Samstag, 21. Mai 2011

کنفرانس درسنای آمریکا درباره تحولات خاورمیانه، ایران و اشرف،

شنبه، ۳۱ اردی‌بهشت ۱۳۹۰ / ۲۱ می ۲۰۱۱

همزمان با سخنرانی اوبامادر وزارتخاجه برای اعلام سیاستهای جدید، مقامات عالیرتبه دولتهای کلینتون، بوش و اوباما با استقبال از بازبینی سیاست خاورمیانه، برتهدید رژیم ایران در روند صلح خاورمیانه و ضرورت حذف مجاهدین ازلیست سازمانهای تروریستی تاکید کردند. آنان حمله جنایتکارانه نیروهای مالکی به اشرف را محکوم کرده و بر مسئولیت و تعهد آمریکا درقبال حفاظت از اشرف و مخالفت با طرح جابجایی ساکنان اشرف در داخل عراق اصرار ورزیدند.

توجه شما را به سخنرانیهای مقامات عالیرتبه جلب میکنیم:

ژنرال هیو شلتون
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا ۲۰۰۱ـ۱۹۹۷
خانمها آقایان بعد از ظهر شما بخیر. در واقع جای خوشوقتی است که اینجا در واشینگتن با شما باشیم و به چنین گروه ممتازی از همکاران بپیوندیم. شما وقتی به این گروه نگاه میکنید آنها از نظر سابقه و حزب سیاسی بسیار متنوعند. ولی همه ما در یک چیز مشترکیم، این که معتقدیم مجاهدین باید امروز از لیست خارج شوند.
و اینکه ساکنان کمپ اشرف شایسته حفاظت ما هستند. در ۸ آوریل امسال، در نیمه های شب نیروهای عراقی، ۲۵۰۰ نیروی عراقی به کمپ اشرف هجوم بردند و افراد غیرمسلح و بیگناه را کشته و شدیداً مجروح کردند. نیروهای مالکی اینجا متوقف نشدند. آنها از ارائه خدمات پزشکی به کسانی که شدیداً مجروح شده بودند، امتناع کردند. در واقع با گذاشتن محدودیت در مورد نوع مراقبت پزشکی که میتوانند دریافت کنند. و بعد به سرقت داراییهای ساکنان اشرف که حوالی ۹ میلیون دلار میشد، روی آوردند. آنها مانع رفتن ساکنان کمپ اشرف به مزار برای دفن کشته هایشان شدند. و به بمباران ساکنان کمپ اشرف با ۲۸۰ بلندگو که به مردان و زنان آنجا، ناسزا می گوید، ادامه می دهند.
افرادی که آن روز درد کشیدند، مجاهدین که در آن جا زندگی کرده اند، غیر مسلح بودند چون به آنها قول حفاظت توسط ایالات متحده داده شده بود. و در حالی که آنها مورد حمله واقع شدند ما عمل نکردیم. ما حفاظتی را که شایسته آن بودند و ما به آن متعهد شده بودیم، ارائه نکردیم. امروز من از وزیر کلینتون و همکارشان وزیر گیتس در وزارت دفاع می خواهم تعهدی را که دادیم، قولی که به ساکنان اشرف دادیم را مورد تأیید قرار دهند. ما نمی توانیم دیگر پشت بهانه های بی محتوا که این منطقه حالا به عراقیها تعلق دارد مخفی شویم. ما نمی توانیم اجازه دهیم این ادامه پیدا کند چون اگر این کار را بکنیم ـ می دانید ما ممکن است ملت بزرگی باشیم ـ ولی در چشم بقیه جهان ما قطعاً ملت بزرگی نخواهیم بود اگر به تعهدات و قولهایی که داده ایم عمل نکنیم.
و ما در واقع به هزاران نیروی آمریکایی بی احترامی میکنیم که آنجا کشته شدند یا شدیداً مجروح شدند تا به عراق فرصت داشتن یک فضای امن، با ثبات و مطمئن بدهند و حالا دولتی که برای آنها گذاشته ایم این حملات وحشیانه را علیه این شهروندان غیرمسلح که قول حفاظت از آمریکا را داشتند، انجام داده است.
به عنوان یک رهبر سابق نیروهای مسلحمان می توانم به شما بگویم نه تنها شرمگین هستم بلکه از آنچه که اجازه داده شده بدون عواقب آن صورت گیرد سرخورده ام. این توجیه پذیر و انکارپذیر نیست که چطور اجازه داده ایم صورت پذیرد. سربازان و تفنگداران آمریکایی و به خصوص متحدین خوب ما نیرویهای انگلیسی که روی خاک عراق جان دادند برای اینکه به عراق فرصت دموکراسی و حاکمیت قانون بدهند، این کار را کردند. آنها کشته نشدند یا این جراحات سخت را تحمل نکردند تا به نیروهای مالکی اجازه دهند سایر عراقیان یا افراد غیرمسلح ایرانی را که در خاک عراق زندگی می کنند، کشتار کنند و به قتل برسانند.
این ایرانیان، اعضای مجاهدین توسط نیروهای ما تضمین حفاظت گرفتند. و تنها هدف آنها آوردن همان آزادیها به وطنشان است که ما برای آنها در عراق جنگیدیم. برنامه ده ماده ای رییس جمهور منتخب رجوی را نگاه کنید. و همان آزادیها و امتیازاتی را که ما در این کشور داریم و انگلستان در کشورش دارد و اکثر کشورهای غربی دارند ارائه می کند.
بله وزارت خارجه خود ما و کنگره ما به نوعی که عمل کرده اند به خاطر بی عملی در این رفتار غیرانسانی با اعضای مجاهدین، سهیم هستند. وزارت خارجه به این دلیل که بهرغم توصیه های متعددی که از آمریکاییهای برجسته برای خارج کردن نام مجاهدین از لیست گرفته کماکان این موضوع را به کندی پیش می برد. و در نتیجه آنها با بی عملی و با هدف برقراری یک رژیم دموکراتیک در ایران به وسیله نگهداشتن نام مجاهدین در لیست، ضربه میزنند. و باز برخی از آمریکاییهای بسیار برجسته، ازجمله یکی از سخنرانان امروز صبح ما سفیر دیل دیلی، سپهبد بازنشسته، که درباره تروریسم بیش از همه وزارت خارجه می داند، مدتها پیش توصیه کرد که باید از لیست خارج شوند و امروز کماکان در لیست هستند.
اتحادیه اروپا و انگلستان مجاهدین را چند سال پیش از لیست خارج کردند ما منتظر چه هستیم؟ ما باید امروز این کار را بکنیم.
و یکی از همکاران من پیشتر اشاره کرد که مجاهدین در سالهای ۹۰ به امید استمالت از رژیم کنونی ایران در لیست قرار داده شدند. رژیم ایران بزرگترین صادر کننده تروریسم در جهان است.
از نقطه نظر من مردم ایران نمی توانند دولتی بدتر از رژیم کنونی ایران داشته باشند. با این حال با نگهداشتن مجاهدین در لیست ما حمایت از حیاتی ترین سازمان موجود که میتواند تغییرات در داخل ایران را محقق کند، تضعیف کرده ایم. این جنبشی است که میتواند رژیم کنونی ایران را عوض کند. ما با این کار فرصتی را برای مردم ایران که در فضای دموکراتیک زندگی کنند، ارائه نکرده ایم. فضایی که بر اساس ده ماده یی باشد که توسط رئیس جمهور منتخب رجوی ارائه شده است. و این به مردم ایران آسیب می رساند.
به طور خودکار نگهداشتن آنها در لیست یعنی ارائه نکردن حمایت به فعالترین گروه ضدتروریسم موجود است. من فکر میکنم امروز همان طور که میدانیم ایران یک ناسیونالیسم بسیار قویتر و متمرکزتری از همه کشورهای دیگر در منطقه دارد. افراد داخل رژیم ایران امروز این را میدانند و به همین دلیل است که آنها از مجاهدین می ترسند
اگر مالکی آنقدر ضعیف است که نمی تواند نیروهای خود را در داخل عراق کنترل کند و در واقع از نیروهایش برای حمله به افراد بیگناه کمپ اشرف استفاده میکند، ما در واقع همان طور که نماینده کندی گفت باید او را به عنوان یک دیکتاتور دیگر ببینیم. ما در واقع باید ببینیم که او چیزی بیش از یک عروسک رژیم کنونی ایران نیست. و در نتیجه ما باید همه اینها را کنار هم قرار دهیم. و راهی که برای این کار داریم این است که مجاهدین را از لیست حذف کنیم و از نیرویمان در وزارت خارجه مان و داخل کنگره برای ترغیب وزارت خارجه استفاده کنیم که از جای خود برخیزد و این نامگذاری را عوض کند و ما با سازمانی مواجهیم که به عنوان ضدتروریست شناخته شده و میتواند به مردم ایران کمک کند.
مجدداً من فکر می کنم وقتی ما به روشی که مالکی امروز عمل می کند نگاه می کنیم خود را در همان طبقه بندی میلوسویچ قرار می دهد.
امروز امیدواریم وقتی رئیسجمهور اوباما برای مردم سخن میگوید صحبتهایی بشنویم که به ما دیدگاهی بدهد که به کدام سمت می رویم. و امیدواریم این طور باشد که او تشخیص دهد بدترین کشور در منطقه از نظر حمایت از تروریسم، رژیم کنونی ایران است.
من همچنین وزیر کلینتون و وزیر گیتس را تشویق میکنم که دست به عمل بزنند و حملات عراق و آزار افرادی که بهترین متحدین ما بوده اند را متوقف کنند. و امیدوارم که وزیر کلینتون ـ و فکر می کنم او یک وزیر خارجه خوبی است ـ ولی امیدوارم از لیست در آوردن مجاهدین را تسریع کند تا بتوانیم به این وسیله به شهروندان ایران بهترین فرصتی را که برای دنبال کردن دموکراسی دارند، ارائه کنیم. و مجاهدین میتوانند به خاطر مردم ایران در ایجاد تغییر در ایران کمک کنند. این همه صحبت بود. بسیار متشکرم.

هوارد دین
رئیس حزب دموکرات آمریکا ۲۰۰۴ ـ ۲۰۰۹
... اجازه بدهید بگویم که من خیلی مشتاقم به اشرف بروم. مشکل در حال حاضر این است که ما نمیتوانیم بدون کمک ارتش آمریکا به آنجا برویم. اشرف تحت محاصره نیروهای عراقی است و آنها یک سوم اشرف را اشغال کرده اند. شما حتماَ برخی بحثها را در باره عملکرد نیروهای عراقی شنیده اید که خلاف کنوانسیونهای ژنو است.
ما در عراق کاری کرده ایم که برای جهان چشم انداز خوبی ندارد. ما دست نشانده خشن ترین و وحشی ترین دولت در کره ارض، یعنی رژیم ایران را تولید کرده ایم. من به خاطر مجاهدین وارد کارزار نشده ام و این که برای مجاهدین بجنگم یا از آن حمایت کنم. من به خاطر کشورم درگیر این کارزار هستم. این کشور ۲۰۰ سال است که پرچمدار حقوق بشر است. تا آنجا که به مردم ما برمی گردد، ما هیچ حقی نداریم که به کناری بایستیم و اجازه بدهیم دولتهای وابسته به ما به کشتار و نسل کشی مبادرت کنند.
اگر ما در بی عملی برجای بمانیم، نمیتوانیم موضع رهبری خودمان را در جهان حفظ کنیم. این چیزی است که مطرح است. مسأله این است که آیا ایالات متحده میتواند به نبرد برای عدالت در سراسر جهان ادامه دهد؟ شما نمی توانید برای عدالت بطور گزینشی مبارزه کنید.
و حالا، برخی از شما قبلاَ این را شنیده اید. من میخواهم مجدداَ آن را مطرح کنم زیرا من میدانم که نمایندگان سنا این جا هستند و میخواهم شما بفهمید چرا ما داریم این کار را می کنیم.
«از نقطه نظر ما، صندوق رأی تنها معیار مشروعیت است. ما یک نظام کثرت گرا را می خواهیم، آزادی احزاب و اجتماعات و ایران فردا تمامی آزادیهای فردی و ابراز عقیده و بیان را محترم می شمارد و مطبوعات کاملاَ آزاد هستند. ما متعهد به اعلامیه جهانی حقوق بشر هستیم، از جمله میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی، کنوانسیون علیه شکنجه، کنوانسیون منع تمامی صور تبعیض علیه زنان. ما مالکیت خصوصی و سرمایه گذاری شخصی را به رسمیت می شناسیم و نیز اقتصاد بازار آزاد. ما می خواهیم ایران فردا عاری از تسلیحات اتمی و کشتار جمعی باشد».
چگونه ساکنان اشرف و مجاهدین متصور است در لیست باشند. مجاهدین باید همین حالا از لیست خارج شوند.
نماینده برد شرمن از کالیفرنیا به این موضوع علاقمند است و خیلی کمک کننده بوده است. او از وزارتخارجه درخواست یک جلسه بریفینگ را کرد که بگویند چه مدرکی دارند که نشان می دهد مجاهدین تروریست هستند.
این نقل قول بر اساس بریفینگی بود که دریافت کرده بود و او گفت هیچ سندی در قرن اخیر وجود نداشت، از سال ۲۰۰۱، که نتیجه اش نامگذاری مشروع مجاهدین در لیست باشد.
هیچ سندی و مدرکی وجود ندارد. دادگاههای اروپایی حکم کرده اند که هیچ سندی وجود ندارد. دادگاههای فرانسوی حکم کرده اند که سندی وجود ندارد. انگلستان حکم کرده است که سندی وجود ندارد. دادگاه فدرال استیناف واشینگتن حکم کرد که حق مجاهدین برای برخورداری از دادرسی عادلانه نقض شده است و مدرکی وجود نداشت. وزارتخارجه ما باید از قوانین ایالات متحده تبعیت کند و به نظام قضایی احترام بگذارد. آنها را از لیست خارج کنید.
اکنون زمان آن است که در باره واقعیتها صحبت کنیم. این طرح جابجایی یک فاجعه است. به عنوان انسان، و بعنوان آمریکاییان، ما مسئولیت داریم که تضمین کنیم چنین چیزی اتفاق نخواهد افتاد. طرح جابجایی، من نمیتوانم تصور کنم چگونه کسی قادر است به آن فکر کند - با توجه به این که در همین مکان فعلی که [ساکنان اشرف] در آن بوده اند، تا این حد به دست سربازان مالکی خسارت دیده اند- که یک قرارگاه انتقالی درست کنند و بعد از آن استفاده کرده و افراد را به خارج منتقل کنند.
ما خواهان چیز زیادی نیستیم. من خواهان چیز زیادی نیستم. من نمی خواهم از جانب مجاهدین صحبت کنم. من درگیر این کارزار هستم ـ برخی ها همواره این سؤال را مطرح می کنند که به چه دلیل من در این پنل با این همه جمهوریخواه شرکت کرده ام؟ ـ چیزی که ما در آن مشترک هستیم، علاقه به آمریکاست. و آن چیزی که ما از آن دفاع می کنیم و در آن مشترک هستیم عشق به چیزی بیشتر از عشق به ایالات متحده آمریکاست. و آن عدالت بر اساس قانون برای همه است. دفاع از حقوق بشر و دموکراسی در سراسر جهان است به رغم هر هزینه یی که ممکن است داشته باشد.. ما این کار را برای دو قرن کرده ایم. و این چیزی است که ما در آن مشترک هستیم.
یکی دو روز قبل، یک نفر از من پرسید که چرا من تا این حد درگیر این موضوع هستم. من یک طبیب هستم. ژنرال شلتون و من کمی پیشتر در این باره با هم صحبت می کردیم. ژنرال شلتون و من برای این فرد که داستان زندگیش بسیار جالب است وتحسین بسیار زیادی را در من برمی انگیزد، احترام قائل هستیم. لذا هردوی ما فکر می کردیم که در هنگام بازنشستگی، باید کار مثبتی را بکنیم.
. من کاملاَ با همکارانم در اینجا موافق هستم. ما به یک دولت جدید در ایران نیاز داریم. رفتار این رژیم فاجعه بار است، یک لکه ننگ وحشتناک به انسانیت است.
این مشکل یک عابر بیگناه نیست که مردمی باشند که در کشوری گیر افتاده اند که ما کاری با آن نداریم و به یکباره نیاز به کمک دارند. این خیلی روشن و یکسویه است. ما دولت مالکی را خلق کردیم. ما او را مسلح کردیم. و او از هاموی هایش استفاده کرد که ۳۵ غیرنظامی را تنها چند هفته بیش به قتل برساند. ما مسبب این هستیم و ما از امکانات متوقف کردن او برخوردار هستیم. سربازان خودمان بعد از آنکه او ۳۵ تن را کشته بود، وارد قرارگاه شدند و ما آن را متوقف کردیم. اراده ما کجا رفته است؟ آیا ما قصد داریم این مسأله را تا به آخر دنبال کنیم یا نه؟ عدالت مساوی در برابر قانون، حفاظت از حقوق بشر در همه جا، از جمله در حیاط خلوت خودمان، به پا خیزیم. و تا ۶ ماه دیگر، عراق حیاط خلوت ماست. ما مسئول هستیم.

تام ریج
وزیر امنیت آمریکا ۲۰۰۳ ـ ۲۰۰۵
خیلی از شما متشکرم. خوشحالم که امروز در خدمت شما هستم، همچنین از این که در اینجا با دوستان و همکاران متشخصم بر روی یک تعهد با همدیگر متفق هستیم و آن از لیست خارج نمودن سازمان مجاهدین خلق ایران است، بسیار خوشحالم. خطر تروریسم همچنان ادامه دارد نه تنها از طرف القاعده و گروه های مرتبط به آن بلکه باید توجه خود را روی تروریسم با پشتوانه دولتی متمرکز کنیم.
زمانی ما این کار را درست نمیتوانیم انجام بدهیم که نگاهمان را از بزرگترین خطری که در خاورمیانه و شمال آفریقا و سراسر جهان ما را تهدید میکند، بر داریم. بدین معنی که ما نگاهمان را از عناصر افراطی در ایران برداریم. گمان میکنم احتمالا امروز یا حتی الان در حالی که من مشغول صحبت کردن هستم رئیس جمهور قرار است که اجتماع جهانی و اجتماع مسلمانان را به طورخاص مخاطب قرار دهد. من گمان میکنم که او نهایت سعی خود را در حمایت از نیروهای دمکراسی خواه انجام دهد که این حرکت ها بر اساس انتظارات ما در بهار آوریل به پیش برود.
پس از مرگ بن لادن و امیدی که از آوریل اعراب برآمده است ما باید متمرکز باشیم و پیاممان را در همه جا یکسان کنیم. اگر قرار است که ما به نیروهای دموکراسی طلب و آزادیخواه به خصوص در آن قسمت از جهان کمک کنیم، باید تمرکز خود را مجدداً به دست بیاوریم و در آن تصویری که داریم نیروهای طرفدار دموکراسی در ایران مانند سازمان مجاهدین خلق ایران و کمپ اشرف را نیز شامل گردد. اگر من امروز قرار بود یک سخنرانی برای رئیس جمهور اوباما بنویسم ۱۰ دلیل برای او می آوردم که چرا باید سازمان مجاهدین را از لیست خارج کند. من حدس میزنم که قسمتی از حرارت و شور سخنرانی همکارانم را بگیرم اما میدانم که شما از چند بار شنیدن این موارد خسته نخواهید شد. این کاری است که ما در واشینگتن و جاهای دیگر سعی در انجام آن داشته ایم تا پیاممان را به رهبرانمان برسانیم. اما از دیدگاه ما، با در نظر گرفتن تمامی حرکتهایی که انجام شدهاند، باید تمرکز خودمان را مجدداً به دست بیاوریم و به قولی که داده ایم، وفا کنیم و از نیروهایی که طرفدار دمکراسی در آن قسمت از جهان هستند حمایت کنیم.
۱۰ دلیل که چرا باید نام سازمان مجاهدین خلق ایران را از لیست خارج کرد:
شماره ۱۰. مردان و زنانی که در کمپ اشرف هستند سلاحهای خود را در سال ۲۰۰۳ به ایالات متحده تحویل دادند و توسط همان دولت به آنان قول داده شد که از آنها حفاظت خواهد شد.
شماره ۹- اداره دادگستری، دفاع و چندین ارگان دیگر به طور کامل سازمان مجاهدین خلق و تمام فعالیتهای آنان را مورد تحقیق قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران هیچ قانونی را نشکستهاند و هیچ جرمی را علیه آمریکا و شهروندان آن مرتکب نشده اند.
شماره ۸- دولت عراق بنابر قرار داد امضا شده با آمریکا متعهد شد که از آنها حفاظت نماید اما این تعهد را نقض کرد. از آنجایی که دولت عراق تعهد داده بود حفاظت را عهده دار شود و آنان قول دادند از امنیت و ایمنی ساکنان کمپ اشرف محافظت نمایند، همان ساکنان مورد شکنجه روانی با نصب ۲۴۰بلند گو با صدای مستمر شده اند. حمله های نظامی علیه ساکنان بی دفاعی که در ۲۰۰۹ و ۲۰۱۱ موجب کشته شدن حدود۵۰ تن و زخمی شدن بیش از ۸۰۰ تن شده است و در حال حاضر تعداد بسیار زیادی زخمی هنوز در اشرف وجود دارند که دولت مالکی اجازه هیچگونه کمک انساندوستانه یی را به آنان را نمی دهد.
شماره۷- دوستان و هم پیمانان ما، انگلستان و اتحادیه اروپا هردو تحقیقات مستقلی را توسط قضات متشخص انجام دادند و هر دو به این نتیجه رسیدند که سازمان مجاهدین خلق ایران یک سازمان تروریستی نیست.
شماره ۶- رهبران افراطی حاکم در ایران و رئیس جمهورشان هر دو از بزرگترین پشتیبانان اسلام افراطی و عامل بی ثباتی در خاور میانه و آفریقای شمالی هستند. سازمان مجاهدین خلق شفاف ترین، سازمانیافته ترین نیروی طرفدار دموکراسی در اپوزیسیون و بزرگترین خطر برای رژیم ایران است.
رژیم افراطی ایران، سازمان مجاهدین خلق را به عنوان دشمن خود می بیند.
شماره ۵- رژیم تروریست ایران همچنان با حضور دیپلوماتیک و شرکت رئیس جمهور آن هر سال در سفر سالانه به آمریکا ما را در معرض سخنرانی مسموم ضد غربی، ضد آمریکایی، ضد دموکراسی و آزادی خود قرار میدهد. از لیست خارج نمودن سازمان مجاهدین خلق، مریم رجوی را قادر میسازد با سفر به آمریکا ما را در جریان اهداف و آرزوهای مردم ایران قرار دهد.
کف زدن حضار
شماره ۴- رهبران سیاسی، نظامی، انتظامی و دیپلوماتیک ما در سراسر این کشور از دموکرات تا جمهوریخواه از لیبرال تا محافظه کار در حمایت بیرونی از سازمان مجاهدین خلق متحد بوده اند و از این دولت درخواست کرده اند که نام سازمان مجاهدین خلق را از لیست خارج نموده و در این رابطه نیز حاضر هستند به صورت علنی پس از خارج نمودن نام آنها از لیست از این حرکت حمایت خود را اعلام نمایند.
شماره ۳- سکوت این دولت در مقابل حمله وحشیانه علیه نیروهای اپوزیسیون دموکرات و سازمان مجاهدین خلق در قرارگاه اشرف در ۲۰۰۹ و ۲۰۱۱ نامتناسب و بعضاً میتوانند آن را ریا کارانه توصیف نمایند. آن هم در حالی که تظاهرات کنندگان مقاومت در تونس، لیبی، مصر، سوریه از حمایت علنی برخوردار میشوند، منتظر هستیم که نام یک کشور دیگر را به آن اضافه کنیم. ما مقاومت در آن کشورها را حمایت میکنیم و ما هنوز از علت و اهداف نهایی این قیامها بیخبریم. چرا ما نمیتوانیم سازمان مجاهدین خلق را از لیست خارج کنیم در حالیکه ما با اهداف و آرزوهای آنها آشنا هستیم و نقطه نظراتشان را میدانیم.
شماره ۲- زمانی ما میتوانیم سازمانی را در لیست قرار دهیم که آنها خطر جدی تروریستی برای کشور و شهروندان ما به حساب می آیند. دقیقاً برعکس آن، سازمان مجاهدین خلق برای حمایت از کوششهای ما در مبارزه با تروریسم و رژیم ایران عمل کرده است. ما همه به این امر واقف هستیم که آنها چه کارهایی انجام داده اند عمده دانش ما در رابطه با اسلام افراطی در آن منطقه و همچنین توانمندیهای پروژه اتمی رژیم ایران از سازمان مجاهدین خلق است. هیچ مدرکی که خلاف این را اثبات کند وجود ندارد. هیچ مدرکی وجود ندارد که بیانگر سمت و سوی کردار، اهداف و خواسته هایشان در سمتی باشد که تروریسم را علیه این کشور و یا شهر وندان آن سوق دهد. بنابراین دلیلی که شما سازمان مجاهدین خلق را از لیست خارج میکنید این است که بنا بر قانون موظف به انجام این کار هستید. اگر قانون این را میگوید و هیچ دلیلی بر خلاف آن موجود نیست و هیچ مدرکی برای حمایت از موضع شما وجود ندارد. پس به عنوان ملتی که تابع حاکمیت قانون است، قانون حکم میکند رئیس جمهور ما باید نام آنان را از لیست خارج کنند.
اگر رئیس جمهور اوباما به حمایت از اپوزیسیون دموکراتیک در خاورمیانه و شمال آفریقا متعهد است، اگر رئیس جمهور اوباما متعهد به از بین بردن خطرات و بی ثباتی هایی که توسط رژیم تروریست ایران حمایت میشوند و اگر رئیس جمهور اوباما بر این باور است که اعتبار آمریکا در معرض خطر است، پس قولی را که دادیم باید به آن وفادار باشیم. حرف ما حجت ماست نه فقط در رابطه با ساکنان اشرف، بلکه در کل برای همه جهان و اینکه قانون باید رعایت شود. پس رئیس جمهور باید نامگذاری سازمان مجاهدین خلق را از میان بردارد، چون انجام این کار به نفع خود ماست.

پاتریک کندی
نماینده کنگره آمریکا ۱۹۹۵ ـ ۲۰۱۱
پروفسور تنتر. باید بگویم در کنار همکاران متشخصی مثل شما، کار کردن در جهت یک مسأله بسیار مهم حقوق بشری برای من افتخار است.
من شخصاً معتقدم دلیلی که هنوز سازمان مجاهدین خلق در لیست قرار دارد، سیاست مماشات ما در گذشته بوده است.
لطفاً، ما میدانیم که شما دشمن ما هستید. ما میدانیم شما علیه همه چیز ما ایستاده اید. اما اگر شما فقط چند تا آی ای دی کمتر بسازید و چند تا آمریکایی سرباز کمتر بکشید، ما مخالفان اصلی شما، سازمان مجاهدین خلق، را در لیست خود قرار خواهیم داد.
اما مشکل در اینجاست که آنها این کار را متوقف نکردند. آنها توافق خود را محترم نشماردند. آنها کماکان در حال حاضر مشغول ساختن آی ای دی (بمبهای هوشمند) هستند و آن را به سراسر خاور میانه میفرستند که آمریکاییها را بکشند.
سازمان مجاهدین خلق بزرگترین تهدید برای ملایان ایران است. اگر
ملاها در ایران با ساخت آی ای دی و از طریق صادرات، سفارشات خود را برای بی ثباتی سیستماتیک و حمایت سیستماتیک از تروریسم و حمایت سیستماتیک از بنیادگرایی سلاحهای آن جنگ را صادر میکنند، به نظر من، ما می خواهیم در طرف کسانی باشیم که قصد دارند آنان را متوقف کنند.
ما همچنین باید بدنبال از بین بردن این آی ای دیها که از سوی ایران تولید و صادر میگردند، برویم.
اما ما از چیزی متفاوت نیز میخواهیم حمایت کنیم، زیرا میدانم که شما آشنایی زیادی در مورد بهار اعراب دارید. و مردم می گویند، خوب، اگر ما با دیکتاتوری فعلی مخالفت کنیم کی جای آنها را میگیرد. آیا یک رژیم بنیاد گرا قرار است که جای اینها بیاید؟ زیرا ما تا به حال این دیکتاتورهای سکولار را داشتیم و شاید آلترناتیوشان دیکتاتوریهای بنیادگرا باشد. بگذارید رک و پوست کنده بگویم در ایران ما هر دوی اینها را داریم. ما بدترین یدترین بدترینها را داریم .
(کف زدن)
منظورم این است که ما نمیتوانیم از این بدتر به دست بیاوریم. پس گزینه ما چیست؟ در واقع، ما گزینه واقعاً خوبی داریم. این سازمان به خوبی سازماندهی شده، به لحاظ سیاسی دموکرات است، و توانایی دارد جایگزین این رژیم بشود.
و همه شما میدانید که ما نگران هستیم زمانی که اینها سرنگون شوند، منظورم، این دیکتاتوری سرنگون شود. چه کسی جای آنها را خواهد گرفت؟ چگونه کشور اداره خواهد شد، آیا نظام بر اساس دموکراسی خواهد بود. در حال حاضر همه اینها را سازمان مجاهدین خلق نوید داده است.
(کف زدن)
من فقط میخواهم نتیجه گیری کنم، که همه ما میدانیم نیروی متحدکننده در نهایت در تغییر رژیم ایران است و آن هم توسط افرادی که درخط مقدم جبهه هستند، تعیین میگردد. و من میخواهم از همه شما تشکر کنم به خاطر اینکه برای اعضای خانواده خود در خط مقدم جبهه هستیدو در واقع آنان در خط مقدم هستند و کسانی که در کمپ اشرف هستند، به این دلیل که مبارزه برای یک ایران جدید از طریق ساکنان کمپ اشرف به پیش میرود. آنها هستند که توجه بین المللی را به مبارزه برای آزادی در ایران جلب میکنند. بنابراین ما باید افراد کمپ را هرگز فراموش نکنیم. ایالات متحده آمریکا متعهد شده بود که بر پایه قوانین بین المللی حفاظت آنها را تأمین کند. ما نمی توانیم عهدی را که با آنها بستیم، بشکنیم.
اجازه دهید من به شما بگویم. اگر دولت عراق فکر میکند که میتوانند هنگامی که در نتیجه مستقیم دخالت ایالات متحده و ارتش ایالات متحده و پول مالیات دهندگان ایالات متحده در قدرت قرار گرفتند با حمله به قرارگاه اشرف از مجازات مصون باشند
هر نوع تلقی عدم ارتباط بین بنیادگرایان در ایران و مسائلی که در سوریه در جریان است یا هر جای دیگر در خاورمیانه، حلقه مهم را در موفقیت نهایی بهار اعراب از دست میدهد. خلع ید از منبع بنیادگرایی در خاورمیانه، قطع منبع تروریسم در خاور میانه، قطع جریان پول از تمام کسانی که در سرکوب در خاور میانه دست داشته اند و این همان رژیم ایران است. بیایید رژیم ایران را تغییر دهیم. سپس شما به بهار عربی فرصت شکوفایی خواهید داد.


سفیردل دیلی
مسئول بخش ضدتروریسم در وزارت خارجه آمریکا ۲۰۰۷-۲۰۰۹
زمان بدیست. زمان خطرناکیست. زمان بدیست چون۳۵تن کشته و بیش از ۳۵۰تن زخمی شدهاند و میشد جلوی آن را گرفت.
رژیم ایران یک حکومت مشهور به مأمن تروریسم است. رژیم ایران موشکها و تسلیحاتی دارد که مجهز به شلیک بوده و به زودی از ظرفیت غیرقانونی و غیرقابل تصور هستهیی برخوردار میگردد.
حمله به کمپ اشرف ابتدا در روزهای ۲۸ و ۲۹ ژوییه ۲۰۰۹ شروع شد. از همان زمان نیز به طور مستمر تا اوایل آوریل ۲۰۱۱ تحت فشار قرار داشت.
لیست تروریستی، ایالات متحده و رژیم ایران را در یک سو قرار داده است. این نشاندهنده یک آشفتگی برای خودمان و دنیا و دوستانمان است که چگونه رژیم ایران و ایالات متحده میتوانند در کنار هم قرار بگیرند. باید به این لیست تروریستی پایان داد. وزیر امور خارجه، کلینتون میتواند مجاهدین را همین الان از لیست خارج کند و به توجیه تراشی عراقیها برای حمله به کمپ اشرف خاتمه دهد.
دولت عراق با موذیگری تمام هر دو تهاجم به کمپ اشرف را در زمانیکه وزیر دفاع، گیتس در عراق بود، طراحی و به مرحله اجرا گذاشت. برای وزیر دفاع، گیتس، این چقدر باید مایه شرمساری باشد.
قوای نظامی ایالات متحده تا چند ساعت قبل از حمله در آنجا بودند که فرمان خروجشان صادر شده بود. پس از آن هم، عراقیها دیگر اجازه برگشت به آنها را نداد تا به کشتهشدهها و مجروحین کمک برسانند. ایالات متحده و وزیر خارجه کلینتون با دو طیف متضاد از سیاست خارجی نسبت به رژیم ایران مواجه هستند. از یک سو، پذیرش کامل وضعیت موجود است. از سوی دیگر، اقدام نظامی پرقدرت است که رژیم ایران را مجبور به اجابت کند.
اما لطفاً گوش کنید، یک آلترناتیوی هم هست. یک راه میانهیی هم هست که تأثیر به سزایی در ایران داشته و این کشور را از ماجراجوییهای غیرقابل قبولش بهدور نگهداشته و بالقوه یک تغییر رژیم را ایجاد میکند. این راهحل میانه همانا حمایت از اپوزیسیون ایران است. این همان حمایت از مقاومت ایران و حمایت از مجاهدین است. ما میتوانیم این کار را بکنیم و باید آنرا انجام دهیم.
حمایت با دقت، محتاط و سنجیده از یک اپوزیسیون متشکل، مؤثر و همیشه حاضر در ایران که معروف به مجاهدین است، ضروری و واجب است. این سازمان مسائل مالیش را خودش حل میکند. این سازمان خواهان هیچ چیزی نیست. آنها پول نمیخواهند، سلاح نمیخواهند، نفر یا پشتیبانی و حمایت نمیخواهند. آنها صرفاً میخواهند که کشورشان را خودشان بازسازی کنند آن هم براساس بیانیه بنیادین سال ۲۰۰۴ که خانم رجوی در مورد آن صحبت کردند.
بگذارید که لیست آن را برایتان بخوانم: بهرهمندی از حکومت قانون و انتخابات آزاد، آزادی ادیان، نفی تسلیحات هستهیی و کشتار جمعی، بهرهمندی از آزادی بیان و آزادی مطبوعات، تساوی کامل زن و مرد، برقراری جمهوری، بهرهمندی از آزادی اجتماعات، اعمال بازار آزاد، همزیستی مسالمتآمیز.
جای بسا تأسف است که ایالات متحده کماکان مانع مجاهدین از ارائه کمکشان به جامعه جهانی است، زیرا ما آنها را در لیست نگهداشتهایم. با گذاشتن آنها در لیست در عمل ما داریم از رژیم ایران حمایت میکنیم و این چه سیاست مغشوش و آشفتهیی است؟
آنها در حالیکه هیچ سلاحی نداشتند، دو بار مورد تهاجم قرار گرفتهاند. مجاهدین هیچ کاری نکردند. آنها فقط دستهایشان را به هم گره زدند. بار اول ده تن و بار دوم ۳۵تن کشته شدند. پر واضح است که این نشانگر نه قصد و نه قابلیت و ظرفیت اقدامات تروریستیست. موضع دولت ایالات متحده باید تغییر یافته و سریع هم صورت بگیرد. تمام خاورمیانه در حال انفجار است و فریاد دموکراسی سر میدهند. ما نباید سر راه آنها مانع ایجاد کنیم. لغو نامگذاری بدون فوت وقت ضروریست. ما میتوانیم اینکار را انجام دهیم چرا که از دولت ایالات متحده این خواسته شده است. دادگاه استیناف فدرال در ماه ژوییه گذشته به وزارت خارجه دستور داد تا شواهد خود را برای اینکه چگونه به چنین تصمیمگیری رسیدهاند، ارائه کنند. دادگاه استیناف هیچ مدرک محرمانه یا غیرمحرمانهیی را ندیده است که باقی ماندن آنها در لیست را نشان دهد. در حال حاضر، دولت ایالات متحده ۷۰روز از موعد پاسخگوییش به دادگاه فدرال تأخیر دارد. اگر چه اتحادیه اروپا و انگلستان آنها را از لیست خارج ساختهاند. ما هم باید همین کار را بکنیم. آنها دو سال پیش این کار کردند. ۱۱۳نماینده کنگره خواهان خروج از لیست هستند. هماکنون یک قطعنامه مشابه که از سوی هر دو حزب حمایت میشود در جریان است.
خروج نام مجاهدین از لیست باید محقق شود. مسأله دیگر حفاظت از ساکنان کمپ اشرف است. براساس کنوانسیون ژنو، ساکنان کمپ اشرف در واقع به عنوان افراد حفاظت شده محسوب می شوند
. این حفاظت باید به رهبری سازمان ملل متحد و با گسیل نیروی نظامی ایالات متحده به اشرف صورت گیرد. هیچ منطقی وجود ندارد که عراق تلاشش در از بین بردن تمام و کمال کمپ اشرف را متوقف سازد.
ایالات متحده باید به عنوان قدرت جهانی، نسبت به تمرکز به دشمن اصلیش در خاورمیانه که رژیم ایران باشد، پرقدرت و متعهد بماند.
دیپلوماتهای آمریکایی در حال حاضر مشغول ارائه پیشنهاداتی در مورد جابهجایی مجاهدین و ساکنان کمپ اشرف هستند. این به هیچ وجه قابل قبول نیست. و به عراق این فرصت را میدهد تا به اذیت و آزارش نسبت به ساکنان ادامه داده و نهایتاً تمامی ساکنین را از بین ببرد. جابهجایی داخلی نباید بخشی از سیاست خارجی ایالات متحده باشد.
و نهایتاً اینکه، این هفته دولت فرانسه تمامی اتهامات تروریستی را که در سال ۲۰۰۳ به مجاهدین منتسب کرده بود، لغو نمود. این یک پیروزی است. این خبر بزرگ و مهمی است. در واقع به این صورت است که ذرهیی یا هیچ دلیلی وجود ندارد که ایالات متحده، مجاهدین را در لیست نگه دارد. همان به اصطلاح اطلاعاتی که در آن روزها مبادله شد، نشان داد که در سرویسهای اطلاعاتی فرانسه در سال ۲۰۰۳ رخنه کرده و در سال ۲۰۰۶ در ارزیابی ایالات متحده مورد استفاده قرار گرفته بود، همه اینها باید به دور انداخته شود.
ما اکنون فرانسه، انگلستان، و اتحادیه اروپا را داریم که همه ضمن حمایت، مجاهدین را از لیستشان خارج کردهاند. ایالات متحده هم باید همین کار را انجام دهد.
در پایان، ما به عنوان یک ملت، باید روی هدف کلیدی تمرکز کنیم که آن هم رژیم ایران است. مجاهدین بهترین گروه مقاومت مخالف رژیم هستند که این کار را میتوانند بکنند. آنها را از لیست خارج کنید. اقدام کنید. بگذارید همچنانکه نسیم یاس بهار عرب به سمت ایران در حال وزیدن است، آنها خودشان به مردم ایران مدد برسانند. این بار، تغییر رژیم به یک جامعه دموکراتیک میتواند و به وقوع خواهد پیوست. ایالات متحده باید مجاهدین را از لیست خارج سازد.


دکتر سرهنگ گری مورش
مسئول امداد پزشکی نیروهای آمریکایی در اشرف ۲۰۰۴
خوب ما صحبتهای هیجان انگیزی را شنیدیم. من به سفیر دیلی گفتم باد انقلاب یاس از بهار اعراب به تهران می وزد. این فکر بزرگی است اینطور نیست؟
خوب من امروز اینجا از یک زاویه کمی متفاوت آمده ام، چون همه این آقایان آگاهی بسیار بیشتری راجع به موضوعاتی که قبل، در خلال و بعد از زمانی که من اشرف بودم، دارند. ولی موضعی که می باید اتخاذ می کردم بعنوان یک عضو، یک شهروند شهر اشرف بود. من در سال ۲۰۰۴ با بسیاری از اعضای خانواده شما و عزیزان شما و افرادی که از آنها حمایت می کنید در اشرف زندگی کردم.بنابراین بیش از چیزی است که من مطالعه کرده باشم یا آموخته باشم. من آنجا زندگی کردم.
وقتی به بغداد رسیدم به من گفته شد شما به اشرف می روید. من گروهی از افراد را آنجا یافتم که تحصیل کرده، خوش صحبت و سخت کوشند. شهر مساجد و موزه ها، صحنه های نمایش و استخر شنا و مدارس و آزمایشگاهها و کارخانه ها بود. یعنی شهری مثل شهرهایی که سایر جاها می بینید.
همچنین در طول آنچه من تحقیقات بزرگ نامیده ام آنجا بودم. و باز شما احتمالاً به اطلاعات آنچه در سال ۲۰۰۴ از آن نتیجه شد، دسترسی دارید. اعضای اشرف و مجاهدین توسط صدها مقام امریکایی از وزارتخانه های مختلف دولت ما مورد تحقیقات قرار گرفتند. آنها مصمم بودند که تروریست پیدا کنند.
و در پایان تحقیقات بزرگ آنها که در واقع چند ماه طول کشید، آنها چه یافتند؟ نه حتی یک تروریست.
به یاد می آوردم در پایان مأموریتم در سال ۲۰۰۴ آمدم و فکر میکردم ما به آنها قول داده ایم که از آنها حفاظت کنیم و مراقب آنها باشیم و زمانی که این جنگ تمام بشود آنها مورد حفاظت قرار گیرند.
خوب متأسفم که بگویم، متحیرم، شرمنده و حتی خجالت زده ام که بگویم این اتفاق نیفتاد. برادران و خواهران من در لباس فرم به هر دلیل ـ تحت دستور یا امر ـ به آنها گفته شد دور شوند.
من به دوستانم در اشرف قول دادم که آنها را مجدداً می بینم یا در اشرف یا حتی بهتر در یک تهران آزاد و دموکراتیک.
خوب از سال ۲۰۰۴ من قولم را نسبت به افراد اشرف نگهداشته ام. من سخت جنگیدم.
بنابراین مایلم آنچه که گفته شد را تکرار کنم. اجازه بدهید (مجاهدین را) از لیست خارج کنیم. بگذارید تسخیر اشرف را متوقف کنیم. اجازه بدهید دکترها و پرستارها آنجا بروند. و من به چالش می طلبم و از فرماندار دین باز امروز میخواهم که دکتر بیایید برویم. برویم به اشرف. بگذارید آنچه را که میتوانیم انجام دهیم.
بگذارید از یونامی بخواهیم که پا پیش بگذارد تا ساکنان اشرف را حفاظت کند. معتقدم یونامی میتواند این کار را بکند. بگذارید مجاهدین را از لیست خارج کنیم. برای اینکه مجاهدین را از لیست خارج کنیم چکار باید بکنیم؟ من به شما میگویم. اگر ما یک پرونده خوب برای از لیست در آوردن مجاهدین نساخته باشیم نمیدانم چه نبردی ارزش جنگیدن را دارد.یعنی اینکه شواهد موجود است.
ما وقتی امروز صبح قبل از آمدن به این جلسه همدیگر را دیدیم، فرماندار دین، کنار ژنرال شلتون نشست و گفت خوب چکار باید بکنیم؟ من نظراتی دارم. و همینجا شروع به کار روی برخی چیزها کردند. این نفرات دارند برای شما مبارزه می کنند.
و آنها پیروز خواهند شد. و البته کافی نیست که بگوییم آنها را از لیست خارج کنید. ما باید از مجاهدین حمایت کنیم. آنها بخشی از بهار بیداری هستند الا اینکه آنها چندین بهار قبل شروع کردند و بقیه جهان تازه دارد خود را می رساند. به دوستانم در اشرف، من به شما قول دادم که برخواهم گشت و شما را مجدداً جایی و زمانی خواهم دید. من در نظر دارم این قول را نگه دارم. من مجدداً شما را یا در یک عراق آزاد و دموکراتیک یا یک ایران آزاد و دمکراتیک خواهم دید. این عملی خواهد شد.

پروفسور ریموند تنتر
عضو شورای امنیت ملی کاخ سفید ۱۹۸۱ ـ ۱۹۸۲
خیلی متشکرم. این خیلی مایه خوشوقتی هست که با یک چنین سخنرانان عالیقدری در این پنل شرکت داریم. من پروفسور تنتر از دانشگاه میشیگان هستم. وقتی که من در شورای امنیت ملی آمریکا در دوران ریگان- بوش خدمت میکردم یک روز گفتم این ایرانیهایی که نیم میلیون تن را در ژوئن ۱۹۸۱ به خیابان آورده اند چه کسانی هستند؟ به من گفته شد که توجهی نکن، چون آیت الله خمینی قدرت را از شاه گرفته است و هیچ نیروی اپوزیسیون پایداری در ایران وجود ندارد. روی لیبی هم کار میکردم، گفتم بگذارید به اپوزیسیون لیبی توجه کنیم که باز به من گفته شد اپوزیسیونی وجود ندارد و حالا دولت آمریکا در تکاپوست که چه کند. همان طور که فکر میکنم رئیس جمهور اوباما در سخنرانی امروزش به آن خواهد پرداخت که نیروهای اپوزویسیون کدام هستند.
بهار عرب قبل از اینکه در رابطه با سقوط رژیمها باشد، در رابطه با خیزش مردم است. سؤال این است که این مردم چه کسانی هستند؟ و یکی از کارهایی که امروز میخواهیم بکنیم این است که مشخص کنیم نقش اپوزسیون ایران را در چیزی که ممکن است یک تابستان طولانی یا یک زمستان جنگ سرد در ایران بعد از بهار عرب باشد.
من میخواهم با چند جمله کوتاه این کنفرانس را ختم کنم. اول اینکه باید از سناتور هاچیسون و کارمندانش یکبار دیگر برای برگزاری چنین کنفرانسی تشکر کنم. همچنین سناتور ایمی کلوبچار، سناتور ارشد ایالت مینه سوتا نامه یی را امروز به وزیرخارجه کلینتون نوشته است. و من اینجا میخواهم یک پاراگراف از آن را برایتان بخوانم.
ایشان در این نامه نگرانیهایش را نسبت به گزارشها مبنی برخشونت که توسط نیروهای ویژه عراق علیه ساکنان قرارگاه اشرف اعمال شده، ابراز کرده است. ایشان به وزیر خارجه تأکید کرده که با مقامات عراقی و یونامی کار کنند و نیازهای درمانی برای ساکنان فراهم کنند و به دولت عراق تأکید کرده است که هم شفافیت لازم را داشته باشد و هم در قبال تحقیقات حساب پس بدهد.
حالا میخواهم در سه محور صحبتهای سخنرانان امروز را جمع بندی کنم.
اول مجاهدین خلق ایران را از لیست خارج کنید.
نکته دوم اینکه از اشرفیها، حفاظت کنید. در حقیقت جابجایی داخل عراق اصلاً در نطفه نباید شکل بگیرد.
نکته سوم اینکه بهار عرب وقتی محقق خواهد شد که در ایران سرنگونی رژیم محقق شود. این تغییر رژیم در ایران نه با اقدام نظامی ما بلکه با تمرکز روی اپوزیسیون ایران صورت بگیرد، همان کاری که ما در حال حاضر به عنوان یک کشور تلاش میکنیم در رابطه با لیبی، تونس و مصر انجام بدهیم .
بنابراین در اینجا میخواهم ختم جلسه را اعلام کنم و برای همه شما آرزوی موفقیت میکنم. از شما و از سخنرانان به خاطر صحبتهای بسیار عالی شان تشکر میکنم.