Montag, 14. November 2011

ساندی تایمز: وقتی تقلب در پذیرش دانشجو، یک میلون پوند به ضرر آکسفورد شد

خودنویس



روزنامه ساندی تایمز انگلستان امروز نوشت که دکتر رضا شیخ‌الاسلامی، استاد ارشد دانشگاه آکسفورد که می‌خواست یک میلیون پوند به این دانشگاه کمک مالی کند، به خاطر «انزجار» از رفتار این دانشگاه از تصمیم خود منصرف شده است. این مساله مربوط به نحوه پذیرش مهدی هاشمی، در دانشگاه آکسفورد است. این مساله به حکم دادگاهی در کانادا علیه مهدی هاشمی مربوط است.

ساندی تایمز در نسخه امروز خود در گزارشی به ماجرای ثبت نام «مساله‌دار» مهدی هاشمی اشاره کرده است.

در گزارش آمده که دکتر رضا شیخ‌الاسلامی، نخستین استاد مطالعات ایرانی دانشگاه آکسفورد، این دانشگاه را متهم به سرپوش گذاشتن روی شواهد مربوط به نحوه پذیرش مهدی هاشمی در این دانشگاه کرده است. دکتر شیخ‌الاسلامی در گفتگو با خودنویس به این مساله اشاره کرده بود. بر اساس شهادت‌نامه این استاد بازنشسته، فرزند رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با پرداخت پول به یک نفر دیگر، «پروپوزال» خود را تهیه کرده و به دانشگاه داده بود.

برپایه همین گزارش، دانشگاه آکسفورد در روز جمعه اعتراف کرده است که در مورد میزان تسلط به زبان انگلیسی هاشمی که جزو ملزومات پذیرش دانشجویان دوره دکترا است، چشم‌پوشی کرده است.

انصراف دکتر شیخ‌الاسلامی از کمک مالی به دانشگاه، به دنبال صدور حکم دادگاهی در کانادا علیه مهدی هاشمی صورت می‌گیرد. بر اساس این حکم، مهدی هاشمی موظف است میلیون‌ها دلار خسارت به فردی(و خانواده‌اش) بپردازد که هاشمی در شکنجه او [بر اساس حکم] دخیل بوده است. هوشنگ بوذری سال پیش در گفتگو با خودنویس به روند دستگیری‌، شکنجه و از دست رفتن بخشی از دارایی‌اش در ایران را توضیح داده بود. مهدی هاشمی آن زمان از پاسخ‌گویی به پرسش‌های خودنویس خودداری کرد. پیش از ان نیز قرار بود آقای هاشمی مدارکی را که ادعا می‌کرد علیه هوشنگ بوذری دارد به خودنویس برای انتشار بدهد اما هیچ‌گاه مدرکی به دست خودنویس نرسید.

بر اساس گزارش ساندی تایمز، در ماه آگست امسال، مهدی هاشمی به صورت غیابی در دادگاهی در استان انتاریوی کانادا محاکمه شد. برپایه حکم، هاشمی به خاطر دخالت در شکنجه رقیب اقتصادی‌اش در سال ۱۹۹۳ (۱۳۷۲) محکوم به پرداخت خسارت شده است. بر پایه گزارش، هوشنگ بوذری به مدت هفت ماه بعد از آنکه حاضر نشده بود مبلغی معادل ۳۱ میلیون پوند به مهدی هاشمی بپردازد، که آن زمان ۲۴ سال داشته و از مدیران شرکت ملی نفت بوده به زندان افتاده بود.

این گزارش می‌افزاید که مهدی هاشمی متهم به دریافت رشوه از شرکت‌های نفتی بزرگی مثل استات‌اویل* نروژ و توتال فرانسه است.

مهدی هاشمی به خبرنگاری که این گزارش را تهیه کرده گفته است که اتهام‌های طرح شده علیه او در باره گرفتن رشوه از استات اویل و توتال بررسی شده و واقعیت ندارد. او همچنان گفته است که بر اساس گزارش سر پیتر نورت، اتهامات طرح شده علیه او بی‌اساس بودها ست. سر پیتر نورت مسوول بررسی ادعاهای طرح شده علیه آقای هاشمی در دانشگاه آکسفورد بود.

شیخ‌الاسلامی به ساندی تایمز می‌گوید که مهدی هاشمی بعد از آنکه به دانشگاه گفته شده بود که «پروپوزال» را فردی دیگر نوشته، برای ادامه تحصیل در دانشکده «وولفسون» پذیرفته شد. این استاد بازنشسته دانشگاه شواهد مرتبط با نوشته شدن «پروپوزال» از سوی دانشجویی دیگر را به مسوولان دانشگاه ارائه کرده بود، اما «سر پیتر نورت» معاون سابق دانشگاه که مسوول بررسی پرونده بود اعلام کرده بود که هیچ پایه و اساسی برای رد این دانشجو از سوی دانشگاه وجود ندارد. اما بعد از آن، تحقیق و تفحص باعث بازنگری در نحوه پذیرش دانشجو از سوی این دانشگاه شده است. بررسی مجدد پرونده، سوال‌هایی در باره صلاحیت علمی مهدی هاشمی برای گرفتن دکترا در رشته‌ای که نیازمند سوابق و پشتوانه «حقوقی» است، ایجاد کرده. مهدی هاشمی فارغ‌التحصیل مهندسی است. یک منبع به خودنویس گفت که مدرک کارشناسی ارشد مهندسی ایشان مرتبط با دوره‌ای تحصیلی است که دانشگاه صنعتی شریف با بودجه سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت که در زمان مدیریت مهدی هاشمی راه‌اندازی کرده بود.

مساله نحوه پذیرش مهدی هاشمی در دانشگاه آکسفورد تقریبا هم‌زمان با استعفای مدیر مدرسه عالی اقتصاد لندن به خاطر گرفتن کمک‌های مالی از دولت سابق لیبی است. سر هوارد دیویس مدیر موسسه‌ای بود که سیف‌الاسلام قذافی در آن دانشجوی دکترا بود و بعدا معلوم شد که در رساله دانشگاهی‌اش تقلب کرده بود. چندی پیش، دکتر هوشنگ امیراحمدی به خودنویس گفته بود که سیف‌الاسلام قذافی از دوستان مهدی هاشمی است.

لینک‌های مرتبط:
گفتگوی اختصاصی خودنویس با شاکی مهدی هاشمی در کانادا (۱)
گفتگوی اختصاصی خودنویس با شاکی مهدی هاشمی در کانادا (۲)
گفتگوی اختصاصی خودنویس با شاکی مهدی هاشمی در کانادا (۳)
جوابیه نخست به شاکی مهدی هاشمی

* با وجود آنکه آقای مهدی هاشمی‌ دریافت هرگونه وجهی را از شرکت استات اویل نروژ تحت عنوان کمیسیون، یا «حق مشاوره» رّد می‌کند، سازمان‌های مالی‌ فدرال آمریکا شرکت استیت اویل را به خاطر پرداخت «رشوه» به یک مقام ایرانی به پرداخت ۲۱ میلیون دلار جریمه محکوم کرده‌اند. شرکت استات اویل مسوولیت این پرداخت رشوه را پذیرفته است. فایل پی‌دی‌اف مرتبط ضمیمه است.
Statoil Admits Iran Bribe; U.S. Sets $21 Million Fine

گزارش روزنامه دانشجویی آکسفورد در باره پذیرش مهدی هاشمی پیوست است.