Montag, 21. Februar 2011

حضور خودروهای نظامی ضدگلوله در خیابان‌های تهران

گزارش خبرنگاران کلمه از سطح شهر تهران حاکی است که در تجمع اول اسفندماه ۸۹ ماموران به شدت از مشاهده‌ هرگونه نماد سبزرنگ در میان تجمع‌کنندگان و حتی در بین عابران پیاده‌روها هراس داشتند، به طوری که حتی شال و روسری سبز رهگذران را نیز تحمل نمی‌کردند.

یکی از خبرنگاران کلمه مشاهده کرده است که در خیابان‌های جمهوری و ولیعصر تهران، نیروهای امنیتی به تفتیش بدنی و بازبینی کیف‌های رهگذران می‌پرداختند و کسانی هم که به این اقدام اعتراض می‌کردند، با خشونت دستگیر می‌شدند.

بر اساس این گزارش، اگر کسی در کیفش نماد سبز رنگ یا هرگونه وسیله‌ سبز رنگ داشت، به وسیله ماموران لباس شخصی دستگیر می‌شد.

او مشاهده کرده که در این منطقه، یکی از ماموران چند بار به این شکل دستور می‌داده و زیردستانش هم اطاعت می‌کردند: «آن دختر که روسری سبز بر سر دارد را بیاورید. آن پسر را که موی بلند و فرفری دارد، دستگیر کنید.»

مشاهدات خبرنگاران کلمه همچنین حاکی است که در برخی چهارراه‌ها و میدان‌های تهران، از جمله میدان ولیعصر، خودروهای نظامی دور تا دور میدان را پر کرده بودند و نیروهای ضد شورش و لباس شخصی پیاده نیز به ارعاب مردم می‌پرداختند.

بر اساس این مشاهدات، در تجمع اول اسفندماه برای اولین بار از خودروهای سیاه‌رنگی استفاده شده است که که تا پیش از در تجمع‌های اعتراضی دیده نشده بودند؛ خودروهایی بزرگتر از ون‌های نیروی انتظامی، اما با ظاهری کاملا نظامی، با سپرها و شیشه‌هایی کاملا متفاوت از ون‌های نیروی انتظامی.

به گزارش خبرنگار کلمه، چهره‌ این خودروها به حدی غیرعادی و نامتعارف بوده که مردم با هم می‌گفتند این خودروها ضدگلوله‌اند و به عنوان نفربر استفاده می‌شوند.

همچنین گزارش خبرنگاران کلمه از سطح شهر تهران حاکی است که در تجمع روز گذشته، نیروهای نظامی و امنیتی برای ارعاب معترضان حاضر در خیابان‌ها، اسلحه‌های خود را بر کمر بسته و به معرض نمایش گذاشته بودند تا مردم را مورد تهدید قرار دهند.

رهگذران در واکنش به سلاح از رو بسته‌ی ماموران که به راحتی قابل مشاهده بود، به یکدیگر می‌گفتند: «قصد دارند ما را بترسانند و رعب و وحشت در دلمان بیندازند.»

بر اساس این گزارش، نیروهای لباس شخصی نیز به طور محسوسی بین مردم حضور می‌یافتند تا به مکالمات تلفنی و حرف‌های آنها گوش دهند.

حضور این نیروها در میان مردم به حدی زیاد بوده که شهروندان به طعنه به یکدیگر می‌گفتند: «آن اشتغال‌زایی که دولت از آن دم می‌زد، پس فقط به این قشر تعلق گرفته و دولت فقط در حوزه‌ی سرکوبگری اشتغال‌زایی کرده است!»