Donnerstag, 31. März 2011

تنش در روابط ایران و کویت؛ کویت سفیرش در تهران را فراخواند

استقبال رسمی از شیخ ناصر المحمد الاحمد الصباح، نخست وزیر وقت کویت در سال ۸۸ /عکس از مهر



پنج‌شنبه ۱۱ فروردین ۱۳۹۰

با بالا گرفتن تنش در روابط جمهوری اسلامی ايران و کويت، وزیر امورخارجه کویت سفير اين کشور در تهران را فراخواند.

به گزارش روزنامه القبس کویت، شیخ محمد الصباح در یک مصاحبه اعلام کرد که در اعتراض به کشف یک شبکه گسترده جاسوسی ایرانی در کویت، سفیر این کشور عربی را از تهران فراخوانده است.

وزیر خارجه کویت همچنین ایران را به «دست داشتن سپاه پاسداران این کشور در جاسوسی علیه کویت» متهم کرده و گفته است که کویت هر دیپلماتی را که ارتباطش با این شبکه جاسوسی اثبات شود، اخراج خواهد کرد.

یک مقام قضائی کویت دو روز پبش اعلام کرده بود که دو ایرانی و یک کویتی به اتهام جاسوسی برای ایران، به اعدام محکوم شده‌اند.

این مقام قضائی کویت که نامش فاش نشده، روز ۲۹ مارس (نهم فروردین) به خبرگزاری فرانسه گفت که این سه نفر در زمان بازداشت در ماه مه سال ۲۰۱۰ در ارتش کویت خدمت می‌کردند.

از طرف دیگر، پایگاه اینترنتی شبکه پرس.تی‌.وی، متعلق به ايران دیروز به نقل از یک مقام آگاه در وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران نوشت که این مساله ربطی به ایران یا هیچ دیپلمات ایرانی ندارد و طرح «ادعاهای بی‌اساس» از سوی مقام‌های کویتی، اقدامی «غیرمسئولانه» است.

او همچنین گفت که یک سال پیش زمانی که برای اولین بار این مساله عنوان شد، وزارت امورخارجه ايران به آن اعتراض کرد و به گفته این مقام آگاه ايرانی، «مقام‌های کویتی ارتباط این مساله با ایران را رد کردند.»

اما حالا دادگاهی در کویت، دو ایرانی را به اتهام جاسوسی به اعدام محکوم کرده است. یک شهروند ‌سوریه و یک فرد دیگر که تابعیت هیچ کشوری را ندارد، هم در ارتباط با این پرونده جاسوسی توسط دادگاه شهر کویت به حبس ابد محکوم شده‌اند.

براساس این گزارش یک مرد ایرانی ديگر و تنها متهم زن این پرونده که دختر یکی از ایرانیان محکوم به اعدام است از اتهام‌ها تبرئه شده‌اند.

این افراد به جمع‌آوری اطلاعات درمورد ارتش کویت و سربازان آمریکایی مستقر در این کشور و انتقال اطلاعات به سپاه پاسداران و جاسوسی برای جمهوری اسلامی ایران متهم شده‌اند.

نخستین بار روزنامه کویتی «القبس» در یازدهم اردیبهشت‌ماه سال گذشته خبر بازداشت اعضای یک شبکه متهم به جاسوسی برای سپاه پاسداران ایران را منتشر کرده بود.

در آن زمان حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات ایران، اتهام هاي مطرح شده مبني بر جاسوسی برای سپاه پاسداران ايران را «کذب محض» خوانده و گفته بود: مقام‌های کویتی تاکنون نتوانسته‌اند مدرکی در این زمینه ارائه کنند.

براساس گزارش خبرگزاری فرانسه حدود ۴۵ هزار ایرانی در کویت، کشور نفت‌خیز عضو اوپک، کار و زندگی می‌کنند.