سه حزب و سازمان سیاسی کردستان ایران با صدور فراخوان مشترکی در رابطه با احتمال قریب الوقوع شیرکۆ معارفی، رو به افکار عمومی و نهادهای حقوقبشر ابراز داشتهاند که نجات جان شیرکو معارفی در گرو آخرین تلاشها است.
حزب دمکرات کردستان، جمعیت انقلابی زحمتکشان کردستان ایران و سازمان خبات کردستان در این فراخوان مشترک مردم هوشیار کردستان را به این نکته فراخواندهاند که هشیاری و ابراز نارضایتی و آمادگی شما در راستای نشاندادن عکسالعمل در مقابل اجرای حکم اعدام شیرکو معارفی، میتواند این انسان را از مرگ برهاند. متن این فراخوان مشترک در ذیل آمده است:
نجات جان شیرکو معارفی در گرو آخرین تلاشها است
مردم هوشیار و پیگیر کردستان!
دستگاه قضایی رژیم حاکم بر ایران همانگونه که پیشتر اعلام کرده بود درصدد است روز ۱۱ اردیبهشت ماه حکم ظالمانه اعدام شیرکو معارفی را به مرحله اجرا در آورد.
این زندانی سیاسی کرد که رژیم حاکم بر ایران قصد دارد به جرم آزادیخواهی جان وی را بستاند، از روز پنج شنبه ۸ اردیبهشت ماه در آستانه مرگ دست به اعتصابغذا زده است. جلوگیری از اجرای حکم اعدام این مبارز کرد در گرو آخرین تلاشهای همه ما در واپسین ساعتهای حیات وی میباشد.
همانگونه که در رابطه با تصمیم اعدام حبیب الله لطیفی شاهد بودیم، روند اعتراضات مردمی و آگاهی شما جهت نشاندادن واکنش در مقابل چنین جنایتی، جلادان رژیم حاکم بر ایران را در خصوص اجرای این حکم به عقبنشینی وا داشت. به همین دلیل هشیاری و ابراز نارضایتی و آمادگی شما در راستای نشاندادن عکسالعمل در مقابل اجرای حکم اعدام شیرکو معارفی، میتواند این انسان را از مرگ برهاند.
رژیم حاکم بر ایران قصد دارد در آستانه اولین سالروز جنایت اعدام فرزاد کمانگر و جمع دیگری از مبارزان کرد و نیز نخستین سالروز اعتصاب یکپارچه و سراسری ۲۳ اردیبهشت ماه، شما مردم آگاه کردستان را مرعوب سازد.
ما از شما میخواهیم با همبستگی قاطعانه خویش با خانواده شیرکو معارفی و ابراز نارضایتی علیه اجرای این حکم مانع به وقوع پیوستن این جنایت گردید.
باید یک بار دیگر به رژیم حاکم بر ایران نشان داده شود که زندانیان سیاسی کردستان فرزندان خلق کردو حامی خواستههای مشروع این خلق هستند و قتل آنان با اعتراض گسترده و موضع در خور خلقشان مواجه خواهد شد. بگذار یک بار دیگر سرنوشت زندانیان سیاسیمان به خمیر مایه همبستگی و اتحاد انقلابی در سراسر کردستان بدل گردد.
شیرکو محارب نیست دیوان عالی کشور تخطی کرده
حکم اعدام شیرکو معارفی در حالی در دیوان عالی کشور تأیید شده است که هر دو وکیل او به ”روز“ میگویند دیوان عالی کشور صالح به رسیدگی به این پرونده نبوده است.
احمد سعید شیخی و خیلی بهرامیان، دو وکیل آقای معارفی میگویند که رئیس قوه قضاییه حکم اعدام و اتهام محاربه نسبت داده شده به موکلشان را خلاف شرع تشخیص داده بود و رئیس دادگستری سقز نیز با اصلاح کیفرخواست، اتهام آقای معارفی را از ماده مربوط به محاربه به ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی تغییر داده بود که نهایت مجازات آن ۳سال حبس تعزیری است.
همزمان مادر شیرکو معارفی در مصاحبه با ”روز“ خبر از ملاقات با فرزندش در روز چهارشنبه داده و میگوید: روز چهارشنبه ملاقات کردیم حالش خیلی خوب بود روحیهاش هم خوب بود و اصلاً ناراحت نبود.
رقیه ابن عباس درباره اخبار مربوط به اعتصاب غذای فرزندش میگوید: روز چهارشنبه که شیرکو را دیدیم اعتصابغذا نبود خیلی سرحال بود و خیلی امیدوار. اما بعد از آن نمیدانم و خبری ندارم.
ازمادر شیرکو معارفی درباره تأیید حکم اعدام شیرکو از سوی دیوان عالی کشور میپرسم و میگوید: من خبری ندارم. آقای شیخی و آقای بهرامیان خوب میدانند و خواهش میکنم تنها از طریق وکیلهای شیرکو پیگیری کنید. من تنها امیدوار هستم شیرکو هر چه زودتر آزاد شود و واقعاً این درخواست را از دولت جمهوری اسلامی دارم که اگر پسر من خطایی کرده او را ببخشند و آزادش کنند. من مدتهاست چشم انتظار شیرکو، چشم به در دوختهام.
شیرکو معارفی از فعالان سیاسی و مدنی کرد سال ۸۷ در شهرستان سقز دستگیر و به اعدام محکوم شد. این فعال سیاسی، اهل بانه است و ۳۱سال سن دارد. اتهامات او ”اقدام علیه امنیت ملی و محاربه با خدا“ اعلام شده است.
عدم ابلاغ حکم به وکلا
احمد سعید شیخی و خلیل بهرامیان میگویند که حکم دیوان عالی کشور درباره موکلشان به آنها ابلاغ نشده است.
آقای شیخی به ”روز“ میگوید: پرونده شیرکو در تاریخ ۶ اردیبهشت از دیوان عالی کشور به دادگستری استان آمده ولی هنوز به ما ابلاغ نشده است و ما خود از این قضیه مطلع شدیم.
او حکم دیوان عالی کشور را خلاف قانون ارزیابی کرده و میگوید: دیوان عالی کشور اساساً صالح به رسیدگی به این پرونده نبوه است. این دیوان تنها رسیدگی شکلی به پروندهها میکند و حق رسیدگی ماهوی ندارد در اصل دیوان عالی کشور یا بهعنوان مرجع تجدید نظر و یا بهعنوان رسیدگی یکی از جهات اعاده دادرسی یعنی قبول یا رد اعاده دادرسی وارد میشود و با توجه به اینکه اعاده دادرسی پرونده شیرکو قبلاً توسط رئیس قوه قضاییه قبول شده حتی نیازی به رسیدگی شکلی نبو د و این پرونده باید به شعبه هم عرض یا شعبه تجدید نظر استان میرفت و مورد رسیدگی قرار میگرفت.
به آقای شیخی میگویم بر اساس توضیحات قبلی شما، شعبه تجدید نظر استان از خود سلب صلاحیت کرده و پرونده را به دیوان عالی کشور فرستاده است. او میگوید: دقیقا اشتباه همین جا صورت گرفته و حرف ما همین است و باید این پرونده نه در دیوان عالی کشور که در دادگاه تجدید نظر استان مورد رسیدگی قرار گیرد.
از وکیل آقای معارفی میپرسم اکنون که دیوان عالی کشور رأی به اعدام موکلتان داده چه اقدامیخواهید کرد؟ آیا هیچ راه قانونی برای پیگیری این پرونده باقی مانده؟
او پاسخ میدهد: ما دوباره قصد داریم این موضوع را از طریق رئیس قوه قضاییه پیگیری کنیم و امیدوار هستیم ایشان باز مداخله کنند بهخصوص اینکه خود ایشان حکم را نقض کرده بودند و پس از آن روال قانونی درستی طی نشده است. منتظر هستیم حکم ابلاغ شود که بتوانیم از این طریق پیگیری کنیم.
آقای شیخی همچنین میگوید که شیرکو معارفی روز پنج شنبه با او تماس تلفنی داشته و حالش خوب بوده است. از او درباره اخبار مربوط به اعتصاب غذای موکلش میپرسم و پاسخ میدهد ”من نیز شنیده ام“.
تخطی دیوان عالی کشور از قانون
خلیل بهرامیان، دیگر وکیل آقای معارفی با تأیید توضیحات آقای شیخی میگوید: من و آقای شیخی با هم مشورت کردیم و توضیحات ایشان کاملاً درست است رئیس قوه قضاییه به صراحت گفته که این رأی با موازین شرعی و قانونی انطباق ندارد. در سیستم قضایی ایران، رئیس قوه قضاییه قاضی القضات است و قضات پایینتر تکلیف دارند از او تبعیت کنند. اگر قرار بر اعمال ماده ۱۸ بود رئیس قوه قضاییه مستقیم پرونده را به دیوالن عالی کشور میفرستاد اما ایشان حکم را منطبق بر شرع و قانون ندانسته و دستور داده پرونده در شعبه هم عرض مورد رسیدگی قرار بگیرد.
آقای بهرامیان در ادامه توضیحات خود میگوید: این پرونده وقتی از سوی رئیس قوه قضاییه به دادسرای سقز رفت، دادستان سقز ایراداتی بر پرونده گرفت با توجه به اینکه کیفر خواست را خود او صادر کرده و درخواست مجازات اعدام کرده بود این بار در ۵ مورد به پرونده ایراد گرفته و نوشته که منطبق با ماده ۱۸۶ و ۱۹۰ که به محاربه اشاره دارند نیست و پخش سی دی و اعلامیه؛ مصداق ماده ۵۰۰ است و ماده ۵۰۰ حداکثر سه سال حبس دارد.
وکیل آقای معارفی میافزاید: مفهوم این مسأله از نظر من و آقای شیخی این است که دادستان، کیفرخواست را اصلاح کرده و بجای محاربه با خدا، ماده ۵۰۰ را گرفته و این باید در دادگاه تجدید نظر استان مورد رسیدگی قرار میگرفت و دیوان عالی کشور صلاحیت رسیدگی به آن را ندارد. بهخصوص اینکه میدانیم دیوان عالی کشور به مجازاتهای سنگین اعدام و حبس ابد رسیدگی میکند. و در اصل دادستان سقز کار درست کرده و پرونده را به دادگاه تجدید نظر استان فرستاده اما این دادگاه متاسفانه از نظر قانونی مرتکب اشتباه شده از خود سلب صلاحیت کرده و پرونده را به دیوان عالی کشور ارجاع داده است و دیوان هم بیتوجهی کرده و باید بر اساس نظر رئیس قوه قضاییه که صراحت دارد و همچنین نظر دادستان سقز اقدام میکرد.
از آقای بهرامیان درباره ۵ مادهای که دادستان سقز در پرونده آقای معارفی ایراد گرفته و منجر به تغییر اتهام او از ماده ۱۸۶ و ۱۹۰ به ماده ۵۰۰ شده میپرسم و توضیح میدهد: ایراداتی که گرفته رسماًً نوشته که پخش سی دی و اعلامیه، محافظ شخصی بودن و کار در نانوایی فعالیت تاثیرگذاری نیست. در ورو به ایران صرفاً به پخش سی دی و اعلامیه پرداخته، ادعای درگیری با سپاه و اقدام به تیراندازی مه در گزارش سپاه آمده نادرست بوده، اقدام به ضربوشتم و ایجاد ارعاب روستائیان درست نیست و همچنین نوشته که اشاره به اقرار متهم به درگیری غلط و نادرست است و متهمچنین اقراری نکره است.
وکیل آفای معارفی میگوید: وقتی پرونده را خواندم متوجه شدم که متاسفانه دادگاه اولیه به گزارش مأمور اطلاعات تکیه کرده و رأی داده است غافل از اینکه اگر قرار بود رأی را ماموران اطلاعات صادر کنند که دیگر دادگاهی تشکیل نمیشد. الآن هم امیدوارم رئیس قوه قضاییه وارد شده و پرونده را به روال قانونی خود بازگرداند و این جوان از مرگ نجات پیدا کند.
Sonntag, 1. Mai 2011
فراخوان مشترکِ سه حزب و سازمان سیاسی کردستان ایران در رابطه با احتمال اعدام قریبالوقوع شیرکو معارفی
یکشنبه، ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۰ / ۰۱ می ۲۰۱۱