Sonntag, 2. Januar 2011

فهرست شرکتهاى نفتى که در ۲۰۱۰ به تحریم علیه رژیم پیوستند

یک‌شنبه، ۱۲ دی ۱۳۸۹ / ۰۲ ژانویه ۲۰۱۱

پایگاه خبرى میدل ایست آن لاین، فهرست برخى شرکتهاى غربى را که در طول سال ۲۰۱۰ به جمع شرکتهاى تحریمى پیوسته و از سرمایه گذارى در ایران امتناع مىکنند را منتشر کرده است.

تازه ترین آنها بانک مرکزى هند است که از ۲۷ دسامبر محدودیتهایى را براى سرمایه گذارى در ایران اعمال کرده و به طرف ایرانى ابلاغ کرده است که معاملات ایران باید در خارج از چارچوب مراودات آسیایى صورت بگیرد.

هفته گذشته رویترز اعلام کرده بود که بانک مرکزى هند از پرداخت پول نفتى که از ایران وارد کرده، امتناع مىکند.

در ادامه نام شرکتها به ترتیب زیر آمده است:

شرکت بریتانیایى چاههاى گازى روم در دریاى شمال، این شرکت که ۵۰ درصد آن را شرکت نفت ایران در اختیار دارد، به دلیل تحریمهاى وضع شده شوراى امنیت علیه ایران به گفته شرکت بی.پى دفاتر آن در لندن تعطیل شدند.

شرکت اکتشاف دراگون اویل؛ مقر این شرکت در امارات متحده عربى است. شرکت دراگون اویل از ماه ژوئن ۲۰۱۰ تبادل نفت خام با ایران را متوقف کرد.

شرکت توتال فرانسه؛ این شرکت داد و ستد تولیدهاى نفتى با ایران را با وضع تحریمهاى اتحادیه اروپا متوقف کرد.

رویال داچ شل؛ مدیران این شرکت معظم نفتى اعلام کردند که این شرکت کار سوخترسانى به هواپیماهاى شرکت هوایى ایران ایر را متوقف کرده است.

شرکت اینى ایتالیا؛ این شرکت اعلام کرد، پس از پایان زمان قراردادهایش ایران را ترک خواهد کرد.

تایسن کروپ؛ بزرگترین شرکت فولادسازى آلمان است که اعلام کرده که از ۲۳ اکتبر ۲۰۱۰ هیچ قرارداد جدیدى را با ایران امضا نکرده و قراردادهایش با ایران نیز به زودى پایان مىیابد.

شرکت ترکى توبراس؛ این شرکت که در تولید محصولات پتروشیمى و بنزین فعال است به وزارت امور خارجه امریکا اطلاع داده است که در ماه اوت قراردادش با ایران خاتمه یافته و دیگر بنزینى به ایران صادر نمىکند.

بیتریش پترولیوم؛ یکى از مهمترین شرکتهاى نفتى بریتانیا است که از ماه ژوئیه انجام خدمات سوخترسانى به شرکت هواپیمایى ایران ایر در فرودگاه هامبورگ در آلمان را متوقف کرده است.

شرکت لویدز؛ در ۹ ژوئیه اعلام کرد که به نفتکشهایى که براى حمل نفت به سمت ایران در حرکت باشند سوختن خواهد داد.

شرکت اسپانیایى رپسول؛ در ۲۸ ژوئن اعلام کرد که قرارداد خود را با شرکت رویال داچ شل براى استخراج نفت در یکى از چاههاى نفتى پارس جنوبى فسخ کرده و ایران را ترک مىکند.

شرکت پتروناس مالزى؛ این شرکت در ۱۵ آوریل اعلام کرد که به دلیل اعمال تحریمهاى بین المللى علیه تهران صادرات بنزین به ایران را متوقف کرده است.

دیوان محاسبات وابسته به دولت امریکا؛ در ماه سپتامبر گذشته ۱۶ شرکت را که در فاصله اول ژانویه ۲۰۰۹ تا ۳۰ ژوئن ۲۰۱۰ به ایران تولیدات نفتى را فروختند جریمه کرد. در میان آنها پنج شرکت بیشتر از همه با ایران در ارتباط بودند که شامل شرکت نفت ملى امارات موسوم به اینوک، لیونگ تریدینگ سنگاپور، چاینا اویل، یونیبیک و شوهاى چنرونگ چین مىشدند.

به رغم وجود همه این فشارها و تحریمها روسیه نخستین راکتور هسته اى تولید برق بوشهر را راه اندازى کرد و ایران نیز از ۲۱ اوت تامین سوخت آن را آغاز کرد.

در همین رابطه شرکت ریو تینتو که مخازن استخراج اورانیوم در کشور آفریقایى نامیبیا را بر عهده دارد در ۲۹ اکتبر اعلام کرد که به رغم وجود تحریمهاى بین المللى علیه ایران این کشور مىتواند سهم خود را در این شرکت همچنان داشته باشد و مىتواند به سرمایه گذارى خود در نامیبیا ادامه دهد. این شرکت از معدود شرکتهاى مهم استراتژیک است که همچنان به مراودات خود با ایران ادامه مىدهد.

همچنین وزارت امور خارجه پاکستان در ۱۰ ژوئن اعلام کرد، تحریمهاى شوراى امنیت سازمان ملل علیه ایران بر سر پرونده هسته اى این کشور هیچ تاثیرى بر پروژه احداث لوله صادرات گاز ایران به پاکستان که ارزش آن به بیش از ۶/۷ میلیارد دلار مىرسد، نخواهد داشت.