Dienstag, 17. Mai 2011

قانونگذاران آمریکایی خواستار گسترش تحریمها علیه رژیم ایران شدند

سه‌شنبه، ۲۷ اردی‌بهشت ۱۳۹۰ / ۱۷ می ۲۰۱۱

بر اساس گزارش آسوشیتدپرس۲۶ اردیبهشت، این طرح که حلقه مکمل تحریمهای پیشین ایالات متحده علیه برنامه اتمی و موشکی رژیم و ناقضان حقوق‌بشر در ایران است، از سوی ایلنا رز لهتینن، رئیس‌جمهوریخواه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان و هوارد برمن عضو دموکرات این کمیته در حال آماده شدن است.

تحریمهایی پیشنهادی شامل مسدود کردن دارایی‌های مقامهای ایرانی ناقض حقوق‌بشر در آمریکا، جلوگیری از صدور روادید برای آنها و توقف هرگونه مبادلات مالی آنها با مؤسسات و نهادها آمریکایی از جمله آنهاست.
به گزارش آسوشیتدپرس، هوارد برمن در تشریح چگونگی تهیه این طرح گفته است که «به این نتیجه رسیدیم که حلقه مشخصی در ایران هم در برنامه اتمی دست دارد و هم در نقض حقوق‌بشر و سرکوب معترضان. از همین رو بر اساس دو قانون تحریمی علیه ایران که پیشتر در مورد برنامه اتمی رژیم و نیز ناقضان حقوق‌بشر از سوی آمریکا تصویب شده، می‌توان تحریمهای بیشتری را طراحی و اعمال کرد».
برمن با اشاره به این‌که «با توجه به حرکت‌های گسترده اعتراضی در کشورهای عربی، کوتاهی خواهد بود تا چشممان را بر ایران ببندیم»، تأکید کرده است که «حرکت ایران برای دستیابی به بمب اتمی، مهم‌ترین مسأله امنیتی است که ما با آن روبه‌رو هستیم».
تحریمهای جدید که آقای برمن از آنها یاد کرده است، هم‌چنین شرکتهای غیرآمریکایی که در زمینه‌های انرژی با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ارتباط هستند را در فهرست اقدامات تنبیهی قرار می‌دهد. این طرح هم‌چنین شعاع تردد دیپلوماتهای ایرانی در دفتر سازمان ملل در نیویورک و نیز دفتر حافظ منافع در واشنگتن را ۲۵ مایل (حدود ۴۰ کیلومتر) کاهش می‌دهد.
سپاه، اصلی‌ترین نیروی فعال در جریان سرکوب اعتراضها در ایران بوده است، در سالهای اخیر در حال در اختیار گرفتن مؤسسات اقتصادی و نهادهای مهم در بخش انرژی و نفت وگاز در ایران است و حتی از آن به‌عنوان تصمیم‌گیرنده نهایی و پشت پرده برنامه اتمی رژیم یاد می‌شود.
طرحی که اکنون از سوی این دو عضو مجلس نمایندگان پیشنهاد شده است، حمایت شماری از نمایندگان اصلی دموکرات و جمهوریخواه را دارد و در امتداد تحریمهایی است که تابستان گذشته پس از تصویب در کنگره آمریکا، به امضای باراک اوباما رسید.
اکنون هوارد برمن می‌گوید که باراک اوباما در جریان تهیه طرح جدید قرار گرفته و اقدام مشابهی نیز از سوی سنای آمریکا در حال پیگیری است.
تاکنون گرچه بیشتر تحریمهای اعمال‌شده علیه ایران به مسأله اتمی و فعالیت‌های موشکی رژیم مربوط می‌شد اما از زمان انتخابات ریاست جمهوری اخیر در ایران و سرکوب معترضان، تحریمهایی در حوزه ناقضان حقوق‌بشر علیه از سوی آمریکا و اروپا علیه ایران وضع شده است.
اتحادیه اروپا به تازگی تحریمهای یکجانبه جدیدی را علیه رژیم به اجرا گذاشته بود که ناقضان حقوق‌بشر در ایران را هدف قرار داده است.