Freitag, 24. Juni 2011

نیویورک تایمز: فراخوان اروپایی-آمریکایی برای حفاظت فوری از ساکنان اشرف

شهر اشرف
شهر اشرف

فراخوان از دو سوی آتلانتیک برای کمپ اشرف
متعلق به مجاهدین اپوزیسیون اصلی ایران
فراخوان اروپایی-آمریکایی به حفاظت فوری از ساکنان اشرف
و ممانعت از جابجایی آنها در داخل عراق

بارونس کاترین اشتون، مسئول امور خارجی اتحادیه اروپا در اجلاس پارلمان اروپا، 11 مه ۲۰۱۱: «آنچه در روز 8آوریل در کمپ اشرف اتفاق افتاد منزجر کننده است و سزاوار محکومیت قوی از طرف من است. من پافشاری کرده‌ام که ما باید یک پاسخ قوی و متحد از طرف اتحادیه اروپا داشته باشیم. من خواهان یک تحقیقات شده‌ام که باید به همان اندازه که جامع است مستقل نیز باشد. چند گزینه برای یک راه‌حل طولانی‌مدت بررسی شده است. سازمان ملل جلودار است. موضوع تحقیقات و محکومیت واجد اهمیت مطلق هستند».

خانم ناوی پیلای کمیسر عالی حقوق‌بشر سازمان ملل، 15آوریل ۲۰۱۱: «هیچ توجیه قابل تصوری برای این شمار از کشته‌ها وجود ندارد. هر فردی که شناخته شود مسئول استفاده از زورمفرط بوده باید محاکمه شود. جزئیات کامل آن‌چه در صبح روز 8آوریل در کمپ اشرف اتفاق افتاد در حال ظهور است. ارتش عراق به‌خوبی از ریسکهای انجام چنین عملیاتی در کمپ اشرف آگاه بود».

آلخو ویدال کوادراس، نایب‌رئیس پارلمان اروپا، 5 مه ۲۰۱۱: «هرگونه جابجایی ساکنان اشرف در داخل عراق به‌مثابه رقم زدن یک آشوویتس جدید خواهد بود. ما باید فوراً طرح پارلمان اروپا را اجرا کنیم».

استروان استیونسون، رئیس هیأت روابط با عراق در پارلمان اروپا، 25 مه ۲۰۱۱: «تنها راه‌حل، انتقال ساکنان به خارج از عراق است. والا مسئولیت جان این افراد بر روی وجدانهای ما در آمریکا و غرب سنگینی خواهد کرد».

جفری فلتمن، دستیار وزیر امور خارجه در بخش خاور نزدیک، در جلسه استماع در مجلس نمایندگان آمریکا، اکتبر ۲۰۰۹: «تمایل عراق برای انتقال کمپ اشرف به یک نقطه دیگر در داخل عراق می‌تواند به خونریزی منجر شود».

سناتور جان کری، رئیس کمیته خارجی سنای آمریکا، 14آوریل ۲۰۱۱: «تحقیقات باید از طرفهای مسئول حسابرسی کند و تضمین نماید که چنین وقایع دهشتناکی در آینده اتفاق نخواهد افتاد».

ژنرال وسلی کلارک، فرمانده قبلی ناتو در اروپا، 25 مه ۲۰۱۱: «اقدامات فوری باید توسط دادگاه جنایی بین‌المللی صورت گیرد تا در رابطه با آن‌چه در اشرف اتفاق اتفتاد تحقیق شود. انتقال باید به خارج از عراق باشد. امیدوارم دولت آمریکا از طرح اتحادیه اروپا حمایت کند».

اندرو کارد، رئیس دفتر سابق کاخ سفید و وزیر راه و ترابری آمریکا، 25 مه ۲۰۱۱: «من فکر می‌کنم هر انسانی موظف است تا به بی‌عدالتی که در روز 8آوریل صورت گرفت توجه کند. من از راه‌حل اتحادیه اروپا حمایت می‌کنم».

سفیر دل دیلی، مدیر قبلی بخش ضدتروریسم وزارت امور خارجه آمریکا، 25 مه ۲۰۱۱: «حفاظت از اشرف باید به رهبری سازمان ملل صورت گیرد و امنیت باید برعهده نیروهای آمریکایی باشد که به کمپ اشرف می‌روند. هرگونه جابجایی در داخل عراق قطعاً غیرقابل‌قبول است».

بیل ریچاردسون، فرماندارقبلی نیومکزیکو، وزیر انرژی، سفیر آمریکا در سازمان ملل، 25 مه ۲۰۱۱: «گزینه انتقال ساکنان اشرف حول پایگاههای نظامی در عراق هیچ دلیل و منطقی ندارد. ما نیازمند یک تلاش جمعی به رهبری اتحادیه اروپا هستیم».

رئوس طرح اروپایی برای اشرف:
-نیروهای عراقی باید از کمپ اشرف عقب‌نشینی کنند؛ دسترسی فوری به نیازهای پزشکی ساکنان تأمین شود، تحقیقات مستقل و جامع در رابطه با کشتار آوریل ۲۰۱۱ صورت گیرد.

-محاصره اشرف لغو شود، شامل لغو ممنوعیت ورود خبرنگاران، گروههای پارلمانی، وکلا و خانواده‌های ساکنان.

انتقال تمام ساکنان بدون هیچ‌گونه استثنا به آمریکا، کانادا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا.

سازمان ملل و آمریکا باید حفاظت از ساکنان اشرف را در جریان «دوران انتقال» تضمین کنند.

نیویورک تایمز: در کمپ اشرف واقع در 60 مایلی شمال شرق بغداد، ۳۴۰۰ عضو جنبش اصلی اپوزیسیون ایران سازمان مجاهدین خلق. شامل ۱۰۰۰زن مستقر هستند. یک سوم آنها زندانیان سیاسی در ایران بوده‌اند که از ستم رژیم ایران رهایی پیدا کرده‌اند. صدها فارغ‌التحصیل از دانشگاههای آمریکا و اروپا در کارزار برقراری یک جمهوری مبتنی بر جدایی دین از دولت و دموکراسی و یک ایران غیراتمی به آنها ملحق شده‌اند. در ژوئیه ۲۰۰۴، آنها به‌عنوان «افراد حفاظت‌شده» تحت کنوانسیون چهارم ژنو برسیمت شناخته شدند. در روز 8آوریل ۲۰۱۱، نیروهای عراقی به درخواست رژیم تهران به اشرف حمله کردند (36) تن را کشتند و صدها تن دیگر را مجروح کردند. در حمله مشابهی در ژوئیه ۲۰۰۹ نیز 11تن از ساکنان اشرف به قتل رسیدند.