Samstag, 2. April 2011

وابسته توریستی سفارت ایران در کویت، مسئول اطلاعات سپاه پاسداران در کشورهای خلیج می‌باشد

شنبه، ۱۳ فروردین ۱۳۹۰ / ۰۲ آوریل ۲۰۱۱

بعد از این‌که احکام اعدام اعضای شبکه جاسوسی ایرانی درکویت صادر شد، منابع مطلع به روزنامه کویتی القبس گفتند که این شبکه که محاکمه شده است یکی از هشت شبکه جاسوسی در کشور است و از این هشت شبکه دو شبکه مسلح می‌باشند که به اعضایش آموزش عملیات انفجاری می‌دهد و علی ظهرانی وابسته توریستی سفارت ایران مسئول اطلاعاتی سپاه پاسداران ایران در کویت و منطقه خلیج است . تلویزیون العربیه ۱۲ فروردین گزارش داد، وی همراه با سه دیپلومات دیگر در ماه دسامبر ۲۰۰۹ بعد از این‌که اسامی شان برای بازجویی حول شبکه جاسوسی مطرح شد کویت را ترک کردند. منابع هشدار دادند که آن‌چه در این رابطه مهم است این‌که متهم اصلی به‌عنوان افسر کشیک در ارتش کویت کار می‌کرده است و اطلاعات سپاه پاسداران تلاش می‌کرده است که لبنانیها و سوریه ای ها را برای این شبکه‌ها یارگیری کند کما این‌که تعدادی از ”بدون“ (بدون کسانی در کویت هستند که هنوز هویت کویتی نگرفته‌اند -م) به‌خصوص بعد از این‌که وارد ارتش و یا ارگانهای امنیتی حساس شده‌اند را جذب کرده‌اند. انتظار می‌رود که از سفارت ایران خواسته شود که در ابتدای هفته آینده برخی از دیپلماتها را به ایران باز گرداند. منبع اصلی نگرانی این است که شبکه جاسوسی اعضایش را در نهادهای امنیتی و به‌طور مشخص ارتش کاشته است و به اطلاعات دقیقی دست یافته است.
مجری : اگر به خطرناک‌ترین موضوع که ارتش است بپردازیم آیا تحقیقات هسته‌های بیشتری را کشف نکرده است و یا ممکن نیست که تعداد نظامیان محکوم به اعدام بیشتر شوند؟
سعد العجمی خبرنگار العربیه در کویت : وقتی که این شبکه کشف شد دادستان کل هشدار داده بود که علنی نشود هم‌چنین روزنامه القبس که قابل اعتبار است اولین روزنامه کویتی است که این هسته جاسوسی را فاش کرد یعنی این روزنامه اطلاعات مهمی را به‌دست آورد. موضوع خطرناکتر این‌که نفوذی که در دستگاه نظامی صورت گرفته است خطرناک است و بر روی به‌کارگیری خارجیها و عرب در ارتش تاثیر بگذارد و چه بسا آنها با نیروهایی از کشورهای خلیج جایگزین شوند... در زمانی که این شبکه کشف شد نام یکی از کسانی مطرح شد که در بحرین بود و او نقش تأمین کننده مالی را داشت و همانوقت گفته شد که از وابستگان سپاه پاسداران ایران است . لذا عملیاتی که در کشورهای خلیج انجام می‌شود به هم پیوسته است و تنها در یک کشور نیست. وابسته توریستی سفارت ایران در کویت در این رابطه نقش داشته است او مسئول این هسته و مسئول منابع اطلاعاتی ایران در منطقه خلیج است. آموزش برخی از اعضای این شبکه در کشور همسایه صورت می‌گیرد. اسامی سوری ها و لبنانی ها دربازجوییها به‌دست آمده است. لذا انتظار می‌رود که شبکه‌های بیشتری کشف شوند که در کشورهای دیگر خلیج نیز فعال هستند. اینها در بحرین نیز هستند، ما موضع‌گیری شدید سیاسی و امنیتی بحرین درباره ایران را می‌شنویم که ایران در حوادث بحرین نقش دارد و یک سال پیش نیز مقامات امنیتی بحرین عناصری را فاش کردند که در ارتباط با سپاه پاسداران بودند و در پول‌شویی دست داشتند و فرماندهانی در کویت داشتند و یک زن و یک شخص کویتی که قبلاً وزیر بود نیز در این رابطه دستگیر شدند. لذا این شبکه‌ها تنها در کویت نیستند بلکه در همه کشورهای خلیج هستند و شاید که طی روزهای آینده بیشتر فاش شود .
مجری : یک دیپلومات ایرانی در این رابطه دست داشته است، دستگیری زیاد شده است و دیپلومات ایرانی اخراج شده است آیا روابط بین کویت و ایران رو به بدتر شدن است؟
العجمی : روابط بین کویت و ایران از دو روز پیش وارد بحران شده است و برای اولین باری است که وزیر خارج ه کویت علیه ایران به‌شدت موضع‌گیری می‌کند . در صورتی که سیاست کویت در قبال ایران تا بحال آرام بود حتی زمانی که روابط ایران وخلیج بحرانی می‌شد ولی لحن دیپلماسی کویت در قبال ایران آرام بود ولی حال تغییر کرده است. یعنی نمایندگان مجلس کویت که شیعه هستند امروز موضع‌گیری زیبایی کردند و دخالت ایران در امور کشورشان را محکوم کردند و توطئه‌هایی که ایران علیه کویت انجام می‌دهد را محکوم کردند. موضع روزنامه‌ها و تبلیغات و موضع مردم حول ایران ۱۸۰ درجه تغییر کرده است به‌خصوص وقتی که اثبات شد که اعضای سفارت ایران در این رابطه دست دارند که سه نفر هستند که طی دو روز آینده اخراج خواهند شد. سه نفر دیگر نیز وقتی که این هسته کشف شده بود کویت را ترک کردند لذا روابط بین کویت و ایران وارد بحران شده است. موضع‌گیری دیروز وزیر خارجه ایران
که احکام دستگاه قضایی کویت را توطئه‌ای علیه کشورهای اسلامی توصیف کرد نشان می‌دهد که روابط دیپلوماتیک کویت و ایران در مرحله جدیدی قرار گرفته است.
مجری : یکی از کسانی که دست داشته است یک افسر کشیک بوده است آیا ممکن نیست که اطلاعات حساسی به‌دست آورده باشد؟
العجمی : نمی‌توانم خطرناک بودن و یا نبودن آن را مورد تأکید قرار بدهیم ولی تنها حضورشان در ارگانهای امنیتی حساس، بیان کننده دست‌یابی به اطلاعات یا تلاش برای دست‌یابی به اطلاعات است. آنها در کار اطلاعاتی شان از کامپیوتر استفاده کرده‌اند. آنها در بخش های مهمی مثل ارتش و گارد ساحلی بوده‌اند. گارد ساحلی مربوط به امنیت مرزهای دریایی بین کویت و ایران است به این معنی که این عناصر چه بسا ورود برخی عناصر نفوذی به‌صورت غیرقانونی به کویت برای اجرای عملیات نظامی و یا تخریبی را تسهیل کرده باشند ... خبرها حاکی است که ایرانیان زیادی به‌صورت غیرقانونی به کویت نفوذ کرده است و مشکل این است که آنها در جایی ثبت نشده‌اند لذا این عناصر می‌توانند بدون هیچ مشکلی در کویت فعالیت کنند و اهدافشان را به پیش ببرند»