Samstag, 24. Dezember 2011

توضيحات ويکتوريا نولند در مورد اردوگاه اشرف در عراق

صدای آمريکا




ويکتوريا نولند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، اطلاعات زير را در پرسش و پاسخی در يک کنفرانس مطبوعاتی در ارتباط با اردوگاه اشرف سازمان مجاهدين خلق در عراق، مطرح کرد.

س: ظاهراً نخست وزير عراق زمان تعيين شده برای اردوگاه اشرف را شش ماه تمديد کرده است.

ج: بله.

س: آيا عراق شما را رسماً مطلع کرد. آيا به نظر شما اين تصميم درستی است؟

ج: به نظر ما درست است. به نظر ما خوب است که دولت عراق در اين موضوع مشارکت دارد. ما از ساکنان اشرف نيز می خواهيم در اين جريان دخالت داشته باشند. می دانيد که سازمان ملل در تلاش برای يافتن محلی که ساکنان اشرف بتوانند با ايمنی و امنيت به آنجا منتقل شوند، در حال ميانجيگری است. محلی که آن ها بتوانند از پيشنهادهايی که برای جابجايی نهايی به آن ها داده شده است، استفاده کنند. و البته اين روند مدتی زمان می خواهد. بنابراين ما خوشحاليم دولت عراق زمان بيشتری برای آن تعيين کرده است و بويژه اينکه با سازمان ملل در اين ارتباط، همکاری می کند.

س: آيا شما مطمئنيد برای حصول توافق، شش ماه زمان کافی است؟

ج: خوب ما اميدواريم و از همه طرفين می خواهيم برای چنين توافقی تلاش کنند.

س: نظر شما در ارتباط با تمديد چيست؟ چه زمانی به اجرا گذاشته شد؟ زيرا، به نظر می رسد نخست وزير عراق اين تصميم را در ماه نوامبر، گرفته است.

ج: خوب از دو روز پيش، ما هنوز فکر می کرديم تصميم روز سی و يکم دسامبر، گرفته می شود.

س: بنابراين شما تا امروز هيچ اطلاعی از آن نداشتيد؟ شايد تا وقتی که او صحبت نکرد، اطلاعی نداشتيد، اما امروز، اولين باری بود که از تمديد مطلع شديد؟

ج: خوب، يکی از راه هايی که مشغول گفتگو برای آن بوديم، تمديد مدت بود و سازمان ملل نيز برای خريد وقت مشغول گفتگو بود. در ارتباط با تصميم خود دولت عراق و اعلام رسمی آن، ما لحظاتی بعد از اعلام رسمی آن مطلع شديم.

س: بنابراين برداشت شما اين است که اين شش ماه از زمان حال محاسبه می شود و يا از ماه نوامبر که او گفت؟

ج: تاريخ دقيق را نمی دانم. اما بار ديگر بايد بگويم سازمان ملل پيگيرانه فعاليت می کند که يک نقشه راه برای ساکنان اشرف پيدا کند. در بهترين حالت، اسکان آن ها شش ماه زمان، نخواهد برد.

س: و موضوع ديگر اين است که شما گفتيد پيشنهادهای خوبی برای اسکان ساکنان اشرف داده شده است. آيا شما از پيشنهاد مشخصی مطلع هستيد، می توانيد نام کشورهايی که پيشنهاد داده اند را بگوييد، بغير از ايران که مطمئنم مايل است بعضی از آن ها بازگردند؟

ج: سازمان ملل در اين ارتباط با چند کشور اروپايی گفتگو می کند. مساله اين است که آيا برخی از ساکنان اردوگاه اشرف بويژه آنهايی که در خارج بستگانی دارند، بخواهند اين پيشنهاد ها را قبول کنند.

س: ويکتوريا؟

ج: بله.

س: در واقع، کشورهای اروپايی، بسياری از آنها بازگرداندن ساکنان اشرف را به کشورهای خودشان، رد کرده اند، بسياری از ساکنان اشرف شهروندان اين کشورها هستند، در واقع آن ها بارها به پيشنهاد سازمان ملل که به کشورهای خودشان در هلند و آلمان بازگردند، عمل نکردند. آيا شما از کشورهای اروپايی می خواهيد که لااقل شهروندان خودشان را که در اردوگاه اشرف هستند، قبول کنند؟

ج: بار ديگر بايد بگويم، سازمان ملل اين جريان را هدايت می کند. آن ها با هر دو طرف، عراقی ها و ساکنان اشرف همکاری می کنند و با آن کشورهايی که آن ها شهروندانش هستند، نيز همکاری می کنند. بنابراين روشن است که ما توافقی را می خواهيم که برای آن ها شرايط بهتر زندگی و امنيتی فراهم شود و در عين حال امنيت و صلح بين الملل نيز، حفظ شود.