Sonntag, 23. Januar 2011

مجموعه خبر های از ایران وجهان .01.2011 23.

هنگ کنگ به دنبال ضبط دارایی‌های رژیم تهران
سایت آفتاب: مقامات هنگ‌کنگ به دنبال تصویب قانونی هستند که مطابق آن بتوانند دارایی‌های مربوط به ایران را ضبط کنند.
به گزارش خبرگزاری فرانس‌پرس، هفته گذشته وزارت خزانه داری آمریکا 24 شرکت کشتیرانی بین المللی از جمله چهار شرکت بریتانیایی را به دلیل ارتباط با خطوط کشتیرانی ایران (IRISL) مورد تحریم قرار داد. در پی اتهامات وارده به برخی شرکت‌های کشتیرانی بین‌المللی که مطابق آنچه گفته شد، تعدادی از آنها در هنگ کنگ هستند، مقامات این کشور نیمه مستقل در تلاشند تا از تحریم‌های اعمال شده شورای امنیت نیز فراتر رفته و برخی از دارایی‌های این شرکت‌ها -که ادعا می‌شود وابسته به خطوط کشتیرانی ایران هستند- را ضبط کنند.
گفته می‌شود مقامات هنگ کنگ در انتظار تایید نهایی پکن برای اعمال تغییرات مدنظر خود در قوانین هستند. در حال حاضر هنگ‌کنگ از نظر قانونی قادر نیست دارایی‌های مربوط به شرکت‌های وابسته به خطوط کشتیرانی ایران را ضبط کند و برای اجرای این کار احتیاج به حکم دادگاه دارد.
دولت هنگ‌کنگ طی یک اظهار نظر رسمی تایید کرده است که به دنبال تصویب قوانینی است که بتواند دارایی‌های برخی شرکت‌های مرتبط با ایران را ضبط کند. در این اظهارنظر رسمی تاکید شده که این کشور نیمه‌مستقل تحت حاکمیت چین، در راستای پایبندی به تحریم‌های جهانی علیه ایران دست به چنین کاری می زند.
مقاومت مدنی، شيوه جديد مبارزه زنان در ايران
انتشار خبر احتمال اجرای حکم دو تن از اعضای کمپين يک ميليون امضا عليه قوانين تبعيض آميز بار ديگر نام اين گروه را بر سر زبان ها انداخته است.

مريم بيدگلی و فاطمه مسجدی دو فعال حقوق زنان و از اعضای کمپين هستند که روز ۱۷ ارديبهشت ماه ۱۳۸۸ توسط ماموران امنيتی در قم دستگير و پس از دو هفته با صدور قرار وثيقه ۲۰ ميليونی برای هر یک، از زندان آزاد شدند.

دادگاه بدوی اين دو نفر در ۱۳ مرداد ماه سال جاری برگزار شد که اتهام آنها تبليغ عليه نظام و فعاليت به نفع گروه فمينيستی عليه نظام عنوان شده بود. در نهايت به موجب حکم دادگاه بدوی هر کدام به يک سال حبس تعزيری محکوم شدند و در اين ميان فاطمه مسجدی به دو ميليون ريال جزای نقدی و مريم بيدگلی به يک ميليون ريال جزای نقدی محکوم شدند.

در آذرماه سال گذشته دادگاه تجديد نظر آنها برگزار شد و نه تنها آن دو را تبرئه نکرد، بلکه حکم جديدی عليه آنها صادر کرد. از شادی صدر، وکيل دادگستری ساکن لندن می پرسم:

خانم صدر، به عنوان وکيل سابق پرونده خانم ها بيدگلی و مسجدی برای ما می گوييد که عمده ترين اتهامات آنها چيست؟

شادی صدر: پرونده وقتی در ارديبهشت سال ۸۸ با بازداشت خانم مسجدی و خانم بيدگلی از سوی اطلاعات استان قم آغاز شد، موارد متعددی مطرح شده بود از جمله فعاليت هايی که اين دو نفر در دفاع از حقوق زنان در شهر قم می کردند، از زنان آسيب ديده و آسيب پذير و همينطور جمع آوری امضا برای کمپين و برگزاری کارگاه ها.

منتها طی مراحل بعدی و تجديد نظر در رای تجديد نظر که الان قطعی شده، اتهامی که به آنها زده شده تبليغ عليه نظام از طريق جمع آوری امضا برای تغيير قوانين تبعيض آميز است. اين در واقع نخستین باری است که يک نفر به دليل جمع آوری امضا و صحبت کردن در مورد قوانين تبعيض آميز عليه زنان به زندان انداخته می شوند و اين عمل و خود کمپين در رای به عنوان گروه برانداز تلقی شده و هر گونه جمع آوری امضا به عنوان اقدام عليه امنيت ملی و تبليغ عليه امنيت نظام.

تا آنجا که من می دانم، تا الان کسانی هستند در زندان اوين که به خاطر عضويت در کمپين يک ميليون امضا دارند دوران محکوميت شان را می گذرانند. از جمله خانم عاليه اقدام دوست.
همانطور که همه می دانيم تعداد زيادی از افراد و اعضای کمپين به خاطر جمع آوری امضا يا در حين جمع آوری امضا بازداشت شدند. اما تا امروز و تا قبل از حکم صادره عليه خانم مسجدی و خانم بيدگلی هيچکس به دليل جمع آوری امضا حکم حبس نگرفته بود.

اعضای کمپين که در حال حاضر در زندان هستند هر کدام به دلايل ديگری محکوميت دارند و اين نخستين باری است که جمع آوری امضا برای تغيير قوانين تبعيض آميز مصداق تبليغ عليه نظام دانسته می شود و نخستين باری است که در يک رای قضايی، کمپين يک ميليون امضا به عنوان يک «گروه برانداز» معرفی می شوند.

خانم صدر نظر موکلان شما در مورد حکمی که برای آنها صادر شده چيست و خود شما و همکارانتان در ايران برای تغيير حکم چه کارهايی می توانيد بکنيد؟

طبيعی است که موکلان من همان طور که در هيچ کدام از مراحل ابتدايی تحقيقات مقدماتی، دادگاه بدوی و دادگاه تجديد نظر اتهامات عليه خودشان را نپذيرفتند و به درستی اعتقاد دارند که عمل شان کاملاً در چارچوب قوانين بوده و هيچ کار خلاف امنيت ملی يا تبليغ عليه نظام انجام نداده اند.

به همين دليل اين دو نفر علی رغم اينکه باز هم به شکل غيرقانونی از طريق تلفن به زندان احضار شده اند به نظر می رسد که قصد ندارند به اين حکم غير قانونی به اين شکل غير قانونی گردن نهند و منتظر خواهند ماند که وکلايشان در تهران از طريق مقام های بالاتر اقدام کنند.

برای اينکه خود حکم موارد بسيار متعددی دارد که من معتقدم اگر مراجع بالاتر مثل دادستانی کل کشور پرونده را ملاحظه کنند، کاملاً قابل نقض باشد و تنها مسئله اين است که ظاهراً دادستانی انقلاب در شهر قم علاقه ای ندارد و نمی خواهد اين فرصت را به اين دو نفر بدهد که بتوانند از طريق مراجع بالاتر برای نقض حکم شان استفاده کنند. به همين دليل است که با عجله و با اين شتاب زدگی و در اين زمان بسيار کم که در نوع خودش بی سابقه است و به شکلی بی سابقه يعنی احضار به زندان از طريق تلفن خواسته که اين حکم را به اجرا در بياورد.

بديهی است که هر کدام از ما من به عنوان وکيل سابق شان، همينطور وکلای فعلی شان در تهران همه تلاش مان را می کنيم برای اينکه بتوانيم اجرای اين حکم را در مرحله اول متوقف کنيم و در مرحله دوم ايرادات و اشکالاتی که از نظر قانونی وارد است به اين حکم را خاطر نشان کنيم، نشان بدهيم و دست در دست هم بنهيم و نگذاريم اين حکم غيرعادلانه و خلاف قانون اجرا شود.

کمپين حرکتی به نفع کل جامعه

با اينکه هم اکنون هم تعداد زنان عضو کمپين يک ميليون امضا و فعال حقوق زنان در زندان های ايران کم نيست اما اضافه شدن نام اين دو تن به زنان زندانی نشانه ای از بالارفتن فشار و فعالان جنبش زنان به شمار می رود.

از خديجه مقدم، عضو کمپين يک ميليون امضا و از بنيانگذاران کمپين مادران عزادار می پرسم:

فکر می کنيد که کمپين يک مليون امضا عليه قوانين تبعيض آميز در ايران تا کی قرار است اعضايش به عنوان متهم و مجرم محکوم به زندان شوند؟

خديجه مقدم: والله تا کی اش را من نمی توانم جواب بدهم. به خاطر اينکه بستگی به شرايط دارد و اعضای کمپين که کار غير قانونی نمی کنند. تا وقتی کسانی به خاطر فعاليت های قانونی هم مورد تهديد قرار می گيرند، احضار می شوند، بازداشت می شوند، به هر حال شامل حال دوستان ما در کمپين هم می شود. شامل حال ما هم می شود. ولی اميدوارم که عقلانيتی در کارشان باشد که هم يک نواخت باشد و هم متوجه باشند که کمپين يک حرکتی است که به نفع کل جامعه است و با اين حکومت و حکومت قبلی و حکومت آينده کاری ندارد.
حکومت ها می آيند و می روند ولی اين تبعيض ها هست که آوار را بر سر زن ها خراب می کند. در رژيم شاه هم اين تبعيض ها وجود داشت و الان هم وجود دارد. در آينده هم مطمئناً از بين نخواهد رفت. به خاطر اينکه فقط مسئله قانون نيست. مسئله فرهنگ هم هست. فعاليت کمپين هم جمع آوری يک ميليون امضا است و هم ارتقاء فرهنگ برابری است.

خانم مقدم، آخرين اخبار آمده از ايران حکايت دارد که گويا خانم بيدگلی و خانم مسجدی قصد ندارند که خودشان را در زمان مقرر شده از طرف دادگاه قم معرفی کنند. آيا اين اولين بار است که اعضای کمپين در برابر اجرای حکم عليه شان مقاومت می کنند؟

نه اين اولين بار نيست. در فعاليت چهارساله کمپين موارد زيادی پيش آمده که احتياج به توضيح بوده، احتياج به گفت و گو بوده و فرصت برای اينکه متوجه باشند که کمپين چه فعاليتی می کند؟ آيا کمپين حرکت سياسی است؟ براندازانه هست؟ اقدام عليه امنيت ملی است؟ واقعاً اين مقاومت مدنی خوب است که فرصت مطالعه را به وجود می آورد.

يادم هست در اولين دادگاهی که برای يکی از اعضای کمپين تشکيل شد، من به عنوان مطلع در آن دادگاه شرکت کردم و توضيح دادم که کمپين چه فعاليتی می کند و خواسته هايش چيست، حرکتش به چه شکلی است. در واقع در همان دادگاه عضو کمپين بدون قرار کفالت آزاد شد. جاهای ديگر اتفاق افتاده که مثلاً عضو کمپين را گفته اند بيايد خودش را معرفی کند. ولی ما، به خصوص مادران گفتيم که اگر می خواهيد او را ببريد، ما را هم با خودتان ببريد. چون ما ۴۰ سال است داريم اين حرف ها را می زنيم. اين دختر ما ۲۲ سالش است و مثلاً سه سال است دارد اين حرف ها را می زند. اگر گناهی است گناه به گردن ماست. تا حالا که جواب داده. اميدوارم الان هم جواب بدهد در مورد مريم و فاطمه و حکمشان تغيير کند.

آيا ما پيش از اين هم شاهد مقاومت های مدنی شبيه اتفاقی که در مورد مريم و فاطمه رخ می دهد، بوديم يا نه؟

مقاومت مدنی در جامعه ما هميشه بوده. به خصوص زن ها به نظر من خيلی سابقه طولانی در مبارزه مدنی دارند. همين حجاب زن ها را در ايران نگاه کنيد. اگر يک مقاومت مدنی وجود نداشت و دختران و زن های جوان ما به خصوص مقاومت نمی کردند در مقابل اين نوع پوشش اجباری، همین الان زن هايی که خيلی هم احترام می گذارم با پوشش چادر و مقنعه و شلوار و روپوش، در خيابان واقعاً در اقليت اند.

اين حکومت می خواست که اين حجاب را برای همه اجباری کند که نتوانست. با مقاومت مدنی زن ها نتوانست اين کار را بکند. اين مقاومت های مدنی هميشه بوده. حتی اين هايی که روی ريل قطار می نشينند تا اعتراض خودشان را به دفن زباله های اتمی نشان بدهند که ما خيلی موقع ها ديديم در آلمان هم اين اتفاق افتاده. اين وسط يکی هم ممکن است جانش را از دست بدهد اما در نهايت اينها ابزار خشونت در دست ندارند و فقط از جانشان مايه می گذارند، اين يک مقاومت مدنی است. من فکر می کنم که يکی از بهترين انواع مبارزه همين مقاومت مدنی است. البته ديرپا است و خيلی به سرعت جواب نمی دهد.

اگر بخواهيم نقبی بزنيم از داستان فاطمه و مريم به کل کمپين، سئوالی که در ماه های اخير مطرح می شود اين است که اعضای کمپين برای اینکه بخواهند از مردم امضا بگيرند آن قدر کار سختی بوده که بيش از چهار سال طول کشيده و هنوز اين يک ميليون امضا فراهم نشده. آيا دليلش مقاومت مردمی است و يا دليل آن مقاومت حکومت است با برخوردهايی از دست برخوردهايی که با فاطمه و مريم شده؟

الان یک مطلبی مربوط به کميته مستند سازی روی سايت «تغيير برای برابری» هست که اگر آن را مطالعه کرده باشيد بيشتر مقاومتی است که از طرف حکومت در مقابل کمپين صورت گرفته باعث شده اين يک ميليون امضا جمع آوری نشود. روند جمع آوری امضا ها را نشان داده که با برخوردهايی که نيروهای امنيتی با اعضای کمپين کرده اند، چگونه اين روند تغيير پيدا کرده.

من می توانم به جرات بگويم که ما چندين ميليون امضای نا نوشته کرديم. با چندين ميليون زن و مرد صحبت کرديم و خواسته هايمان را گفتيم با ما موافق بودند. يک عده اصلاً اعتمادی ندارند. می پرسند کدام مجلس می خواهد اين قوانين را تغيير دهد، ما اعتمادی نداريم.

البته ما هم به عنوان فعالان مدنی با مردم صحبت می کنيم که طی همين دو سال گذشته يک بخش کوچکی از قوانين تبعيض آميز تغيير کرده. قانون ديه تغيير کرده. نمی گويم کاملاً ديه زن و مرد برابر شده. ولی باز تغيير کرده. در تصادفات زن و مرد برابر است. يا قانون ارث تغيير کرده. ارثی که حتی زمان شاه به همين شکل بود و زن يک هشتم از اعيانی ارث می برد الان از کل دارايی ارث می برد. يک تغييرات کوچک هم صورت گرفته به خاطر تلاش همين زنان و دختران جوانی که دارند کار می کنند.

اگر به يک ميليون امضا نرسيده دليلش کم کاری بچه های کمپين نبوده. بزرگترين دليلش ايجاد رعب و وحشت در جامعه بوده که توسط نيروهای امنيتی صورت گرفته و خود مردم که اعتماد به مجلس ندارند. اعتماد به اين حکومت ندارند و با اين رعب و وحشت ها اين اعتمادشان بيشتر می شود.

فکر می کنيد که بعد از اتفاقی که برای خانم بيدگلی و خانم مسجدی رخ داده، و همينطور بالارفتن اعضای زندانی کمپين يک ميليون امضا که الان علاوه بر اعضا دارد شامل وکلای آنها هم می شود و ما خانم نسرين ستوده را داريم که متاسفانه مدتهاست دارند در زندان به سر می برند، فکر می کنيد کمپين با اين شرايط آيا همچنان می تواند ادامه دهد؟

کمپين يک حرکت جمعی يک شبکه است. اصلاً کمپين برای تغيير قوانين تبعيض آميز است. هر موقع قوانين تبعيض آميز تغيير کند، کمپين و اعضای کمپين برابری خواه هم جور ديگری کار می کنند به جای اينکه تمام انرژی شان را بگذارند روی تغيير قوانين می روند روی مباحث ديگر کار می کنند. به نظر من اين کار بزرگ فرهنگی که کمپين دارد می کند، هرگز تمامی ندارد.

زورگیری در پایتخت و رفتار سوال برانگیز پلیس
سایت خبرآنلاین: جوانی شب دوشنبه مورد حمله زورگیران در مهرآباد جنوبی قرار گرفته و پس از اخاذی در جاده دور افتاده رها شد. فرد مذکور پس از انجام ماموریتش درچاپخانه‌ای واقع در جاده قدیم کرج، توسط 4 سرنشین یک پراید نقره‌ای خفت شد.
او اظهار داشت: روبه‌روی پایگاه شکاری سوار پرایدی که 4 سرنشین داشت شده و پس از طی مسافتی یکی از سرنشینان چاقویی زیر گلویم گذاشت و پس از گرفتن تمام وجه نقد و وسایل و مدارکم مرا مجبور به دادن پسورد کارت عابربانکم کردند. زورگیران سپس جلوی عابر بانکی ایستاده و از حسابم پول برداشت کردند. بعد با در آوردن کاپشنم مرا درشب بسیار سرد و در هوای برفی پس از تهدید فراوان، در جاده‌ای دور افتاده‌ رها کردند.
او می‌گوید: پس از اینکه گشت نیروی انتظامی رسید، با وجود اصرار و نزدیک بودن اتومبیل سارقان، آنها حاضر به تعقیب زورگیران نشدند و گفتند به پلیس 110 زنگ بزن، در حالی که تلفن همراهم نیز توسط خفت‌گیران ربوده شده بود. سپس ماموران با زدن بیسیم محل را ترک گفته و به من که در سرما می‌لرزیدم گفتند منتظر پلیس 110 بمانم.
این فرد ادامه می‌دهد: از آنها درخواست کردم حداقل من را به مکان امن‌تری ببرید اما ماموران پلیس در پاسخ گفتند که حوزه استحفاظی ما تا اینجاست و از این منطقه جلوتر نمی‌توانیم برویم. به ناچار در حالی که از سرما می‌لرزیدم و لباس بسیار کمی داشتم تاکسی گرفتم و به خانه رفتم و با 110 تماس گرفتم و اعلام کردم که تلفنم همچنان روشن است و پلیس می‌تواند انها را ردیابی نماید، اما مسولان در پاسخ گفتند شما باید فردا صبح به دادگستری رفته و در آنجا شکایت خود را تنظیم نمایید.
گفتنی است پیگیری این فرد برای شناسایی دزدان و بازپس‌گیری اموال و مدارکش، تاکنون به نتیجه نرسیده است.
حذف یارانه ها؛ فروش خودرو نصف شد
روزنامه دنیای اقتصاد: این روزها، سردی بازار خودروي کشور با سرمای هوا همراه شده و خرید و فروش از رونق افتاده‌،این در حالی است که فعالان بازار برای این بی رونقی دلایل مختلفی ارائه مي‌کنند.
برخی از آنها معتقدند که پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها که از 28 آذر ماه امسال آغاز و منجر به گرانی سوخت شد، مشتریان به نوعی با بازار خودرو قهر کرده و برای خرید‌، بسیار محتاط شده اند. در حال حاضر‌، بنزین سهمیه‌ای با قیمت لیتری 400 تومان عرضه مي‌شود و هر لیتر بنزین آزاد نیز قیمتی برابر با 700 تومان دارد و این موضوع‌، بر روند خرید و فروش در بازار خودرو ‌، تاثیر منفی گذاشته است.
در این مورد حتی برخی نمایشگاه‌داران خودرو پایتخت معتقدند فروش خودرو طی دی ماه امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته‌، تقریبا نصف شده و رغبت مشتریان برای خرید خودرو بسیار افت کرده است. اگرچه معمولا رکود بازار هر کالایی‌، کاهش قیمت آن را به همراه دارد‌، اما ظاهرا خودرو از این قائده مستثنی است‌، چراکه رکود بازار‌، چندان نمودار قیمت خودروهای داخلی را کاهش نداده است.

از بازار خودروهای وارداتی نیز این گونه خبر مي‌رسد که اوضاع خرید و فروش‌، بسیار راکد بوده و بازار به نوعی تعطیل است.آن طور که فروشندگان خودروهای خارجی مي‌گویند‌، طی یک ماه گذشته‌، فروش آنها افتی شدید را تجربه کرده و کار و بارشان حسابی از سکه افتاده است. به گفته آنها‌، در روز تعداد بسیار محدودی از مشتریان به نمایشگاه‌های خودروهای وارداتی مي‌آیند‌، که بیشترشان تنها به پرسیدن قیمت بسنده مي‌کنند.

این رکود در بازار وارداتی‌ها‌، اگرچه قیمت برخی خودروها را کاهش داده‌، اما باز هم تاثیر خاصی بر افزایش فروش آنها نگذاشته است.در این بین ظاهرا فقط خودرو کره‌ای «MG» تا حد اندکی فروش دارد‌، که احتمالا این موضوع با جدید الورود بودن این خودرو نسبت به سایر وارداتی‌ها ارتباط دارد.خودروهای وارداتی معمولا دارای حجم موتور بالا و در نتیجه مصرف سوخت زیادی هستند‌، که این موضوع با توجه به اجرای قانون یارانه‌ها‌، دلیل اصلی افت فروش آنها به حساب مي‌آید.
رکود بازار خودروي کشور در شرایطی است که نمایشگاه‌داران خودروي پایتخت امیدی به بازگشت رونق به بازار تا «شب عید» نداشته و معتقدند تا روزهای پایانی سال‌، مشتریان رغبت چندانی برای خرید خودرو از خود نشان نخواهند داد. به هر حال تعطیلات نوروز فرصت مناسبی برای مسافرت است و مسافرت با خودرو شخصی نیز یکی از انگیزه‌های خرید خودرو در ایران به شمار مي‌رود.
ثبات قیمت ایران خودرویی‌ها
اما سری هم به بازار بزنیم و ببینیم اوضاع قیمت‌ها به چه شکل است. آن طور که از بازار ایران خودرویی‌ها خبر مي‌رسد‌، تغییر قیمت خاصی در نمودار این خودروها طی هفته جاری رخ نداده و آنها از روندی ثابت پیروی مي‌کنند.در حال حاضر‌، در خانواده پژو‌، مدل 206 تیپ 2 قیمتی برابر با 14 میلیون تومان دارد‌، که این موضوع از پایین تر بودن قیمت بازار این خودرو نسبت به نرخ کارخانه‌ای آن حکایت مي‌کند.

پژو 405 بنزینی نیز قیمتی معادل 13 میلیون و 600 هزار تومان داشته و پارس بنزین سوز نیز 17 میلیون و800 هزار تومان خرید و فروش مي‌شود.پژو 207 نیز که جدیدترین میهمان پژویی ایران خودرو است‌، در مدل اتومات 20 میلیون تومان قیمت دارد‌، اما نوع دنده ای آن 18 میلیون و 500 هزار تومان به فروش مي‌رسد.
از پژو بگذریم و سری هم به سمند بزنیم. هم اکنون مدل LX بنزینی این خودرو 14 میلیون و 900 هزار تومان خرید و فروش مي‌شود و مدل سورن نیز قیمتی برابر با 16 میلیون و 400 هزار تومان دارد.
سایپا هم بدون تغییر
پراید و ریو دو محصول شرکت سایپا هستند که هفته با ثباتی را در بازار خودرو پشت سر گذاشتند. در حال حاضر‌، پراید بنزین سوز صبا با قیمت هفت میلیون و 650 هزار تومان به فروش مي‌رسد و ریو نیز قیمتی معادل 14 میلیون و 300 هزار تومان را دارا است.از پارس‌خودرو (زیرمجموعه سایپا) نیز خبر مي‌رسد که محصولات این شرکت نیز تغییر قیمت خاصی را تجربه نکرده اند.در حال حاضر‌، ماکسیمای اتومات با وجود بروز اخباری مبنی بر افت قیمت پنج میلیون تومانی‌، همچنان 39 میلیون و 925 هزار تومان خرید و فروش مي‌شود. مگان اتومات نیز 31 میلیون و 500 هزار تومان قیمت دارد و نوع دنده ای آن نیز 26 میلیون و 200 هزار تومان به فروش مي‌رسد.
دوگانه سوزها
این روزها خودروهای دوگانه سوز رونقی دوباره را به خود مي‌بینند و تفاوت قیمت گاز و بنزین‌، به دلیلی برای فروش این نوع خودروها تبدیل شده است. آنطور که فعالان بازار مي‌گویند‌، در حال حاضر پژو 405 دوگانه سوز قیمتی برابر با 14 میلیون و 600 هزار تومان دارد و پارس دوگانه نیز 18 میلیون و 400 هزار تومان خرید و فروش مي‌شود.
سمند LX پایه گازسوز (EF7)هم با قیمت 17 میلیون و 200 هزار تومان به فروش مي‌رسد. از بازار پراید دوگانه سوز نیز خبر مي‌رسد که این خودرو در بهترین رنگ‌، 9 میلیون و 200 هزار تومان خرید و فروش مي‌شود.
کسی نمی ‌تواند از فساد مالی وزرا سخن بگويد
روزنامه ابتکار: «شرايط بين‌المللي حساس است، نبايد در اين شرايط از مسائلي چون فسادمالي وزرا سخن گفت".اين سخنان مهدي طائب است که در يک جلسه هقتگي خود در تهران برزبان آورده است.
حجه الاسلام مهدي طائب اگرچه از سوي رسانه‌هاي اصولگرا به عنوان استاد حوزه ودانشگاه معرفي مي‌شود و هر از چندگاهي مصاحبه‌ها وسخنراني‌هاي وي در اين رسانه‌ها منتشر مي‌شود ، اما بدون ترديد روز نهم دي ماه 89 روز معرفي گسترده وي به جامعه بود. آن روز که سخنراني وي در جمع مردم مهديه تهران به مناسبت سالگرد راه پيمايي نهم دي ماه 88 مردم تهران از شبکه‌هاي تلويزيوني صداوسيما پخش شد.
او روز گذشته به برخي از منتقدين اصولگراي دولت متذکر شد که زمان خوبي را براي اين"مسائل فرعي" انتخاب نکرده اند.
به گزارش رسا، حجت الاسلام مهدي طائب، استاد حوزه و دانشگاه در جلسه هفتگي خود در حسينيه جوادالائمه (ع) اظهار داشت: اگر آقاي رحيمي معاون اول رئيس جمهور مفاسد مالي دارد همه به زمان قبل از احمدي نژاد برمي گردد. البته اگر اين موضوع درست است خوب مرگ يک بار شيون هم يک بار و بيايند موضوع را بررسي کنند.وي افزود: به نظر مي‌رسد برخي اين موضوع را کش مي‌دهند که در آن قصد قربتي نيست و مي‌خواهند نشان دهند که اين دولت هم مانند دولت‌هاي قبل داراي مفاسد اقتصادي و دولت فاسدي است.حجت الاسلام طائب تصريح کرد: هيچ کس نمي‌تواند عليه وزراي موجود در زمينه مفاسد اقتصادي سخني بگويد.
وي ادامه داد: ديديم در سايت"الف" که مرتبط با جناب آقاي توکلي است مدام به اين موضوع پرداخته مي‌شود که بايد سوال کرد آقاي توکلي به دنبال چه چيزي است و در وضعيتي که ما از نظر سياست خارجي بسيار شرايط حساسي داريم نبايد موضوع رحيمي را اينقدر بزرگ کنيم. وي درباره اجراي نمايش"هدا گابلر" گفت: اين وزارت ارشاد است که به اين تئاتر اجازه اجرا داده است و خود بايد پاسخگو باشد.حجت الاسلام مهدي طائب يادآور شد: وقتي آقاي صفارهرندي به وزارت ارشاد آمدند به ديدار مقام معظم رهبري رفتند و ايشان به آقاي صفار فرمودند «آقاي صفار اين وزارت ارشاد را بايد پاکش کنيد و بايد آن را زير آب ببريد و غسل دهيد».وي افزود: اين وزارت ارشاد ادامه همان وزارت فرهنگ و هنر زمان طاغوت است و مبناي ديني ندارد.
دانشگاه باید عالمی تربيت کند که سرباز امام زمان باشد
ایسنا: وزير علوم با بيان اينکه آموزه‌هاي ديني ما اختلاط در دانشگاه‌ها را نمي پذيرد، گفت: سرباز امام زمان، عالم ملکوتي است، يعني بايد دانشگاه عالمي تربيت کند که ملکوتي و سرباز امام زمان باشد. اختلاف دانشگاه‌هاي ما با دانشگاه‌هاي خارج کشور يک اختلاف شکلي نيست؛ بلکه هدف ما علمي الهي است اما هدف آنها فقط علمي است.
وي ادامه داد: شاخص‌هايي در وزارت علوم تدوين مي شود که در آن هر دو مورد علم و ايمان تجلي داشته باشد و دانشگاه‌ها را با اين شاخص ارزش گذاري مي کنيم. اگر علم تنها ارزش داشت اين استبداد و ظلم که توسط کشورهاي به اصطلاح متمدن و علمي به دنيا تحميل شده، مردم جهان را خسته نکرده بود.
دانشجو با اشاره به بيانات امام راحل مبني بر اين که دانشگاه مبداء همه تحولات است، تاکيد کرد: دانشگاهي که علاوه بر علم، بر مسائل فرهنگي و ديني پايبند باشد، علوم انساني مقصد را مشخص مي‌کند و ساير علوم در رسيدن به اين مقصد بايد کار کنند و همدلي، خودباوري و عدالت محوري در دستور کار قرار گيرد.
افشاگری درباره کمک 750 میلیونی معاون ارشاد
آخرین نیوز: آگاهان در معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد می گویند که در دوره آقای رامین، یکی از روزنامه های جنجالی سراسری برای یک دوره یک ساله هر سه ماه ۷۵۰ میلیون تومان کمک مالی دریافت داشته است.
مدیرکل اسبق مطبوعات خارجی وزارت ارشاد برخی عملکردهای مالی مبهم در دوره معاونت مطبوعاتی محمدعلی رامین در وزارت ارشاد را مطرح کرد.
محمد حسین خوشوقت، مدیرکل اسبق مطبوعات خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در مطلبی با عنوان «در ستایش یک برکناری» که در همشهری ماه منتشر شده است به نقد عملکرد محمد علی رامین در سمت معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد پرداخته و آورده است:" نتیجه این کارکرد منفی، محروم ماندن نظام از کشف کامل و دقیق کاستی ها و نقصان ها بوده است."
در این مقاله اختصاص ۴۰ درصد یارانه مطبوعاتی به پنج روزنامه همسو سبب سیه روزی بخش های قابل توجهی از رکن چهارم دموکراسی در کشور عنوان شده و آمده است: "آگاهان در معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد می گویند که در دوره آقای رامین، یکی از روزنامه های جنجالی سراسری برای یک دوره یک ساله هر سه ماه ۷۵۰ میلیون تومان کمک مالی دریافت داشته است."
"خوشوقت" همچنین از کمک ۱۳۰ میلیون تومانی وزارت ارشاد به روزنامه ای در شمال کشور خبر داده است که حتی در چند ماه منتشر نمی شده و در صورت انتشار هم طبق مقررات مستحق دریافت ۳۰ میلیون تومان بوده است.
روابط رژیم با فرانسه به پایین ‌ترین سطح خود رسیده
یک کارگزار رژیم طی مقاله‌ ای با عنوان "فرانسه حامی مجازات سخت نظام"، با اذعان به طرد و انزوای بی ‌سابقه جمهوری اسلامی در عرصه بین‌المللی تاکید کرد، روابط رژیم با فرانسه در همه ابعاد به پایین‌ترین سطح خود رسیده است.
پیروز ایزدی که از وی به ‌عنوان پژوهشگر ارشد مسائل فرانسه در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام یاد شده، در مقاله خود فرانسه را به "پلیس بد" در مذاکرات اتمی توصیف کرد و نوشت: مواضع فرانسه نسبت به مسأله هسته‌ای ایران با آمدن نیکولا سارکوزی به‌شدت تند شد. آن‌چه در چند سال اخیر از سوی فرانسه در مورد مسأله هسته‌ای ایران شاهد بودیم این است که پاریس همواره با تندترین لحن ممکن علیه ایران اعلام موضع کرده است. دولت فرانسه در سالهای اخیر خواستار مجازاتهای سخت و تحریمهای شدید علیه تهران بوده است و حتی در زمانی که آقای اوباما اعلام کرد که حاضر است بدون پیش‌شرط با ایران مذاکره کند، آقای سارکوزی وی را به پختگی بیشتر دعوت کرد و به نوعی به او هشدار داد. ...آن‌چه امروز شاهدیم این است که روابط ایران و فرانسه در همه ابعاد به پایین‌ترین سطح خود رسیده است. طی چند سال اخیر هیچ مقام بلندپایه فرانسوی از ایران بازدید نکرده است یا رفت‌وآمد دیپلوماتیکی میان تهران و پاریس نبوده است. البته روابط در سطح سفیر میان دو کشور محفوظ است اما سطح مناسبات بسیار پایین است. کاهش شدید مراودات تجاری و اقتصادی نیز میان دو کشور کاملاً مشهود است.
این کارگزار رژیم با اشاره به سیاست مماشات دولت قبلی فرانسه در قبال رژیم نوشت : اکنون فضا کاملاً تغییر کرده و متاثر از فضای بین‌المللی و مواضع دیگر اعضای گروه 1+5 جای خود را به مواضع تند علیه ایران داده است.
وزیر اقتصاد: در صندوق ذخیره ارزی پولی نداریم که به مترو بدهیم
راديو فردا 22 ژانويه. شمس‌الدین حسینی، وزیر اقتصاد در دولت محمود احمدی‌نژاد، که روز چهارشنبه برای ارائه توضیح به نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مجلس حاضر شده بود اعلام کرد که در صندوق ذخیره ارزی اصلا پولی نمانده است که برای تجهیز و گسترش متروی تهران استفاده شود.

پیشتر نیز در تابستان محمدرضا میرتاج‌الدینی، معاون پارلمانی دولت، با اشاره به این که این قانون «دارای بار مالی است که دولت باید آن را تأمین کند» گفته بود:‌ «اگر دولت توان اجرای این قانون را داشت، خود آن را ابلاغ می‌کرد.»

این در حالی است که بنا بر آمار بانک مرکزی جمهوری اسلامی، ایران از سال ۱۳۸۵ که محمود احمدی‌نژاد به ریاست جمهوری رسیده است تاکنون حدود ۳۰۰ میلیارد دلار فروش نفت داشته است. سر باز زدن دولت آقای احمدی‌نژاد از اجرای قانون پرداخت دو میلیارد دلار به متروی تهران آن قدر ادامه پیدا کرد که بالاخره وزیر اقتصاد او روز چهارشنبه مجبور شد برای ارائه توضیح در مجلس حاضر شود.

از زمانی که مجمع تشخیص مصلحت در اسفندماه سال ۱۳۸۸ نظام بودجه دو میلیارد دلاری برای توسعه متروی تهران را قانونی اعلام کرد، محمود احمدی‌نژاد بارها از پرداخت این مبلغ به بهانه‌های مختلف طفره رفته است.

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی،‌ نیز در مردادماه سال جاری به دولت آقای احمدی‌نژاد و وزرای او گوشزد کرد که قانون مربوط به اختصاص دو میلیارد دلار به مترو لازم‌الاجراست.

محسن هاشمی، مدیر عامل متروی تهران، و محمدباقر قالیباف،‌ شهردار تهران، نیز بارها دولت را متهم کرده‌اند که بودجه کافی برای خرید قطعات و گسترش خطوط شبکه متروی تهران اختصاص نداده است.

طفره رفتن‌های دولت جمهوری اسلامی در این زمینه تا آنجا پیش رفته است که به گفته علی مطهری، نماینده منتقد احمدی‌نژاد، «نگاهی به نحوه برخورد دولت نشان می‌دهد که از ابتدا اراده‌ای برای اجرای قانون پرداخت دو ميليارد دلار به مترو وجود نداشته است».

شمس‌الدین حسینی، وزیر اقتصاد محمود احمدی‌نژاد، در پاسخ به پرسش علی مطهری در این باره گفت: «آن چه باعث عدم پرداخت اين تسهيلا‌ت شده اين است که ما در حساب ذخيره ارزی پولی نداريم که اين ميزان را از آن پرداخت کنيم.»

وزير اقتصاد دولت با اين ادعا که «ما از انتهای سال گذشته عملا ‌پرداختی از حساب ذخيره ارزی برای اين‌ گونه وام‌ها نداشته‌‌ايم» گفت: «ما ۲۰ درصد از مبلغ صادرات نفت و ميعانات گازی را به صندوق توسعه ملی واريز کرده‌‌ايم که امروز اين صندوق بيش از ۱۰ ميليارد دلا‌ر موجودی دارد، ولی امکان برداشت از آن وجود ندارد.» آقای حسینی همچنین با سلب مسئولیت از خود اضافه کرد که وظیفه او فقط ابلاغ قانون به بانک مرکزی است و «هیئت امنای بانک باید اقدام عملی کند که خارج از حیطه اختیارات اوست».

علی مطهری روز چهارشنبه با اعلام این که با توضیحات وزیر اقتصاد آقای احمدی‌نژاد قانع نشده تهدید کرد که «برای روشن شدن اين موضوع، سوال از رئيس‌ جمهور را در دستور کار قرار خواهند داد».

شکست گفتگوهای استانبول / ابراز ناامیدی آشتون
به گزارش خبرگزاریها از استانبول، گفتگوهای هسته ای میان نمایندگان شش قدرت بزرگ جهان و رژیم تهران امروز در استانبول ترکیه بدون نتیجه پایان یافت. کاترین آشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه رژیم تهران حاضر به گفتگوی جدی نشده است، گفت، از موضع رژیم تهران که پیش شرط هايی را در مذاکرات هسته ای تعیین کرده، ناامید و مایوس شده است.
یک دیپلمات غربی در این باره گفت، رژیم تهران در این مذاکرات بر ادامه غنی ‌سازی اورانیوم و همچنین لغو تحریم‌ های اعمال شده تاکید می کرد و شرایطی را تعیین کرده بود که اعضای 1+5 آن را نپذیرفتند. این دیپلمات گفت، گفتگوهای استانبول بدون نتیجه پایان یافت و هیچ برنامه ریزی برای نشست بعدی صورت نگرفته است.
رژیم درخواست مذاكره با آمريكا را رد كرد
خبرگزاري حکومتی فارس: يكي از مقامات ايراني حاضر در تيم مذاكره كننده اعلام كرد جمهوري اسلامي درخواست مذاكرات دو جانبه آمريكا در گفت‌وگوهاي استانبول را رد كرده است. به گزارش خبرگزاري رويترز، ابوالفضل ظهره‌وند معاون رسانه‌اي دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي ايران اعلام كرد كه طرف ايراني درخواست برگزاري يك نشست دو جانبه با آمريكا در حين برگزاري گفت‌‌وگوهاي استانبول را رد كرده است.
"كاترين اشتون " رئيس سياست خارجه اتحادیه اروپا روز گذشته به "سعيد جليلي " دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران پيشنهاد كرد تا با "ويليام برنز " معاون وزير امورخارجه آمريكا در امور سياسي كه در رأس هيئت آمريكايي در نشست استانبول شركت مي‌كند، نشست دوجانبه‌اي را برگزار كند. اما ظهره‌وند گفت: نيازي به برگزاري چنين گفت‌وگوهايي وجود ندارد. رادیو آلمان امروز در گزارشی اعلام کرد، به گفته یکی از دیپلمات‌های حاضر در استانبول، در صورت شکست مذاکرات، شش قدرت جهانی آماده‌اند که خط مشی سختی را در قبال رژیم ایران پیش گیرند.
تحليل: بمب‌گذاريها بي‌ثباتي عراق را برجسته مي‌سازند
آسوشيتدپرس 1/11/1389:«...حکيم الزميلي (hakim al-zamili ) يک قانونگذار در جنبش سياسي صدر گفت، بعيد است هواداران روحاني آتشين، صدر منتظر دولت بمانند تا بحران امنيتي را حل کند درحالي‌که کماکان شيعيان متدين کشته مي‌شوند.
اظهارات او يک تهديد ضمني به بازسازي ارتش مهدي، جناح شبه‌نظامي مخوف صدر بود که براي ساليان موجب خشونتهاي فرقه‌يي در يورشهاي محلات بر خانه‌هاي سنيها و کشتار خشونت‌آميز در شهرهاي بزرگ عراق گشته بود. الزميلي در يک مصاحبه در روز جمعه گفت، ”ما به مرحله‌يي رسيده‌ايم که تحمل هيچ حمله بيشتري را نداريم. ما قدرت و توانايي حفاظت از مرقدهاي مقدسمان، مساجد و مردممان را داريم. ما داراي يک بازوي قدرتمند در پارلمان هستيم و خواستار امنيت بهتر خواهيم شد“.
الزميلي به پيشنهاد صدر براي ثبت‌نام ارتش مهدي در نيروهاي عراقي و کمک به بستن شکافهاي امنيتي اشاره کرد ولي گفت دولت به رد کردن اين پيشنهاد ادامه مي‌دهد. او گفت، ”دولت به‌طور واقعي به ما اعتماد نمي‌کند“.
آمريکا از دير باز بيم داشته است که بازگشت ارتش مهدي- به‌ويژه اگر مورد بررسي قرار نگيرد- منجر به کشتار متقابلي خواهد شد که از سال 2005 تا 2008 تقريباً عراق را به جنگ داخلي کشانده بود. چنين خيالي مي‌تواند بغداد را مجبور به مذاکره در رابطه با يک توافق امنيتي جديد با واشنگتن براي حفظ نيروهاي آمريکايي فراتر از ضرب‌الاجل خروجشان در 31دسامبر کند.
دولت اوباما دربي را براي باقي ماندن برخي نيروها درصورتي که دولت عراق براي آنها درخواست کند، باز گذاشته است».

هيات علماي مسلمين عراق دو انفجار جنايت كارانه كه در استان كربلا رخ داد را محكوم كرد
تلويزيون الرافدين 1/11/89 :« هيات علماي مسلمين عراق دو انفجار جنايت كارانه كه در استان كربلا رخ داد را محكوم كرد و اعلام نمود كه دولت فعلي اطلاع كامل دارد كه چه كساني دست به انفجار عليه عراقيان در مناسبت هاي مختلف بويژه ديني مي زنند ولي مجريان آنرا مي پوشاند و در خيلي از موارد با آنها همدستي مي كند. هيات در بيانيه خود گفت بعد از اينكه امور پشت پرده فاش گرديد, ديگر مردم عراق آنهايي كه دست به چنين جنايت هايي مي زنند را مي شناسند. هيات به مردم عراق يادآوري مي كند كه دولت عراق جنايت كاراني كه از زندانهاي بصره فرار كردند را پناه داده و آنها به ايران فرستاده شده اند و خاطر نشان مي كند كه اين انفجارها براي بازاريابي و پيش بردن قرارداد با شركت هاي امنيتي ايراني است كه در عراق فعاليت كنند. هيات علماي مسلمين ابراز نگراني كرد كه كشور در روزهاي آينده با انفجارهاي بيشتري مواجه شود و از خدا مي خواهد كه اين مجريان را ناكام و رسواكند و قربانيان را رحمت و زخمي ها را شفا ببخشد و از مردم مي خواهد تا جاييكه ممكن است از تجمع پرهيز كنند تا اينكه فرصت به جنايت كاران ندهند كه آنها را هدف قرار داده و از خون پاكشان براي اهداف جنايت كارشان بهره برداري كنند.
اياد علاوي رئيس ليست العراقيه ارگانهاي امنيتي دولتي را مسئول انفجارهايي دانست كه در ديالي وصلاح الدين و كربلا رخ داده است. علاوي گفت اين انفجارها نشان مي دهد كه عملكرد نيروهاي امنيتي در عراق پس رفت داشته و تاكيد نمود كه براي بهبودي وضعيت امنيتي و حفاظت از جان مردم عراق به تلاش بيشتري نياز است».

بنا‌به گزارشات مقتدي صدر به ايران برگشته است
لس‌آنجلس تايمز 2/11/1389:«دو نفر از دستياران دفتر مقتدي صدر، به شرط ناشناس ماندن گفتند که وي به ايران برگشته است. اين روحاني ضدآمريکايي اخيراً در ماه جاري بعد از گذراندن در حدود 4سال در ايران به عراق برگشته بود.
دستياران او گفتند صدر عراق را روز پنجشنبه و يا جمعه ترک کرده است، آنها افزودند، مشخص نيست برگشت وي به ايران هميشگي است و يا اين‌که موقت خواهد بود... ».

نمايندگان مجلس عراق اجازه کار دادن به شرکتهاي امنيتي ايراني را مورد انتقاد قرار دادند
تلويزيون البغداديه 1/11/1389:«تعدادي از نمايندگان مجلس اجازه فعاليت دادن به شرکتهاي امنيتي ايراني توسط وزارت کشور براي حفاظت از زوار ايراني را مورد انتقاد قرار دادند. عاليه نصيف عضو مجلس نمايندگان گفت اين اجازه نامه‌ها بيشتر از اين‌که امنيتي باشد براي عراق خطرناک است و کساني وارد عراق مي‌شوند که صفت اطلاعاتي دارند يا توسط طرف مشخصي فرستاده مي‌شوند. وي از دولت خواست که اين اجازه نامه را رد کند و نيروهاي امنيتي عراقي را به حفاظت از زوار مراقد ديني موظف کند.
نيروهاي سياسي شرکت‌کننده در دولت عراق تصميم وزارت کشور مبني بر اجازه کار دادن به شرکتهاي امنيتي ايراني براي حفاظت از زوار ايراني را رد کردند. محمود عثمان عضو ائتلاف کردستاني ادامه حضور شرکتهاي امنيتي خارجي در عراق را رد کرد ...»