازی و عدم بيطرفی مقامهای رسمی ملل متحد زمينه ساز جابه جايی اجباری و يک کشتار ديگر عليه ساکنان در اشرف باشد. علاوه بر اين ما از دبيرکل و نماينده ويژه می خواهيم، امکان بازديد يک هيأت از پارلمان اروپا را در اولين فرصت ممکن از ليبرتی و اشرف فراهم کند تا آنها خود به طور مستقيم وضع را از نزديک ملاحظه نموده و حقيقت را به طور مستقيم دريابند».
خانم مريم رجوی، رئيس جمهور برگزيده مقاومت ايران، در ۱۰ و ۱۲ اسفند با ارسال نامه های جداگانه برای دبيرکل بان کی مون، بارونس اشتون، نماينده عالی اتحاديه اروپا؛ و آنتونيو گوترز، کميسر عالی پناهندگان، با جلب توجه نسبت به کارزار شيطان سازی و پخش اطلاعات دروغ برای جابه جايی اجباری و توسل به خشونت و مقصر جلوه دادن قربانی، خواستار مداخله بلادرنگ و حمايت آنها از اطمينانهای حداقل برای انتقال ساکنان اشرف به ليبرتی شد. از جمله خروج مأموران عراقی مسلح به تيربار از ۷نقطه در داخل محوطه تنگ و کوچک کمپ، که حدود ۱۰۰۰زن مسلمان در آن سکونت خواهند کرد، دسترسی آزادانه و مستقيم به خدمات پزشکی و وکيلان و خانواده هايشان، آزادی رفت و آمد، انتقال خودروها و اموال منقول از اشرف به ليبرتی يا انتقال آنها به خارج از عراق و فروش مالکيتهای غيرمنقول در اشرف تحت نظارت ملل متحد و بازپرداخت آن برای هزينه های انتقال و باز اسکان در کشورهای ثالث.
اين اطمينانهای حداقل، مشروع و قانونی هيچ تعارضی با حاکميت دولت عراق ندارد و موافقت نکردن با آن آشکارا حاکی از نيات شوم برای به زانو در آوردن و انهدام اپوزيسيون ايران يا قتل عام در اشرف است.
از اين رو، خانم مريم رجوی در ۱۲ اسفند به خانم کلينتون اطلاع داد در صورتی که اطمينانهای حداقل در کمپ ليبرتی تأمين نشود، همه ساکنان اشرف و ليبرتی اگر دولت عراق جلوگيری نکند، آماده اند در ماه مارس عراق را با اموال منقولشان ترک کنند و با نظارت صليب سرخ و کميساريا با هزينه خودشان به طور موقت در منطقه مرزی اردن مستقر شوند. جايی که در زمان جنگ در سال۲۰۰۳ صليب سرخ و سازمان ملل برای پذيرش دهها هزار پناهجو چادر زده بودند.
برای کنترل و اطمينان دولت اردن، اين قطعه زمين به وسيله ساکنان سياج کشی می شود و ساکنان تا رفتن به کشورهای ثالث آن را ترک نمی کنند مگر بيماری که معالجه او در داخل سياج امکانپذير نباشد. به اين وسيله نيازی به بازداشتگاه ليبرتی و دردسرها و مشکلات زنجيره يی آن نخواهد بود. منتهای انعطاف و حسن نيت مقاومت ايران و ساکنان اشرف اثبات می شود و دولت عراق نيز به حداکثر مطلوب خود می رسد. اين طرح نيازمند تصويب بودجه و هيچ هزينه يی از جانب سازمان ملل متحد و آمريکا و اتحاديه اروپا نيست. تسطيح زمين، نصب چادر، تأمين لجستيک و خدمات و مصالح مورد نياز تحت نظارت مقامات اردنی به طور کامل با هزينه ساکنان انجام می شود و انتقال ژنراتورهای برق از اشرف صورت می گيرد. داراييهای غيرمنقول ساکنان اشرف، تحت نظر و با حکميت يونامی و سفارت ايالات متحده در بغداد به فروش می رسد و صرف هزينه های جابه جايی و انتقال ساکنان به کشورهای ثالث می شود.
خانم رجوی مصرانه از خانم کلينتون، دبيرکل بان کی مون، خانم اشتون، آنتونيو گوترز، خانم پيلای و رئيس صليب خواست با اعلام موافقت و حمايت از اين جابه جايی، برای هميشه به بحران اشرف و کشتار ساکنان آن خاتمه دهند.
خانم رجوی افزود: انتقال همه ساکنان اشرف به ليبرتی همچنين می تواند به بيابانهای مرزی ديگر کشورهای همجوار عراق (ترکيه، عربستان سعودی و کويت) صورت بگيرد.
دبيرخانه شورای ملی مقاومت ايران
۱۳ اسفند ۱۳۹۰ (۳ مارس ۲۰۱۲)