انفجار دوباره در پتروشیمی خارک
سایت آفتاب: بخشدار خارک گفت: ساعت 21 پنجشنبه شب یكی از منابع پروپان گاز مجتمع پتروشیمی خارک به دلایل نامعلومی منفجر شد كه خوشبختانه این حادثه خسارت جانی به همراه نداشت.
به گزارش فارس، مجید محمودی اظهار داشت: بعد از انفجار این مخزن ستاد بحران سریعاً كلیه اقدامات لازم را در مدت كوتاهی انجام داد و هم اكنون شرایط تحت كنترل و عادی است.
محمودی تصریح كرد: علت این انفجار در حال بررسی است و خوشبختانه خسارات جانی در برنداشته و فقط یكی از پرسنل این پتروشیمی كه مصدوم گردیده بود، به بیمارستان منتقل شد. گفتنی است حدود 6 ماه پیش انفجار در این مجتمع 4 كشته برجای گذاشت.
مصباح یزدی: دین از اکسیژن برای انسان لازم تر است
به گزارش مرکز خبر حوزه، رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: نگرشی که امروز بسیاری از روشنفکران و تحصیلکردههای دانشگاهی نسبت به دین دارند، در حد نگرش به مسایل هنری و غیره است، در حالیکه ضرورت دین برای انسان از اکسیژن واجبتر است.
مصباح یزدی در نخستین همایش دانشپژوهی با عنوان «کارکردها و جاذبههای دین وحیانی» طی سخنانی اظهار داشت: در تعریف دین آنچه اختصاص به دین ما دارد شریعت اسلام است.
مصباحیزدی افزود: ما معتقدیم دین اسلام شامل تمام شئون بشر از جمله مسائل فردی، اجتماعی، جهانی، روانی، عاطفی، شناختی و سایر جهات میباشد. عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه دین در واقع همان جهت واقعی انسان است و کارکردها و جاذبههای آن بسیار گسترده است، گفت: دینی ارزش دارد که جهات الهی داشته باشد.
وی با طرح این سوال که چگونه دین به رفتارها و شئون زندگی جهت میدهد، ابراز داشت: تحقیق در این زمینه دو نوع متد را میطلبد، اول اینکه از طریق استقرایی و ترکیبی شئون دین را بررسی و عناوین را بهدست بیاوریم، دوم اینکه متد تحلیلی داشته باشیم تا انسان چه شئونی داشته و دستهبندیهایی که دین در این عرصهها دارد بررسی گردد.
رییس موسسه آموزش و پژوهشی امام خمینی(ره) بیان داشت: باید قبل از ورود به منابع، موضوع را بررسی و تعیین کنیم و جواب را بدست بیاوریم.
وی با ابراز تاسف از اینکه برخی از اصطلاحات فرهنگ غربی و بیگانه در مسایل دینی و علمی ما تاثیر میگذارد، اظهار داشت: بعضا در فرهنگ رایج و گفتوگوهای عمومی و در نشریات و بحثهای اجتماعی حتی در بحثهای دینی متاثر از فرهنگ عام جهانی هستیم و حوزه دین را با حوزه قانون اخلاق، فلسفه، هنر و... حوزهها تفکیک میکنیم و این تفکری است که ریشهاش از سکولاریسم آب میخورد.
مصباحیزدی با ابراز تاسف از اینکه برخی سیاستمداران متدین و ارزشی، دین را در حد کمک به ساخت حسینیه و مسجد میدانند، گفت: افرادی که دین را تنها در این نوع کارها میدانند، این گرایش سکولاریسمی است و برای اینکه این فرهنگ عوض شود کار جهادی میخواهد و این کار حوزه علمیه است.
وی با بیان اینکه اختلاط فرهنگها ما را تهدید میکند، افزود: باید حقیقت و عرصههای مختلف دین را شناخت و پاسخ دین را استخراج کنیم و آن را برای دیگران اثبات کنیم، چراکه دین دایرهاش بسیار گسترده است.
رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: دین ضروریترین، نافعترین، حیاتبخشترین و عمیقترین نیاز مادی و معنوی بشر است و کسانی که این باور را داشته باشند زیاد نیستند و گناه آن به گردن ما بر میگردد که آن را خوب تبیین نکردهایم.
مصباحیزدی با بیان اینکه قبل از اینکه ما به مسایل رواشناختی و غیره دین بپردازیم آمریکاییها و اروپاییها به آن پرداختهاند، اظهار داشت: این نقطه ضعف ما است که آنچه آنان پرداختهاند، همان را ما کار کردهایم. وی یادآور شد: دین از اکسیژن برای انسان لازمتر است، چراکه اگر اکسیژن نباشد انسان خفه میشود، اما جهنم نمیرود، اما اگر دین نباشد تا ابد در جهنم خواهد سوخت.
رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در بخش دیگری از سخنان خود همایش دانشپژوهی را کاری ارزشمند برشمرد و بیان داشت: اینکه فراتر از مسایل تحصیلی به تحقیقات گروهی و جمعی پرداخته شده بسیار ارزشمند است و این نشان از رشد حوزه علمیه دارد.
مصباحیزدی خاطرنشان کرد: این همایش کار اول بوده و برای آنکه آن را بهتر به نتیجه برسانیم ابتدا احتیاج به مطالعه انسانشناسی سپس ماهیت دین دارد که درست آن را استنباط کنیم.
پیشبینی بانک جهانی: عدم افزایش رشد تولید ناخالص ایران در سال جاری
راديو فردا 16 ژانويه. جدیدترین گزارش بانک جهانی از چشمانداز جهانی اقتصاد در سال ۲۰۱۱ حاکی از آن است که رشد ۱.۵ درصدی تولید ناخالص داخلی ایران «به دلیل انزوای اقتصادی روزافزون» احتمالا در سال جاری میلادی نیز افزایش چشمگیری نخواهد داشت.
بر اساس این گزارش بانک جهانی که روز پنجشنبه گذشته منتشر شد، جمهوری اسلامی ایران سه سال پیدرپی یعنی از ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۰ را با نرخ رشد پایین پشت سر گذاشته است.
در این گزارش نرخ رشد تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۲۰۰۸ حدود ۲.۳ درصد، در سال ۲۰۰۹ حدود ۱.۴ درصد، و در سال ۲۰۱۰ حدودا همین مقدار ثبت شده است.
به این ترتیب نرخ رشد ایران در سال ۲۰۱۰ کمتر از یک چهارم میانگین نرخ رشد در کشورهای در حال توسعه همچون ارمنستان، آذربایجان، و روسیه بوده است.
این در حالی است که، بنا بر گزارش تازه بانک جهانی، افزایش بهای نفت در سال ۲۰۱۰ بسیار به نفع کشورهای در حال توسعه صادرکننده نفت تمام شده و به افزایش در نرخ رشد کلی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا انجامیده است. در همین حال در گزارش بانک جهانی میانگین نرخ رشد ایران در سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ سه درصد پیشبینی شده است.
اما به نظر میرسد منابع داخلی ارزیابی نرخ رشد از بانک جهانی بدبینتر هستند. برای مثال، این منابع شاخص مذکور را برای سال ۱۳۸۷ فقط نیم درصد ارزیابی کردهاند. همین موضوع باعث شده است که بانک مرکزی ایران اصولا از انتشار نرخ رشد کشور خودداری کند.
به گفته منابع خبری داخل ایران، عامل اصلی این وضعیت اختلافی است که بین بانک مرکزی و وزارت صنایع جمهوری اسلامی بر سر ارزیابی نرخ رشد به وجود آمده است.
بانک جهانی در گزارش تازه خود از چشمانداز اقتصادی سال ۲۰۱۱ پیشبینی کرده است که پس از افزایش ۳.۳ درصدی در سال ۲۰۱۰، کشورهای در حال توسعه در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در سال ۲۰۱۱ شاهد افزایش ۴.۳ درصدی و در سال ۲۰۱۲ افزایش ۴.۴ درصدی خواهند بود.
در همین حال بانک جهانی در گزارش خود پیشبینی کرده است که کشورهای در حال توسعه در سال ۲۰۱۰ هفت درصد، در سال ۲۰۱۱ شش درصد، و در سال ۲۰۱۲ حدود ۶.۱ درصد رشد داشته باشند. به این ترتیب رشد در این کشورها از رشد در کشورهای با درآمد بالا بسیار بیشتر خواهد بود. پیشبینی بانک جهانی برای رشد کشورهای دارای درآمد بالا چنین است: ۲.۸ درصد در سال ۲۰۱۰، ۲.۴ در سال ۲۰۱۱ و ۲.۷ در سال ۲۰۱۲.
آیین نامه سرکوبگرانۀ جدید سازمان زندانها
بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" سازمان زندانها قصد دارد که فشارها و سرکوبهای غیر انسانی علیه زندانیان سیاسی را به صورت آیین نامه جدیدی در آورد.
طبق گزارشات موثق که بدست ما رسیده است سازمان زندانها در حال تغییر آیین نامۀ زندانها می باشد و قرار است که این آیین نامه همانند سالهای پیش از 1380 باشد و همچنین شرایط سخت و غیر انسانی تر در آن گنجانده شود. آیین نامه های آن دوران سازمان زندانها غیر انسانی بود که شرایط قرون وسطایی را در زندانها حاکم کرده بود ولی در اثر فشارهای بین اللملی به صورت سوری اقدام به تغییر آن نمودند و بیشتر برای ارائه دادن به سازمانهایی جهانی و فریب آنها بکار برده می شد و عملا مواد آن به اجرا در نمی آمد.
اخیرا صادق لاریجانی که سازمان زندان تحت مسئولیت وی می باشد.آیین نامه پیشنهادی خود را به سازمان زندانها و روسای زندانها ارسال کرده است و این پیشنهادها توسط شکنجه گران در درون زندانها مورد بررسی قرار گرفته است و جهت اجرایی کردن آن پیشنهادهای شکنجه گران در آن گنجانده شده است.
آیین نامه جدید شامل قوانین ضدبشری،قرون وسطایی و سرکوبگرانه می باشد و همانگونه که شکنجه گران زندانها مدتها خواهان چنین آیین نامه ای بودند تا بتوانند به ابعاد شکنجه و جنایت خود در زندانها وجۀ قانونی ببخشند و هر چه بیشتر شکنجه را قانونی نمایند .البته احکام غیر انسانی و قرون وسطایی مانند اعدام و سنکسار،دست و پا قطع کردن ،چشم در آوردن و شلاق زدن رسما جزیی از قوانین این رژیم است و بصورت سیستماتیک و در ابعاد گسترده در حال اجرا کردن آن می باشند. شکنجه های جسمی ،جنسی و روحی بطور سیستماتیک در زندانها بکار برده می شود که تعداد بیشماری از مردم ایران قربانیان آن هستند.
صادق لاریجانی منصوب ولی فقیه علی خامنه ای در قوۀ قضاییه از زمان تصدی این سمت ، اعدام زندانیان سیاسی ، اعدام کودکان واعدام های گروهی ،دست و پا قطع کردن شکنجه و تجاوز در زندانها ،محدودیت غیر انسانی علیه زندانیان سیاسی، سرکوب مردم بوسیلۀ افرادی مانند صلواتی معروف به قاضی مرگ و مقیسه ای و سایر افراد تحت عنوان نام قاضی با صدور احکام اعدام و محکومیتهای سنگین ابعاد جدیدی از جنایت علیه بشریت در تاریخ مردم ایران و بشریت حاضر به ثبت رسانده اند.تنها در سه هفته گذشته به تایید دستگاهی که خود را قوۀ قضاییه می نامد بیش از 70 نفر در ایران اعدام شدند.صادق لاریجانی بخاطر ارتکاب جنایتهای هولناک و ضدبشری علیه مردم ایران یکی از جناتیکاران علیه بشریت است.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،تشدید سرکوب و محدودیتهای غیر انسانی که بصورت قانون تحت نام آیین نامۀ سازمان زندانها در آورده شده است را محکوم می کند سکوت در مقابل جنایت علیه بشریت در ایران باعث شده است که هر روز از مردم ایران قربانی بگیرد،قوانین حقوق بشری جهان شمول که به بهای جان میلیونها انسان بر پا شده است و مسئولیت کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی در این باره را سنگین تر می کند. برای رعایت و اجرای این قوانین لازم است که پرونده جنایت علیه بشریت رژیم ولی فقیه علی خامنه ای را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع داده شود تا تصمیمات لازم اجرا در این باره گرفته شود.
24 دی 1389 برابر با 14 ژانویه 2011
گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا, سازمان عفو بین الملل
8میلیارد دلار چی شده؟
۸میلیارد دلار درآمد افزایش قیمت نفت باید به حساب ذخیره ارزی واریز می شد اما نشده است. دولت پاسدار احمدی نژاد این پول را چکار کرده است؟
دولت گماشته ولی فقیه در بودجه خود قیمت هربشکه نفت را ۶۵دلار محاسبه کرده است. میزان فروش نفت را هم دو میلیون و ۲۰۰هزار بشکه در روز تعیین کرده است. نفت روزانه بشکه یی ۷۵دلار فروخته شده یعنی ۱۰دلار بابت هربشکه مازاد درآمد بوده استکه در کل سال، ۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار میشود. یعنی حدود ۸ میلیارد دلار باید به حساب ذخیره ارزی وارد شود، ولی بر اساس گزارش خزانه رژیم، یک دلار هم واریز نشده است. به نوشته سایت پارلمان نیوز، جمشید انصاری عضو کمیسیون اقتصادی مجلس رژیم ضمن فاش کردن این موضوع از دولت پاسدار احمدی نژاد خواست دراین باره توضیح بدهد.
۴۰۰ هزار سرفصل دروس دانشگاهی بازنگری میشود
دانشجونیوز: مديرکل دفتر پشتيبانی و حمايت آموزش عالی وزارت علوم گفت: ۴۰۰ هزار سرفصل دروس دانشگاهی کشور بازنگری میشود.
به گزارش فارس، سعيد قديمی مديرکل دفتر پشتيبانی و حمايت آموزش عالی وزارت علوم، تحقيقات و فناوری در دومين همايش آمايش آموزش عالی که با حضور روسای ۳۰ دانشگاه منتخب آمايش استانی و مديران آموزشی وزارت علوم در دانشگاه شهيد بهشتی برگزار شد، به ارائه گزارشی در خصوص وضعيت رشتههای هنر در کشور پرداخت و اظهار داشت: وضعيت موجود نشان میدهد که تنها ۷درصد دانشجويان کشور در رشتههای هنر تحصيل میکنند، يعنی اکنون شمار دانشجويان هنر در کشور به حدود ۲۰۰ هزار نفر است.
وی با بيان اينکه بيشتر دانشجويان هنر در دانشگاههای تهران، اصفهان و مازندران تحصيل میکنند، افزود: بيش از ۴۰درصد از دانشجويان رشتههای هنر در مقطع کاردانی، حدود ۵۰درصد در مقطع کارشناسی، ۶درصد در دورههای کارشناسی ارشد و کمتر از يک درصد آنها در مقطع دکتری تحصيل میکنند.
مديرکل دفتر پشتيبانی و حمايت آموزش عالی وزارت علوم با بيان اينکه دانشگاههای دولتی تعداد کمی از دانشجويان هنر را دارند، گفت: آمار موجود نشان میدهد که بيشترين تعداد دانشجويان رشتههای هنر به ترتيب در دانشگاه جامع علمی-کاربردی، آزاد و مراکز آموزش عالی وابسته به دستگاههای اجرايی درس میخوانند.
قديمی در ادامه از تشکيل ۴ کميته تخصصی در کارگروه ويژه بازنگری رشتههای هنری توسط وزارت علوم خبر داد و با تشريح چالشهای موجود در رابطه با آموزش هنر در دانشگاهها تصريح کرد: بازنگری سرفصلها، منابع و محتوای درسهای هنر بايد به طور جدی پيگيری شود، چرا که از مجموع ۴۰۰ هزار سرفصل آموزشی که در دانشگاههای کشور تدريس میشود تنها ۱۰۰ سرفصل به هنر اختصاص دارد که بسياری از آنها نيز بيش از ۲۰ سال است که بازنگری نشدهاند.
وی همچنين بهبود هرم اعضای هيات علمی و ايجاد تحول کمی و کيفی در اين زمينه را از ديگر نيازهای حوزه هنر دانشگاهها دانست و يادآور شد: نبود الگوی توسعه هنر در کشور مايه تاسف است، چون فلسفه هنر چالشی جدی در حوزه آموزش هنر دانشگاهی است.
مديرکل دفتر پشتيبانی و حمايت آموزش عالی وزارت علوم در ادامه به مباحث مربوط به علوم انسانی اشاره کرد و اظهار داشت: بيش از ۷۰ درصد وقت مديران و کارشناسان کارگروههای هفتگانه وزارت علوم به برنامهريزی در موضوع علوم انسانی اختصاص يافته است که اکنون وضعيت ۲۶۰ هزار سرفصل علوم انسانی از نظر تاريخ بازنگری برای ما مشخص شده است.
قديمی با تاکيد بر اينکه تمام سرفصلهای علوم انسانی که ۵ سال از زمان بازنگری آنها گذشته باشد، بايد به روز شوند، تصريح کرد: تهيه پيش نويسی در اين رابطه با ۱۲ اولويتی که شورای عالی انقلاب فرهنگی تعيين کرده، در حال انجام است که اميدواريم در بهمن ماه خروجی آن را شاهد باشيم.
وی در ادامه به برنامه پنجم توسعه اشاره کرد و يادآور شد: در اين برنامه تکاليف سنگينی متوجه دانشگاهها شده است که اصلاح محتوا و سرفصلها در صدر آنها قرار دارد.
مديرکل دفتر پشتيبانی و حمايت آموزش عالی وزارت علوم همچنين اظهار داشت: با وجود بيش از ۴۰۰ هزار سرفصل دانشگاهی، لازم است که تمام دانشگاهيان در اين بازنگری سهيم باشند تا سهم هر دانشگاه، سهم مشترک دانشگاهها، سهم ملی و نهايتاً سهم بينالمللی مشخص شود.
بر اساس اين گزارش، دومين همايش آمايش آموزش عالی با حضور روسای ۳۰ دانشگاه منتخب آمايش استانی و مديران آموزشی وزارت علوم در دانشگاه شهيد بهشتی برگزار شد.
رضایت شوهر، شرط خروج زنان متأهل از کشور
شهرزادنیوز: سرهنگ صادقی، رييس پليس گذرنامه نیروی انتظامی جمهوری اسلامی (ناجا)، اعلام کرد که شرط خروج زنان متاهل بالای 18سال رضايت شوهر است.
وی در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا، همچنین به شرایط خروج فرزندان پرداخت و در این زمینه اظهار داشت که فرزندان زير 18 سال برای خروج از كشور به رضايت پدر نياز دارند، اما بر اساس قانون، برای سفر فرزندان بالای 18 سال نيازی به رضايت پدر نيست.
توصیه امام جمعه مشهد به بسیج
خبرگزاری فارس: امام جمعه مشهد گفت: نباید ورود به چرخه بانکداری و ارتقای درجه موجب تغییر در روحیه بسیجی کارکنان بانک مهر شود. آیتالله سید احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد با بیان اینکه ورود نیروهای بسیج در تمام عرصهها اعم از اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، علمی و هنری لازم بوده و بسیجیان باید این امر را تکلیف خود بدانند، تاکید کرد: همچنین بسیجیان کشور برای پیشبرد اهداف عالیه نظام اسلامی نباید از رسالت و مسئولیت خود غافل شوند.
وی در زمینه اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها نیز اظهار داشت: در صورت ورود فرهنگ بسیجی به پیکره اقتصادی کشور و در نظر گرفتن این مهم در اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها، این طرح با موفقیت هر چه تمامتر راه خود را خواهد پیمود.
وی افزود: با توجه به اصلیت بسیجی بانک مهر، باید با فرهنگ و منش بسیجی وار در فعالیتهای مختلف اقتصادی کشور شرکت کند.
رتبه نخست ایران در مهاجرت نیروهای نخبه
سالانه 80 درصد از برگزیدگان المپیادهای بینالمللی از کشور مهاجرت میکنند
ایلنا: دبیرکل سابق کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت: بر اساس آمارها سالانه 4 نفر از هر 5 نفری که در المپیادها و مسابقات بینالمللی حائز رتبه برتر شدهاند از کشور مهاجرت کردهاند.
دکتر محمد توکل در جمع نخبگان استان یزد با اشاره به رتبهی نخست ایران در بین 91 کشور در مهاجرت نیروهای نخبه، به بررسی ابعاد مختلف این پدیده در کشورهای جهان سوم پرداخت. این استاد دانشگاه تصریح کرد: بر اساس آمار صندوق بینالمللی پول تا سال 2009 آمار مهاجرت نخبگان از ایران سالانه بیش از 100هزار نفر بوده که در سال 1999 اکثریت مهاجرین به کشور آمریکا مراجعت نمودهاند.
محمد توکل همچنین با اشاره به آمارهای دیگر منتشر شده گفت: از سال 1998 تا 2009، سالانه از هر 5 نفری که در المپیادها و مسابقات بینالمللی رتبه آوردهاند 4 نفر از کشور مهاجرت کردهاند.
وی با بیان اینکه بازگشت نخبگان اتفاقی نیست و باید برای آن برنامه داشت تصریح کرد: نخبگان برای بازگشت نیازمند توجیهاتی از قبیل فرهنگی، علمی و اقتصادی هستند. دکتر توکل نقش دولتها را در این زمینه با اهمیت برشمرد و گفت: حرمت قائل شدن برای علم و اندیشمندان نباید تنها در تعریف و تمجیدهای زبانی محدود بماند.
دبیرکل سابق کمیسیون ملی یونسکو در ایران با بیان این مطلب که امروزه "نیروهای نخبه" از معیارهای رنکینگ و رتبهبندی کشورها بحساب میآیند، گفت: اندیشمندان پیشبینی کردهاند در آیندهای نزدیک رقابت بین کشورها برای در اختیار گرفتن نیروهای متخصص رخ دهد.
وی در عین حال گفت که این نبرد و رقابت برای تسخیر نیروهای فکری و برجسته بین اروپا و آمریکا شروع شده است و روزبهروز شدت میگیرد. دکتر توکل در ادامه از فیلیپین، چین، پاکستان، مالزی، نیوزیلند، هند و ترکیه به عنوان کشورهای موفق در زمینه مهاجرت معکوس نام برد و به بیان اقدامات این کشورها در انجام این مهم پرداخت.
این جامعهشناس به گوشههایی از تجربههای موفق هند و ترکیه در بازگرداندن نخبگان اشاره کرد و افزود: شهر بنگلور هند اکنون شهر I.T لقب گرفته و در سال 2007 حدود 40 هزار نفر نیروی انسانی کارامد به این شهر بازگشتهاند.
او در ادامه همچنین به اقدامات کشور ترکیه در این خصوص پرداخت و گفت: در حال حاضر ترکیه توانسته است با برقراری ارتباط موثر و مستمر با نخبگان و بهرهمندی از دانش آنها در بخش صنعت و دانشگاهی و فراهم کردن شرایط از کشورهای عربی، آسیای میانه، بلوک شرق و دریای سیاه نیروهای متخصص و دانشجویان نخبه را جذب کند.
کاهش توليد قالی دستباف يا گرانی مواد اوليه
روزنامه ابتکار: همزمان با کاهش شديد توليد فرش و تعطيلي بسياري از کارگاههاي قاليبافي به دلايل مختلف شاهد افزايش دو برابري مواد اوليه آن در فاصله کمتر از يکسال هستيم و اين معضلي است که امروز دغدغه قاليبافان شده است. به راستي چرا با وجود کاهش توليد فرش، مواد اوليه مرتبط با آن افزايش سرسام آوري داشته و قيمت مواد اوليه آن چون نخ پنبه و پشم ظريف نسبت به کشورهاي همسايه دوبرابر است.
عبدالله احراري، عضو انجمن علمي فرش ايران در اين خصوص اظهارداشت: عدهاي تحريم ايران را از جانب برخي کشورها عامل افزايش قيمت مواد اوليه ميدانند اما بررسي صحيح موضوع در مورد پنبه و ابريشم به سياستهاي بخش کشاورزي و برخي عوامل موثر در توسعه کشت پنبه و پرورش ابريشم است.
وي با اشاره به اينکه عدم حمايت از کشت پنبه و پرورش ابريشم در سالهاي اخير و به ويژه کاهش شديد قيمت آن در چند سال گذشته باعث شده که ايران شديداً وابسته به واردات پنبه خارجي شود، ابراز داشت: در نتيجه ممنوعيت ورود و عدم ثبت سفارش پنبه خارجي ولو براي مدت زمان بسيار محدود و افزايش قيمت جهاني پنبه به علاوه بروز برخي عوامل اقليمي در کشورهاي صادر کننده پنبه مثل پاکستان به يک باره معضلي براي کارخانجات نساجي ايجاد شد و زمينه را براي آنکه پنبه واقعا به فراتر از طلاي سفيد مبدل گردد، فراهم شد.
عضو انجمن علمي فرش ايران در ادامه يادآور شد: نبود سياستهاي اصولي از طرف شرکت پرورش ابريشم ايران، ورود ابريشم قاچاق به داخل کشور و در نتيجه عدم توجيه اقتصادي پرورش باعث نابودي بسياري از توتستانهاي کشور و دلسردي بهره برداران شاغل در پرورش ابريشم شد به طوري که وابستگي قالي ايران به ابريشم خارجي بيشتر شد.
اين كارشناس فرش در ادامه گفت: در مورد پشم خارجي نيز که اين روزها عرضه خامه خارجي بسيار کم و ناياب شده، ريشه در تحريم ايران توسط برخي از کشورها دارد. يک نکته اساسي را نيز نبايد از نظر دور داشت که شرايط رواني جامعه نيز يقيناً بر افزايش قيمت مواد اوليه فرش بسيار تاثيرگذار بوده و اگر مرکز کلي فرش به عنوان متولي فرش ايران از طريق تشکلهاي بزرگ فرش ايران زمينه را براي تامين سريع و انبوه مواد اوليه فرش فراهم نكنند، اين موضوع ميتواند با توجه به اجراي هدفمندسازي يارانهها به چالشي بزرگ تبديل شود.
خداحافظی با بنزین ۱۰۰ تومانی از بهمن ماه
براساس جدیدترین تصمیم دولت، با تثبیت سهمیه بنزین نیمه یارانه ای (۴۰۰ تومانی) خودروهای شخصی و عمومی در بهمن ماه، احتمال اختصاص سهمیه بنزین ویژه- حمایتی خودروها (نرخ ۱۰۰ تومانی) منتفی شد.
به گزارش مهر، با ورود به دومین ماه از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها سهمیه بنزین نیمه یارانه ای (۴۰۰ تومانی) خودروهای عمومی و شخصی در دولت تعیین و نهایی شده است که در روزهای آینده به طور رسمی اعلام می شود.
در بهمن ماه سال جاری با توجه به اینکه مصرف بنزین روزانه کشور کاهش قابل توجه ای نیافته است، احتمال اختصاص سهمیه بنزین ویژه- حمایتی خودروهای شخصی و عمومی (با نرخ ۱۰۰ تومانی) منتفی به نظر می رسد.
به استناد آمارهای شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی و با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، متوسط مصرف بنزین کشور با کاهشی حدود سه میلیون لیتری به حدود ۵۹ میلیون لیتر در روز رسیده است.
در این میان، با تصمیم دولتمردان سهمیه بنزین نیمه یارانه ای (۴۰۰ تومانی) و آزاد (۷۰۰ تومانی) خودروهای شخصی و عمومی در بهمن ماه سالجاری بدون تغییر می ماند. با این تصمیم به خودروهای شخصی در بهمن ماه ۶۰ لیتر سهمیه بنزین نیمه یارانه ای اختصاص می یابد، همچنین سهمیه بنزین آزاد این خودروها در دومین ماه فصل زمستان ۵۰۰ لیتر در ماه تعیین شده است.
فرید عامری مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با تاکید بر اینکه سهمیه بنزین بهمن ماه خودروهای شخصی و عمومی نهایی شده است، به خبرنگار مهر اعلام کرد: اما هنوز جزئیات این سهمیه ها به شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی اعلام نشده است.
سفير آمريکا گفت: ديدار جو بايدن از عراق براي تقويت توافقنامه استراتژيکي با عراق بوده است
تلويزيون الحره 25/10/89: «جيمز جفري سفير آمريکا در عراق تأکيد کرد که ديدار جو بايدن معاون رئيسجمهور آمريکا از عراق براي تقويت توافقنامه چارچوب استراتژيکي با عراق در زمينههاي سياسي و امنيتي و اقتصادي بوده است. امروز جيمز جفري در يک کنفرانس مطبوعاتي در بغداد گفت کشورش هيچ فشاري بر دولت عراق وارد نميکند و گفت تصميم براي تشکيل دولت جديد عراق تماما يک تصميم عراقي بوده است. جفري در مورد موضوع آمريکا در قبال مناطق مورد نزاع گفت که جو بايدن در ديدار خود با مقامات عراقي به آنها حمايت از تحقق پيشرفت در خصوص ماده 140 قانون اساسي و اهميت راهاندازي گشتهاي مشترک ارتش عراق و نيروهاي پيشمرگه و ارتش آمريکا بهمنظور حفظ امنيت تا زمان خروج نيروهاي آمريکايي را تأکيد نموده است:
جيمز جفري سفير آمريکا در عراق: جو بايدن تأکيد کرد که واشنگتن در انتظار اجراي توافقنامه چارچوب استراتژيکي با عراق در تمامي زمينههاي سياسي و امنيتي و اقتصادي و انرژي ميباشد و بر ضرورت برگزاري اجلاس کميته عالي مشترک براي اجراي بندهاي توافقنامه تأکيد کرد. ما از تشکيل دولت جديد عراق مسرور ميباشيم و اين نتيجه يک تلاش عراقي بوده و هيچ دخالت و يا فشاري از خارج براي تشکيل آن وجود نداشته و تصميم آن عراقي بوده است و اميد است که گامهاي باقي مانده متعلق به معرفي وزراي امنيتي و تشکيل شوراي ملي سياستهاي استراتژيکي بهزودي به اتمام برسد».
كميسرسازمان ملل در امور پناهندگان در اواخر همين ماه به عراق خواهد آمد
تلويزيون البغداديه 26/10/89: «هيات سازمان ملل در عراق اعلام كرد كه آنتونيوگوتِرِس كميسرسازمان ملل در امور پناهندگان در اواخر همين ماه به عراق خواهد آمد و اين چهارمين ديدار وي از عراق از سال 2007 مي باشد. كميساريا در بيانيه اي اعلام كرد كه گوترس با مقامات عالي رتبه در دولت عراق ديدار خواهد كرد و طي ديدارش وضعيت رانده شدگان داخل و پناهندگان و آنهايي كه به كشور باز گشته اند در كل كشور را مورد ارزيابي قرار خواهد داد. اين بيانيه افزود كه در عراق 1. 5 ميليون رانده شده عراقي وجود دارد كه ناشي از وضعيت امنيتي و تخريب خانه هايشان است و حدود 500 هزار نفر از رانده شدگان شرايط سختي زندگي دارند و در 360 مجتمع مسكوني در مناطق مختلف كشور سكونت دارد. اين بيانيه افزود كه نيمي از اين رانده شدگان در بغداد هستند».
محمود عثمان مخالفت رسمي اتحاد ملي با دادن يكي از وزارت خانه هاي امنيتي به كر دها را اعلام نمود
تلويزيون الشرقيه 26/10/89: «محمود عثمان عضو پارلمان از ليست كردي مخالفت رسمي اتحاد ملي با دادن يكي از وزارت خانه هاي امنيتي به كر دها به دليل ترس از ورود كردها به خط پرونده امنيتي را اعلام نمود. عثمان در يك موضع گيري مطبوعاتي گفت كه اتحاد ملي رسما به ليست كردي مخالفت خودش با دادن يكي از وزراي امنيتي به كردها را اطلاع داده است. وي شگفتي خود را از اين جواب عليرغم شكست دولت در اداره پرونده امنيتي، ابراز داشت».
يكي از اعضاي سازمان بدر كشته و 3 تن ديگر زخمي شدند
تلويزيون الشرقيه 26/10/89: «در اثر انفجار يك بسته انفجاري در نزديكي مقر نيروهاي بدر در منطقه كماليه در بغداد يكي از اعضاي سازمان بدر كشته و 3 تن ديگر زخمي شدند.
( توضيح: اين سومين عمليات روي بدري ها طي يكي دو ماه اخير مي باشد)
سایت آفتاب: بخشدار خارک گفت: ساعت 21 پنجشنبه شب یكی از منابع پروپان گاز مجتمع پتروشیمی خارک به دلایل نامعلومی منفجر شد كه خوشبختانه این حادثه خسارت جانی به همراه نداشت.
به گزارش فارس، مجید محمودی اظهار داشت: بعد از انفجار این مخزن ستاد بحران سریعاً كلیه اقدامات لازم را در مدت كوتاهی انجام داد و هم اكنون شرایط تحت كنترل و عادی است.
محمودی تصریح كرد: علت این انفجار در حال بررسی است و خوشبختانه خسارات جانی در برنداشته و فقط یكی از پرسنل این پتروشیمی كه مصدوم گردیده بود، به بیمارستان منتقل شد. گفتنی است حدود 6 ماه پیش انفجار در این مجتمع 4 كشته برجای گذاشت.
مصباح یزدی: دین از اکسیژن برای انسان لازم تر است
به گزارش مرکز خبر حوزه، رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: نگرشی که امروز بسیاری از روشنفکران و تحصیلکردههای دانشگاهی نسبت به دین دارند، در حد نگرش به مسایل هنری و غیره است، در حالیکه ضرورت دین برای انسان از اکسیژن واجبتر است.
مصباح یزدی در نخستین همایش دانشپژوهی با عنوان «کارکردها و جاذبههای دین وحیانی» طی سخنانی اظهار داشت: در تعریف دین آنچه اختصاص به دین ما دارد شریعت اسلام است.
مصباحیزدی افزود: ما معتقدیم دین اسلام شامل تمام شئون بشر از جمله مسائل فردی، اجتماعی، جهانی، روانی، عاطفی، شناختی و سایر جهات میباشد. عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه دین در واقع همان جهت واقعی انسان است و کارکردها و جاذبههای آن بسیار گسترده است، گفت: دینی ارزش دارد که جهات الهی داشته باشد.
وی با طرح این سوال که چگونه دین به رفتارها و شئون زندگی جهت میدهد، ابراز داشت: تحقیق در این زمینه دو نوع متد را میطلبد، اول اینکه از طریق استقرایی و ترکیبی شئون دین را بررسی و عناوین را بهدست بیاوریم، دوم اینکه متد تحلیلی داشته باشیم تا انسان چه شئونی داشته و دستهبندیهایی که دین در این عرصهها دارد بررسی گردد.
رییس موسسه آموزش و پژوهشی امام خمینی(ره) بیان داشت: باید قبل از ورود به منابع، موضوع را بررسی و تعیین کنیم و جواب را بدست بیاوریم.
وی با ابراز تاسف از اینکه برخی از اصطلاحات فرهنگ غربی و بیگانه در مسایل دینی و علمی ما تاثیر میگذارد، اظهار داشت: بعضا در فرهنگ رایج و گفتوگوهای عمومی و در نشریات و بحثهای اجتماعی حتی در بحثهای دینی متاثر از فرهنگ عام جهانی هستیم و حوزه دین را با حوزه قانون اخلاق، فلسفه، هنر و... حوزهها تفکیک میکنیم و این تفکری است که ریشهاش از سکولاریسم آب میخورد.
مصباحیزدی با ابراز تاسف از اینکه برخی سیاستمداران متدین و ارزشی، دین را در حد کمک به ساخت حسینیه و مسجد میدانند، گفت: افرادی که دین را تنها در این نوع کارها میدانند، این گرایش سکولاریسمی است و برای اینکه این فرهنگ عوض شود کار جهادی میخواهد و این کار حوزه علمیه است.
وی با بیان اینکه اختلاط فرهنگها ما را تهدید میکند، افزود: باید حقیقت و عرصههای مختلف دین را شناخت و پاسخ دین را استخراج کنیم و آن را برای دیگران اثبات کنیم، چراکه دین دایرهاش بسیار گسترده است.
رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: دین ضروریترین، نافعترین، حیاتبخشترین و عمیقترین نیاز مادی و معنوی بشر است و کسانی که این باور را داشته باشند زیاد نیستند و گناه آن به گردن ما بر میگردد که آن را خوب تبیین نکردهایم.
مصباحیزدی با بیان اینکه قبل از اینکه ما به مسایل رواشناختی و غیره دین بپردازیم آمریکاییها و اروپاییها به آن پرداختهاند، اظهار داشت: این نقطه ضعف ما است که آنچه آنان پرداختهاند، همان را ما کار کردهایم. وی یادآور شد: دین از اکسیژن برای انسان لازمتر است، چراکه اگر اکسیژن نباشد انسان خفه میشود، اما جهنم نمیرود، اما اگر دین نباشد تا ابد در جهنم خواهد سوخت.
رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در بخش دیگری از سخنان خود همایش دانشپژوهی را کاری ارزشمند برشمرد و بیان داشت: اینکه فراتر از مسایل تحصیلی به تحقیقات گروهی و جمعی پرداخته شده بسیار ارزشمند است و این نشان از رشد حوزه علمیه دارد.
مصباحیزدی خاطرنشان کرد: این همایش کار اول بوده و برای آنکه آن را بهتر به نتیجه برسانیم ابتدا احتیاج به مطالعه انسانشناسی سپس ماهیت دین دارد که درست آن را استنباط کنیم.
پیشبینی بانک جهانی: عدم افزایش رشد تولید ناخالص ایران در سال جاری
راديو فردا 16 ژانويه. جدیدترین گزارش بانک جهانی از چشمانداز جهانی اقتصاد در سال ۲۰۱۱ حاکی از آن است که رشد ۱.۵ درصدی تولید ناخالص داخلی ایران «به دلیل انزوای اقتصادی روزافزون» احتمالا در سال جاری میلادی نیز افزایش چشمگیری نخواهد داشت.
بر اساس این گزارش بانک جهانی که روز پنجشنبه گذشته منتشر شد، جمهوری اسلامی ایران سه سال پیدرپی یعنی از ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۰ را با نرخ رشد پایین پشت سر گذاشته است.
در این گزارش نرخ رشد تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۲۰۰۸ حدود ۲.۳ درصد، در سال ۲۰۰۹ حدود ۱.۴ درصد، و در سال ۲۰۱۰ حدودا همین مقدار ثبت شده است.
به این ترتیب نرخ رشد ایران در سال ۲۰۱۰ کمتر از یک چهارم میانگین نرخ رشد در کشورهای در حال توسعه همچون ارمنستان، آذربایجان، و روسیه بوده است.
این در حالی است که، بنا بر گزارش تازه بانک جهانی، افزایش بهای نفت در سال ۲۰۱۰ بسیار به نفع کشورهای در حال توسعه صادرکننده نفت تمام شده و به افزایش در نرخ رشد کلی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا انجامیده است. در همین حال در گزارش بانک جهانی میانگین نرخ رشد ایران در سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ سه درصد پیشبینی شده است.
اما به نظر میرسد منابع داخلی ارزیابی نرخ رشد از بانک جهانی بدبینتر هستند. برای مثال، این منابع شاخص مذکور را برای سال ۱۳۸۷ فقط نیم درصد ارزیابی کردهاند. همین موضوع باعث شده است که بانک مرکزی ایران اصولا از انتشار نرخ رشد کشور خودداری کند.
به گفته منابع خبری داخل ایران، عامل اصلی این وضعیت اختلافی است که بین بانک مرکزی و وزارت صنایع جمهوری اسلامی بر سر ارزیابی نرخ رشد به وجود آمده است.
بانک جهانی در گزارش تازه خود از چشمانداز اقتصادی سال ۲۰۱۱ پیشبینی کرده است که پس از افزایش ۳.۳ درصدی در سال ۲۰۱۰، کشورهای در حال توسعه در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در سال ۲۰۱۱ شاهد افزایش ۴.۳ درصدی و در سال ۲۰۱۲ افزایش ۴.۴ درصدی خواهند بود.
در همین حال بانک جهانی در گزارش خود پیشبینی کرده است که کشورهای در حال توسعه در سال ۲۰۱۰ هفت درصد، در سال ۲۰۱۱ شش درصد، و در سال ۲۰۱۲ حدود ۶.۱ درصد رشد داشته باشند. به این ترتیب رشد در این کشورها از رشد در کشورهای با درآمد بالا بسیار بیشتر خواهد بود. پیشبینی بانک جهانی برای رشد کشورهای دارای درآمد بالا چنین است: ۲.۸ درصد در سال ۲۰۱۰، ۲.۴ در سال ۲۰۱۱ و ۲.۷ در سال ۲۰۱۲.
آیین نامه سرکوبگرانۀ جدید سازمان زندانها
بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" سازمان زندانها قصد دارد که فشارها و سرکوبهای غیر انسانی علیه زندانیان سیاسی را به صورت آیین نامه جدیدی در آورد.
طبق گزارشات موثق که بدست ما رسیده است سازمان زندانها در حال تغییر آیین نامۀ زندانها می باشد و قرار است که این آیین نامه همانند سالهای پیش از 1380 باشد و همچنین شرایط سخت و غیر انسانی تر در آن گنجانده شود. آیین نامه های آن دوران سازمان زندانها غیر انسانی بود که شرایط قرون وسطایی را در زندانها حاکم کرده بود ولی در اثر فشارهای بین اللملی به صورت سوری اقدام به تغییر آن نمودند و بیشتر برای ارائه دادن به سازمانهایی جهانی و فریب آنها بکار برده می شد و عملا مواد آن به اجرا در نمی آمد.
اخیرا صادق لاریجانی که سازمان زندان تحت مسئولیت وی می باشد.آیین نامه پیشنهادی خود را به سازمان زندانها و روسای زندانها ارسال کرده است و این پیشنهادها توسط شکنجه گران در درون زندانها مورد بررسی قرار گرفته است و جهت اجرایی کردن آن پیشنهادهای شکنجه گران در آن گنجانده شده است.
آیین نامه جدید شامل قوانین ضدبشری،قرون وسطایی و سرکوبگرانه می باشد و همانگونه که شکنجه گران زندانها مدتها خواهان چنین آیین نامه ای بودند تا بتوانند به ابعاد شکنجه و جنایت خود در زندانها وجۀ قانونی ببخشند و هر چه بیشتر شکنجه را قانونی نمایند .البته احکام غیر انسانی و قرون وسطایی مانند اعدام و سنکسار،دست و پا قطع کردن ،چشم در آوردن و شلاق زدن رسما جزیی از قوانین این رژیم است و بصورت سیستماتیک و در ابعاد گسترده در حال اجرا کردن آن می باشند. شکنجه های جسمی ،جنسی و روحی بطور سیستماتیک در زندانها بکار برده می شود که تعداد بیشماری از مردم ایران قربانیان آن هستند.
صادق لاریجانی منصوب ولی فقیه علی خامنه ای در قوۀ قضاییه از زمان تصدی این سمت ، اعدام زندانیان سیاسی ، اعدام کودکان واعدام های گروهی ،دست و پا قطع کردن شکنجه و تجاوز در زندانها ،محدودیت غیر انسانی علیه زندانیان سیاسی، سرکوب مردم بوسیلۀ افرادی مانند صلواتی معروف به قاضی مرگ و مقیسه ای و سایر افراد تحت عنوان نام قاضی با صدور احکام اعدام و محکومیتهای سنگین ابعاد جدیدی از جنایت علیه بشریت در تاریخ مردم ایران و بشریت حاضر به ثبت رسانده اند.تنها در سه هفته گذشته به تایید دستگاهی که خود را قوۀ قضاییه می نامد بیش از 70 نفر در ایران اعدام شدند.صادق لاریجانی بخاطر ارتکاب جنایتهای هولناک و ضدبشری علیه مردم ایران یکی از جناتیکاران علیه بشریت است.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،تشدید سرکوب و محدودیتهای غیر انسانی که بصورت قانون تحت نام آیین نامۀ سازمان زندانها در آورده شده است را محکوم می کند سکوت در مقابل جنایت علیه بشریت در ایران باعث شده است که هر روز از مردم ایران قربانی بگیرد،قوانین حقوق بشری جهان شمول که به بهای جان میلیونها انسان بر پا شده است و مسئولیت کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی در این باره را سنگین تر می کند. برای رعایت و اجرای این قوانین لازم است که پرونده جنایت علیه بشریت رژیم ولی فقیه علی خامنه ای را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع داده شود تا تصمیمات لازم اجرا در این باره گرفته شود.
24 دی 1389 برابر با 14 ژانویه 2011
گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا, سازمان عفو بین الملل
8میلیارد دلار چی شده؟
۸میلیارد دلار درآمد افزایش قیمت نفت باید به حساب ذخیره ارزی واریز می شد اما نشده است. دولت پاسدار احمدی نژاد این پول را چکار کرده است؟
دولت گماشته ولی فقیه در بودجه خود قیمت هربشکه نفت را ۶۵دلار محاسبه کرده است. میزان فروش نفت را هم دو میلیون و ۲۰۰هزار بشکه در روز تعیین کرده است. نفت روزانه بشکه یی ۷۵دلار فروخته شده یعنی ۱۰دلار بابت هربشکه مازاد درآمد بوده استکه در کل سال، ۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار میشود. یعنی حدود ۸ میلیارد دلار باید به حساب ذخیره ارزی وارد شود، ولی بر اساس گزارش خزانه رژیم، یک دلار هم واریز نشده است. به نوشته سایت پارلمان نیوز، جمشید انصاری عضو کمیسیون اقتصادی مجلس رژیم ضمن فاش کردن این موضوع از دولت پاسدار احمدی نژاد خواست دراین باره توضیح بدهد.
۴۰۰ هزار سرفصل دروس دانشگاهی بازنگری میشود
دانشجونیوز: مديرکل دفتر پشتيبانی و حمايت آموزش عالی وزارت علوم گفت: ۴۰۰ هزار سرفصل دروس دانشگاهی کشور بازنگری میشود.
به گزارش فارس، سعيد قديمی مديرکل دفتر پشتيبانی و حمايت آموزش عالی وزارت علوم، تحقيقات و فناوری در دومين همايش آمايش آموزش عالی که با حضور روسای ۳۰ دانشگاه منتخب آمايش استانی و مديران آموزشی وزارت علوم در دانشگاه شهيد بهشتی برگزار شد، به ارائه گزارشی در خصوص وضعيت رشتههای هنر در کشور پرداخت و اظهار داشت: وضعيت موجود نشان میدهد که تنها ۷درصد دانشجويان کشور در رشتههای هنر تحصيل میکنند، يعنی اکنون شمار دانشجويان هنر در کشور به حدود ۲۰۰ هزار نفر است.
وی با بيان اينکه بيشتر دانشجويان هنر در دانشگاههای تهران، اصفهان و مازندران تحصيل میکنند، افزود: بيش از ۴۰درصد از دانشجويان رشتههای هنر در مقطع کاردانی، حدود ۵۰درصد در مقطع کارشناسی، ۶درصد در دورههای کارشناسی ارشد و کمتر از يک درصد آنها در مقطع دکتری تحصيل میکنند.
مديرکل دفتر پشتيبانی و حمايت آموزش عالی وزارت علوم با بيان اينکه دانشگاههای دولتی تعداد کمی از دانشجويان هنر را دارند، گفت: آمار موجود نشان میدهد که بيشترين تعداد دانشجويان رشتههای هنر به ترتيب در دانشگاه جامع علمی-کاربردی، آزاد و مراکز آموزش عالی وابسته به دستگاههای اجرايی درس میخوانند.
قديمی در ادامه از تشکيل ۴ کميته تخصصی در کارگروه ويژه بازنگری رشتههای هنری توسط وزارت علوم خبر داد و با تشريح چالشهای موجود در رابطه با آموزش هنر در دانشگاهها تصريح کرد: بازنگری سرفصلها، منابع و محتوای درسهای هنر بايد به طور جدی پيگيری شود، چرا که از مجموع ۴۰۰ هزار سرفصل آموزشی که در دانشگاههای کشور تدريس میشود تنها ۱۰۰ سرفصل به هنر اختصاص دارد که بسياری از آنها نيز بيش از ۲۰ سال است که بازنگری نشدهاند.
وی همچنين بهبود هرم اعضای هيات علمی و ايجاد تحول کمی و کيفی در اين زمينه را از ديگر نيازهای حوزه هنر دانشگاهها دانست و يادآور شد: نبود الگوی توسعه هنر در کشور مايه تاسف است، چون فلسفه هنر چالشی جدی در حوزه آموزش هنر دانشگاهی است.
مديرکل دفتر پشتيبانی و حمايت آموزش عالی وزارت علوم در ادامه به مباحث مربوط به علوم انسانی اشاره کرد و اظهار داشت: بيش از ۷۰ درصد وقت مديران و کارشناسان کارگروههای هفتگانه وزارت علوم به برنامهريزی در موضوع علوم انسانی اختصاص يافته است که اکنون وضعيت ۲۶۰ هزار سرفصل علوم انسانی از نظر تاريخ بازنگری برای ما مشخص شده است.
قديمی با تاکيد بر اينکه تمام سرفصلهای علوم انسانی که ۵ سال از زمان بازنگری آنها گذشته باشد، بايد به روز شوند، تصريح کرد: تهيه پيش نويسی در اين رابطه با ۱۲ اولويتی که شورای عالی انقلاب فرهنگی تعيين کرده، در حال انجام است که اميدواريم در بهمن ماه خروجی آن را شاهد باشيم.
وی در ادامه به برنامه پنجم توسعه اشاره کرد و يادآور شد: در اين برنامه تکاليف سنگينی متوجه دانشگاهها شده است که اصلاح محتوا و سرفصلها در صدر آنها قرار دارد.
مديرکل دفتر پشتيبانی و حمايت آموزش عالی وزارت علوم همچنين اظهار داشت: با وجود بيش از ۴۰۰ هزار سرفصل دانشگاهی، لازم است که تمام دانشگاهيان در اين بازنگری سهيم باشند تا سهم هر دانشگاه، سهم مشترک دانشگاهها، سهم ملی و نهايتاً سهم بينالمللی مشخص شود.
بر اساس اين گزارش، دومين همايش آمايش آموزش عالی با حضور روسای ۳۰ دانشگاه منتخب آمايش استانی و مديران آموزشی وزارت علوم در دانشگاه شهيد بهشتی برگزار شد.
رضایت شوهر، شرط خروج زنان متأهل از کشور
شهرزادنیوز: سرهنگ صادقی، رييس پليس گذرنامه نیروی انتظامی جمهوری اسلامی (ناجا)، اعلام کرد که شرط خروج زنان متاهل بالای 18سال رضايت شوهر است.
وی در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا، همچنین به شرایط خروج فرزندان پرداخت و در این زمینه اظهار داشت که فرزندان زير 18 سال برای خروج از كشور به رضايت پدر نياز دارند، اما بر اساس قانون، برای سفر فرزندان بالای 18 سال نيازی به رضايت پدر نيست.
توصیه امام جمعه مشهد به بسیج
خبرگزاری فارس: امام جمعه مشهد گفت: نباید ورود به چرخه بانکداری و ارتقای درجه موجب تغییر در روحیه بسیجی کارکنان بانک مهر شود. آیتالله سید احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد با بیان اینکه ورود نیروهای بسیج در تمام عرصهها اعم از اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، علمی و هنری لازم بوده و بسیجیان باید این امر را تکلیف خود بدانند، تاکید کرد: همچنین بسیجیان کشور برای پیشبرد اهداف عالیه نظام اسلامی نباید از رسالت و مسئولیت خود غافل شوند.
وی در زمینه اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها نیز اظهار داشت: در صورت ورود فرهنگ بسیجی به پیکره اقتصادی کشور و در نظر گرفتن این مهم در اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها، این طرح با موفقیت هر چه تمامتر راه خود را خواهد پیمود.
وی افزود: با توجه به اصلیت بسیجی بانک مهر، باید با فرهنگ و منش بسیجی وار در فعالیتهای مختلف اقتصادی کشور شرکت کند.
رتبه نخست ایران در مهاجرت نیروهای نخبه
سالانه 80 درصد از برگزیدگان المپیادهای بینالمللی از کشور مهاجرت میکنند
ایلنا: دبیرکل سابق کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت: بر اساس آمارها سالانه 4 نفر از هر 5 نفری که در المپیادها و مسابقات بینالمللی حائز رتبه برتر شدهاند از کشور مهاجرت کردهاند.
دکتر محمد توکل در جمع نخبگان استان یزد با اشاره به رتبهی نخست ایران در بین 91 کشور در مهاجرت نیروهای نخبه، به بررسی ابعاد مختلف این پدیده در کشورهای جهان سوم پرداخت. این استاد دانشگاه تصریح کرد: بر اساس آمار صندوق بینالمللی پول تا سال 2009 آمار مهاجرت نخبگان از ایران سالانه بیش از 100هزار نفر بوده که در سال 1999 اکثریت مهاجرین به کشور آمریکا مراجعت نمودهاند.
محمد توکل همچنین با اشاره به آمارهای دیگر منتشر شده گفت: از سال 1998 تا 2009، سالانه از هر 5 نفری که در المپیادها و مسابقات بینالمللی رتبه آوردهاند 4 نفر از کشور مهاجرت کردهاند.
وی با بیان اینکه بازگشت نخبگان اتفاقی نیست و باید برای آن برنامه داشت تصریح کرد: نخبگان برای بازگشت نیازمند توجیهاتی از قبیل فرهنگی، علمی و اقتصادی هستند. دکتر توکل نقش دولتها را در این زمینه با اهمیت برشمرد و گفت: حرمت قائل شدن برای علم و اندیشمندان نباید تنها در تعریف و تمجیدهای زبانی محدود بماند.
دبیرکل سابق کمیسیون ملی یونسکو در ایران با بیان این مطلب که امروزه "نیروهای نخبه" از معیارهای رنکینگ و رتبهبندی کشورها بحساب میآیند، گفت: اندیشمندان پیشبینی کردهاند در آیندهای نزدیک رقابت بین کشورها برای در اختیار گرفتن نیروهای متخصص رخ دهد.
وی در عین حال گفت که این نبرد و رقابت برای تسخیر نیروهای فکری و برجسته بین اروپا و آمریکا شروع شده است و روزبهروز شدت میگیرد. دکتر توکل در ادامه از فیلیپین، چین، پاکستان، مالزی، نیوزیلند، هند و ترکیه به عنوان کشورهای موفق در زمینه مهاجرت معکوس نام برد و به بیان اقدامات این کشورها در انجام این مهم پرداخت.
این جامعهشناس به گوشههایی از تجربههای موفق هند و ترکیه در بازگرداندن نخبگان اشاره کرد و افزود: شهر بنگلور هند اکنون شهر I.T لقب گرفته و در سال 2007 حدود 40 هزار نفر نیروی انسانی کارامد به این شهر بازگشتهاند.
او در ادامه همچنین به اقدامات کشور ترکیه در این خصوص پرداخت و گفت: در حال حاضر ترکیه توانسته است با برقراری ارتباط موثر و مستمر با نخبگان و بهرهمندی از دانش آنها در بخش صنعت و دانشگاهی و فراهم کردن شرایط از کشورهای عربی، آسیای میانه، بلوک شرق و دریای سیاه نیروهای متخصص و دانشجویان نخبه را جذب کند.
کاهش توليد قالی دستباف يا گرانی مواد اوليه
روزنامه ابتکار: همزمان با کاهش شديد توليد فرش و تعطيلي بسياري از کارگاههاي قاليبافي به دلايل مختلف شاهد افزايش دو برابري مواد اوليه آن در فاصله کمتر از يکسال هستيم و اين معضلي است که امروز دغدغه قاليبافان شده است. به راستي چرا با وجود کاهش توليد فرش، مواد اوليه مرتبط با آن افزايش سرسام آوري داشته و قيمت مواد اوليه آن چون نخ پنبه و پشم ظريف نسبت به کشورهاي همسايه دوبرابر است.
عبدالله احراري، عضو انجمن علمي فرش ايران در اين خصوص اظهارداشت: عدهاي تحريم ايران را از جانب برخي کشورها عامل افزايش قيمت مواد اوليه ميدانند اما بررسي صحيح موضوع در مورد پنبه و ابريشم به سياستهاي بخش کشاورزي و برخي عوامل موثر در توسعه کشت پنبه و پرورش ابريشم است.
وي با اشاره به اينکه عدم حمايت از کشت پنبه و پرورش ابريشم در سالهاي اخير و به ويژه کاهش شديد قيمت آن در چند سال گذشته باعث شده که ايران شديداً وابسته به واردات پنبه خارجي شود، ابراز داشت: در نتيجه ممنوعيت ورود و عدم ثبت سفارش پنبه خارجي ولو براي مدت زمان بسيار محدود و افزايش قيمت جهاني پنبه به علاوه بروز برخي عوامل اقليمي در کشورهاي صادر کننده پنبه مثل پاکستان به يک باره معضلي براي کارخانجات نساجي ايجاد شد و زمينه را براي آنکه پنبه واقعا به فراتر از طلاي سفيد مبدل گردد، فراهم شد.
عضو انجمن علمي فرش ايران در ادامه يادآور شد: نبود سياستهاي اصولي از طرف شرکت پرورش ابريشم ايران، ورود ابريشم قاچاق به داخل کشور و در نتيجه عدم توجيه اقتصادي پرورش باعث نابودي بسياري از توتستانهاي کشور و دلسردي بهره برداران شاغل در پرورش ابريشم شد به طوري که وابستگي قالي ايران به ابريشم خارجي بيشتر شد.
اين كارشناس فرش در ادامه گفت: در مورد پشم خارجي نيز که اين روزها عرضه خامه خارجي بسيار کم و ناياب شده، ريشه در تحريم ايران توسط برخي از کشورها دارد. يک نکته اساسي را نيز نبايد از نظر دور داشت که شرايط رواني جامعه نيز يقيناً بر افزايش قيمت مواد اوليه فرش بسيار تاثيرگذار بوده و اگر مرکز کلي فرش به عنوان متولي فرش ايران از طريق تشکلهاي بزرگ فرش ايران زمينه را براي تامين سريع و انبوه مواد اوليه فرش فراهم نكنند، اين موضوع ميتواند با توجه به اجراي هدفمندسازي يارانهها به چالشي بزرگ تبديل شود.
خداحافظی با بنزین ۱۰۰ تومانی از بهمن ماه
براساس جدیدترین تصمیم دولت، با تثبیت سهمیه بنزین نیمه یارانه ای (۴۰۰ تومانی) خودروهای شخصی و عمومی در بهمن ماه، احتمال اختصاص سهمیه بنزین ویژه- حمایتی خودروها (نرخ ۱۰۰ تومانی) منتفی شد.
به گزارش مهر، با ورود به دومین ماه از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها سهمیه بنزین نیمه یارانه ای (۴۰۰ تومانی) خودروهای عمومی و شخصی در دولت تعیین و نهایی شده است که در روزهای آینده به طور رسمی اعلام می شود.
در بهمن ماه سال جاری با توجه به اینکه مصرف بنزین روزانه کشور کاهش قابل توجه ای نیافته است، احتمال اختصاص سهمیه بنزین ویژه- حمایتی خودروهای شخصی و عمومی (با نرخ ۱۰۰ تومانی) منتفی به نظر می رسد.
به استناد آمارهای شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی و با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، متوسط مصرف بنزین کشور با کاهشی حدود سه میلیون لیتری به حدود ۵۹ میلیون لیتر در روز رسیده است.
در این میان، با تصمیم دولتمردان سهمیه بنزین نیمه یارانه ای (۴۰۰ تومانی) و آزاد (۷۰۰ تومانی) خودروهای شخصی و عمومی در بهمن ماه سالجاری بدون تغییر می ماند. با این تصمیم به خودروهای شخصی در بهمن ماه ۶۰ لیتر سهمیه بنزین نیمه یارانه ای اختصاص می یابد، همچنین سهمیه بنزین آزاد این خودروها در دومین ماه فصل زمستان ۵۰۰ لیتر در ماه تعیین شده است.
فرید عامری مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با تاکید بر اینکه سهمیه بنزین بهمن ماه خودروهای شخصی و عمومی نهایی شده است، به خبرنگار مهر اعلام کرد: اما هنوز جزئیات این سهمیه ها به شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی اعلام نشده است.
سفير آمريکا گفت: ديدار جو بايدن از عراق براي تقويت توافقنامه استراتژيکي با عراق بوده است
تلويزيون الحره 25/10/89: «جيمز جفري سفير آمريکا در عراق تأکيد کرد که ديدار جو بايدن معاون رئيسجمهور آمريکا از عراق براي تقويت توافقنامه چارچوب استراتژيکي با عراق در زمينههاي سياسي و امنيتي و اقتصادي بوده است. امروز جيمز جفري در يک کنفرانس مطبوعاتي در بغداد گفت کشورش هيچ فشاري بر دولت عراق وارد نميکند و گفت تصميم براي تشکيل دولت جديد عراق تماما يک تصميم عراقي بوده است. جفري در مورد موضوع آمريکا در قبال مناطق مورد نزاع گفت که جو بايدن در ديدار خود با مقامات عراقي به آنها حمايت از تحقق پيشرفت در خصوص ماده 140 قانون اساسي و اهميت راهاندازي گشتهاي مشترک ارتش عراق و نيروهاي پيشمرگه و ارتش آمريکا بهمنظور حفظ امنيت تا زمان خروج نيروهاي آمريکايي را تأکيد نموده است:
جيمز جفري سفير آمريکا در عراق: جو بايدن تأکيد کرد که واشنگتن در انتظار اجراي توافقنامه چارچوب استراتژيکي با عراق در تمامي زمينههاي سياسي و امنيتي و اقتصادي و انرژي ميباشد و بر ضرورت برگزاري اجلاس کميته عالي مشترک براي اجراي بندهاي توافقنامه تأکيد کرد. ما از تشکيل دولت جديد عراق مسرور ميباشيم و اين نتيجه يک تلاش عراقي بوده و هيچ دخالت و يا فشاري از خارج براي تشکيل آن وجود نداشته و تصميم آن عراقي بوده است و اميد است که گامهاي باقي مانده متعلق به معرفي وزراي امنيتي و تشکيل شوراي ملي سياستهاي استراتژيکي بهزودي به اتمام برسد».
كميسرسازمان ملل در امور پناهندگان در اواخر همين ماه به عراق خواهد آمد
تلويزيون البغداديه 26/10/89: «هيات سازمان ملل در عراق اعلام كرد كه آنتونيوگوتِرِس كميسرسازمان ملل در امور پناهندگان در اواخر همين ماه به عراق خواهد آمد و اين چهارمين ديدار وي از عراق از سال 2007 مي باشد. كميساريا در بيانيه اي اعلام كرد كه گوترس با مقامات عالي رتبه در دولت عراق ديدار خواهد كرد و طي ديدارش وضعيت رانده شدگان داخل و پناهندگان و آنهايي كه به كشور باز گشته اند در كل كشور را مورد ارزيابي قرار خواهد داد. اين بيانيه افزود كه در عراق 1. 5 ميليون رانده شده عراقي وجود دارد كه ناشي از وضعيت امنيتي و تخريب خانه هايشان است و حدود 500 هزار نفر از رانده شدگان شرايط سختي زندگي دارند و در 360 مجتمع مسكوني در مناطق مختلف كشور سكونت دارد. اين بيانيه افزود كه نيمي از اين رانده شدگان در بغداد هستند».
محمود عثمان مخالفت رسمي اتحاد ملي با دادن يكي از وزارت خانه هاي امنيتي به كر دها را اعلام نمود
تلويزيون الشرقيه 26/10/89: «محمود عثمان عضو پارلمان از ليست كردي مخالفت رسمي اتحاد ملي با دادن يكي از وزارت خانه هاي امنيتي به كر دها به دليل ترس از ورود كردها به خط پرونده امنيتي را اعلام نمود. عثمان در يك موضع گيري مطبوعاتي گفت كه اتحاد ملي رسما به ليست كردي مخالفت خودش با دادن يكي از وزراي امنيتي به كردها را اطلاع داده است. وي شگفتي خود را از اين جواب عليرغم شكست دولت در اداره پرونده امنيتي، ابراز داشت».
يكي از اعضاي سازمان بدر كشته و 3 تن ديگر زخمي شدند
تلويزيون الشرقيه 26/10/89: «در اثر انفجار يك بسته انفجاري در نزديكي مقر نيروهاي بدر در منطقه كماليه در بغداد يكي از اعضاي سازمان بدر كشته و 3 تن ديگر زخمي شدند.
( توضيح: اين سومين عمليات روي بدري ها طي يكي دو ماه اخير مي باشد)