Donnerstag, 20. Januar 2011

مجموعه خبر های از ایران وجهان .01.2011 20.

تور هسته ای؛ دهن کجی بی سابقه چین و روسیه به رژیم
سایت عصرایران: نماینده جمهوری اسلامی در آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین گفت: سفرای چین و روسیه در تور بازدید از تاسیسات هسته ای ایران شرکت نمی کنند.علی اصغر سلطانیه به رویترز اظهار داشت: سفرای روسیه و چین به ایران نمی آیند.
وی افزود: هفت نفر از سفرای کشورها در آژانس بین المللی انرژی اتمی در تور هسته ای ایران در روزهای 15 و 16 ژانویه جاری شرکت می کنند. ونزوئلا، کوبا و سوریه از جمله این کشورها هستند.
پیش از این کشورهای اروپایی حاضر در آژانس و نماینده سیاست خارجی اتحادیه اروپا با رد دعوتنامه ایران گفته بودند بازرسی از تاسیسات هسته ای ایران وظیفه بازرسان آژانس است. رویترز اضافه می کند: پیش بینی می شود این اقدام روسیه و چین از سوی کشورهای اروپایی و آمریکا مورد استقبال قرار بگیرد.
پیش از این، چین اعلام کرده بود سفر سفیر این کشور به تهران برای بازدید از تاسیسات هسته ای ایران "سخت" است. وزیر خارجه روسیه هم گفته بود: دعوت ایران برای بازدید از تاسیسات هسته ای اش باید مورد توجه قرار بگیرد اما نباید جای بازرسی های آژانس را بگیرد.
در وضعیت کنونی هیچ یک از کشورها یا سازمان های مرتبط با پرونده فعالیت های هسته ای ایران در این برنامه تور هسته ای حاضر نیستند. پیش از این دیپلمات های اروپایی و آمریکایی از چین و روسیه خواسته بودند به دعوت ایران پاسخ منفی بدهند.
آنها همچنین گفته بودند هدف از دعوت ایران، ایجاد انشقاق میان اعضای گروه 1+5 متشکل از پنج کشور عضو دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و بریتانیا) به علاوه آلمان است پس مسکو و پکن باید پاسخ منفی بدهند. ایران و مجموعه 1+5 قرار است در آینده ای نزدیک در شهر استانبول درباره برنامه هسته ای ایران مذاکره کنند.
شعار افغانها در برابر سفارت رژیم در کابل: نمک حرام، نمک حرام، آب افغانستان برایتان حرام
سایت موسوم به اخبار جهان اسلام در خبری پیرامون تظاهرات افغانها در برابر سفارت رژیم در کابل نوشت: شماری از برادران افغان برای دومین بار در سه روز اخیر علیه توقیف تانکرهای نفت بازرگانان افغان در مرز شرقی ایران، علیه مسئولان در ایران تظاهرات کردند. روزجمعه، هفده دی؛ چند صد نفر با اجتماع در برابر سفارت ایران در کابل، نسبت به اقدام مقامات ایران در جلوگیری از ورود صدها تانکر حامل مواد سوختی به مقصد افغانستان اعتراض کردند. در این تظاهرات، نیروهای امنیتی افغانستان در برابر ورودی سفارت ایران مستقر شده بودند. به گفته معترضان، اقدام ایران در جلوگیری از عبور کامیون های حامل سوخت از مرز این کشور با افغانستان باعث افزایش شدید بهای مواد سوختی در افغانستان شده است. تظاهرکنندگان در مسیر خیابانی منتهی به سفارت ایران در شهر کابل و دفتر نمایندگی سازمان ملل - یوناما - دست به راهپیمایی زدند و با شعارهایی نظیر: «نمک حرام، نمک حرام، آب افغانستان برایتان حرام» و با در دست داشتن پلاکاردهایی با موضوع: «توقف نمودن تانکرهای مواد سوخت مردم افغانستان را در ایران محکوم می نمائیم» خواستار حرکت این تانکرها به داخل افغانستان شدند.
رتبه بندی دانشگاهها بر اساس تفکر اسلامی
خبرگزاری مهر: وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: بنا داریم دانشگاه های کشور را بر اساس اندیشه های کیفی مبتنی بر تفکر اسلامی رتبه بندی کنیم.
کامران دانشجو وزیر علوم تحقیقات و فناوری صبح امروز شنبه در مراسم تجلیل از دانشجویان نمونه کشور با بیان این مطلب اظهار داشت: شناسایی و معرفی برترین ها علاوه بر آثاری که می تواند در پی داشته باشد از نظر تربیت و الگوسازی نقشی بی بدیل ایفا خواهد کرد.
وی با بیان گزارشی از فرآیند انتخاب و معرفی دانشجویان نمونه کشوری اظهار داشت: آیین نامه انتخاب دانشجویان نمونه کشور با همکاری وزارت علوم و وزارت بهداشت با 4 محور "پویایی، روزآمدی، کارآیی و خردورزی" تدوین گردیده است.
دانشجو شرکت دانشجویان در المپیادهای علمی، وضعیت تحصیلی دانشجویان، تالیفات و تصنفیات دانشجویان، مشارکت دانشجویان در کرسی های آزاد اندیشی و وضعیت اعتقادی و فرهنگی دانشجویان را از جمله عوامل انتخاب دانشجویان نمونه در سراسر کشور عنوان کرد.
افزایش زنان تحصیل کرده در ایران؛ تهدید یا فرصت
ابراهیم خدایی، قائم مقام سازمان سنجش آموزش کشور،با اعلام اینکه ۶۱ درصد داوطلبان آزمون سراسری امسال دانشگاه‌ها دختر هستند، گفت که این میزان نسبت به سال پیش تغییری نکرده است. این خبر آقای خدایی شاید به نوعی اطمینان خاطر دادن به آن گروهی در داخل حکومت ایران باشد که رشد تعداد دانشجویان دختر را یک تهدید قلمداد می‌کنند و خواستار اتخاذ تدابیری در کنترل آن هستند.
خانم مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت در بهمن سال گذشته به مسئولان سازمان سنجش آموزش کشور هشدار داد که اگر روند گزینش دانشجو را کنترل نکنند نسبت دختران به کل ورودی‌های دانشگاه‌ها به هفتاد درصد هم خواهد رسید.
افزایش حضور زنان در مقاطع تحصیلی دانشگاهی مسئله ای است که این روزها دولتمردان و بخصوص مسئولان آموزش عالی در ایران با آن روبرو هستند. این افزایش به گونه‌ای است که در طی چند سال گذشته نسبت دانشجویان زن را به بیش از شصت درصد کل دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاه‌ها رسانده‌است. نسبتی که اقشار مختلفی را در بدنه حکومت و حتی بیرون از آن نگران کرده‌است. با اینکه ترکیب جمعیتی دختران در رشته‌های مختلف متفاوت است و در رشته‌های فنی و مهندسی به حداقل می‌رسد ولی این وضعیت نیز چیزی از نگرانی‌ها نمی‌کاهد.
اگرچه گروهی کنترل جمعیت زنان و چگونگی حضور آنان در عرصه دانشگاه‌ها را یکی از قدم‌های مهم در اسلامی کردن دانشگاه‌ها می‌دانند ولی علاوه بر دغدغه دین نکات دیگری نیز در این میان هست که ذهن سیاستمداران و روحانیان و جامعه‌شناسان را، گرچه با رویکردهای متفاوت، خود مشغول کرده است. نکاتی که به ظاهر، از مشکل حجاب و روابط دختر و پسر در محیط دانشگاه، مهمتر و پیچیده‌تراند.
مسایلی که گاه سیاستمداران و دولتمردان را با تناقض‌هایی در حرف و عمل روبرو می‌کند. برای مثال می‌توان به پذیرش کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان بوسیله جمهوری اسلامی ایران از یک سو و نگرانی از افزایش حضور زنان در دانشگاه‌ها و تلاش در کنترل آن از سوی دیگر اشاره کرد.
آمارها چه می‌گویند؟
به دلیل تنوع مراکز آموزش عالی در کشور و عدم وجود یک سیستم جامع جمع آوری و ارائه آمار و اطلاعات در زمینه‌های مختلف در بدنه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دسترسی به اطلاعات تفکیکی جمعیت دانشجویی کشور (حداقل برای عموم) چندان ساده نیست و تنها منبع قابل استناد که اطلاعات جمعیتی دانشجویی کشور را در کنار دیگر آمارهای جمعیتی در بازه‌های زمانی پنج ساله منتشر می‌کند، مرکز آمار ایران است.
براساس سالنامه آماری ۱۳۸۵مرکز آمار ایران، تعداد کل دانشجویان دختر نسبت به پسر از سال تحصیلی ۱۳۸۱-۱۳۸۲ به این سو هر ساله افزایش یافته است. طبق این آمار، نسبت کل دانشجویان دختر شاغل به تحصیل در دانشگاه‌های کشور از ۴۹ درصد در سال ۱۳۸۰-۱۳۸۱ به ۵۰ درصد در سال بعد از آن و به ۵۲ درصد در سال تحصیلی ۱۳۸۵-۱۳۸۶ رسیده است.
به بیان دیگر در سال ۱۳۸۰ از یک میلیون ششصدهزار دانشجوی ایرانی هفتصد و هفتاد هزارنفر دختر بوده‌اند که در سال ۱۳۸۵ به یک میلیون پانصد هزار نفر افزایش یافته‌اند. درهمین سال در کل دومیلیون هشتصد هزار نفر در دانشگاه‌ها مشغول به تحصیل بوده‌اند.
اگر چه برای سال‌های پس از این تاریخ اطلاعات آماری یکپارچه و معتبری منتشر نشده است ولی بر اساس سخنان مسئولان سازمان سنجش آموزش کشور و اخبار جسته و گریخته منتشر شده از سوی این سازمان، سرعت این رشد در سالهای پس از ۱۳۸۶ نه تنها کند نشده است بلکه بیشتر نیز شده است. البته منبع دیگری نیز وجود دارد که می‌توان به استناد آن تعداد داوطلبان بالقوه ورود به دانشگاه‌ها را بر اساس جنسیت در این سال ها برآورد کرد.
آمار دانش آموزان دوره آموزش متوسطه که توسط وزارت آموزش و پرورش ایران منتشر شده است، نشان دهنده این است که در طی سال‌های اشاره شده، نسبت دانش آموزان دختر مقطع پیش دانشگاهی به کل دانش آموزان در همین مقطع، هر سال افزایش پیدا کرده‌است به طوریکه در سال تحصیلی ۱۳۸۸-۱۳۸۹ این نسبت به ۶۰ درصد رسیده است.
با توجه به این که برای ورود به اکثر مقاطع تحصیلی دانشگاهی در ایران داشتن مدرک پایان دوره پیش دانشگاهی الزامی است و با در نظر گرفتن بعضی از پارامترهای اجتماعی و اقتصادی دیگر، می‌توان نتیجه گرفت که نسبت دختران واجد شرایط برای ورود به دانشگاه‌ها به کل داوطلبان هر سال بیش از پیش شده است و با روند فعلی همچنان افزایش خواهد یافت.
مشکل چیست؟
با وجود تفاوت‌های اساسی، می‌توان همه دیدگاه‌های مسئولان حکومتی و دینی و جامعه شناسان را در سه گروه طبقه بندی کرد. گروهی افزایش تعداد زنان در مقاطع دانشگاهی را بحران زا و عده‌ای آن را فرصت ساز تلقی می‌کنند. گروه سومی نیز وجود دارند که معتقدند این هیاهویی است بر سر هیچ.
معتقدان به بحران‌زایی یا به قولی بدبین‌ها، که بیشتر از بخش سنتی و مذهبی جامعه هستند، افزایش تعداد زنان تحصیل کرده (دانشگاهی) را به دو دلیل بحران‌زا می‌دانند. مشکل اول از رقابت بر سر دستیابی به شغل مناسب در بازار کار سرچشمه می گیرد. احتمال دستیابی به شغل مناسب در شرایط امروز کشور که آمار بیکاری بالا است برای افرادی که تحصیلات دانشگاهی دارند نسبت به سایرین بیشتر است.
نیاز بازار کار به نیروی متخصص و تعداد کمتر مردان تحصیل کرده نسبت به زنان، بالطبع باعث افزایش بیکاری بیش از پیش در بین مردان می‌شود و در جامعه‌ای که وظیفه تامین مایحتاج خانواده به طور پیش‌فرض و بر اساس سنت برعهده مرد است، این افزایش بیکاری می‌تواند زمینه‌ساز بحران‌های اجتماعی جدی تلقی شود.
دومین دلیل این گروه به مسئله ازدواج و نقش زن در خانواده بر می‌گردد. آنها معتقدند که در آینده بسیار نزدیک عدم تناسب تعداد دختران تحصیل کرده به تعداد پسران با تحصیلات عالی از سویی، و افزایش سن ازدواج دختران و کاهش شانس همسریابی برای آنها از سوی دیگر، باعث افزایش تعداد دختران مجرد خواهد شد. همچنین تحصیلات زنان و به دنبال آن اشتغال زنان در خارج از خانه به شکنندگی خانواده‌ها منجر خواهدشد. شکنندگی نهاد خانواده هم به این دلیل است که زنان تحصیل کرده، کمتر بچه‌دار می‌شوند، توقع بالاتری از شوهران خود دارند. موقعیت جدید زنان در عمل هنجارهای مربوط به فرهنگ سنتی جامعه را متزلزل می کند به طوریکه موقعیت مرد به عنوان سرپرست طبیعی خانواده بطور جدی به خطر می‌افتد. از نظر حامیان این دیدگاه، همچنین، افزایش زنان مجرد و اشتغال زنان در بیرون از خانه موجب افزایش فساد در سطح جامعه هم خواهد شد.
در برابر این گروه، خوشبین‌ها معتقدند که تحصیلات دانشگاهی زنان و حضور آنها در عرصه‌های مختلف اجتماع علاوه بر رشد فرهنگ عمومی جامعه، نشان دهنده توسعه‌ اجتماعی کشور نیز هست. زنان تحصیل کرده هم به طور مستقیم در افزایش بهره وری اقتصادی دخیل اند و هم در نقش مادر، با تربیت بهتر نسل آینده، به طور غیر مستقیم موجب پایداری رشد کشور خواهند شد.
گروه سوم نیز معتقدند، کشوری که حدود ده میلیون نفر بیسواد و بیست میلیون نفر کم سواد دارد و جمعیت زنان بیسوادش یک و نیم برابر مردان بی سواد است، توجه ویژه به افزایش تعداد زنان تحصیل کرده، هیاهو کردن بر سر هیچ است. آنها معتقدند که با توجه به واقعیت‌های اجتماعی جامعه‌ امروز ایران و اولویت ازدواج و تشکیل خانواده و فرزند برای زنان، تحصیل برای زنان بیشتر وجهی منزلتی دارد. از سوی دیگر باید به این نکته نیز توجه کرد که چه تعداد از زنان فارغ التحصیل شده از دانشگاه‌ها جذب بازار کار می‌شوند.
آمارها نشان می دهند که میزان اشتغال آنها از ۱۲ درصد تجاوز نمی‌کند که بیانگر مردانه بودن بازار کار ایران است یا به زبانی ساده‌تر زنان رقیبی برای مردان در بازار کار ایران محسوب نمی‌شوند. افزایش سن ازدواج در کشور و مسایلی مانند آن نیز چیزهایی نیستند که بتوان تحصیل زنان در دانشگاه‌ها را مسبب آن قلمداد کرد و باید ریشه‌های آنها را در جاهای دیگر جستجو کرد.
سیاست ها و الزام ها
در ظاهر از بین سه این گروه، دسته بدبین‌ها حضور گسترده‌تری در ساختار برنامه‌ریزی و مدیریت کشور دارند و با همین دیدگاه همزمان در دو شاخه تلاش‌هایی را برای کنترل بحران های آتی آغاز یا تشدید کرده‌اند. این دو شاخه، یکی تلاش در تغییر نسبت تعداد دانشجویان و دیگری کم کردن اثرهای این افزایش حضور است.
در شاخه نخست، بخش‌های مختلفی در قوه های مقننه و مجریه با تدوین قوانین و اعمال روش‌هایی در اجرا در تلاشند تا ورود دختران را به دانشگاه‌ها محدود کنند یا حداقل در ورود دانشجویان به بعضی از رشته‌ها اولویت را به پسران بدهند. البته این به غیر از رشته‌هایی است که از ابتدای برقراری جمهوری اسلامی به طور کامل مردانه یا زنانه بودند و کماکان هم هستند.
سهمیه بندی جنسیتی در گزینش دانشجو یکی از سیاست‌های اجرایی دولت برای کاهش جمعیت دختران در دانشگاه است که پس از اعلام و چندین بار تکذیب و تایید، به طور بی سر وصدا در بعضی از رشته‌ها بوسیله سازمان سنجش آموزش کشور با نام "تناسب سازی جنسیتی در کنکور" پی گیری شد. مخالفان این روش آن را ظالمانه و به دور از آینده نگری می‌دانند و معتقدند که با این کار سطح کیفی و علمی دانش آموختگان و همچنین دانشگاه‌ها با ورود افرادی با توانایی علمی کمتر به سیستم آموزش عالی، کاهش خواهدیافت.
در اجرای گزینش جنسیتی مشکل دیگری نیز وجود دارد. این مشکل از آنجا ناشی می‌شود که تعداد دختران در مقطع پیش دانشگاهی بیشتر از پسران است به بیان دیگر به طور طبیعی تعداد داوطلبان مرد در کنکور ورودی دانشگاه ها کمتر است.
اگر در بخش محدود کردن ورود دانشجویان دختر به دانشگاه‌ها راه‌های زیادی در پیش پای دولت نیست، در عوض به نظر می‌رسد در شاخه کم کردن اثر حضور زنان، مجموعه متنوعی از قوانین و راهکارها وجود داشته باشد که دست دولت را برای کاهش اثرهای این افزایش حضور باز می‌گذارد که البته باز هم در عمل با وجود تنوع ابزارها اجرای سیاست ها چندان ساده نیست. برای مثال در بخش اسلامی کردن فضای دانشگاه‌ها، سیاست‌ها و راهکارهای متنوعی وجود دارند که اجرای آنها در عمل یا پرهزینه‌اند یا ناممکن. طرح‌های تفکیک جنسیتی زمانی و مکانی، تاسیس دانشگاه‌های تک جنسیتی، انتقال دانشجویان دختر به دانشگاه‌های محل سکونت والدین، و پذیرش دانشجویان دختر در محل سکونت از جمله چنین طرح‌هایی هستند.
مسئولان ایرانی در بخش کنترل بحران احتمالی اشتغال در آینده نیز با مشکلاتی رو برو هستند. با توجه به اینکه نظام آموزش عالی کشور نمی تواند کارآفرین تربیت کند وفارغ التحصیلان دانشگاه ها اکثرا فاقد مهارت های لازم هستند به ناچار باید به شغل های کاملا تعریف شده موجود یا مشاغلی که دولت آماده می کند اکتفا کنند. تعداد این مشاغل هم محدود است و هم افزایش سالانه آنها بسیار اندک.
در اینجا دولت به عنوان کارفرما می تواند با اعمال قوانین و سیاست های محدود کننده و فرستادن زنان تحصیل کرده به خانه ها شانس اشتغال مردان را افزایش دهد. ولی این عمل از سویی موجب نارضایتی های پنهان و آشکاری خواهد شد که بسیار ریشه دار و گسترده است و از سوی دیگر نیروی مردانه متخصصی نیز وجود نخواهد داشت تا در بخش های مورد نیاز به کار مشغول شود. البته نباید الزام ایران به رعایت مفاد کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان را نیز از یادبرد که دولتمردان حد اقل در عرصه تبلیغات هم که شده باید پایبندی خود را به آن نشان دهند.
كارخانه ماشين سازی گچساران تعطيل است
ایسنا: فرماندار شهرستان گچساران گفت: تنها اداره‌اي كه در بين اداره‌هاي اين شهرستان حتي يك پروژه در طول چند سال گذشته به بهره برداري نرسانده، صنايع و معادن بوده است.
سيد اكبر عليزاده افزود: اين اداره تنها پروژه ساخت يك كارخانه قطعات صنعتي (ماشين سازي گچساران) را برعهده داشت كه با وجودي كه براي آن هزينه و افتتاح شد اما تاكنون فعال نشده و تعطيل است.
وي اظهار داشت: براي فعال شدن اين كارخانه بايد با پتروشيمي‌ها و پالايشگاه‌ها قرارداد منعقد كنند تا قطعات مورد نياز آنها را توليد كنند اما به دليل اين كه نتوانستند قرار داد ببندند، تعطيل است.
فرماندار شهرستان گچساران خاطرنشان كرد: برخي از كارخانه‌هايي كه زير نظر صنايع و معادن بودند اصلا شروع به كار نكردند و بقيه نيز در مرحله اول متوقف شدند و تاكنون هيچ كاري براي آنها نشده است.
عليزاده با بيان اين‌كه مهمترين مشكل شهرستان، بيكاري است، تصريح كرد: نرخ بيكاري در شهرستان گچساران بيش از 18 درصد است؛ براساس آخرين آمار 14 هزار و 600 نفر بيكار در اين شهرستان وجود دارد.
افزایش 14 درصدی غرق شدگی در ایران
سلامت نیوز : رئیس مركز تحقیقات پزشكی قانونی گفت: در 8 ماهه امسال 991 نفر از هموطنان بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست دادند كه از این تعداد 880 نفر مرد و 111 نفر زن بودند. جابرقره‌داغی افزود: آمار مرگ ناشی از غرق شدگی در 8 ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل نیز 14 درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینكه در 8 ماهه امسال كمترین رقم مرگ ناشی از غرق شدگی با عدد 50 نفر مربوط به ماه آبان است، خاطرنشان كرد: بیشترین رقم غرق شدگی در هشت ماهه امسال به ترتیب با عدد 188نفر مربوط به استان مازندران و با عدد 177 نفر مربوط به استان خوزستان است. همچنین استان های خراسان شمالی، خراسان جنوبی و مركزی با رقم های 2 و 3 نفر كمترین تلفات ناشی از غرق شدگی را در این مدت به خود اختصاص داده‌اند.
قره داغی با اشاره به كاهش مرگ ناشی از غرق شدگی در سال های گذشته اظهارداشت: در سال 1388 بر اثر غرق شدگی هزار و 7 نفر در كشور جان خود را از دست دادند كه این رقم در مقایسه با سال قبل از آن (سال 1387)با كاهش 13.3 درصدی مواجه بوده است.
خامنه ای و حکومتش گرفتار در باتلاق لبنان
رادیو فرانسه: منابع خبری اعلام کردند که دادگاه بین المللی رسیدگی به قتل رفیق حریری نخست وزیر پیشین لبنان مستقیماً رهبر جمهوری اسلامی، آیت الله علی خامنه ای را متهم نموده که دستور قتل رفیق حریری را صادر کرده است.
منابع خبری اعلام کردند که دادگاه بین المللی رسیدگی به قتل رفیق حریری نخست وزیر پیشین لبنان مستقیماً رهبر جمهوری اسلامی، آیت الله علی خامنه ای را متهم نموده که دستور قتل رفیق حریری را در سال 2005 صادر کرده است.
همین منابع تصریح کرده اند که این فرمان به وسیلۀ سردار پاسدار قاسم سلیمانی فرماندۀ سپاه قدس پاسداران ایران که عمدتاً مأموریت های برون مرزی حکومت تهران را برعهده دارد به عماد مقنیه فرماندۀ پیشین نظامی حزب الله لبنان منتقل شد که در فوریه سال 2008 در دمشق به قتل رسید.
منابع خبری به نقل از گزارش تحقیق دادگاه بین المللی رسیدگی به قتل رفیق حریری نوشته اند که مسئولیت سازماندهی تیم های ترور نخست وزیر پیشین لبنان را عماد مقنیه و یکی از بستگان وی مصطفی بدرالدین برعهده داشته اند و قتل رفیق حریری با هماهنگی کامل میان حزب الله لبنان و سپاه پاسداران صورت گرفته است.
همین منابع افزوده اند که رییس جمهوری سوریه بشار اسد و رییس سرویس های مخفی این کشور، آصف شوکت، که از بستگان نزدیک بشار اسد است نقش کلیدی در قتل رفیق حریری داشته اند.
منابع خبری تصریح کرده اند که از نظر رهبر جمهوری اسلامی، آیت الله خامنه ای، رفیق حریری مأمور عربستان در لبنان بوده و کشته شدن وی می توانسته زمینۀ به قدرت رسیدن حزب الله در لبنان را فراهم سازد.
جراید لبنانی با اشاره به همین مطلب نوشته اند که علت استعفای وزرای وابسته به حزب الله از کابینۀ سعد حریری در روزهای گذشته که منجر به سقوط حکومت در لبنان شد نتایج تحقیق دادگاه بین المللی رسیدگی به قتل رفیق حریری بوده است که قرار است در روزهای آینده منتشر شود.
منابع نزدیک به سعد حریری گفته اند که حزب الله تهدید کرده بود که در صورت انتشار گزارش تحقیق دادگاه بین المللی رسیدگی به قتل رفیق حریری نه فقط اقدام به کودتا خواهد کرد، بلکه علیه اسرائیل نیز اعلام جنگ خواهد نمود. . .
علی خمینی شرکت در مراسم ۹ دی را تکذیب کرد
راديو فردا 17 ژانويه. علی خمینی، نوه آیت‌الله خمینی، در واکنش به رسانه‌های طرفدار دولت که از حضو او در «مراسم ۹ دی» گزارش داده بودند، این خبر را تکذیب کرد.
پیش از این سایت مشرق، که از سایت‌های هوادار دولت است، خبر از حضور علی خمینی در مهدیه تهران، در روز ۹ دی سال جاری، داده بود و با اینکه از سوی دفتر آیت‌الله خمینی تکذیب شده بود اما این وب‌سایت و رسانه‌های نزدیک به دولت همچنان بر خبر خود اصرار می‌کردند.

علی خمینی به وب‌سایت جماران در این باره گفت: «حق شکایت را ما بر ای خودمان قائلیم اگر این مسئله ادامه پیدا کند؛ ان‌شاءالله که دیگر ادامه پیدا نمی‌کند و این مساله تمام می‌شود. امیدوارم این صحبت من فصل الخطابی باشد بر جریانات.»

در متنی که به عنوان «مصاحبه» در سایت مشرق و به مناسبت سالگرد تظاهرات هواداران حکومت در ۹ دی ، منتشر شد، از قول علی خمینی آمده بود: «بر پایه تشخیص و احساس وظیفه شرعی هم ۹ دی سال گذشته در راهپیمایی حضور داشتم و هم دیروز در مراسم مهدیه تهران شرکت کردم.»

در واکنش به این خبر بود که دفتر آیت‌الله خمینی با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: «پیرو درج خبری در برخی سایت‌های خبری مبنی بر حضور حجت الاسلام و المسلمین سید علی خمینی و مصاحبه ایشان با این رسانه‌ها اعلام می‌دارد جناب آقای سید علی خمینی روز پنج شنبه نهم دی ماه ۱۳۸۹ در شهر مقدس قم بوده‌اند و مصاحبه‌ای نیز با هیچ یک از رسانه‌های خبری نداشته‌اند.»

با این حال وب‌سایت مشرق که مصاحبه‌ای منتسب به علی خمینی، فرزند احمد خمینی، منتشر کرده بود، با حمله به حسن خمینی و نیز مسئولان دفتر آیت‌الله خمینی،‌ آنها بازماندگان «فتنه» سال ۱۳۸۸ خواند و بر واقعی بودن مصاحبه خود اصرار کرد.

پس از انتخابات جنجالی ریاست جمهوری ۱۳۸۸ که به اعتراض‌‌های وسیع منجر شد، نزدیکان آیت‌الله خمینی نیز، از فشارها و حملات جریان حاکم در امان نمادند.
در شب عاشورای سال ۱۳۸۸، طی اقدامی بی‌سابقه در تاریخ جمهوری اسلامی، در حالی که محل اقامت آیت الله خمینی، در محاصره ماموران امنیتی بود، نیروهای لباس شخصی، به حسینیه جماران حمله کردند و با شعار «ابوالفضل علمدار خامنه‌ای نگهدار» و شکستن شیشه‌ها، سخنرانی محمد خاتمی را ناتمام گذاشتند.

در میان نزدیکان نسَبی آیت‌الله خمینی، به ویژه حسن خمینی هدف حمله جناح حاکم جمهوری اسلامی بوده است. در ماه‌های پس از انتخابات، ‌نزدیکان آیت الله خمینی با شماری از زندانیان سیاسی یا خانواده‌های آنها داشته‌اند که خشم نیروهای جناح حاکم را دربرداشته است.

با این حال، یکی از خبرسازترین حمله‌ها به نزدیکان آیت‌الله خمینی، در مراسم درگذشت آیت‌الله خمینی در ۱۴ خرداد امسال رقم خورد. در این روز، هواردان جناح حاکم،‌در حضور آیت‌الله خامنه‌ای، شعارهای تندی را علیه حسن خمینی سردادند و سخنرانی وی را ناتمام گذاشتند.

پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ بیوت و دفاتر شماری از مراجع و روحانیون بلندپایه نزدیک اصلاح‌طلبان، مورد تهاجم قرار گرفت؛ هجوم به بیت آیت‌الله منتظری پس از درگذشت وی، حمله به دفتر آیت‌الله صانعی، حمله به دفتر محمدعلی صدوقی امام جمعه منصوب آیت‌الله خمینی در یزد و حمله به مسجد آیت‌الله دستغیب عضو منتقد مجلس خبرگان رهبری، از جمله این اقدامات است.

دادستان دادگاه حريری کيفرخواست را به قاضی تحویل داد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بیروت، یک منبع لبنانی عصر امروز اعلام کرد، دادستان دادگاه رسیدگی به ترور رفیق حریری، نخست وزیر سابق لبنان، کیفرخواست خود را به قاضی تحویل داده است.
پیش تر گزارشگر شبکه بین المللی تلویزیون فرانسه در گزارشی از بیروت گفته بود، انتظار می رود براساس حکم دادگاه، گروه شیعه حزب الله به دست داشتن در ترور رفیق حریری، نخست وزیر سابق لبنان متهم شود.
حزب الله لبنان که تحت حمایت کامل رژیم تهران قرار دارد، روز چهارشنبه با کناره گیری وزرایش، دولت سعد حریری را ساقط کرد و تهدید کرده است که در برابر این اتهامات کوتاه نخواهد آمد.
برخی منابع آگاه می گویند، در کیفرخواست دادگاه ویژه لبنان از علی خامنه‌ ای، رهبر جمهوری اسلامی به عنوان صادر کننده دستور ترور رفیق حریری نام برده شده است. این اقدام جنایتکارانه توسط نیروی قدس سپاه پاسداران طرح‌ ریزی و از سوی افراد حزب ‌الله لبنان اجرا شده است.
نیکلا سرکوزی، رئیس جمهور فرانسه روز گذشته در تماس با برخی از رهبران منطقه و جهان، خواستار تشکیل یک کمیته بین المللی برای مقابله با بحران لبنان شد.
روزنامه چاپ ایران: بن علی چرا قدرت را واگذار کرد؟

صداي آمريكا 17 ژانويه. روزنامه مردمسالاری، در مقاله ای تحت عنوان «بن علی چرا قدرت را واگذار کرد؟»، به بررسی علل کناره گیری رییس جمهوری سابق تونس از قدرت پرداخته است. به نوشته مردمسالاری، اگر چه نقطه آغاز اعتراضات مردم تونس شرايط بداقتصادی کشور بود، اما بن علی صرفا به لحاظ اقتصادی مانع توسعه کشور نشد بلکه به «حذف نهادهای مدنی» و همچنین «سرکوب شبکه های اجتماعی و احزاب مخالف» پرداخت.

مردمسالاری می نویسد: «بن علی نمی دانست برگزاری انتخابات آزاد و وجود احزاب قدرتمند و منتقد نه تنها زيانی به کشور نمی رساند بلکه موجب حفظ حکومت نيز می شود تا در چارچوب حاکميت حاکمان به شکلی محترمانه و به دور از خشونت قدرت را به ديگری واگذار کنند.»

این روزنامه که رییس جمهوری سابق تونس را متهم به خودکامگی کرده است، می نویسد:«بن علی چون همه خودکامگان تاريخ بر جهل مردم سوار بود و از گردش آزاد اخبار و اطلاعات هراس داشت. او جهل مردم را ضامن بقای خود می دانست بنابراين با تنگ کردن دايره آزادی و فعاليت رسانه ها و مطبوعات نه تنها موجبات بی خبری مردم را از وضعيت سياسی اقتصادی کشور فراهم آورد بلکه موجب شد تا مردم درک درستی از شرايط خود در وضعيت جهانی نداشته باشند بنابراين هنگامی که بحران اقتصاد جهانی به تن بيمار و نحيف اقتصاد تونس رسيد برای بن علی فاجعه آفريد و همان جهلی که قرار بود حافظ قدرت او باشد قاتل قدرت او شد»

روزنامه کیهان نیز در همین رابطه، نتیجه یک نظر سنجی اینترنتی در یک سایت عربی را تیتر اول خود کرده و نوشته است: هشتاد درصد مردم کشورهای عربی، معتقند که سناریوی تونس تکرار خواهد شد. به نوشته کیهان، «نكته جالب توجه در اين نظرخواهی خوش بينی بسياری از مردم كشورهای عربی برای به وجود آمدن روزنه ای در جهت تغيير در وضع موجود و سرنگونی حاكمان مادام العمر در اين كشورها است».

طالباني با سفراء كشورهاي اتحاديه اروپا ديدار كرد
تلويزيون العراقيه 27/10/89: «طالباني با سفراء كشورهاي اتحاديه اروپا در بغداد راههاي تقويت روابط عراق با اين كشورها را مورد بررسي قرار داد. طالباني در اين ديدار خواهان حمايت از دولت عراق و تقديم كمك به آن در زمينه هاي بازسازي و سرمايه گذاري شد. وي گفت عراق نسبت به تمامي كشورهاي جهان گشايش دارد. از طرفي سفراء كشورهاي اتحاد اروپا بر تعهد كشورهايشان مبني بر ايستادن در كنار عراق و ارائه كمك به آن در تمامي زمينه ها تاكيد كردند».

اياد علاوي با وزير خارجه تركيه ديدار كرد
تلويزيون الشرقيه 27/10/89: «اياد علاوي رئيس ليست العراقيه با احمد داوود اغلو وزير خارجه تركيه گفتگوهايي حول آخرين تحولات سياسي عراق و مرحله تكميل دولت جديد بعلاوه اوضاع منطقه و ضرورت حفظ ثبات سياسي و امنيتي آن بحث و گفتگو نمود. . .
اياد علاوي رئيس ليست العراقيه: ثبات قلب كه عراق , تركيه , سوريه , مصر و كشورهاي خليج …(فارس ـ م) باشد براي ترسيم نقشه مسير آينده در راستاي ثبات تماميت منطقه مهم و اساسي است. ديدار وزير خارجه تركيه از عراق در اين راستا است و وي فردا براي پيوستن به نخست وزير تركيه جهت گفتگو بر سر اوضاع لبنان به سوريه خواهد رفت و فكر كنم كه هفته آينده جلساتي در منطقه خليج (فارس-م) يعني در يكي از كشورهاي خليج (فارس-م) به منظور استمرار اين فعاليتها كه مرتبط و متعلق به ثبات لبنان است, برگزار خواهد شد».

اسامه النجيفي وارد امارات متحده عربي شد
تلويزيون البغداديه 27/10/89: «اسامه النجيفي رئيس مجلس نمايندگان در امارات متحده عربي با تعدادي از مقامات اين كشور حول روابط دو جانبه گفتگو كرد. النجيفي امروز بعد از ظهر در راس يك هيات پارلماني براي شركت در كنفرانس پارلمانهاي كشورهاي اسلامي كه فردا بر گزار خواهد شد وارد امارات متحده عربي شد. قرار بر اين است كه النجيفي براي تقويت روابط دو جانبه با هيات هاي كشورهاي شركت كننده در كنفرانس گفتگو نمايد.
لازم بذكر است كه هيات همراه النجيفي شامل رافع العيساوي وزير دارايي و نمايندگان مجلس وليد المحمدي و حنان الفتلاوي و سلمان الجميلي و نجيب عبدالله مي باشند».



شوراي استان بصره , مدير پليس استان را بركنار كرد
تلويزيون الشرقيه 27/10/89: «در پي فرار 12 زنداني از اعضاي القاعده به ايران, شوراي استان با برگزاري يك جلسه فوق العاده بصره عادل دحام مدير پليس استان بصره را از منصبش بركنار كرد. معاون رئيس شوراي استان بصره گفت شوراي استان با برگزاري يك جلسه فوق العاده به بركنار كردن فرمانده پليس استان بصره از منصبش رأي داد. شوراي استان همچنين تصميم گرفت تا كاخهاي رياست جمهوري تخليه شده و به دولت محلي بصره تحويل گردد, كما اينكه خواستار تغيير فرماندهان ارگانهاي امنيتي در استان گرديد. معاون شوراي استان بصره اضافه كرد كه بركنار كردن فرمانده پليس در پي سؤال و جواب از وي در جلسه گذشته در رابطه با انفجارهاي خيابان عبدالله در بازار عشار قبل از فرار 12 زنداني به اتهام تروريزم از يك مركز بازداشتگاه امنيتي واقع در مركز شهر صورت گرفته است».

عراق ايران را متهم به آلوده ساختن آبهاي آن مي‌کند
سايت نشنال 26/10/89: «انتظار بر اين است که مرزبانان عراقي که در حال مرزباني ازمرزهاي عراق با ايران هستند در جستجوي قاچاقچيان، سوداگران مواد مخدر و تجار سلاح باشند. در شش ماه گذشته مرزبانان در جنوب عراق عمده وقت خود را صرف تلاش براي براي مقابله با آبهاي آلوده کرده‌اند.
1. بنا‌به گفته مقامات و ساکناني که در منطقه مرزي بصره در 540 کيلومتري جنوب بغداد زندگي مي‌کنند، مشکل حاد و جدي اين مناطق آبهاي آلوده فاضلاب است که از ايران به اين مناطق سرازير مي‌شوند و مملو از نمک و مواد سمي بوده و باعث مسموميت زمينهاي اين مناطق شده و زمينها را براي زراعت توسط کشاورزان غيرممکن مي‌کنند…
2. ژنرال ظافر نديمي جمال (gen dharfar nathmi jamal) فرمانده گاردهاي مرزي عراق در استان بصره گفت ”نياز داريم که آلودگي زمينها را محدود نما‌ئيم، وضعيت غمگيني است و شرايط به حدي بد هست که امسال هيچ محصول گندمي نخواهيم داشت ”…
3. آلودگي آبها به نمک، تاثيرات مخربي داشته است که ناشي از کم شدن حجم آب رودهاي فرات و دجله بوده است…
4. تاثيرات اين مسأله بر روي آبهاي زيرزميني و کشاورزي بسيار شديد بوده است و تعداد زيادي از کشاورزان زمينهاي خود را از دست داده‌اند و آبهاي اين مناطق غيرقابل نوشيدن اعلام شده‌اند. دولت محلي سال گذشته مجبور به دخالت و ارسال تانکرهاي آب آشاميدني براي ساکنان شد.
5. لايه‌هاي ضخيمي از نمک در سطح زمين در هر دو طرف مرز ايران و عراق شکل گرفته است که در حال از بين بردن گياهان مي‌باشد.
6. براي زدودن نمک از خاک زمينهاي کشاورزي نمک آن بايد شسته شود، ولي اين پروسه نمک زدائي توليد آبهاي آلوده بيشتري مي‌کند.
7. اين مسأله تبديل به يک موضوع مجادله بين ايران و عراق گرديده است، چرا که آبهاي آلوده به نمک توليد شده از نمک زدايي زمينهاي ايران بجانب عراق کاناليزه شده است، در صورتي‌که ايران مي‌تواند با تکنيکهاي پرهزينه‌تري نمک زدائي را در خاک خودش تماما انجام دهد.
8. در روستاي سيبا (siba) از تابستان گذشته اين مشکل تشديد شده است. ابو دهام که يکي از کشاورزان اين روستا هست گفت ”زمين کشاورزي من نمکزار است چونکه ايرانيها نمک آبهاي آلوده خود را مستقيم به آن سرازير مي‌کنند ”. تمامي محصول گندم او به‌دليل نمک سرازير شده به زمينهاي او از بين رفته و او کاري بجز ترک زمين خود و کار در بصره از دستش بر نمي‌آيد.
9. ابو دهام گفت ”حداقل 30 کشاورز ديگر که مشکل مشابه من را (در مورد زمينهاي کشاورزيشان) دارند در سيبا حضور دارند ”او ادامه داد ”نياز داريم که دولت عراق اين مشکل ما را حل‌وفصل نمايد ”.
10. هفته گذشته موضوع آبهاي مورد اختلاف يکي از اولويتهاي اصلي در گفتگوهاي علي اکبر صالحي وزير خارجه ايران با هوشيار زيباري وزير خارجه عراق بود.
11. علاوه بر تخليه آبهاي آلوده ايران در زمينهاي عراق، موضوع ديگري که براي مدتهاي طولاني مورد مجادله دو کشور بوده است موضوع رودخانه‌هاي کارون و کرخه مي‌باشند. ايران مسير اين رودخانه‌ها را تغيير داده است و از سرازير شدن آنها به جنوب عراق ممانعت مي‌کند، اين مسأله باعث اخلال از تأمين آب آشاميدني سالم در بصره مي‌شود…
12. استاندار بصره shiltagh aboud گفت ”تاثيرات محيط زيستي اين مسأله براي مدتهاي طولاني باقي خواهد ماند ”او ادامه داد ”اين مشکل و زدودن، تصفيه و نظافت خرابي هاي ايجاد شده کار ساده‌يي نيست».

علاوي: آمريکا و ايران عليه من ايستادند تا من به نخست‌وزيري نرسم
روز اليوسف مصر 23/10/89: «سؤال: در آغاز تصوير شما از عراق بعد از تشکيل دولت چيست؟
علاوي: هنوز زود است که در اين رابطه نظر بدهيم ولي در درجه اول مهم ميزان التزام به اصول مشارکت واقعي و دوم جدا شدن کامل از نفوذ خارجي در رابطه با تصميم‌گيري هاي ملي عراق است، اين دو موضوع شکل عراق را مشخص مي‌کند.
سؤال: آيا تضمينهابي بين‌المللي و منطقه‌اي براي فعال کردن شوراي سياست‌ها تحت رياست شما وجود دارد؟
علاوي: تضميني وجود ندارد، تنها تضميني که امکان اجرا دارد متاسفانه تضمينهاي ايراني است همان‌طور که مشخص است به رژيم ايران ربطي ندارد که ما از طريق آن به تضميني در رابطه با مسائل عراق برسيم.
سؤال جريانهاي سياسي تا چه ميزان اين شورا را پذيرفته‌اند؟
علاوي: توافق عمومي در مورد ضرورت تشکيل اين شورا وجود دارد و اين شورا اساس و مبناي مشارکت ملي است، ولي مهمترين پارامتر مشارکت در تصميم‌گيري سياسي است و در غيراينصورت مسأله اي براي عراق حل نمي‌کند، شوراي ملي براي سياست هاي استراتژيک پايه مشارکت ملي است و در نتيجه ارگاني است که بيشترين توانايي را براي ترسيم سياست هاي اساسي کشور از جمله در زمينه‌هاي دفاعي، امنيتي، اقتصادي و آشتي ملي، تعديل قضايي و تضمين سلامت و استقلال قضاييه دارد.
سؤال: از نظر شما دولت جديد در رابطه با موضوع فرقه‌گرايي چطور عمل مي‌کند؟
علاوي: هنوز زود است که در اينرابطه نظر بدهيم همه مي‌گويند که ضد سهميه بندي هستند ولي به‌نظر من کساني هستند که در سهميه بندي فرقه‌گرايانه منفعت دارند، خروج از اين تنگنا نياز به رهبراني دارد که در عمل و نه در شعار موضع قاطعي عليه سهميه بندي فرقه‌گرايانه سياسي داشته باشد.
سؤال: ايا قانون ريشه کني بعث لغو خواهد شد؟
علاوي: يکي از دلايل مهم فاجعه اي که در عراق بوقوع پيوست قانون ريشه کني بعث است که متاسفانه عراقيان به اجرا و طراحي آن کمک کردند و ايالات متحده آن را محقق و هم‌چنين در قبال سياسي کردن اين قانون سکوت کرد، در اين رابطه چارچوب قانوني براي تفاوت قائل شدن بين کساني که مرتکب جنايت شده‌اند و يا مرتکب نشده‌اند مشخص نشده است لذا اين قانون بايد لغو شود و دادگستري جاي حاکم خارجي که اين قانون را سياسي کرد بگيرد.
سؤال: چه عواملي باعث شد که فرش را از زير پاي ليست العراقيه بکشند تا دولت را تشکيل ندهد؟
علاوي: موضع ايران وقتي که خواستار وحدت مواضع نيروهاي سياسي شد که بر سهميه بندي فرقه اي متکي هستند گرديد و با قدرت بر عليه شخص من و ليست العراقيه ايستاد هم‌چنان‌که ايالات متحده به دلايلي که ما آن را نمي‌دانيم با اين ايده هماهنگ شد و حتي از آن حمايت نمود و همچين صدور رأي دادگاه فدرال مبني بر اين‌که فراکسيون بزرگتر مي‌تواند بعد از اعلام نتايج مشخص شود و بر اين اساس دمکراسي مصادره شد هم‌چنان‌که پيروزي العراقيه و استحقاق دموکراتيک و انتخاباتي او ناديده گرفته شد امري که موجب سرخوردگي واضحي در داخل عراق و صفوف جامعه عراق شد.
سؤال: ايا احتمال تمديد توافقنامه امنيتي با ايالات متحده آمريکا وجود دارد؟
علاوي: بله اين احتمال بسيار به واقعيت نزديک است
سؤال: تحولات روابط بين سني ها و شيعيان را با توجه به حضور نيروهاي وابسته به صدر در دولت جديد عراق چطور مي‌بينيد؟
علاوي: اميدم و تلاشم و فعاليتم در جهت مبارزه با سهميه بندي فرقه‌گرايانه سياسي است، نيروهاي سياسي که براي سياسي کردن دين تلاش مي‌کنند در ايجاد دسته‌بندي بين عراقيان بر اساس اصل سهميه بندي سياسي شريک هستند در بين مردم دشمني و اختلافي بين سني و شيعه و مسلمان و مسيحي وجود ندارد و همه برادر هستند.
سؤال “ آيا آن‌چه که خواستار آن بوديد محقق شد و تا چه ميزان يک موضع مستقل دولتي ايجاد شده است؟
علاوي: در اين مرحله‌ايران موفق شد آن‌چه را که مي‌خواست محقق نمايد ولي طي ماههاي آينده پارامترهاي جديدي محقق مي‌شود که نقش ايران را متوازن مي‌کند و روابط ابران و عراق فرمهاي مناسبي خواهد داشت که به هر کس که حقي دارد حقش را بدون دخالت در امور داخلي ديگران مي‌دهد.
سؤال: ايا دخالت ايران در امور داخلي عراق ادامه خواهد يافت و راه مقابله با اين دخالتها چيست؟
علاوي: بله عراق از نظر ايران يک غنيمت بزرگ است و بعد از اين‌که اين کشور از هم پاشيد و نهادهايش منحل شد و سياست ريشه کني به‌صورت کور در آن اجرا گرديد و پروژه فرقه‌گرايانه سياسي با موفقيت پيش رفت دخالت رژيم ايران ادامه خواهد يافت، بر اساس اظهارات مقامات آمريکايي و فرماندهان نيروهاي چندمليتي ايران در امور عراق دخالت مي‌کند و درموضوعات متفاوتي از جمله ريشه کني و اين‌که چه کسي بايد مشمول ريشه کني بشود نظراتش را ديکته مي‌کند.
سؤال: آيا در معرض تطميع رژيم ايران براي تسهيل در تشکيل دولت قرار گرفتي و پاسخت چه بود؟
علاوي: از طريق رهبران کشورها به دولت ايران و رهبرانش اطلاع دادم که آماده ديدار با سياستگذاران ايراني در هر کشور عربي هستم و به آنها مصر، سوريه، کويت، قطر و هم‌چنين ترکيه را پيشنهاد کردم ولي با حضور يک طرف عربي و در اين رابطه با رهبران کشورها جهان که از دوستان ايران هستند صحبت کردم از جمله با پوتين نخست‌وزير روسيه و به آنها گفتم که آماده رفتن به تهران براي اين‌که يک منصب رياستي به‌دست بياورم نيستم شايد من تنها نفر از بين رهبران جريانهاي سياسي عراقي هستم که از ايران ديدار نکرده‌ام ولي اين مطلقاً به اين معني نيست که من خواستار تحريم ايران و يا جنگ با اين کشور هستم، بلکه من خواستار روابط متوازن مبتني بر منافع دو جانبه هستم و نه دخالت در امورد داخلي، ما هم‌چنين بايد همه پروند هاي مورد اختلاف بين عراق و ايران و هم‌چنين اختلافات بين کشورهاي عربي و ايران را ببنديم و ما در عراق هم‌چنان بخش مهمي از وطن عربي هستيم».