گزارش دیدبان حقوق بشر ۲۶ ژانویه به قلم سارا لی ویتسان مدیر خاورمیانه در دیدبان حقوقبشر- نیویورک دیدبان حقوقبشر در گزارش جهانی خود در سال ۲۰۱۱ در فصل ایران گفته است، میزان بالای اعدامهای دولت ایران و هدف قرار دادن مدافعین حقوق بشر بهطور خاص وکلا در سال ۲۰۱۰ و اوایل ۲۰۱۱ حاکی از عمیق شدن بحران حقوقبشر میباشد که این کشور بهدنبال انتخابات بحثبرانگیز ریاست جمهوری ژوئن ۲۰۰۹ دست به گریبان آن است. بنابر گزارشات رسانههای ایرانی، مقامات حداقل ۷۳ زندانی را از اول ژانویه ۲۰۱۱ یعنی بهطور متوسط تقریباً سه زندانی در هر روز اعدام کردهاند.
این گزارش ۶۴۹ صحفهیی که بیستو یکمین بازبینی سالانه این سازمان در رابطه با رفتار حقوقبشر در اطراف جهان میباشد، مختصرا به موضوعات عمده حقوقبشر در بیش از ۹۰ کشور در سراسر جهان میپردازد. در ایران، مقامات از نوامبر ۲۰۰۹ حداقل ۱۳نفر را به اتهام واهی محاربه یا دشمنی بر علیه خدا بهدنبال محاکمات ساختگی در دادگاههای انقلاب اعدام کردهاند. در سال ۲۰۱۱ دولت همچنین دست به آزار و اذیت، دستگیری، بازداشت و محکوم کردن شماری از وکلا بهخاطر تلاشهایشان در خصوص دفاع از حقوق دیگران زده است. …
سارا لی ویتسون مدیر خاورمیانه در دیدبان حقوقبشر گفت، ”سرکوب دولت فراتر از خاموش کردن تظاهراتهای بعد از انتخابات رفته و اینک یک کارزار وسیع برای خنثی کردن جامعه پر جوش و خروش مدنی ایران و تحکیم قدرت میباشد“. …
شماری از حملات توسط گروههای مسلح علیه شهروندان غیرنظامی در سال ۲۰۱۰ وجود داشته است. سه حمله این چنینی در طی نیمه دوم سال منجر به کشته شدن حداقل ۷۵تن از افراد غیرنظامیشده است. …
در ساعتهای اولیه ۲۴ژانویه ۲۰۱۱ مقامات زندان اوین، جعفر کاظمی و محمدعلی حاج آقایی را بهخاطر جرم محاربه بهدلیل روابطی که با گروه ممنوعه مجاهدین خلق به آنها نسبت داده شده، حلقآویز کردند.
دادستانها این دوتن را به ارسال تصاویر اعتراضات به طرفهای خارجی بهدنبال انتخابات ریاست جمهوری بحثانگیز ژوئن ۲۰۰۹ و سردادن شعارهای ضدحکومتی متهم نمودند. دادستانها همچنین از یک دیدار کاظمی از پسرش در یک کمپ مجاهدین خلق در عراق بهعنوان دلیلی از عضویت وی در این سازمان استفاده کردند و مدعی شدند که حاج آقایی از همان کمپ چندین بار دیدار کرده است. همسر کاظمی در طی چند مصاحبه با کمپین بینالمللی حقوقبشر در ایران، این گروه را مطلع ساخت که بازجویان همسرش را شکنجه کرده و بعد از دستگیریاش در سپتامبر ۲۰۰۹ برای مجبور ساختن به اعتراف اتهاماتش وی را در زندان انفرادی نگهداشتهاند ولی وی از چنین کاری سرباز زده است. مقامات از مطلع نمودن اعضای خانواده یا وکلایشان قبل از اعدام آنها خودداری کردهاند.
علی صارمی یک فرد ۶۲ساله که مسلما هوادار اهداف سیاسی ایدئولوژیکی مجاهدین خلق بوده است، بهدنبال یک محاکمه ساختگی بهعنوان یک عضو این گروه مجرم شناخته شد و در ۲۸دسامبر ۲۰۱۰ در زندان اوین حلقآویز شد. دادستانها در طی محاکمه وی به سخنرانی صارمی در سال ۲۰۰۷ در گورستان خاوران تهران در یادبود اعدام هزاران زندانی که بسیاری از آنها اعضای مجاهدین خلق بودند بهعنوان گواهی از جرمش اشاره کردند. دادستانها همانند کیس کاظمی از یک دیدار صارمی در سال ۲۰۰۷ از کمپ مجاهدین خلق در عراق بهعنوان دلیلی از عضویتش در این سازمان استفاده کردهاند.
Samstag, 29. Januar 2011
ایران: عمیق شدن بحران حقوقبشر
جمعه، ۰۸ بهمن ۱۳۸۹ / ۲۸ ژانویه ۲۰۱۱