Donnerstag, 12. Mai 2011

پیشنهاد در پارلمان اروپا برای انتقال عناصر مجاهدین خلق در عراق به کشور ثالث

پنج‌شنبه، ۲۲ اردی‌بهشت ۱۳۹۰ / ۱۲ می ۲۰۱۱

نمایندگان پارلمان اروپا طرحی برای انتقال عناصر مجاهدین خلق ایران اپوزیسیون در عراق، به کشور ثالث ارائه دادند، این طرح شامل پرداخت غرامت به ساکنان کمپ که تعدادشان حدود ۳۴۰۰نفر است، در صورت بستن کمپ می‌شود. الشرق الاوسط فرامنطقه ای ۲۱ اردیبهشت نوشت: پایان سال جاری مهلت اعلام شده برای عناصر مجاهدین خلق است، -همانها که هم‌چنین ”ساکنان کمپ اشرف ”نامیده می‌شوند- تا کمپ را ترک کنند، ... ، ولی اعضای پارلمان اروپا که درگیر این موضوع هستند، هشدار دادند که این اقدام اگر با ”حسن نیت و شروط تضمین شده توسط اتحادیه اروپا و آمریکا و ملل ‌متحد ”همراه نباشد، ساکنان کمپ ممکن است در معرض آزار و اذیت قرار گیرند.
هزاران مخالف ایرانی از سازمان مجاهدین خلق در دوران صدام حسین رئیس‌جمهور سابق عراق به این کشور پناه آوردند، ولی بعد از جنگ آمریکا عراق در سال ۲۰۰۳، سلاحهای آنها مصادره شد. رهبران سازمان می‌گویند نزدیکی بین حکومت ”عراق جدید ”و رژیم حاکم در تهران، ساکنان کمپ را در معرض محدودیتها و تعرض از سوی هواداران مقامات ایران قرار داده که منجر به از دست رفتن جان ده‌ها نفر از آنان شده است.
دیروز استراون استیونسون رئیس هیأت رابطه با عراق در پارلمان اروپا، پیشنهاد کرد که نیروهای عراقی از محیط کمپ اشرف عقب‌نشینی کنند و به خبرنگاران و پارلمانترها امکان ورود به کمپ داده شود و یک تحقیق مستقل درباره کشته شدن ۳۵نفر و مجروح شدن صدها نفر دیگر انجام شود. “. زمانی که نیروهای عراقی در ماه گذشته به کمپ حمله کردند ”.
وی در یک کنفرانس مطبوعاتی در مقر پارلمان اروپا در استراسبورگ، به باز اسکان ساکنان کمپ اشرف در کشورهای دیگر از جمله کشورهای اروپا و استرالیا و آمریکای شمالی فراخواند، و خواهان اتخاذ اقدامات تضمین‌دار برای نجات ساکنان کمپ اشرف گردید.
استیونسون به الشرق الاوسط تصریح کرد که مقامات عراقی مانع از رفتن او به کمپ شدند- و این‌که ساکنان اشرف ”کماکان در خطر هستند ”.
تلاش استیونسون برای آگاه شدن به وضعیت ساکنان کمپ در ماه گذشته بعد از آن بود که اپوزیسیون ایران نیروهای عراقی را متهم کرد که در ۸آوریل گذشته به کمپ حمله کرده‌اند، که منجر به ۳۵ کشته و صدها مجروح گردید.
هیأت رابطه با عراق در پارلمان اروپا اعلام کرد که چند طرح برای حل مسالمت‌آمیز موضوع اشرف آماده کرده است، که الشرق الاوسط به متن آن دست یافت، و از مهمترین مواد این طرح ”پذیرش محتمل ساکنان اشرف در کشورهای دیگر مانند آمریکا و کانادا و کشورهای اتحادیه اروپا و سوئیس و نروژ و استرالیا به‌عنوان یک راه‌حل درازمدت برای این بحران ”، این راه‌حل باید همه ساکنان کمپ را بدون استثنا در برگیرد.
در متن طرح هم‌چنین آمده است ”ضرورت توافق درباره پرداخت غرامت به ساکنان کمپ اشرف در صورت بسته شدن آن ”، این طرح شرط کرده که مسئولان عراقی باید متعهد شوند که با شروع مذاکرات ”همه تحریکات و محدودیتهای قضایی علیه کمپ اشرف را متوقف کنند و به حقوق ساکنان احترام بگذارند ”، و ملل ‌متحد و آمریکا حفاظت کمپ را تضمین نمایند.
اما شروطی که هیأت رابطه با عراق در پارلمان اروپا در مورد آغاز مذاکرات برای یک راه‌حل درازمدت تعیین کرده، بر ”عقب نشینی نیروهای عراقی از اطراف کمپ اشرف ”، و ”رفع محاصره کمپ ”، و رفع ممنوعیت ورود خبرنگاران و گروههای پارلمانی و وکلا و افراد خانواده‌های ساکنان به کمپ، و معالجه مجروحان، و انجام تحقیق مستقل درباره حمله ۸آوریل، و بازگرداندن همه داراییهای ساکنان که در حمله مصادره شده، تصریح می‌کند.