Montag, 7. Februar 2011

مجموعه خبر های از ایران وجهان .02.2011 .6.

ویکی‌لیکس: مالکی ایران و سوریه را به حمایت از شبه نظامیان عراقی متهم کرده بود

راديو فردا 6 فوريه. بر اساس یکی از اسناد منتشر شده در ویکی‌لیکس، نوری‌المالکی، نخست وزیر عراق، در سال ۲۰۰۹ ایران و سوریه را متهم کرده بود که شبه نظامیان عراق را از لحاظ تسلیحاتی حمایت می‌کنند.

در این اسناد فاش شده وزارت خارجه آمریکا که در وبسایت ویکی‌لیکس منتشر شده، آمده است که نوری المالکی، در سپتامبر سال ۲۰۰۹ به کریستوفر هیل، سفیر وقت ایالات متحده در عراق گفته بود که شبه نظامیان عراق از سوی ایران و سوریه مورد حمایت هستند و این دو کشور برای شبه نظامیان عراق تسلیحاتی نظیر موشک‌های ضد‌هوایی ارسال می‌کنند.

همچنین بر اساس این اسناد نوری المالکی گفته است که عراق در سال ۲۰۰۹ «پنج تن» از اعضای جنبش صدر، را دستگیر کرده است که این تسلیحات را از طریق جاسازی در خودرو وارد عراق می‌کردند و افزوده است که این پنج نفر از اعضای گروه «روز موعود» بودند که با سپاه قدس جمهوری اسلامی نیز مرتبط بودند. مقامات نظامی آمریکا همواره گفته‌اند که ایران شبه نظامیان شیعه عراق را از لحاظ مالی حمایت می‌کند؛ ادعایی که از سوی جمهوری اسلامی رد شده است.

بر اساس این اسناد، این اظهارات حدود یک ماه پس از آن بیان شده است که به دنبال چندین انفجار در نزدیکی وزارت‌خانه‌های امور خارجه و امور مالی در بغداد در ۱۹ اوت ۲۰۰۹، مقامات عراق سوریه را متهم کردند که به دو نفر از عاملان این حمله پناه داده است.

شش روز پس از این انفجار، که به کشته شدن ۹۵ نفر و زخمی شدن حدود ۶۰۰ نفر انجامید، عراق به نشانه اعتراض سفیر خود را از سوریه فرا خواند و از دمشق خواست تا این دو «مظنون» را به عراق تحویل دهد.

به دنبال این اقدام عراق، سوریه نیز سفیر خود را از بغداد فرا خواند و اختلافات میان دو کشور در این زمینه حدود یک سال به طول انجامید. در نهایت در سپتامبر سال ۲۰۱۰، سوریه و عراق موافقت کردند که سفرای خود را باز پس بفرستند و روابط خود را از سر بگیرند.
این شتری است که در خانه همه دیکتاتورها می خوابد!
یک عضو ارشد سنای آمریکا امروز طی مصاحبه ای با اشاره به رویدادهای مصر گفت، این ویروس در حال سرایت به سایر کشورهای منطقه است. سناتور جان مک کین در مصاحبه با شبکه تلویزیونی بلومبرگ، اعتراضات مردمی در مصر را به ویروس در حال انتشار تشبیه کرد و گفت، این ویروس در حال سرایت به همه کشورهای منطقه است.
مک کین گفت، شما شاهد تظاهرات اعتراض آمیز در سراسر خاورمیانه خواهید بود، اما یک کشور که تظاهرات ضد دولتی در آن برگزار نخواهد شد، عراق است، چرا که در آنجا انتخابات آزاد برگزار می شود.
مجری برنامه پرسید، ما دیدیم که پادشاه اردن نخست وزیر خود را برکنار کرد و رئیس جمهور یمن نیز گفت قصد شرکت در انتخابات آینده را ندارد. به نظر شما آیا این فرایند (تظاهرات ضد دولتی) در مصر متوقف خواهد شد، یا به سایر کشورهای منطقه نیز گسترش پیدا خواهد کرد؟
سناتور مک کین پاسخ داد، به نظر من این ویروس در حال انتشار است و این امر بستگی به طرز برخورد هر دولت در منطقه با تمایل فراگیر احیا شده به حقوق بشر، آزادی، و دمکراسی در این کشورها دارد.
موسسه بین المللی: تولید بمب اتمی تا دو سال آینده
به گزارش رادیو فرانسه، "مؤسسۀ بین المللی مطالعات استراتژیک" لندن در گزارشی اعلام کرد، جمهوری اسلامی ایران، طی دو سال آینده قادر به تولید جنگ افزارهسته ای خواهد بود. در این گزارش ١٢٨ صفحه ای تصریح شده است که ذخیرۀ اورانیوم غنی شدۀ در ایران با غلظت کم در صورتی که به میزان بالاتری غنی شود برای ساخت یک یا دو بمب هسته ای کفایت می کند.
بنا بر این گزارش اگر ٤٠٠٠ سانتریفوژ فعال در تأسیسات غنی سازی اورانیوم نطنز با ضرباهنگ یا ریتم کنونی به کار خود ادامه دهد حکومت ایران برای غنی کردن اورانیوم به میزان مورد نیاز برای ساخت یک بمب دقیقاً به یک سال و هفت ماه زمان نیازمند است.
"مؤسسۀ بین المللی مطالعات استراتژیک" در این گزارش می نویسد این بدان معناست که جمهوری اسلامی ایران یک روند تولید چهار مرحله ای را به راه انداخته است که در پاکستان آغاز شده و عبدالقدیر خان پدر بمب اتمی پاکستان، در بازار سیاه آن چه را که مورد نیازآن بوده است در اختیار تهران قرار داده است. عبدالقدیر خان اعتراف کرده است که اطلاعات محرمانه تولید بمب اتمی را به کرۀ شمالی، ایران و لیبی فروخته است.
آمریکا: رژیم تهران حق اظهار نظر در باره مصر را ندارد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، سخنگوی کاخ سفید امروز سخنان خامنه ای را که در آن خواهان برپايی حکومتی اسلامی در مصر شده بود، محکوم کرد و گفت، رژیم تهران در جایگاهی نیست که در باره اوضاع مصر اظهار نظر کند.
رابرت گیبس، سخنگوی کاخ سفید گفت، همه دیدند که رژیم تهران در سال 2009 میلادی با مردم ایران که همان خواسته های مردم مصر را فریاد می زدند، چگونه رفتار کرد.
این سخنگوی آمریکايی افزود، واقعا حیرت آور است! ...فقط می توانم بگویم که چنین حکومتی حق اظهار نظر در باره سرنوشت مردم مصر را ندارد.
علائم بیداری اسلامی با کهریزک و اوین!
گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا): حضرت آيت الله خامنه اي امروز در جمع نمازگزاران تهرانی گفتند دهه فجر و 22 بهمن امسال يك شور ديگري دارد، ملت ايران پس از سالها مجاهدت مشاهده مي كنند كه انعكاس صداي آنها امروز در مناطق ديگري از جهان اسلام با قدرت و قوت شنيده مي شود.
رهبر معظم انقلاب اسلامي خاطرنشان كردند: حوادث امروز شمال آفريقا، مصر ، تونس و برخي كشورهاي ديگر براي ملت ايران معناي ديگري دارد؛ معناي خاصي دارد. حضرت آيت الله خامنه تاكيد كردند: اين همان چيزي است كه هميشه به عنوان بيداري اسلامي به مناسبت پيروزي انقلاب بزرگ ملت ايران گفته مي شد.
ابلاغ آئین نامه پوشش و رفتار دانشجویان به دانشگاه ها
شهرزادنیوز: نگارش آئین نامه پوشش و رفتار حرفه ای به پایان رسیده است و پس از ویرایش چهاردهم به تعیین شیوه نامه اجرایی رسیده است که پس از تهیه این شیوه نامه به دانشگاه ها ابلاغ می شود.
فرحناز ترکستانی، معاون دانشجویی و فرهنگی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با بیان این مطلب افزود که آئین نامه مزبور از در نیمسال دوم سال تحصیلی 90 - 89 اجرایی می شود. ابلاغ نهایی آن بر عهده وزیر بهداشت است و این آئین نامه جایگزین ایین نامه های داخلی خواهد بود.
از جمله مصادیق غیر مجاز برای دختران در آئین نامه انظباطی که توسط خبرگزاری فارس منتشر شده بود، عبارت بودند از: استفاده از کلاه بدون مقنعه، پوشاندن کامل موی سر، گردن، سینه و هر جای دیگر بدن به جز صورت‌ و دست‌ها تا مچ ضروری است؛ پوشیدن روسری‌های نازک، کوتاه و جوراب نازک، استفاده از دامن به جز برای افراد خاص مانند زنان باردار، شلوارهای چسبان و کوتاه، طلا و جواهراتی که مستلزم سوراخ کردن قسمتی از بدن هستند به جز گوشواره، بلند بودن ناخن بیش از معمول، استفاده از ناخن مصنوعی، تزئینات ناخن یا طرح‌های هنری روی ناخن و لاک، استفاده از جواهرات و زیورآلات غیر معمول مانند زنجیر پا و نگین‌های دندان ممنوع است.
آرایش صورت و مو به طور غیر متعارف مانند تاتو کردن، بافتن مو و درست کردن مو به صورت تیغ تیغی، مانتوهای نامناسب مانند مانتوهای کوتاه بالاتر از زانو، مانتوهای بلند دارای چاک بالاتر از زانو، مانتوهای تنگ و چسبان و مانتو با رنگ‌های تند و زننده و چادرهای نامناسب مانند چادرهای نازک و توری از مصادیق غیر مجاز برای دختران است.

صادرات خاک ایران به کشورهای عربی
ایسنا: سفیر جمهوری اسلامی در دوحه اعلام كرد: بر اساس قراردادي كه نهايي شده دولت قطر به منظور افزايش توليدات كشاورزي خود و تامين امنيت غذايي مقادير فراوان خاك حاصلخيز از ايران وارد خواهد كرد.
هم اکنون هشت ميليون و 700 هزار هکتار خاک قابل کشت در کشور وجود دارد كه که به صورت آبي در حال کشت هستند؛ در اين راستا طرح جامع خاک اخيرا براي بررسي در کميسيون‌هاي تخصصي به مجلس شوراسي اسلامي رفته تا موضوعات مربوط به خاک هم قانونمند شود.
مديركل دفتر صادرات گمرك ايران طي بخشنامه‌اي خطاب به ناظران گمركات استان‌ها، مديران كل و مديران اجرايي مستقل اعلام كرده است صادرات خاك كشاورزي با نظارت و ارائه مجوز اداره كل حفاظت محيط زيست استان و رعايت و ساير مقررات مربوطه امكانپذير است.
«توانايی توليد سلاح هسته ای، شيميايی و ميکربی ايران: يک ارزيابی خالص»

راديو فردا 6 فوريه. موئسسه بين المللی مطالعات استراتژيک در لندن، صبح روز پنجشنبه سوم فوريه گزارشی جامع تحت عنوان «توانايی توليد سلاح هسته ای، شيميايی و ميکربی ايران: يک ارزيابی خالص» منتشر کرد.

«مارک فيتز پاتريک» کارشناس مسائل هسته ای اين موئسسه به همراه گروهی از همکارانش اين گزارش را تهيه کردند. رادیوفردا در مورد این گزارش، با مارک فیتزپاتریک گفت وگو کرده است.

مارک فيتز پاتريک در گزارشی جامع درباره پرونده هسته ای ايران با شرح جزيياتی دقيق گفت اگر ايران راه توليد سلاح را از طريق اطلاعاتی که از عبدالقديرخان، دانشمند پاکستانی، دريافت کرده طی کند و با توجه به آخرين اطلاعاتی که تا به امروز در دست است، يک سال و هفت ماه ديگر می تواند بمب هسته ای توليد کند.

او به صراحت می گويد: « اگر ثابت شود ايران مرز توليد سلاح هسته ای را پشت سر گذاشته، من ترديدی ندارم که به ايران حمله نظامی خواهد شد و اگر چنين حمله ای صورت گيرد منجر به جنگی وسيع تر می شود که تمام ملت ايران و تمام همسايگانش را در بر خواهد گرفت. اين بزرگ ترين خطری است که تا کنون متوجه ايران بوده است.»

وی می افزاید: «جامعه جهانی بسيار اميدوار بود و هست که بلاخره در آخرين مرحله، ديپلماسی و تعامل از پيش آمدن چنين فاجعه ای جلوگيری کند. اما پس از شکست مذاکرات استانبول و اظهارات مقام های ايران درمورد پرونده هسته ای به نظر می رسد احتمال حل ديپلماتيک مسئله از هميشه کمتر باشد. بايد بگويم با اوج گرفتن جنبش دموکراسی خواهی ايران پس از انتخابات ۲۰۰۹، جامعه جهانی برای مدتی اميدوار شده بود خط زمانی دموکراسی در ايران پيش از خط توليد سلاح هسته ای پيموده شود. اما با سرکوب اين جنبش و ايجاد فضای رعب و وحشت درجامعه اين اميد نيز مانند راه تعامل و گفت وگو فعلا به یأس بدل شده است.»

مارک فيتز پاتريک در گزارش خود ضمن توضيحات کامل از تاسيسات هسته ای ايران گفت در حال حاضر هيچ کشوری حتی کره شمالی حاضر نيست به ايران فن آوری و امکانات هسته ای بفروشد.

او در اين مورد به راديو فردا می گويد: « احتمالا کره شمالی دريافته چنانچه به ايران فناوری يا مواد و قطعات لازم برای تسليحات هسته ای بفروشد همين موجب حمله نظامی به کره شمالی خواهد شد. در اين مورد به طور اخص به کره شمالی هشدار داده شده است و ايران هم می داند عبور از اين خط خطری جدی و فوری خواهد داشت. به اين ترتيب هيچ کشوری درجهان حاضر نيست در زمينه هسته ای با ايران معامله کند به غير از برخی اعضای غير روس شوروی سابق. اما اطلاعات و لوازمی که آنها به طور غير رسمی به ايران می فروشند دست چندم است و از نظر امنيت دستگاه ها و تاسيسات ايران بسيار خطرناک.»

فيتز پاتريک با تاکيد بر اين که توسعه اين تاسيسات به خصوص تاسيسات دارخوين می تواند خطرات جانی و محيط زيستی جدی برای مردم منطقه به وجود آورد، می افزايد: « فاکتورهای هسته ای می تواند بسيار خطرناک باشد. همان طور که درمورد چرنوبيل ديديم وقتی راکتوری درست طراحی و ساخته نشده باشد می تواند محيط اطرافش را تا شعاع بسيار وسيع آلوده کند و موجب از بين رفتن جان هزاران نفر شود. حال ايران می خواهد بدون هيچ کمک خارجی راکتور دارخوين را طراحی کند و بسازد. ايران پيشتر هيچگاه بدون اتکا به کمک خارجی راکتوری نساخته و اين اقدام می تواند بسيار خطرناک باشد.»

مارک فيتز پاتريک، کارشناس پرونده هسته ای ايران، همچنين می گويد: « به طور اخص توليد دستگاه مرکزی راکتور که مواد راديواکتيو و حرارت شديد ايجاد می کند به تنهايی از سوی ايران بسيار خطرناک است. کنترل تابش اين مواد راديواکتيو محتاج ساختن دستگاهی بسيار دقيق و حساس است که ايران نمی تواند به تنهايی آن را بسازد و اگر سعی کند اين دستگاه را توليد کند هر کسی در اطراف دارخوين زندگی می کند قطعا در معرض خطر خواهد بود.»
مشروبات الکلی؛ ایست و بازرسی و حمله بسیج به مردم
خبرگزاری حکومتی فارس: جمعي از اراذل و اوباش با مشروب‌خوري در ملاءعام قصد هتك حرمت به ساحت مقدس اهل بيت را داشتند كه با هوشياري مردم مواجه و بازداشت شدند.
به گزارش روابط عمومي بسيج، ‌پنجشنبه شب مصادف با شب شهادت امام رضا(ع) 6 نفر از اراذل و اوباش، ساعت 21:30 در محدوده سيد خندان، ميدان شهيد قندي از خودرو پياده مي‌شوند و مشروبات الكلي را در وسط ميدان پهن كرده و اقدام به شراب‌خواري مي‌كنند كه در اين بين تعدادي از مردم به اعتراض از اين عمل شنيع با آنها درگير مي‌شوند و مورد ضرب و شتم قرار مي‌گيرند.
در همين حين با حضور گسترده مردم، 4 نفر از اوباش با خودروي پرايد فرار مي‌كنند و 2 نفر از آنان توسط مردم دستگير و از طريق برادران بسيج شمال تهران، تحويل ضابطين قضايي نيروي انتظامي مي‌شوند.
احمدی ‌نژاد: استيضاح وزیر راه غيرقانونی بود
سایت عصرایران - در پی استیضاح حمید بهبهانی ، وزیر راه و ترابری در مجلس شورای اسلامی ، محمود احمدی نژاد رئیس جمهور، صراحتاً این اقدام مجلس را غیرقانونی دانست و گفت: در آینده نزدیک درباره عملکرد مجلس با مردم سخن خواهم گفت. احمدي‌نژاد این سخنان را در حاشيه بيست وچهارمين جشنواره خوارزمي و در جمع خبرنگاران اظهار کرد که خلاصه مهم ترین قسمت های سخنان وی به شرح زیر است:
*استيضاح وزير راه و ترابري چند نكته مهم دارد كه نكته اول در مورد دهه فجر است چرا كه معمولاً خادمان مردم را كه يك سال شبانه‌روز تلاش مي‌كنند را در دهه فجر همه كساني را كه حتي منتقد دولت هستند، انتقادات را كنار گذاشته و يك تشكري از خدمتگزاران مي‌كنند، ولي به ما روز اول دهه فجر يك هديه دادند و بهترين وزير دولت را گرفتند.
* 10 روزي كه قانون اساسي پيش‌بيني شده حق وزير است و نمي‌شود با قانون عادي اين حق را ضايع كرد. چرا كه اساسا تغييري در تعداد استيضاح كنندگان مي‌شود، هر روز كه تغيير كرد از آن روز بعد وزير 10 روز مهلت دارد تا ببيند با چه كساني طرف است و حرف‌شان چيست كه در اين مورد تا روز آخر 5 ليست ارائه شد وحتي روز آخر ليست عوض شد.
* استيضاح وزير راه و ترابري غيرقانوني انجام شد، مجلس مي‌توانست اين استيضاح را به بعد موكول كند يعني روزي كه اسامي داده شد وزير مي‌توانست 10 روز وقت داشته داشته باشد و بعد از دهه فجر وزير مي‌رفت و پاسخ مي‌داد.
*اگر اين مطالبي كه در مورد استيضاح مطرح شد به عنوان ايراد به وزير باشد صد برابر آن به استيضاح ‌كنندگان وارد است.
*قصد داشتم اين استيضاح را به صورت جدي پيگيري كنم اما چون در قانون برنامه پنجم گفته‌اند كه دولت بايد تعداد وزارتخانه‌ها را كم و به 17 وزارتخانه برساند بنابراين بايد تعدادي از وزارتخانه‌ها ادغام شود و اما چون به اين رسيديم كه وزارت راه وترابري را با وزارتخانه‌هاي زيربنايي ادغام كنيم از پيگيري استيضاح منصرف شديم وگرنه قابل پيگيري بود. وزارت راه و ترابري بايد با وزارتخانه‌هاي زيربنايي ادغام شود كه اين مسير در حال طي شدن است و به زودي اعلام خواهيم كرد و اگر سرپرستي هم معرفي شود موقتي است. در آينده درباره مجلس، ‌نقش و عملكرد آن با مردم صحبت خواهم كرد.
انحراف 21 هزار میلیاردی در بودجه سال 89
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی از تخلف 21 هزار میلیارد تومانی دولت در بودجه سال 89 خبر داد.
"جبار کوچکی نژاد" در گفت‌وگو با خانه ملت، در باره گزارشی که دیوان محاسبات از کسری مالی و تخلف دولت در بودجه سال 89 اعلام کرده است، گفت: برای واقع گرایانه تر شدن بودجه سال 90 ، عملکرد بودجه دولت در سال 89 بررسی شد و دیوان محاسبات کشور به عنوان بازوی نظارتی مجلس، گزارشی از این ارزیابی به کمیسیون برنامه و بودجه ارائه کرد.
نماینده مردم رشت در مجلس با بیان اینکه دیوان محاسبات با ارزیابی عملکرد دولت از نحوه اجرای آن در بودجه سال 89 گزارشی به کمیسیون ارائه کرد که برای بررسی بیشتر کمیته‌ای در این خصوص تشکیل شد، تصریح کرد: با توجه به اینکه دیوان محاسبات گزارشی از تخلف مالی دولت ارائه کرد، کمیسیون برنامه بودجه با حضور دیوان محاسبات کشور، مرکز پژوهش‌های مجلس و شرکت نفت که بیشترین تخلفات و دغدغه در این حوزه بود، کمیته‌ای تشکیل دادند و نتایج با دقت بیشتری بررسی شد. ه گفته این نماینده در نتیجه ارزیابی مجدد عملکرد 9 ماهه دولت در بودجه سنواتی،21 هزار میلیارد تومان انحراف در بودجه سال 89 مشاهده می شود.
استخراج نفت کمتر از روزی 4 میلیون بشکه
کوچکی نژاد به ظریفت تولید نفت کشور اشاره کرد و گفت: با وجود آنکه ایران ظرفیت تولید روزانه 4 میلیون و 150 هزار بشکه نفت را دارد، وزارت نفت به تعهدات خود عمل نکرده است.
از مقدار 4.2 میلیون بشکه در روز، 1.6 میلیون آن برای نیاز داخلی کشور تولید می‌شود و مابقی که نزدیک به 2 میلیون بشکه است باید به کشورهای دیگر صادر شود، بر اساس گزارش دیوان محاسبات و گفته‌های نماینده مردم رشت، وزارت نفت تعهدات خود در این زمینه عمل نکرده است.
وزارت نفت سرمایه گذاری نکرد
در بودجه سال 89 مجلس وزارت نفت را موظف کرده است با کمک شرکت‌های زیر مجموعه خود به گونه ای عمل کند که 77 ‌هزار و 338 میلیارد ریال منابع حاصله از سهم وزارت نفت از طریق شرکت دولتی صرف سرمایه‌گذاری در طرح‌های نفتی شود. همچنین این وزارتخانه باید حداقل چهل‌درصد (40%) از سهم خود را برای سرمایه‌گذاری به منظور توسعه طرح‌های تولید گاز طبیعی حوزه مشترک پارس جنوبی اختصاص دهد.
این در حالی است که کوچکی نژاد در این خصوص با استناد به گزارش دیوان محاسبات کشور گفت: با وجود اینکه دولت مکلف به سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز بوده است، اقدامی در این خصوص نداشته و انحرافی بالغ بر 7 هزار 700 میلیارد تومان در بودجه سال جاری ایجاد کرده است.
بدهی دولت به حساب ذخیره ارزی
این نماینده با اشاره به وضعیت حساب ذخیره ارزی، گفت: مجلس در قانون بودجه سال 89 قیمت هر بشکه نفت را 65 دلار تعیین کرده بود و می بایست درصورتی که قیمت نفت افزایش یافت مازاد آن به حساب ذخیره ارزی واریز شود.
قیمت فروش نفت در تبصره یک ماده بند "د" ماده 4 قانون بودجه سال 89 آمده است؛ بر این اساس نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بودجه سال جاری تاکید کرده اند که مازاد درآمد نفت تولیدی ناشی از افزایش قیمت نسبت به ارقام این قانون یعنی هر بشکه 65 دلار، به حساب خزانه‌داری کل نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران واریز شود.
همچنین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف شد پس از کسر سهم صندوق توسعه ملی معادل 20 درصد از صادرات نفت خام و میعانات گازی از مازاد فروش نفت و با در نظر گرفتن سهم وزارت نفت از طریق شرکت زیر مجموعه وزارتخانه، پس از اعلام خزانه‌داری کل کشور مابقی را به‌حساب ذخیره ارزی واریز کند.
نمایندگان در این ماده به سهم وزارت نفت نیز اشاره کرده‌اند و تاکید داشتند سهم وزارت نفت از طریق شرکت زیرمجموعه از مازاد سهم نفت صرفاً جهت سرمایه‌گذاری در صنایع بالادستی نفت و گاز قابل هزینه شود. وازرت نفت از این محل صرفاً باید در اجرای طرحهای سرمایه‌گذاری برای توسعه میادین نفتی یا حفظ ظرفیت آنها و توسعه میادین گازی مشترک استفاده کند.
دستگاه قانونگذاری کشور در ادامه این تبصره تاکید داشت استفاده از درآمد مازاد فروش نفت در سایر امور از جمله واردات فرآورده‌های نفتی و طرح‌های غیر مرتبط و خارج از وظایف وزارت نفت از طریق شرکت زیر مجموعه ممنوع و در حکم تصرف غیرقانونی در اموال دولتی است؛ نمایندگان در این زمینه وزیر نفت مسئول می‌دانند.
با استناد به این ماده از قانون بودجه سال 89، کوچکی نژاد گفت: دیوان محاسبات با ارزیابی عملکرد 9 ماهه دولت، گزارش داد، 5 هزار میلیارد تومان درآمد مازاد فروش نفت است که تاکنون به حساب ذخیره ارزی واریز نشده است.
بدهکاری دولت مانع پرداخت وام متروی شهری
این نماینده به بدهی سال گذشته دولت به حساب ذخیره ارزی نیز اشاره کرد و ادامه داد: همچنین دولت مبلغ 6 هزار میلیارد تومان از بودجه سال 88 را باید به حساب ذخیره ارزی واریز می‌کرد که جمع این تخلفات، 21 هزار میلیارد تومان کسری بودجه را برای دولت ایجاد کرده است.
نماینده مردم رشت ادامه داد: اگر دولت بدهی‌های حساب ذخیره ارزی را به موقع به حساب واریز می‌کرد، نمی‌توانست به دلیل عدم موجودی در حساب ذخیره وام 2هزار میلیاردی توسعه ناوگان خطوط ریلی شهری تهران و دیگر کلانشهرها را به تعویق بیاندازد.
تا پایان سال مالی کسری 21 هزار میلیارد تومان صاف شود
کوچکی نژاد گفت: گزارش ارائه شده از سوی دیوان محاسبات و بررسی شده در کمیته مربوطه جهت قرائت در صحن علنی به هیات رییسه مجلس ارسال خواهد شد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: به قوه مجریه تاکید شد کسری بودجه سال 89 خود را تا پایان سال مالی صاف کند. وچکی نژاد راه حل رفع تخلفات مالی دولت را واریز بدهی به حساب ذخیره ارزی خواند و گفت: دولت فرصت دارد تا پایان سال مالی، بدهی خود به بخش‌های مختلف از جمله حوزه نفت را پرداخت کند.
بررسی بودجه 90 در سه یا چهار شیفت کاری
نماینده رشت در نهایت به بودجه سال 90 نیز اشاره کرد: علاوه بر تخلفات مالی در بودجه سال 89، دولت همچنان نسبت به ارائه بودجه سنواتی سال آینده اقدامی نکرده است و احتمال می‌رود این لایحه را بعد از ایام الله دهه فجر به مجلس بیاورد که این تاخیر عاملی خواهد شد تا نمایندگان در سه یا چهارشیفت بودجه 90 را بررسی کنند.
نحوه بررسی عملکرد مالی دولت
دیوان محاسبات کشور در راستا نظارت همزمان با قرار گرفتن در کنار دستگاه‌‌های اجرایی حین اجرای قوانین بودجه سالیانه، هر جا با تخلف یا کوتاهی مواجه شود، قانون معطل بماند و آئین نامه‌های آن تدوین نشده باشد به موقع به دستگاه‌ها مشاوره ، اطلاع رسانی و تذکر می‌دهد تا آن ایراد و تخلف رفع شود.
دیوان محاسبات کشور که به عنوان بازوی نظارتی دستگاه قانونگذاری کشور دومین سال است که نظارت همزمان را پیش روی قرار داده که اثر این نظارت همزمان را می توان در فعال کردن دستگاه ها، هزینه به موقع بودجه ها و جلوگیری از هزینه کردن عجولانه اعتبارات در اواخر سال مشاهده کرد.
نتایج این نظارت هر سه ماه یک بار در گزارش های سه ماه در اختیار نمایندگان گذاشته می شود که چند شکل دارد. یک شکل این گزارش ها استانی است یعنی نتیجه این نظارت سه ماهه را در حوزه هر استان در اختیار نمایندگان آن استان قرار می دهیم، که در نتیجه این قالب گزارش ها نمایندگان استان می توانند با استانداران و مسئولان استان ها در مورد نقاط ضعف و قوت اجرای قوانین صحبت کنند و پیگیری کنند.
قالب دوم در سطح وزارتخانه هاست که دیوان عملکرد هر وزارتخانه را به صورت تفکیک یافته بررسی و گزارش عملکرد آن را در راستای قوانین تعیین شده تهیه می‌کند و علاوه بر اینکه این گزارش در اختیار کمیسیون برنامه و بودجه و هیات رییسه قرار می‌گیرد آن را به کمیسیون تخصصی مربوط به آن وزارتخانه ارسال می شود تا این کمیسیون ها همزمان با اجرای قانون بتوانند به ضعف و قوت اجرای قانون در حوزه کمیسیون تخصصی خود نظارت داشته باشند.
دیوان محاسبات کشور امسال گزارش سه ماهه اول و سپس گزارش شش ماهه را هم که تقدیم مجلس و اعلام کرد آمادگی آن را دارد تا در هر یک از کمیسیون های تخصصی حضور پیدا کند و در حضور نمایندگان دستگاه های اجرایی گزارش عملکرد آن وزارتخانه را به اطلاع نمایندگان برساند.
این دستگاه نظارتی همزمان یک نسخه از این گزارش را در اختیار دولت قرار می دهد تا نهادهای اجرایی از واقعیت‌های اجرا آگاه و نسبت به اصلاح آن تا پایان سال مالی اقدام کنند.
مصر: اظهارات آیت‌الله خامنه‌ای، خصمانه و نفرت‌انگیز است
راديو فردا 6 فوريه. اظهارات آیت‌الله علی خامنه‌ای در مورد «ریشه‌های اسلامی» حوادث اخیر مصر، همچنان با واکنش‌های مختلف روبه‌روست و از جمله روز شنبه احمد ابوالغیط، وزیر خارجه مصر، موضع رهبر جمهوری اسلامی را «خصمانه و نفرت‌انگیز» خواند.

آیت‌الله خامنه‌ای در خطبه‌های نماز جمعه روز ۱۵ بهمن که بخش‌هایی از آن به زبان عربی و خطاب به مردم مصر و دیگر کشورهای منطقه ایراد شد، اعتراض‌های اخیر در مصر و دیگر کشورهای عربی را «بازتاب پیام انقلاب اسلامی در ایران» و نیز «حدوث بیداری اسلامی» آن گونه که جمهوری اسلامی در انتظار آن بوده، ارزیابی کرد.

وی همچنین در شرایطی که برای چندمین بار از خرداد ۸۸، اعتراض‌های مدنی در ایران را «نمایشنامه دشمنان برای استحاله انقلاب» توصیف کرد، اعتراض‌های مدنی مصر را «زلزله‌ای واقعی» خواند که اگر در مصر به نتیجه برسد، «شکستی غیرقابل جبران» برای سیاست‌های آمریکا در منطقه خواهد بود.

این گفته که پیشتر واکنش منفی اخوان‌المسلمین، از اصلی‌ترین گروه‌های اسلامی مخالف رژیم مبارک، را در پی داشت اکنون نیز مورد اعتراض رسمی دولت مصر قرار گرفته است و در این زمینه احمد ابوالغیط می‌گوید که «زاویه خصمانه و نفرت‌انگیز این سخنان در مورد امور داخلی مصر، [برای کشورش] عبور از همه خط قرمزهاست».
وزیر خارجه مصر همچنین گفته است که «امید ایران برای روی کار آمدن یک دولت اسلامی در مصر، نشانگر آن است که این کشور به دنبال استیلا بر منطقه [خاورمیانه] است».

مسئولان و رسانه‌های ایرانی چند هفته پیش به هنگام مواجهه با اعتراض‌های مدنی در تونس، واکنش های محتاطانه ای نشان دادند، اما با گسترش این اعتراض‌ها به مصر که رابطه دوستانه‌ای با ایران ندارد موضع ایران تغییر کرد و اکنون در ادبیات رسمی مسئولان ایرانی اعتراض در کشورهای مختلف خاورمیانه به پس‌لرزه‌های انقلاب اسلامی، و خیزش و بیداری اسلامی تعبیر می‌شود.

ایران و مصر بیش از سی سال است که به واسطه امضای پیمان صلح میان قاهره و اسرائیل، روابط دیپلماتیک ندارند و گرچه دو کشور در سال‌های اخیر گام‌هایی را برای بهبود سطح روابط برداشته‌اند اما این تلاش‌ها بی‌نتیجه بوده است.

از جمله در شهریور امسال روزنامه الشرق‌الاوسط چاپ لندن، در واکنش به لغو سفر منوچهر متکی به مصر، به نقل از مجتبی امانی، رئیس دفتر حافظت از منافع ایران در مصر نوشت که بعید نیست شخص محمود احمدی‌نژاد به طور ناگهانی اقدام به سفر به قاهره کند.

تأکید مجدد اخوان‌المسلمین در ماهیت مردمی نهضت مصر

در همین حال همزمان با آنکه برخی رسانه‌های ایرانی واکنش منفی اخوان المسلمین به اظهارات رهبر جمهوری اسلامی را جعل مواضع این گروه خوانده‌اند، یک سخنگوی اخوان‌المسلمین در گفت‌وگو با نشریه «اشپیگل» بار دیگر تأکید کرد که «آنچه در مصر روی می‌دهد، خیزش مردم مصر است».

راشد البیومی، در گفت‌وگو با این هفته‌نامه آلمانی تأکید کرد که دلیل اینکه جنبش اخوان‌المسلمین سعی دارد که در حوادث اخیر مصر در کانون توجه‌ها نباشد آن است که نمی‌خواهد این انقلاب، یک انقلاب اسلامی به نظر آید. وی همچنین دولت حسنی مبارک را متهم کرد که به دنبال تخریب وجهه این جنبش است و تأکید کرد که جنبش اخوان‌المسلمین به دنبال صلح است و نه خشونت.

پیشتر جنبش اخوان‌المسلمین در متن کوتاهی در وب سایت انگلیسی‌زبان خود تصریح کرده بود که «پاسخ اخوان المسلمين به آقای خامنه‌ای، رهبر [جمهوری] اسلامی ايران اين است: اخوان المسلمين این انقلاب را انقلاب مردم مصر می‌داند نه انقلاب اسلامی و انقلاب مصر متعلق به همه مسلمانان، مسيحيان، از همه گروه‌ها و فرقه‌ها است».

اما وب سایت «تابناک» از سایت‌های خبری اصول‌گرا، روز شنبه با فهرست کردن شماری از آدرس‌های اینترنتی که نام اخوان‌المسلمین را بر خود دارند، مدعی شد که انتساب چنین واکنشی به اخوان‌المسلمین «اساساً دروغ بوده است».

اندیشه خاورمیانه اسلامی

اندیشه «حدوث بیداری اسلامی در خاورمیانه» پیشتر هم در گفته‌های آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی بازتاب داشته است. وی از جمله در اسفندماه سال ۸۸ در دیدار با گروه‌های جهادی فلسطینی این گونه پیش‌بینی کرده بود «شكى نيست كه بر اساس حقايقى كه خداى متعال تقدير كرده است، خاورميانه جديد شكل خواهد گرفت. اين خاورميانه، خاورميانه اسلام خواهد بود.» در این زمینه و پس از سخنان تازه آیت‌الله خامنه‌ای، پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر او مجموعه‌ای از سخنان و پیش‌بینی‌های وی در آینده خاورمیانه را در قالب یک فایل صوتی تهیه و منتشر کرده است.

در این مجموعه سخنان رهبر ایران اشاره می‌کند که «مراکز استکباری جهانی در مقابله حرکت اسلامی که نماد واقعی‌اش جمهوری اسلامی است، آخرین تلاش‌های خود را می‌کنند» اما کمربندی که به دور کره زمین کشیده‌اند، به تعبیر وی «در حساس‌ترین نقطه یعنی خاورمیانه، پاره شده است». وی همچنین تصریح می‌کند که «ملت‌هاى منطقه خاورميانه، منطقه اسلامى و شمال آفريقا از ته دل از آمريكا متنفرند؛ چون در طول سال‌هاى متمادى از آمريكا در اين منطقه خشونت ديدند، دخالت نظامى ديدند، حق‏كشى ديدند، تبعيض ديدند، مداخله‏هاى زورمدارانه ديدند.»

نخست وزير عراق قول مي‌دهد در پي دور سوم نباشد
خبرگزاري فرانسه 16/11/89: «نخست‌وزير عراق نوري مالکي روز شنبه گفت که مصريها از حق دموکراسي برخوردار هستند و قول داد که خودش در پي دور سوم قدرت نباشد.
مالکي در مصاحبه‌يي با خبرگزاري فرانسه هم‌چنين از محدوديت براي منصبش در قانون اساسي دفاع کرد. اظهارات او در حالي صورت مي‌گيرد که اعتراضهاي حدوداً 2 هفته‌يي در مصر خواهان پايان دادن به 3 دهه حکومت رئيس‌جمهور حسني مبارک هستند.
مالکي، که دومين دور خود را با تشکيل يک دولت در دسامبر آغاز نمود گفت، ”قانون اساسي مانع دور سوم، چهارم يا پنجم نمي‌شود، ولي من شخصاً تصميم گرفته ام بعد از اين دور دنبال دور ديگري نباشم، و من اين تصميم را در شروع دور اولم گرفتم. “ …
مالکي گفت، ”من از الحاق يک پاراگراف در قانون اساسي براي اين‌که نخست‌وزير تنها 2 دور، تنها 8سال داشته باشد حمايت مي‌کنم و به عقيده من اين کافي است. “ …
مالکي در پاسخ به اين سؤال که او بعد از اتمام دور دومش چه کار خواهد کرد گفت: ”من در سياست باقي خواهم ماند، زيرا کشور بايد بازسازي شود. “
او هم‌چنين قول داد از شروع اين ماه حقوق سالانه 360000 (سيصد و شصت هزار) دلاري خود را نصف کند و گفت، ”حقوق بالا ( براي مقامات ارشد) ممکن است در جامعه به ناآرامي و ايجاد دو طبقه، يعني ثروتمندان و محرومان منجر شود. “
کمي پس از آن، اسامه نجيفي رئيس پارلمان در حمايت از تلاشهاي مالکي بيانيه‌يي منتشر کرد و گفت او هم‌چنين قصد دارد حقوق رئيس‌جمهور، کابينه و تمامي‌نمايندگان را نيز کاهش بدهد.
اين اظهارات مالکي در حالي صورت گرفت که روحانيان در سراسر کشور در نمازهاي جمعه هشدار دادند که رهبران عراق بايد براي مبارزه با فساد و ترويج عدالت اجتماعي به‌منظور ممانعت از قيامها به سبک تونس يا مصر کار بيشتري انجام بدهند.
مالکي، در اظهارنظر در رابطه با اعتراضها در مصر، که نزديک به دو هفته در خروش بوده و به‌دنبال برکناري زين العابدين بن علي رئيس‌جمهور قدرتمند تونس در ماه گذشته به خروج مبارک فرامي‌خواند، گفت که مصريها از حق دموکراسي برخوردار هستند. او گفت، ”من آرزو مي‌کنم مردم مصر به دموکراسي و مشارکت دست يابند. “
مالکي گفت: ”مردم حق دارند خواست خود را ابراز کنند بدون اين‌که تحت تعقيب قرار بگيرند يا از حق ابراز خودشان منع شوند. “ …
او افزود، يکي از مشخصه‌هاي فقدان دموکراسي مي‌تواند اين باشد که يک رهبر به مدت 30 يا 40سال حکومت کند. اين براي مردم موضوع دشواري است، ممکن است غيرقابل تحمل باشد و تغيير ضروري است. “ …
او افزود، ”توصيه ما به مردم اين است که بدون تخريب و خشونت و نابود کردن کشورتان از حقتان استفاده کنيد زيرا اين کشور شما است. توصيه ما به مقامات اين است که وقتي به ديگران فرصتي مي‌دهيد و مناصبتان را مي‌دهيد، اين را به‌عنوان يک شکست تلقي نکنيد - - کشور شما به اين پيشرفت نياز دارد. “ … ».

بخشي از گفتگوي ويژه‌اياد علاوي حول تحولات جاري عراق
تلويزيون الشرقيه 15/11/89: «. . . . سؤال: يکي از اعضاي العراقيه گفته بود که العراقيه ممکن است اگر توافقات عملي نشوند از دولت بيرون بکشد؟
اياد علاوي: کدام عضو العراقيه؟
مجري: جمال البطيخ. ايا شما با اين موضع موافق هستيد؟
اياد علاوي: اين اظهارنظر نيست من با شراکت موافق هستم و اگر شراکت محقق نشد ديگر براي چه باشيم؟ وقتي شراکت بر اساس آن‌چه بر سر آن توافق شد محقق نشد ديگر نيازي به ادامه نيست اگر شراکت نشد و قدرتي و نظري نداشتيم چه کار مي‌توانيم بکنيم؟
سؤال: ايا سقف زماني براي تحقق اين شراکت وجود دارد؟
اياد علاوي: خير الان اين زود است که در اين مورد صحبت کنيم. آن‌چه براي ما مهم است ايجاد حسن‌نيت و تحقق عدالت و تحقق توافقات و تحقق اصل شراکت مي‌باشد ما خداي نخواسته نمي‌خواهيم که به‌صورت منفي از امور پيشي بگيريم ضمن اين‌که عراق هم تحمل اين چيزها را ندارد، آن‌چه عراق تحمل مي‌کند ، مباني شراکت و اجراي شراکت به‌صورت واقعي است و حداقل به‌صورتي که بر سر آن توافق کرديم تا اين‌که بتوانيم براي خدمت به مردم به جلو گام برداريم و شايسته اين باشيم که سياسيوني هستيم که مي‌توانيم در رشد و توسعه و پيشرفت اين کشور نقش ايفاء کنيم و لذا نمي‌خواهيم که رسانه‌ها از امور پيشي بگيرند و نمي‌خواهيم پيشاپيش قضاوت کنيم بلکه مي‌خواهيم حسن نيست وجود داشته باشد و تلاش براي تحقق آن‌چه بر سر آنها توافق شد وجود داشته باشد و انشاء الله اين محقق خواهد شد و اگر هم نشد در آن موقع بايد ببنيم که چه کار بايد بکنيم»


المالكي و النجيفي خواهان همكاري و هماهنگي بيشتر بين دو قوه مجريه و
مقننه شدند
تلويزيون العراقيه 17/11/89: «نخست وزير نوري المالكي و رئيس مجلس اسامه النجيفي خواهان همكاري و هماهنگي بيشتر بين دو قوه مجريه و مقننه شدند. مالكي در جلسه گسترده اي با حضور رؤساء فراكسيون هاي پارلماني و شخصيت هاي سياسي گفت كه دولت نيازمند مجموعه قوانين براي حل مشكلاتي است كه با آن مواجه است، مي باشد و خواهان همكاري مجلس در وظيفه خود براي بناء دولت و تكميل نهادهاي آن بر اساس اصول مدرن شد. مالكي بر ضرورت تدوين بودجه دولت متناسب با پاسخگويي به مردم تاكيدكرد. از طرف ديگر اسامه النجيفي خواهان استفاده از فضاي اعتماد بوجود آمده بعد از توافقات سياسي، گرديد و آمادگي مجلس را براي حمايت از دولت در تلاش هايش براي حل مشكلات شهروندان اعلام داشت.
(ملاحظه: خبر تشكيل اين جلسه ديشب با برخي گفته هاي ديگر داده شده بود و اين خبر بخش ديگري از گفتگوهاي اين جلسه است-م)».

خبرگزاري آسوشيتدپرس 17/11/89: «چندين هزار نفر تظاهرات کننده در سراسر عراق از دولت خواستار تأمين خدمات شهري بهتري شدند.
در شهر جنوبي بصره حدود 15000نفر روز يکشنبه در تظاهراتي شرکت کردند که با نيروهاي پليس که براي حفاظت از مقر استانداري خط بسته بودند، درگير شدند.
در استان شمالي ديالي حدود 1000نفر در خيابانهاي شهر به تظاهرات پرداختند و به فاضلابي که در خيابان ها جاريست اشاره داشتند که تأکيدي بر تقاضاي آنان براي بهبود وضعيت خدماتي شهر است.
بسياري از خانه‌هاي عراق روزانه بيش از سه ساعت برق ندارند و باران شديد در سراسر کشور در اين هفته فاضلاب را به ميان مناطق فقير نشين سرازير کرده است. تظاهراتهاي ديگري نيز در بغداد و در شهر غربي رمادي صورت گرفت».

نيروهاي امنيتي مانع فيلمبرداري از تظاهرات توسط البغداديه مي شوند
تلويزيون البغداديه 16/11/89: «نيروهاي امنيتي براي جلوگيري از پخش و يا خبررساني حول تظاهرات توسط البغداديه اقدامات خود را تشديد كردند. فيلم برداراني كه درصحنه بودند تاكيد كردند كه توسط نيروهايي امنيتي مورد سوال وجواب قرار گرفته اند و آنها دنبال خبرنگاران تلويزيون البغداديه بودند تا اينكه مانع پوشش اين تظاهرات توسط آنها بشوند.
( ملاحظه: البغداديه تظاهرات مناطق مختلف عراق را بصورت ويژه فيلمبرداري كرده وكامل منعكس مي كند –م)».

گزارشي از تظاهرات هاي اعتراضي در عراق
تلويزيون البغداديه 16/11/89 : «در عراق تظاهراتي كه خواستار بهبودي خدمات و مبارزه با فساد بود در مناطق مختلف بغداد و تعدادي از استانها از سرگرفته شد. تظاهركنندگان خواستار برآورده كردن خواسته هايشان شدند. برخي از تظاهركنندگان نيز هدف تيرهاي نيروهاي امنيتي قرار گرفتند. تظاهر كنندگان در گفتگو با البغداديه از وضعيت بد خدماتي و سكوت دولت هاي محلي و مركزي صحبت كردند. آنها تهديد نمودند كه در صورت عدم پاسخگويي به خواسته هايشان تظاهرات خود را گسترش خواهند داد.
گزارش: جرقه هاي جديدي از خشم همراه با درد و رنج مردم نسبت به پس رفت وضعيت خدماتي و امنيتي در عراق خودش را نشان داد. اين درحالي است كه سياستمداران در اختلافات و درگيري براي مناصب و وزارت خانه ها غرق شده اند. اين در شرايطي است كه فساد و دزدي بي نظيري رواج پيدا كرده است.
يك پيرمرد: ما آمديم كه پياممان را برسانيم اين تظاهرات گام اول و دوم و سوم محسوب مي شود تا اينكه خواسته هاي اين منطقه ستمديده بر آورده شود. . .
بعد از اينكه وضعيت خدماتي در شهرستان و استان به سطحي از بي توجهي و فساد رسيد, تظاهرات مردمي از شهرستان حمزه شرقي در استان ديوانيه شروع شد و آنها خواستار بهبودي خدمات شدند. . . و همانطوريكه عادت نيروهاي امنيتي عقب مانده است در مقابل تظاهر كنندگان ايستادند و ميدان را به صحنه اي از رعب و وحشت تبديل كردند و به مردم شليك نمودند.
در منطقه ميدان و المُتَنَبِّي در بغداد و منطقه سَبَع قٌصور نيز مردم تظاهرات كردند در اين تظاهرات تعدادي از روشنفكران شركت كرده و خواستار آزادي وخدمات شدند. . . .
ابواحمد الجمندري شاهد عيني و از شيوخ عشاير عراق: مردم آماده هستند كه اگر دولت به خواسته هايشان پاسخ ندهد به هركاري دست بزنند. خواسته هاي ما اين است, ما بيكار هستيم, برق نداريم. جيره غذايي نداريم, كساني هستند كه يك ماه است چاي شيرين نخورده اند, شكر ندارند, برنج نيست. ولي در بازار به فروش مي رسد عراق يك كشور نفت خيز است ولي مردمش فقير هستند, ما در حال حاضر داريم تظاهرات مسالمت آميز انجام مي دهيم. . . . عده اي حقوق ميليوني مي گيرند ولي برخي هيچ حقوقي ندارند. مردم عراق نه كار دارند و نه چيز ديگري آنها به گوسفندهاي بدون ساربان مي مانند. نمي دانم موضوع چيست آيا دارند از اين مردم انتقام ميگيرند؟. . . . اين ملت قبلا 35 سال ظلم ديد ولي ظلم اين هفت ساله بيش از آن 35 سال است. نمايندگان قول هايي داده بودند چه شد؟ آنها حتي تلفن هايشان نيز قفل كردند!. . . . در كشورها مردم كه تظاهرات مي كنند نيروهاي امنيتي به آنها گل مي دهند ولي در عراق نيروهاي امنيتي مردم را به رگبار مي بندند, مي كشند و دستگير مي كنند و اهانت مي كنند, سازمان ملل كجاست؟, در عراق حقوق بشري نيست وهرچه هست دروغ است. وزارت حقوق بشر در عراق وجود ندارد. . .
دكتر فاهم الموسوي شاهد عيني: دستگاه امنيتي مثل هر نهادي در اين كشور خط سياسي را پيش مي برد مثل دستگاه قضايي و تبليغات و بقيه نهادها, همه درخدمت اين دولت و مجلس در آمده اند. . . مردم خوشحال هستند كه نسبت به تهديدات سياسي در كشور آگاه شده اند, اين تظاهرات خودجوش است و درست پيش مي رود, بعد از تونس و مصر نوبت آزادي عراق خواهد بود. . . . من از طريق شما هر عراقي شرافتمند را فرا مي خوانم كه در مقابل ظلم و باندهايي كه عراق را اشغال كرده اند بلند شوند. . .
هادي المهدي نويسنده و هنرمند: خلقهاي عراق بهار را دارند احساس مي كنند. قبل از هر چيز ما بايد با ملت هاي عرب اعلام همبستگي كنيم, بخاطر فرياد آزادي و برابري و زندگي اجتماعي و زندگي مسالمت آميز و رفاه بايد فعاليت كنيم. عقب ماندگي خلق هاي عرب كافي است ما نيز بايد مثل غربي ها از حقوق كامل برخوردار باشيم. . . گروهايي از دانشجويان و هنرمندان از طريق فيس بوك و اينترنت خواستار برگزاري سه تظاهرات در بغداد شدند. . . . ما اعلام كرديم كه فرقه گرايي را نمي خواهيم, سهميه بندي را نمي خواهيم ما به دولت خدمات نياز داريم, مي خواهيم كه اعتبار و جايگاه ملت عراق برگردانده شود. . . ما جدا از آنچه در منطقه مي گذرد نيستيم طوفان تغيير در كل منطقه و ازجمله در عراق در حال وزيدن است. مردم عراق در مناطق مختلف نيز تظاهرات كردند وخواستار ساده ترين حقوق شان شدند, ما ديگر از متهم كردن رژيم سابق سير و خسته شديم سوال اين است كه شما چكار كرديد؟ و چه نوآوري داشتيد؟ و سوم اينكه سياست بستن دهن ها و سركوب تظاهر كنندگان نقض روشن قانون اساسي است و اين حقي است كه قانون اساسي آنرا به رسميت شناخته است. . . . ».