Freitag, 24. August 2012

اتهامات مقام سابق سازمان ملل فشار را بر روي آمريکا براي لغو نامگذاري گروه ايراني افزايش ميدهد




سايت هيل – نشريه كنگره – اول شهريور 1391 – 22 اوت 2012

 

ژوليان پکت

22 اوت 2012

 

پس از اينکه يک مقام ارشد حقوق بشري, سازمان ملل را متهم به دروغگويي در رابطه با شرايط زندگي مجاهدين خلق کرد وزارت خارجه آمريکا در معرض فشار مضاعف قرار گرفته تا نامگذاري تروريستي سازمان مجاهدين خلق ايران که در عراق مستقر است را لغو کند


طاهر بومدرا قبل از استعفا دادن از مقام خود در سازمان ملل در ماه مه مسئول نظارت بر روي شرايط زندگي گروهي از تبعيديان ايراني در نزديکي مرز با ايران بود. طي چند روز گذشته او نظرات خود را علني ساخته و در رابطه با آنچه که به گفته او تلاش عامدانه مقام ارشد سازمان ملل در عراق براي پنهان ساختن رفتار ناشايست دولت عراق با تبعيديان بوده است با قانونگذاران آمريکا و سايرين صحبت کرده است.


نماينده کنگره دانا روراباکر (جمهوريخواه از کاليفرنيا) که يکي از حاميان اصلي قطعنامه اي است که از وزير امور خارجه هيلاري کلينتون ميخواهد تا نامگذاري سازمان مجاهدين خلق ايران را لغو کند به نشريه «هيل» پس از ملاقات اين هفته خود با بومدرا در کاليفرنيا گفت: «خوب است که فردي در اين سطح افشاگري ميکند که فاجعه بالقوه اي در حال وقوع است مگر اينکه ما مسير را تغيير دهيم. واگرنه اين فاجعه بدليل عملکرد شلخته دولت آمريکا و سازمان ملل بوقوع خواهد پيوست».


او مي افزايد: «فکر ميکنم قابل توجيه است که دولت عراق ميگويد که حضور سازمان مجاهدين را در عراق نمي پذيرد. اگر آنها از عراق خارج نشوند اين تقصير آمريکا و سايرين خواهد بود که نامگذاري اين گروه بعنوان يک سازمان تروريستي را لغو نميکنند, که بعد غير ممکن ميسازد که آنها به خارج از عراق منتقل شوند».


سازمان مجاهدين متحد صدام حسين در جريان جنگ او عليه رژيم ايران بودند و به همين دليل آنها دشمنان دولت فعلي نخست وزير نوري مالکي هستند که عمدتا شيعه است. وزارت خارجه آمريکا گفته است که اين بر عهده سازمان مجاهدين, که خشونت را نفي کرده و تسليحات خود را در سال 2003 به ارتش آمريکا تحويل داده است, است که با سازمان ملل و دولت عراق همکاري کند و به کمپي در نزديکي بغداد نقل مکان کند تا نامگذاري تروريستي آن لغو شود.


اما بومدرا طي يک مقاله اختصاصي منتشر شده در نشريه «هيل» گفت که او از کمپ جديد که يک پايگاه نظامي آمريکا بنام کمپ ليبرتي که قرار است ميزبان تبعيديان باشد بازديد کرده است و آن را با يک «اردوگاه مرگ» مقايسه نمود که گنجايش پذيرش 3400 نفر را ندارد.
 

بومدرا مينويسد: «حقوق بشر بنيادين اين تبعيديان – مانند شرايط زندگي انساني, دسترسي به عدالت, تامين نيازهاي بشردوستانه از طريق مهيا کردن خدمات پزشکي براي افراد مجروح و بيمار, و مصونيت از تهديد به صدمات فيزيکي – بطور مکرر توسط دولت عراق به دستور دفتر نخست وزيري نقض شده اند».


او افزود: «فرستاده ويژه، مارتين کوبلر، در مقايسه با سلف خود متفاوت عمل کرده است. نماينده قبل از او استقلال و شرافت کاري خود را حتي به قيمت برانگيختگي نوري مالکي حفظ مينمود. اما کوبلر طرح هاي اين نخست وزير را پيش برده و در عين حال اطلاعات غلطي را به مقامات ارشد سازمان ملل و جامعه بين المللي گزارش داده است».

بومدرا نگراني هاي خود را بطور علني اولين بار در مصاحبه اي با واشنگتن تايمز در روز سه شنبه بيان کرد. اين روزنامه به نقل از يک سخنگوي دفتر امور سياسي سازمان ملل که بر روي هيات سازمان ملل در عراق نظارت دارد, مينويسد که اين اتهامات «تصويري مخدوش» از تلاشهاي سازمان ملل «براي يافتن راه حل مسالمت آميز وضعيت کمپ اشرف» ارائه ميدهد.