Montag, 7. Februar 2011

بر خلاف كالاهاي معمولي كه قيمت آنها روندي صعودي داشته است، مواد مخدر شیشه و کراک ارزان شد!

هم‌اكنون هر گرم شيشه، كراك و هروئين در كشور، با قيمت‌هايي تقريبا مشابه هم، حدودا 8 هزار تومان فروخته مي‌شوند حال آن‌كه در سال گذشته قيمت هر گرم شيشه حدود 85 هزار تومان و قيمت هر گرم كراك و هروئين حدود 24 هزار تومان بود، اعداد و ارقام را ديديد؟ به نظرتان اين يك حراج واقعي نيست؟!

در اتاق مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر نمودارهايي وجود دارد كه نوساناتشان نشان مي‌دهد قاچاقچيان مواد مخدر به همه محصولاتشان به جز ترياك، چوب حراج زده‌اند؛ به طوري كه قيمت شيشه نسبت به سال گذشته به يك دهم و قيمت كراك به يك سوم رسيده است.

به گزارش جام جم آنلاين،از اين قاعده پيروي نمي‌كند و بررسي‌هاي ميداني در اين حوزه از كاهش شديد قيمت اين نوع مواد حكايت دارد.

براي مثال براساس گزارشي منتشر نشده در ستاد مبارزه با مواد مخدر، هم‌اكنون هر گرم شيشه، كراك و هروئين در كشور، با قيمت‌هايي تقريبا مشابه هم، حدودا 8 هزار تومان فروخته مي‌شوند حال آن‌كه در سال گذشته قيمت هر گرم شيشه حدود 85 هزار تومان و قيمت هر گرم كراك و هروئين حدود 24 هزار تومان بود، اعداد و ارقام را ديديد؟ به نظرتان اين يك حراج واقعي نيست؟!

اما اين حراج ناخوشايند شامل همه انواع مواد مخدر نمي‌شود و گرچه قيمت شيشه، كراك و هروئين كاهش يافته اما قيمت ترياك به شدت افزايش داشته است. به طوري كه به گفته طه طاهري، قائم‌مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر، قيمت يك كيلو ترياك نسبت به سال گذشته حدود 5 برابر بيشتر شده است.

امسال بدتر از سال‌هاي گذشته

كاهش قيمت مواد مخدر تنها مربوط به امسال نيست و تقريبا از حدود 4 سال پيش آغاز شد و مسوولان بارها درباره آن ابراز نگراني كردند به گونه‌اي كه در سال 88، حسين ذبحي معاون قضايي دادستان كل كشور اعلام كرده بود ميانگين قيمت مواد مخدر حدود 10 درصد كاهش يافته است.

در اين سال، ميزان كشفيات محموله‌هاي مواد مخدر نيز بيشتر شد كه نشان مي‌داد قاچاقچيان در قاچاق مواد مخدر جسورتر شده‌اند. تحليل اين مسوول آن بود كه به دليل تصويب نشدن اصلاحيه قانون مبارزه با مواد مخدر، مجازات‌هاي در نظر گرفته شده براي قاچاقچيان از بازدارندگي لازم برخوردار نيست، اما آنچه باعث شده است امسال كاهش قيمت‌ها براي مسوولان نگـران كننده‌تر باشد، شتــاب گرفتن بي‌سابقه اين روند نسبت به سال‌هاي گذشته است.

حراج هوشمندانه

هرچند آمارهاي غيررسمي شمار معتادان را دست‌كم 4 ميليون نفر در كشور اعلام مي‌كند، اما آخرين آمار رسمي ارائه شده به سال 86 برمي‌گردد كه از سوي دكتر حسن رفيعي، رئيس سابق مركز تحقيقات سوءمصرف و وابستــگي به مواد مخدر موسسه «داريوش»، يكي از مجريان طرح ارزيابي سريع وضعيت اعتياد در كشور اعلام شده است. به گفته او آخرين آمار حاكي است يك ميليون و700 هزار نفر در كشور معتاد هستند.همچنين بر اساس گفته‌هاي اين كارشناس، معتادان كشور هر ماه از يكهزار تا 5 ميليون تومان را صرف اعتياد مي‌كنند.

پس از ارزيابي سريع از وضعيت اعتياد در كشور در سال 86، آمارگيري مجددي از شمار معتادان صورت نگرفت و به همين دليل هنوز اين آمارها در تحليل‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرند. اما حتي اگر اين آمارها از 3 سال پيش تا امروز تغييراتي كرده باشند، مسلما اين تغييرات در جهت كاهش شمار معتادان نبوده و جمعيت آنها بيشتر شده است.-